עבור לתוכן

New Geforce GTX 260 with 216 SPs and 72 TMUs?

Featured Replies

פורסם

להגיד שNV רק דוחסת ומצד שני בכרטיסים של ATI יש 800~ יחידות עיבוד זה דיי טיפשי

פורסם

לפי כל מני PDFים שעליהם התבססתי כשכתבתי את כתבת ההשקה על ה-HD48X0, עושה רושם שאצל ATI הם דחוסים יותר. אני בספק אם מעבר ל-HD48X0 2X אפשר להפיק יותר מהארכיטקטורה שעליה מתבססת ליבת ה-R600, שעליה מבוססים כל הכרטיסים מ-HD2XX0 ועד ה-HD4XX0.

מה שאומר ששתי החברות עכשיו עובדות במלוא המרץ על ארכיטקטורה חדשה.

פורסם

אותי מעניין מה כבר הם יכולים לעשות

זה דיי ברור שכל הכוח שהגיע עם סדרת 8XXX ו2XXX היה המעבר ליחידות עיבוד דינאמיות כך שהכרטיס תמיד מספק 100% בכל הסצינות

אבל איך אפשר להתקדם מזה?

יותר יעיל? אולי... אבל לא פוש כמו שקיבלנו

וברגע שאתה עובר ליחידות דינאמיות לחלוטין אין יותר מזה... אתה לא יכול לעשות אותם "יותר דינאמיות" ממה שהן כבר עכשיו

פורסם

יש שני כיוונים שחשבתי עליהם -

1. יעילות. אחד מהדברים החשובים בעולם לאחרונה זה כל הנושא של חיסכון באנרגיה, והחברה שתוציא כרטיס שגם חזק בביצועים וגם לא דורש יותר מ-400-450W של ספק כוח תזכה בהרבה צרכנים.

2. אופטימיזציה למשחקים. עושה רושם ש-NVIDIA עושה את זה יותר טוב. בשוק יש כבר די הרבה משחקים מבוססים DX10, יותר מזה, כולם יודעים שמנוע של משחק זה דבר שמסובך לפתח, ולכן אופטימיזציה למנועים המצליחים בשוק תעזור לשפר ביצועים.

זה נראה כאילו AMD מתמקדת בכוח העיבוד הכולל של הכרטיסים שלה, ואילו NVIDIA מתמקדת בכוח של הכרטיס במשחקים עכשוויים. לכן לדעתי כרטיסים של NVIDIA מובילים בהרבה מקרים במבחני ביצועים, אבל כרטיסים של AMD מחזיקים יותר זמן (למשל - יש משתמשים שיש להם 9800PRO ומשחקים CRYSIS).

פורסם

שכחת את הכיוון השלישי שהוא ריבוי ליבות

אינטל מכוונת לכיוון הזה הבעיה היא עם NV וAMD

אפילו אם הם מוציאים גרסא של 2 ליבות בלבד (אינטל מכוונת לעשרות) החום הוא בלתי נסבל והשיפור הוא מזערי

נראה שאינטל מזהה את הכיוון הנכון וצריך רק לחכות שNV וAMD יגיעו בעקבותיה

פורסם

מבחינת NVIDIA, כל יחידת עיבוד מאוחדת בכרטיסים שלה היא ליבה. אומנם אין לה כוח כמו שיש לליבות שאינטל תבסס עליהן את ה-Larraby, אבל יש לה תדר ויש לה זיכרון גראפי מאוד מהיר ורוחב פס אדיר אליו וממנו. הפואנטה שלי היא שלפחות NVIDIA, אם לא גם AMD, מבינה ש-GPGPU היא גישה טובה להעלאת כוח החישוב הכללי של מחשב.

הפואנטה היותר גדולה שלי היא שרק הזמן יגיד האם הגישה של אינטל טובה יותר מאלו של AMD ושל NVIDIA.

פורסם

שאני קונה כרטיס מסך אני לא רוצה כרטיס מסך שחזק בעיבוד כללי

אני לא רוצה כרטיס מסך שיכול למצוא תרופות לסרטן אני רוצה כרטיס שכולו נועד לחישוב גרפי כדי שהמשחקים שלי ירוצו כמו שצריך

תשאיר את התפקיד של המעבד כמעבד וכרטיס מסך ככרטיס מסך

פורסם

Too little too late...

פורסם

למה Late? עד ששתי היצרניות יפתחו ארכיטקטורה חדשה, ייקח שנה או משהו כזה, עד אז זה יספק לנו הלקוחות אחלה של תחרות, וגם יחזיר ל-NVIDIA כמה מהלקוחות שהיא איבדה לטובת AMD.

פורסם

rv870 יהיה 40NM חכו עוד קצת.. לNV אין תשובה עתידית לזה כמו שלא היה להם ל55NM 3870-50 עד לפני כמה זמן..

פורסם

לך תדע - ה-GT200 עוברת עכשיו ל-55nm, קשה לי להאמין שבשביל להשאר תחרותיים, NVIDIA לא תקטין אותה עוד יותר.

פורסם

למה Late? עד ששתי היצרניות יפתחו ארכיטקטורה חדשה, ייקח שנה או משהו כזה, עד אז זה יספק לנו הלקוחות אחלה של תחרות, וגם יחזיר ל-NVIDIA כמה מהלקוחות שהיא איבדה לטובת AMD.

עשיתי OC ל 4850 במחשב של המשחקים ל 965MHZ וזה שיפר כמעט ב 35% את הביצועים... עכשיו תחשוב מה אפשר לעשות עם 4870 וקשה לי להאמין שהם יצילחו להתחרות בו, לא כרגע לפחות...

בכל מקרה, התחתרות לא כלכך מורגשת פה אז אין על מה לדבר... אלא אם כן אתה מחשיב את הורדת המחיר של GTX280 למחיר הרשמי שלו באירופה ל"תחרות" - אני מחשיב את זה כמלא גדול וחוסר ביקוש...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים