עבור לתוכן

איזה חיבור לפטופ-טלויזיה נותן איכות טובה יותר,S-VIDEO או VGA(רגיל של מסך אנלוגי)

Featured Replies

פורסם

היי חבר'ה...

קניתי לפטופ חדש MSI EX600 משודרג. אני מתלבט איך כדאי לחבר אותו לטלויזיה.

היציאות שאני רואה הן S-VIDEO(של הGEFORCE 8400) נראה לי..7 פינים ומעליהם פס זה זה נכון?

והיציאה השניה היא יציאה של מסך מחשב רגיל(לא דיגיטלי די סאב איך שקוראים לזה..) VGA נדמה לי.

תסלחו לי על הבורות.יש לי את 2 האפשרויות כי יש לי LCD עם 2 כניסות מתאימות.

השאלה איזה עדיפה לדעתכם...אתם המומחים :xyxthumbs:

פורסם

ה-VGA עדיף.

פורסם

יש מצב שקיבלת כבל component? כלומר מתחבר ל-s-video וממנו יוצאים 3 כבלים כחול, ירוק, אדום? כי זה יותר טוב מסתם כבל S-video... (אבל אם זה s-video רגיל אז אני לא ראיתי הבדל בינו לבין D-sub).

פורסם

ה-VGA טוב בהרבה גם מ-S-Video וגם מקומפוננט.

פורסם

ה-VGA טוב בהרבה גם מ-S-Video וגם מקומפוננט.

אבל לא משתמשים בו בטלויזיות החדשות, שם יותר HDMI (שזה DVI) או קןמפוננט (יש גם את החיבור הרחב שזה שילוב של קומפוננט עם עוד כמה).

די מזניחים את VGA... לא מבין למה בניידים בכלל שמים אותו.

פורסם

כי יש הרבה יותר התקנים המחוברים ב-VGA מאשר ב-DVI ן-HDMI.

פורסם

אבל לא משתמשים בו בטלויזיות החדשות, שם יותר HDMI (שזה DVI) או קןמפוננט

וזה קשור למה? הבחור אמר שיש לו LCD עם שתי הכניסות ובסה"כ שאלה במה כדאי לבחור משתיהן.

כי יש הרבה יותר התקנים המחוברים ב-VGA מאשר ב-DVI ן-HDMI.

נכון, אבל DVI-I היה נותן את הטוב משני העולמות, כי אפשר לחבר דרכו גם DVI וגם VGA וגם HDMI באמצעות מתאמים פשוטים, קטנים וזולים.

פורסם

אין ספק, אולם זה קשה יותר לביצוע על הלוח.

פורסם

אין ספק, אולם זה קשה יותר לביצוע על הלוח.

למה קשה יותר? חשבתי שזה הפוך... VGA דורש התקן שממיר דיגיטלי לאנלוגי, DVI לא צריך (DAC).

ובקשר למה שכתבתם קודם... צודקים VGA עדיף, לא קראתי טוב את מה שפותח הדיון כתב (חשבתי שמדובר בסתם טלויזיה, בגלל זה כל הקטע על component וה-Scart).

פורסם

גם DVI צריך משדר TMDS.

מעבר לכך, כיוון שב-DVI-I יש גם VGA וגם DVI-D, צריך להעביר יותר ממספר כפול של Traces על הלוח, וצריך גם משדר DVI וגם DAC. :)

פורסם

למה זה מסובך אבל? בכל הכרטיסים הגרפיים זה כבר נמצא.

פורסם

תחשוב על זה שכרטיס גרפי מודרני הוא 70% מהגודל של כל הלוח אם שנמצא במחשב נייד 13-14".

כדי לממש DVI-I Dual Link צריך להכפיל את מספר הסיגנלים שצריך לנתב מהצ'יפ בלוח עד היציאה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים