עבור לתוכן

בעיה עם כונן די וי די חדש , המחשב לא עולה לאחר ההתקנה

Featured Replies

פורסם

שלומות שוכני פורום תמיכה,

הבעיה שלי היא כזו : היום קניתי כונן דיוידי חדש (הישן כבר הפסיק לצרוב טוב) בכול מקרה , התקנתי את הכונן , מדליק מחשב ואז הבעיה ; המחשב לא עולה.

המסך נשאר באותו החלון שבו הווינדוס עולה , שבו יש את הסמל של וינדוס אקס פי ולמטה יש את פס הטעינה שכול הזמן רץ משמאל לימין. וכך זה נשאר , חיכיתי בערך 5 דקות או כך (המחשב בדרך כלל עולה בתוך פחות מדקה) ועשיתי ריסט. ביקצור שיחקתי קצת עם הכבלים וכדומה , וזה קורה רק כאשר הכונן החדש מחובר. ניסיתי בלי הכונן הישן וכדומה. בנוסף שמתי לב כי כאשר החלון הראשון עולה , החלון המראה אילו כוננים יש לי ומהיא מהירות השעון של הCPU כאשר הוא מעלה את הנתונים של הכוננים , לוקח לו מעט יותר זמן מהרגיל.

בכל מקרה בכדי שיהיה על מה לדבר אני אפרט כול מה שרלוונטי.

הכונן החדש שקניתי הוא ‏DVD±RW GH20NS x20 Black SATA‎ בשביל מפרט מלא שלו כנסו ל www.ksp.co.il שם בקטלוג חלקים תוכלו למצוא אותו תחת היצרן LG , הסיבה היחידה שאני לא נותן לינק ישיר כי האתר לא מאפשר .

הלוח אם : gigabyte K8NF-9 (socket 939)

הארד דיסק : maxtor 160 gb SATA

זו לא פעם ראשונה שאני מתקין כונן חדש למחשב , אבל זו פעם ראשונה שכונן הוא בחיבור סאטה כמו הדיסק הקשיח

אני לא חושב שמשהו עוד רלוונטי שיש עוד להוסיף

בנוסף הערה קטנה , בכונן החדש אין מקום לפינים שעליהם הגדירו פעם אם כונן הוא מאסטר או סלייב , וכאשר המחשב עולה אני רואה ששני הכוננים הם מאסטר

טוב אני מקווה שזה כול המידע שצריך

עריכה : דרך אגב , אם אני מנתק את הכונן המחשב עולה.

פורסם

תחליף את כבל ה-SATA ותנסה לחבר את הצורב בעזרת יציאת SATA אחרת על לוח האם.

במצב בטוח המחשב עולה?

פורסם
  • מחבר

הכבל הסאטה הוא חדש (קניתי גם היום) מה שניסיתי זה השתמשתי בחיבור בקבל הסאטה החדש בדיסק הקשיח (כלומר אחרי כמה נסיונות החלפתי בין הכבלים בינהם) כלומר אני בספק שהחיבורי הסאטה פגומים , אבל אני אנסה מאוחר יותר (כרגע אני אוכל ואין לי כוח לרדת מתחת לשולחן תאמת :P ) את המצב הבטוח לא ניסיתי תאמת , אני אנסה

עריכה : כרגע אני עובד עם הכבל החדש בדיסק הקשיח עם החיבור בלוח אם שניסיתי בו את הכונן החדש (אני משתמש כרגע באותו מחשב שאני מדבר עליו) ככה שאני בספק גדול שזה הכבל \ הכניסה בלוח אם.

עריכה 2 : במידה והמחשב יעלה במצב בטוח , יש משהו לעשות שם או רק להודיע פה ?

פורסם

תנסה להדליק את המחשב כשהכבל נתונים SATA בחוץ, ואחרי שהמערכת הפעלה מסיימת לעלות לחבר אותו

ותבדוק אם מערכת ההפעלה מזהה אותו.

תזכור שSATA ניתן לחיבור חם

פורסם
  • מחבר

תאמת לא היה לי מושג שאפשר לחבר את הSATA בזמן העבודה , דיי לא נגעתי בחומרה מאז שקניתי את המחשב שנוכחי שלי לפני 3 שנים

בכול מקרה , ניסיתי לחבר אחרי שהמחשב עלה , בפעם הראשונה כלום לא קרה, אפילו לא זיהה שיש חומרה חדשה(כדי שלא נצטרך להוסים עוד הודעות , הכבל חשמל היה בפנים ) ופעמיים אחרי שניסיתי זה תקע את המחשב (המסך פשוט קפא). בנוסף גם ניסיתי מצב בטוח , המחשב לא עלה.

פורסם

אם יש לך אפשרות אז תבדוק את הצורב על מחשב אחר, בהחלט יתכן שהוא תקול ותצטרך להחליף

פורסם
  • מחבר

לצערי המחשב השני שלי כל כך ישן שאני לו חושב שיש לו אפילו חיבורי סאטה , ויש שם כול כך הרבה אבק שאני אפילו לא מתכוון לבדוק , בכול מקרה אני מחר אלך לחנות ואבקש שיחליפו או יבדקו במעבדה. בכול מקרה תודה על העזרה, הטיפ עם החיבור לאחר הטעינה בהחלט יעזור בעתיד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים