עבור לתוכן

לימודי MCPD

Featured Replies

פורסם

כי כדי להיות רופא אין קורסים, אין מכללות ואין כל מני שטויות ואתה צריך לעבור סף גבוהה של 7 שנים (די מתבקש, אם תדפוק משהו בתוכנה או בבן אדם זה לא אותו דבר :) ).

• תגובות 31
  • צפיות 8.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כי כדי להיות רופא אין קורסים, אין מכללות ואין כל מני שטויות ואתה צריך לעבור סף גבוהה של 7 שנים (די מתבקש, אם תדפוק משהו בתוכנה או בבן אדם זה לא אותו דבר :) ).

אם תדפוק משהו בתוכנה אתה יכול לגרום די הרבה נזק ואף לגרום לפגיעה באנשים, הכל תלוי איפה אתה עובד.

אבל זו לא היתה הנקודה. הנקודה היא שרפואה היא דבר מסובך שדורש השקעה ולימוד. גוף האדם הוא מורכב. אנשים מבינים את זה ולא מצפים להיות מסוגלים לעסוק בזה ללא לימוד רציני.

אבל משום מה ברגע שמדברים על תכנות ותוכנה פתאום הרבה חושבים שאפשר ללמוד את זה בכמה חודשים וישר להתעסק בזה. תכנות זו דיסיפלינה שדורשת לימוד והשקעה. מחשבים ותוכנות הם מורכבים ביותר. אפשר ללמוד תכנות בלי שום קורס, אבל זה עדיין דורש השקעה ולימוד של שנים בשביל להגיע לאיזו רמה מקצועית. אפשר גם לקחת קיצורי דרך, אבל התוצאה בהתאם.

פורסם
  • מחבר

אני דווקא בא מגישה שדווקא קורס יכול לחדד לי את היכולות ההתחלתיות ולתת לי ביטחון להמשך הדרך

אך מדבריך זליג אני מבין שעדיף לי ללמוד לבד ולרכוש את הידע והניסיון בבית ואז להוכיח את עצמי בראיון,האם הבנתי נכון?

פורסם

סיפור אישי סוחט דמעות:

עשיתי תואר, חצי שנה חיפשתי עבודה עד שמצאתי באמדוקס. לאחר שנה פוטרתי (תודה לאל, כי למרות שמאוד סבלתי שם לא היה לי אומץ להתפטר לבד). התחלתי ראיונות (רציתי להיות מתכנת בג'אווה) וראיתי כמה אני לא יודע, אז לקחתי שבועיים חופש (מראיונות) ופשוט ישבתי וחרשתי את ה-TUTORIALS של SUN בג'אווה, מה שנתן לי הבנה בסיסית וטובה של השפה ושל OOP. אחרי חודש מצאתי עבודה בחברה שאני מאוד נהנה בה ולומד בה המון (EJB,WEB SERVICES,J2EE וכו') והיום, לאחר שנה וחצי, אני כבר ראש צוות פיתוח.

מוסר השכל:

קורס טוב (ממליץ על JOHN BRICE) יכול לספק את הבסיס, אבל הרוב תלוי בך, כמה אתה מוכן להשקיע, כמה אתה לומד מהר וכמה אתה אוהב ללמוד, כי זה תחום שחייבים ללמוד בו כל הזמן בשביל להצליח, וגם טיפה מזל של איפה אתה נופל אף פעם לא מזיק.

הקורס\תואר הוא בעיקר בשביל שיהיה מה לרשום בקורות חיים, אם יש מישהו שיכול לעזור לך לקבל את העבודה הראשונית מה טוב, ברגע שתרכוש קצת ניסיון, קורסים ותארים משחקים תפקיד הרבה פחות חשוב.

בהצלחה.

פורסם

זליג,

אני לא חושב שאתה טועה. אני גם נגד העסקת אנשים בלי ניסיון אמיתי, שחושבים שהם מבינים משהו (אני נהנה לקרוא לאנשים כאלה "ילדים"). אומנם אני לא במצב כמוך, שאני עושה ריאיונות עבודה, ואני לא חושב שיש לי כ"כ הרבה שנים של ניסיון כמפתח (אני בא בעיקר מעולם של IT וגם של BI. אני גם מתכנת, אבל פחות). אבל כאיש IT של הרבה פרוייקטים, יצא לי להתקל בלא מעט "ילדים" לא מקצועיים שרק יוצרים כאב ראש.

אני סתם ניסיתי להבין מאיפה התסכול העמוק שלך. אז נכון, בסופו של דבר מגיעים למסקנה ש"כולם חוץ ממני הם ילדים" (אני לא צוחק עליך, באמת קשה גם לי למצוא אנשים שעומדים בסטנדרטים גבוהים), אולי חוץ מכמה אנשים שהם יוצאים מן הכלל. אבל בגלל שהרוב ילדים.. אז כולם כאלה.

אני חושב שהבנתי גם מאיפה המצב הזה מגיע.

אנשים שעשו תואר/קורס מאוד מקיף בנושא, רגילים שמאכילים אותם הכל בכפית. את כל החומר הם מקבלים, את כל הסיכומים, ואת כל מה שהם צריכים לדעת. בזמן הקורס/תואר הם לא היו צריכים לשבת שעות מול גוגל כדי למצוא את הפתרון לבעיות שלהם (אני מכליל, כי ככה זה לרוב. לא אומר שכולם היו במצב הזה), ובגלל זה הם לא יודעים איך להתפתח. ואולי אפילו לא יכולים להתפתח. לעומת זאת הבודדים שבאמת הגיעו מהתחום, ואז הלכו לעשות את התואר, רגילים ללמידה ולהתפתחות העצמית, ולכן הם כ"כ טובים. זו המסקנה שלי.

מינימי,

אם יש לך ניסיו ןתכנותי, אז פשוט שב ותבין לאיזה מקום אתה רוצה להתברג. תכנות לסביבת WEB? תכנות windows app, או כל דבר אחר. מכאן נסה להכיר את מה שקורה. מה הטכנולוגיות ה"חמות", אילו שפות תכנות תופסות עכשיו, ללמוד כל מיני ארכיטקטורות לא יזיק. ובגדול לבנות לעצמך רקע נרחב. מפה נסה לבד לעשות משהו. ואז תראה, אם אתה צריך קורס כדי להכיר יותר טוב את העולם, וכדי להשתפשף בתכנות, קפוץ לכל מכללה של לימודי הייטק. סה"כ התעודה שאיתה אתה מגיעה לא חשובה יותר מידי (אני חושב שזליג הוכיח את זה). תשתמש בקורס רק כדי לתת לעצמך עוד ניסיון. אבל אל תשכח לנסות וללמוד דברים מעבר. לקרוא על כל מיני דברים שהמורה רק מזכיר בכיתה, להמשיך להתעדכן במה שקורה בשוק, ולנסות להיות מעובר באיזה אופן-סורס שקשור אליך. פשוט להגדיל ראש כמה שיותר. הקורס הוא לא פתרון קסמים, אבל הוא טוב כדי "להיכנס לכושר".

פורסם
  • מחבר

תודה על תגובותיכם

נירשמתי לאחת מהמכללות (לא יודע אם אפשר לפרסם את שמה ) שעושה בחינה בתום חודשיים של לימודים ומסננת את אלו שעברו אותה ואלו שלא,אלו שעברו חותמים איתם על חוזה עבודה עתידי בסיום הלימודים נשמע מבטיח .

אז שוב תודה :xyxthumbs:

פורסם

מהו אורך הלימודים בסך הכל?

ממה שאתה אומר משתמע כי אחרי חודשיים יש בחינות ומי שעובר ממשיך ללמוד וחותם על חוזה עבודה עתידי :-X

זה נשמע לי נורא מצוץ, תיזהר מזה, אשמח לדעת איזו מכללה זו.

פורסם

HAckerU?

אם כן, תברח ומהר.

פורסם
  • מחבר

כןןןןןן למה לברוח מה רע שם ???

שנה ו4 סה"כ.

הראו לי את החוזה העתידי אבל אני ממתין לתגובה של "קבנוס" אולי הוא ישפוך אור אחר על החשיבה שלי או על החוזה "המובטח"

פורסם

"קבנוס". תקרא קודם את האותיות הגדולות, אחרי זה תעבור לאותיות הקטנות לך החוזה ה"מובטח".

מה רע שם, אני לא יודע. כף רגלי מעולם לא דרכה ולא תדרוך שם. אולי אתה תגיד לי מה טוב שם? תעודה שלא שווה הנייר+דיו+ חשמל של המדפסת?

בסופו של דבר אתה אדם בוגר ( למרות התגובה הילדותית מעט ) . אני מציע לך לעבור טוב טוב על החוזה. אין אנשים טובים באמצע הדרך ובמיוחד לא אנשי מכירות שמטרתם היחידה זה למכור לך קורס ( די יקר ). אף אחד לא יכל יבטיח לך עבודה, אם אין מעסיק שמוכן לשלם לך משכורת, מה שווה החוזה הזה? מקסימום שהם יכולים להבטיח זה שהם עצמם יעסיקו אותך. אם כך, כדאי לברר מראש באיזה שכר ובאילו תנאים זה יקרה.

פורסם
  • מחבר

אז לא הבנתי למה אתה פוסל את המקום הזה אם לא למדת שם ... אבל זה לא משנה כבר קראתי תגובות ברחבי הרשת שחלקן מגיבים כמוך בסקפטיות ל"חוזה" הזה (נשמע יותר מידי טוב) וחלקן האחר ניסה נירשם ואהב.

אכן אתה צודק שצריך לקרוא את האותיות הקטנות אבל זה נכון לכל מקום במיוחד בארצנו ה"חברית"

תודה על תגובותיכם אפרסם את התרשמותי מהמכללה הזו אם יהיה לזה ביקוש

נ.ב סליחה ktbnus שקראתי לך "קבנוס"

פורסם

לכל המראיינים למיניהם שהשתתפו בשרשור הזה,

יש לי שאלה קצת "טחונה" אבל אולי בבמה אובייקטיבית זו אקבל תשובה שתעשה לי יותר שכל מהתשובות שקיבלתי עד היום.

אם יש שני מעומדים מוצלחים, אחד מהם בוגר אוניברסיטה והשני בוגר מכללה (Bsc הנדסת תוכנה) וצריך לקבל רק אחד מהם,

האם את פתרון המשוואה יכריע הגורם שהזכרתי בשורה הקודמת? או שזה לא המשתנה הראשון שלוקחים בחשבון במצב של השוואה כזאת.

תודה.

פורסם

ראיתי מה שזליג רשם

ולצערי הוא צודק במאת האחוזים

אני גם מתכנת עצמאי במשך המון שנים (5?)

וואני אתן דוגמאות חיות

אדם שלומד במגמת מדעי המחשב בתיכון

לומד "שפות תכנות" על אף שהוא בכלל לא מבין מה הוא עושה

הוא מסיים את המגמה

תבוא תגיד לו שמע אחי בנה לי מחשבון , אין לו מושג איך

הוא יודע שלולאת for זה בעצם איזה שהוא תנאי ומה הוא מקיים

אבל באלגוריתמיקה אין לו מושג

ולא רק פה

כנ"ל כל הקורסים

הלימוד הוא לימוד מתמיד

לא יעזור לרוא 10000 ספרים וקורסים ותארים

ללמוד לתכנת לא לומדים ביום

ותאמת בלי להעליב, גם לא כל אחד בנוי לזה מבחינה שכלית

יצא לי להתקל ב"מתכנתים" שאין להם מושג בתכנות והם פשוט מסתובבים להם עם תואר ביד

והם טיפשים ממדרגה ראשונה

וזה חבל שאנחנו מייצרים כאלו אנשים

לימודי התכנות בארץ הם ברמה ירודה

מה שכן

אדם שכבר מבין ביסודות ה"תכנות" והאלגוריתמיקה" ותכנות בתחביב , קורס אכן יכול לקדם אותו

פורסם

לכל המראיינים למיניהם שהשתתפו בשרשור הזה,

יש לי שאלה קצת "טחונה" אבל אולי בבמה אובייקטיבית זו אקבל תשובה שתעשה לי יותר שכל מהתשובות שקיבלתי עד היום.

אם יש שני מעומדים מוצלחים, אחד מהם בוגר אוניברסיטה והשני בוגר מכללה (Bsc הנדסת תוכנה) וצריך לקבל רק אחד מהם,

האם את פתרון המשוואה יכריע הגורם שהזכרתי בשורה הקודמת? או שזה לא המשתנה הראשון שלוקחים בחשבון במצב של השוואה כזאת.

תודה.

בד"כ הנושא של תואר/תעודה נכנס רק כפקטור בהחלטה האם אני מעוניין לזמן את המועמד לראיון כאשר אני קורא את קורות החיים שלו. אם יש לי שני מועמדים מוצלחים הדרך להבדיל ביניהם תהיה בד"כ מורכבת מנסיון/יכולת/ידע/חיבור לתחום הספציפי/חיבור אישי עם המועמד.

בכל מקרה ההחלטה לא תהיה : "ל-א' יש תואר בהנדסת תוכנה ול-ב' רק תעודה ממכללה ולכן ניקח את א'".

הערת אגב: מנסיוני הסובייקטיבי למהנדסי תוכנה יש בד"כ יותר נסיון מעשי והבנה רחבה מאשר לבעלי תואר במדעי המחשב או תעודה ממכללה. אבל גם לאלה וגם לאלה אין נסיון מספיק ע"מ להחשב (לפחות בעיני) למפתחים אך ורק מלימודיהם.

אם זה תחום שאתה באמת אוהב אתה תמצא זמן ודרך להתקדם בו מחוץ ללימודים. לדוגמה - מועמד "מעניין" הוא כזה שאחרי (או תוך כדי) הקורס והפרויקט שעשה ב-C במסגרת הלימודים (שהם, צריך להבין, ברמת הבנה בסיסית) - מצא לעצמו דרכים להתנסות ולהתעמק בשפה.

פורסם

אני בערך מסכים עם זה.

כל העמקה או נסיון נוסף מעבר ללימודים תקנה יתרון, ובהחלט מעבר לעובדה שלאחד המועמדים תואר יותר "נחשב". תמצא פרוייקט open source ותתרום. או סתם תשחק עם הקוד.

כמו כן יש לי תאוריה (וזו רק תאוריה סובייקטיבית, לא בהכרח מהרבה נסיון) שאומרת שלא סביר שיהיו שני מועמדים שווים בכל שאר הדברים, שאחד בא ממקום X ואחד בא ממקום Y. אם X מוסד יותר טוב מ-Y, הדבר ישתקף ביכולות/כישורים/ידע של המועמד שבא מ-X, ולכן למעשה המועמדים לא יהיו שווים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים