עבור לתוכן

Sapphire HD 4870 512MB כרטיס עם בעיות?

Featured Replies

פורסם

לפותח התר'אד - הצלחת לסדר את הבעיה ?

יש לי גם 4870 של Sapphire, ויש לי בדיוק את אותה הבעיה שאתה מתאר, רק בWarcraft 3.

מה עושים ?

• תגובות 85
  • צפיות 11.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נסה להריץ את המשחק הנ"ל עם הפרמטר -opengl.

פורסם

נסה להריץ את המשחק הנ"ל עם הפרמטר -opengl.

אתה יכול לפרט יותר ?

אני לא מבין למה אתה מתכוון.

פורסם

נסה להפעיל PacMan דווח אם קורס ..

ולטיפת רצינות :)

לדעתי הבעיה נובעת מאותו עיקרון שמשחקים שכדי להפעיל משחקים ישנים (מסויימים*) היה צורך לעשות כל מיני קונפיגורציות בוינדוס .

זוכרים ?

פורסם

נסה להפעיל PacMan דווח אם קורס ..

ולטיפת רצינות :)

לדעתי הבעיה נובעת מאותו עיקרון שמשחקים שכדי להפעיל משחקים ישנים (מסויימים*) היה צורך לעשות כל מיני קונפיגורציות בוינדוס .

זוכרים ?

תשמע, זה לא שוורקראפט 3 זה משחק כל כך ישן, אולי אין לו מנוע של crysis או של cod4 .. אבל זה בטח לא פאקמן :)

בהשוואה ל8800GTS שהיה לי, ה4870 זה כרטיס באמת מרשים מבחינת הביצועים שהוא מציג ביחס למחיר שהוא עולה, הבעיה היחידה שלו זה תאימות אחורה למשחקים קצת יותר ישנים.

כבר הגענו ל3 משחקים שעושים את הבעיה הזאת שהמסך קופא ? (GTA:SA, Counter Strike Source ו- Warcraft 3) וזה קורה רק עם כרטיסים מהדגם הספציפי הזה של Sapphire.

אני מאמין שזאת בעיה של קונפיגורציה בדרייברים, כי יש לי מחשב עם קירור דיי רציני יחסית, במיוחד הלוח אם שהוא אחד הטובים בשוק.

קשה לי להאמין שזאת בעיה של התחממות של הרכיבים, כי המעבד לא עובר את ה45 מעלות במאמץ (רציני, אני על 3 ג'יגה איתו והTuniq Tower עושה את עבודתו בצורה נאמנה), על התחממות הצ'יפסט אין בכלל מה לדבר. את הזיכרונות אני מריץ ב2.1 וולט עם תזמונים של 4-4-4-12 כמו שCorsair ממליצים ויש זרימת אוויר טובה במארז.

ניסיתי את ה8.7, 8.8 וגרסאת הבטא 8.52 של הדרייברים לכרטיס ובכולם קורה אותו הדבר במשחק הספציפי הנ"ל, משחקים יותר דורשניים מבחינת גרפיקה או כוח עיבוד כמו Assassin's Creed, Crysis או GRID רצים חלק, בלי ירידות פריימים, תקיעות או כל דבר שאפילו מזכיר "בעיה" במשך שעות על גבי שעות.

ניסיתי להשתמש בפרופילים לCCC לשליטה על מהירות המאוורר, ניסיתי גם בלי הפרופילים וניסיתי גם עם הבטא של הATI Tray Tools שנותן שליטה יותר טובה על המאוורר בכרטיס ויש לי את אותה התוצאה.

כנראה שאני אצטרך ללכת להחליף את הכרטיס לאחד של Gigabyte או MSI ולראות אם זה קורה (או לא קורה), אבל זה דורש ממני מאמצים שיכול להיות שהם סתם מיותרים כי אולי צריך לקנפג משהו בדרייבר עצמו של הכרטיס.

בת'כלס, ATI מבחינת דרייברים זה זוועה, הרבה זמן כבר אומרים שהם משתפרים .. אבל לדעתי הם נופלים במבחן התוצאה הסופית.

ואני שואל שוב, למה mandarin התכוון כשאמר להריץ את המשחק עם "-opengl" ?

עריכה: במחשבה שניה, יכול להיות שיש לי בעיות עם הספק ואז המחשב קורס, אבל מה ההיגיון שמשחק מ2002 כמו Warcraft 3 מעמיס לי על המערכת ומשחקים כמו Crysis או GRID רצים חלק ?

פורסם

האם יש לך בעיה גם עם BF2 ,אם אתה משחק?

פורסם

אין לי את המשחק, אז לא יצא לי לבדוק.

אולי אני אפשפש ואתקין GTA:SA בשביל לראות אם זה קורה לי גם שם.

פורסם

אתה יכול לפרט יותר ?

אני לא מבין למה אתה מתכוון.

תריץ את ה EXE ככה

war3.exe -opengl

פורסם

עושה רושם שזו בעייה קשה

ה 4870 שיש הם אותו הכרטיס . ה"יצרנים" שמו מדבקה אחרת .

כדי למצוא את מקור הבעיה צריך גם למצוא את המשותף בין המחשבים של המתלוננים , בנוסף על הכרטיס.

זה יכול להיות משהו של קונפיגורציית החומרה,

או תוכנה : למשל משחקים מפוצחים של קבוצה ספציפית ? - האם התקלה באותה מפה באותו המקום ?

דרייברים ?

כדי לנסות לשלול שזה התחממות של הכרטיס אני מציע לפרק את הקרור ולוודא שהכל נראה תקין .

הייתי אומר שאני די משוכנע שזה לא דרייברים אלמלא התקנתי 8.8 ומיד הפסדתי 1800 נקודות ב 3dmark06 והמסך השני לא שמיש עם CCC , למרות (!) שהדרייברים טיפלו בנושא של מסך נוסף !

פורסם

גם לי זה קורה ב-xbox 360 הישן (הבעיה הייתה כל כך חמורה שקניתי אחד חדש) רק שאצלי המסך נשאר תקוע ולא קורס לגמרי... ונחשו מי יצרנית כרטיסי המסך של המכשיר :kopfpatsch: ati

פורסם

בת'כלס, ATI מבחינת דרייברים זה זוועה, הרבה זמן כבר אומרים שהם משתפרים .. אבל לדעתי הם נופלים במבחן התוצאה הסופית.

הם לא זוועה, הם פשוט לא בשלים והוציאו אותם מהר מידיי מהבתא.

אני במקומך לא חושב פעמיים! אם יש לך אפשרות להחליף ל-GTX260 זאת הזדמנות חד פעמית, חבל לך על זה.

כרטיס קריר יותר, ביצועים +/- אותו דבר ויכולת אוברקלוק מעולה.

ולא דיברתי עוד על דרייברים ו-physx.

פורסם

נכון כי עם כל הכבוד לNV יש את הבשלות לצידה

פורסם

נכון כי עם כל הכבוד לNV יש את הבשלות לצידה

לא תמיד, אבל מה שכן הם דואגים מהר לתקן דרייברים דפוקים.

פורסם

אוקיי.. אני מצתרף לתרד הזה קצת מאוחר, אחרי שקראתי אותו ונסיתי את ההמלצות שחברה כתבו כאן..

חבר שלי קנה מחשב חדש ונתקל בבעיה במשחקים, המחשב פשוט עושה reset באמצע המשחק, לרוב די בהתחלה שלו.

המחשב:

מעבד: Q9550

לוח: ASUS P5QC

כרטיס מסך: GIGABYTE READON HD4870.

אחרי שנסינו לשחק עם הדרייברים, עם המתח של הזיכרון, מהירות המאוורר של הכרטיס ואפילו לעבור מXP לויסטה 64, כבר די נגמרו לנו הרעיונות. ובכל זאת, נראה עכשיו שמצאנו את הפתרון.

הפתרון:

לנתרל את הכרטיס קול המובנה בלוח האם.

כשנסינו לשחק בלי כרטיס קול, המשחקים עבדו נהדר (גם אם הם היו קצת שקטים...).

עשינו את זה רק היום, אז אנחנו עדיין מחכים למחר לראות אם במהלך היום יהיו התרסקויות, אבל לי נראה שזה פתר את הבעיה.

אני יודע, זה לא בדיוק פתרון, זה יותר בעיה חדשה.. אבל גם זה משהו...

פורסם

מעניין....

אז אולי יש דרך אחרת לשמוע משהו...

יש לך שני סוגים יש האצת חומרת קול,

אחת מהכרטיס מסך

השניה מהכקרטיס קול...

אולי צריך לשחק עם זה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים