עבור לתוכן

שאלות על האצת חומרה ללא הוצאה כספית או נכונות להתעלל במחשב.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

רציתי לברר משהו, ברשותכם. להלן המפרט:

> Mainboard : Gigabyte M55S-S3

> Chipset : nVidia nForce 550

> Processor : AMD Athlon 64 X2 3800+ @ 2000 MHz

> Physical Memory : 2048 MB (2 x 1024 DDR2-SDRAM )

> Video Card : Radeon X1950 Pro

> Hard Disk : WDC (160 GB)

> Hard Disk : SAMSUNG (500 GB)

> DVD-Rom Drive : Optiarc DVD RW AD-7170A

> Monitor Type : FVVI1C0125662 - 15 inches

> Monitor Type : MAG InnoVision - 16 inches

> Operating System : Microsoft Windows XP Professional 5.01.2600 Service Pack 2

> DirectX : Version 9.0c (דצמבר 2005)

המחשב בדיוק עבר פירמוט והדרייברים הכי חדשים מותקנים. כיצד ניתן, שלא באמצעות קניית רכיב חדש כזה או אחר לשפר את התוצאה ב-3DMark06 ?

פורסם

דבר ראשון זה לא דרייברים הכי חדשים, שמעתי על service pack 3?

ובאיזה catalyst אתה משתמש ?

התשובה היא:

לא להריץ הרבה תוכנות רקע בזמן הבדיקה...

חשבת על OC? (לדעתי OC זה לא להתעלל)

חוץ מזה, המעבד לדעתי הוא חלק חלש אצלך, אם יהיה לך מעבד חזק יותר אתה תראה שיפור ענקי בביצועים גראפיים

כבר יצא לי להשתמש בכרטיס מסך הזה תחת מעבד חזק ואני יכול להגיד לך שזה משתלם

פורסם
  • מחבר

בנוגע ל-SP3, בדיוק עכשיו ה-XP עודכנה. אבל גם ככה אני הולך להחליף אותה בגירסת x64 כי אני עובד ב3DSMax והיא יודעת לנצל ריבוי ליבות ו‎. 64Bit-‎

אני משתמש בגירסה 8.7 של קטליסט קונטרול סנטר.

אוברקלוקינג על המחשב שלי הוא קצת בעייתי מאחר והחדר שלי מאוד חם ואין לי אפשרות לקרר אותו או להעביר את המחשב למקום אחר, כך שאני מעדיף שלא לקחת את הסיכון. בחורף, דרך אגב, החדר שלי קפוא והמחשב עובד מהר יותר בצורה מורגשת.

הבנתי שהמעבד דווקא לא קריטי למשחקים וגרפיקה תלת מימדית כמו הכרטיס מסך לכן קניתי מעבד תקציבי וכרטיס מסך חזק בזמנו.

האם, ביחס עלות/תועלת, עדיף לי להשאר עם כרטיס המסך הזה ולשדרג את המעבד או שכדאי לי לקנות כרטיס מסך חדש וזהו? לא יצא מצב שאני קונה כרטיס מסך טוב ומגלה פריימרייט נמוך כי המעבד מושך כלפי מטה?

פורסם

למעבד אין השפעה מסיבית.... יש לו השפעה סופר מאסיבית!

אני בטוח ב300% שאם אתה תשקיע במעבד אתה תראה קפיצה ענקית בביצועים

התשובה לשאלה שלך: המעבד, בוא לא נקרא לזה מושך, אבל כן, הוא לא מאפשר ביצועים גבוהים

פורסם
  • מחבר

קודם כל רציתי לומר המון תודה לדיג'י אלקטריק על התגובות המהירות והמאלפות.

עוד כמה שאלות, ברשותך.

1) מה בעצם תפקידם הספציפי של המעבד וכרטיס המסך בזמן הפעלת משחק ותוכנות תלת מימד?

2) מה תפקידו של זיכרון ה-RAM בזמן הרצת משחק או תוכנת תלת מימד?

3) יש לי שני סטיקים של ג'יגה, שניהם 667, אבל משום מה ה-PC Wizard ‎ 2008 מזהה אותם כזיכרונות 337. מישהו יכול להסביר לי למה?

4) מה הם "פיקסל שיידרס" ו"ורטקס שיידרס"?

5) מה הם פילטרים בלינריים, אנטיסקופיים ו-HDR?

6) מתוך התחשבות ביחס עלות/תועלת מיטבי ומפרט המחשב שלי, האם מישהו יכול לומר לי מה השידרוג הכי משתלם למערכת שלי? 7) הייתי רוצה לשמוע חוות דעת נוספות להצעה של די.ג'י. אלקטריק לפיה עלי לשדרג את המעבד על מנת להגיע לשיפור ניכר בביצועים דבר ראשון. מסכימים? חושבים אחרת? והכי חשוב, למה?

8) האם הוספת מאווררים בתוך המארז (בסידור הנכון כמובן ) תביא לשינוי רציני בביצועי המחשב? אם כן, לכמה אחוזי שיפור אני יכול לצפות?

9) בהנחה ואשיג כמה מאווררים, איך בכלל מחברים אותם למתח? המדריך שיש פה באתר מראה איך לחבר מאוורר למתח של הפלופי, אבל מה קורה כשמדובר בכמה מאווררים או מאוורר לא סטנדרטי בעל מתח גבוה?

רעש איננו מטריד אותי במיוחד, בטח ובטח לא כמו פריימרייט נמוך.

תודה מראש לכל העונים והמייעצים.

פורסם

אין לי ממש זמן להסביר לך אבל בראשי פרקים:

כשאתה משחק במשהו המעבד שלך רואה את מה שצריך לרנדר ומעבר את זה לעיבוד של הכרטיס שהכרטיס מסיים אתה מקבל תמונה...

הפעולה זאת מתבצעת מספר פעמים בשנייה (פריימים לשניה)

בקשר לזיכרון שב337 אתה לא צריך לדאוג כי זה ב DDR2 מה שאומר שיש לזה מכפלה של 2 מה שאומר..... 667, יפה....

(אני פשוט מניח שאמרת את זה לעצמך)

התפקיד הזכרון פשוטו כמשמעו לזכור ברגע זה מה אתה עושה....

זה קצת מורכב, אבל בגדול התפקיד שלו זה לתת "סטירות" למעבד ולהזכיר לו מה קורה כרגע....

מה שיש בזכרון הוא לא קבוע, זאת אומרת שברגע שאתה מכבה את המחשב הזכרון מתרוקן...

למה זה לא מתבצע על ההארד דיסק למשל?

חלק ממש קטן מתבצע על ההארד דיסק

בגלל שקצב העברת הנתונים שלו הרבה יותר איטי ואינו יכול לאפשר עבודה רציפה

פורסם

אין לי תשובות על הכל אבל לגבי מה שיש לי הנה הן. (מה שאני לא ממש יודע, לא כתבתי, חבל להטעות אותך)

2. הזכרון אוגר נתונים על עצמו ומעביר אותם במהירות גבוה מהדיסק הקשיח אך נמוכה מהמעבד מצד שני נפח הזכרון גדול בהרבה מנפח הזכרון של המעבד (זכרון קאש), הנתונים עוברים למעבד/כרטיס מסך.

3. כל סטיק של 667 הוא סטיק DDR2, ובDDR2 התדר בפועל הוא תדר הבאס (FSB) כפול 2. בונסף ישנה את המכפלה שמשפיעה אבל במקרה הזה זה לא רלוונטי.

8. לא יהיה שיפור כמעט, המארז יהיה יותר קר אבל הקור בקושי ישפר משהו ולא תרגיש בהבדל, בכלל. אלא אם אתה תעשה OC כמובן.

9. מחברים אותם לחיבור מולקס של הספק כוח או ל3/4 פינים בלוח אם.

פורסם

יש קמה מחקרים לגבי תלות במעבד במשחקים, אבל ברוסית :( אך יש שם גרפים שיכולים להיות מעניינים. ניתן גם לבד לחשב האים "צבר הבקבוק" הוא מעבד או לא.

http://www.3dnews.ru/video/processor_dependency/index4.htm

במידה ותתעניין, אני ינשה להסביר יותר במפורת.

פורסם

המחשב שלך מצויין, אתה יכול לבצע OC בכדי לעלות את התוצאה, אולם ללא קירור נוסף לא הייתי מנסה זאת.

X1950PRO הוא כרטיס מצויין, והמעבד הוא לא זה שמגביל אותך. המעבד הזה חזק, ואיך לך צורך לשפר אותו.

כפי שהבנת אני לחלוטין לא מסכים עם DJ E, זאת משום שהמעבד אינו מהווה שום צוואר בקבוק. אם תשדרג את המעבד

תקבל ביצועים רק בתוכנות, ולמעשה כל שדרוג היום של המעבד הוא בגדר תדר יותר גבוהה (להוציא את הפנהום שלא משתלמים

ועולים 700+) אלא אם אתה רוצה להחליף לוח אם ללוח אם של אינטל.

בקיצור המפרט שלך מאוזן, הדרך הכי טובה לדעתי לשדרוג המפרט שלך זה OC, ואם אתה רוצה ה9600GT יהיה כרטיס טוב.

אני הייתי מחכה לראות מה נסגר עם ה467/50 של AMD שאמורים לצאת במהלך חודש ספטמבר.

פורסם
  • מחבר

מולקס? 3/4 פינים? יש לך תמונות כדי שאדע לאן לחבר? אתה יודע מה המתח שלהם במקרה?

העיניין הוא כזה- המחשב שלי ניצב מאוד נמוך יחסית על הגרף השוואה של מערכות זהות באתר של 3DMark וזה אחרי שהוא עבר אופטימליזציה ברמת התוכנה. מכאן נובע שיתר התוצאות כנראה בוצעו תוך שימוש באוברקלוק וקירור, שיפורים שמרק לא "רואה". אני צודק?

פורסם
  • מחבר

המממ... או.קיי. אז אני צריך פשוט למצוא דרך יעילה לקרר את המחשב ואז לעשות לו אוברקלוקינג? זה כל הסיפור?

פורסם
  • מחבר

הממ... זה יהיה לא פשוט... טוב, אני אחבר כמה מאווררים, אעשה קצת אוברקלוקינג (בזהירות.. ) ואעדכן. דרך אגב, החלפתי לאקספי 64ביט, מישהו יודע אם כבר יש לה סרבס פאק 3 או רק 2?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים