עבור לתוכן

Accelero S1

Featured Replies

פורסם

שלום חבריה!

הכ. מסך שלי, X1950Pro של Sapphire, סובל מבעיות חום קשות (הוא נכבה מOVERHEAT בכל מאמץ גרפי, אפילו בפשוטים שמביניהם כגון Need for Speed Most Wanted על הגדר' מקס'), ובנוסף לכך הקירור שלו קטן ורועש מאוד (וכמובן שגם לא אפקטיבי מספיק).

ע"כ החלטתי שעלי להחליף את הקירור באחר (מפני שהרעש מפריע, ואני מעדיף להמנע מחום מיותר על הכרטיס)

אני מתכוון לגשת מחר לKSP כדי לקנות לו ACCELERO S1, שממה שהבנתי אמור להצניח את הטמפ', אבל יש לי מספר שאלות:

1. האם אני צפוי להתקל בבעיות בהתקנת הקירור? או בפירוק הקירור הישן? (אני מודע לאובדן האחריות על הכרטיס) האם זה מסובך? נדרש ידע מוקדם או כלים מסויימים מלבד מברג? איזה נזק אפשר לגרום לכרטיס,לקירור בהרכבה?

2.האם כדאי לקנות את סט המאווררים הייעודי לקירור הספציפי הזה? איך הם מורכבים על הצלעות?

3. האם יהיה מסובך להרכיב על הצלעות מאוורר 12CM אפקטיבי יותר במקום הסט הייעודי? (שתי האופציות עולות בערך אותו דבר)

4. האם יש עוד משהו שעלי לדעת לפני הקנייה? האם יש צורך במשחה טרמית נוספת מלבד זו שמגיעה על הקירור?

תודה רבה מראש לעונים!

פורסם

לפני שאתה מחליף קירור..ניסת לנקות אותו..ולבדוק מה הRPM של המאוורר ?

בכל אופן..

1. זה לא כזה מסובך..לפרק את הברגים של הסטוק...לנקות ולהרכיב את החדש..

2. הם נתפסים עם "קליפסים"..בכל אופן אתה יכול לקנות גם מאוורר 120מ"מ ולתפוס אותו באזיקונים..או איך שבא לך..

3. כמו שציינת כבר..אזיקון/ברגים עבים בין הצלעות יעשו את העבודה מצויין...

4. לא הקירור מגיע כבר עם משחה מרוחה על הבסיס...

פורסם

שלום חבריה!

הכ. מסך שלי, X1950Pro של Sapphire, סובל מבעיות חום קשות (הוא נכבה מOVERHEAT בכל מאמץ גרפי, אפילו בפשוטים שמביניהם כגון Need for Speed Most Wanted על הגדר' מקס'), ובנוסף לכך הקירור שלו קטן ורועש מאוד (וכמובן שגם לא אפקטיבי מספיק).

ע"כ החלטתי שעלי להחליף את הקירור באחר (מפני שהרעש מפריע, ואני מעדיף להמנע מחום מיותר על הכרטיס)

אני מתכוון לגשת מחר לKSP כדי לקנות לו ACCELERO S1, שממה שהבנתי אמור להצניח את הטמפ', אבל יש לי מספר שאלות:

1. האם אני צפוי להתקל בבעיות בהתקנת הקירור? או בפירוק הקירור הישן? (אני מודע לאובדן האחריות על הכרטיס) האם זה מסובך? נדרש ידע מוקדם או כלים מסויימים מלבד מברג? איזה נזק אפשר לגרום לכרטיס,לקירור בהרכבה?

2.האם כדאי לקנות את סט המאווררים הייעודי לקירור הספציפי הזה? איך הם מורכבים על הצלעות?

3. האם יהיה מסובך להרכיב על הצלעות מאוורר 12CM אפקטיבי יותר במקום הסט הייעודי? (שתי האופציות עולות בערך אותו דבר)

4. האם יש עוד משהו שעלי לדעת לפני הקנייה? האם יש צורך במשחה טרמית נוספת מלבד זו שמגיעה על הקירור?

תודה רבה מראש לעונים!

1. כמובן שצריך ידע בסיסי כלשהו, של הבנת חיבורים- מה מתחבר אל מה ואיך - וזה נוגע גם אל ניתוק גוף הקירור הישן וגם להתקנת גוף הקירור החדש. אבל בנוגע לחדש- יש לך דף עם הוראות שיקל עליך. מלבד מברג תצטרך נייר טוב שלא משאיר סיבים או מטלית כלשהי + אלכוהול 70-100% למען ניקוי ליבת הכרטיס והזיכרונות משאריות של משחה טרמית. לגבי הזכרונות, יש המלצה להשתמש במחק לאחר השימוש באלכוהול על מנת ליצור גימור מושלם.

בנוגע לאחריות, בד"כ שמים מדבקה כלשהי במקום אשר תצטרך להסיר אותה בשביל לשנות משהו גדול. אני מניח שזה יהיה כך גם אצלך, אצלי מדבקת האחריות ישבה על בורג אחד מתוך כשמונה אשר החזיקו את כל גוף הקירור. הרמתי אותה בעדינות ולאחר ההסרה וההתקנה של הקירור החדש- הדבקתי אותה מחדש. במידה וארצה להשתמש באחריות לכרטיס המסך שלי, אני אחליף את הקירורים והמדבקה תישאר עוד שם. מקסימום אני אתן לה חיזוק של קצת דבק בשביל למנוע צל של ספק.

2. זוג המאווררים היעודיים לקירור הזה הם אינם מי יודע מה בשם גודלם כנראה ואולי הם גם לא משהו. אך בנוגע לשאלתך 'איך הם מורכבים?' - בגלל שהם תוכננו להתאים בידיוק, יש להם קליפסים שנכנסים בין הצלעות של הS1 ונתפסים שם היטב. מה שכן, מומלץ לקנות מאוורר 12CM או שניים (כל המרבה הרי זה משובח) לשיפור יעילות גוף הקירור. הדרך שמומלצת כאן ע"י רבים היא אזיקונים- זו הדרך הפשוטה והקלה ביותר. אך אם יש לך מאוורר של קירור מעבד מקורי של אינטל- תעשה חיפוש באתר ל Arik G (אני חושב) הוא מצא לזה אחלה פיתרון (למרות שניסיתי זאת ואצלי זה לא הסתדר).

3. שני מאווררים של 120mm יהיו מאוד מאוד מאוד אפקטיביים ואתה אמור לראות ירידה יחסית גבוהה בטמפ'. אני מדגיש יחסית כי בין כה וכה תהיה ירידה בגלל גוף הקירור היותר טוב.

4. אין. לא. אבל אני יכול לתת כמה טיפים. תכין לך משטח עבודה נח וטוב. תעבוד בקצב שלך אל תמהר לסיים עם זה, ואל תפעיל כח (למשל אם הקירור הישן לא יוצא לאחר שהוצאת את כל הברגים).. קח את זה באיזי- כי התקנה טובה של הקירור היא כמה מעלות טובה יותר מהתקנה חאפרית וממהרת. עוד המלצה חמה: תעשה חיפוש למדריכים או לאנשים שתיארו כיצד הרכיבו את גוף הקירור- ותכין את עצמך קצת לפני שאתה נכנס לזה, כנ"ל גם לגבי מריחה נכונה של משחה טרמית /נקיון נכון של משחה וכדו'.

*** חשוב חשוב: שים לב: משהו מאוד כללי שרציתי להבהיר הוא שאם הכרטיס שלך סובל מבעיות חום וזה לא משהו אינדיוידואלי ששייך לו, אלא שהסירקולציה במארז לא טובה.. אז השיפור שאתה תראה מלהחליף קירור לא יהיה רציני להערכתי.

נ.ב. לזה שמעליי- טאו טאו.. בלי לזלזל אבל.. ברגים עבים? מאיפה הבאת את זה?

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המהירה, אבל בכל זאת התעוררו כמה שאלות חדשות :P

1.איך מזהים את המשחה התרמית על הכרטיס? אפשר לראות אותה בעין? האם זה יהיה קשה להסיר אותה?

2.כמה זמן בערך אמורה לקחת התקנה שכזו? ולמה אתה קורא "משטח עבודה נוח"? יש צורך בניילון מפריד? מעולם לא ביצעתי דבר כזה בעבר..

3.איזה ניר מתאים למשימה? מטלית (כזאת שמשתמשים בה במטבח) שעוד לא השתמשו בה תעשה את העבודה?

אלכוהול יש בבית..

4.למה את מתכוון ב"אזיקונים"? אלה חתיכות הפלסטיק הקטנות האלה ששמים כדי להחזיק כבלים? איפה אפשר להשיג כאלה?

5. איך אפשר להיות בטוח שהקירור הגדול הזה ייכנס במארז? (ועוד בתוספת מאוורר 12 ס"מ למטה?) מדובר על 6A19 סטנדרטי.. אני אוכל לסדר את הכבלים אם יהיה צורך.

אולי בכלל עדיף להשאיר את הACCELERO פאסיבי ולהתקין מאורר על חור מלבני כזה שיש מעל הכרטיס מסך? (אין לי יותר מדי יציאות פנויות בלוח אם).

חלק מבעיית החום שלו היא בגלל שהמאוורר האחורי שמוציא אוויר מהמארז שבק חיים ולכן העברתי את הקדמי שמכניס אוויר אחורה. מחר אני אקנה גם אחד קדמי חדש, זה אמור לשפר קצת את הסירקולציה..

שוב תודה על התשובות!

פורסם

שלום לך,

לי יש בדיוק את אותו כרטיס שיש ברשותך ואני התקנתי עליו S1 לפני חודש בערך.

תודה על התשובה המהירה, אבל בכל זאת התעוררו כמה שאלות חדשות :P

1.איך מזהים את המשחה התרמית על הכרטיס? אפשר לראות אותה בעין? האם זה יהיה קשה להסיר אותה?

כשאתה מסיר את גוף הקירור המקורי על הליבה אתה תראה משחה מרוחה בצבע לבן/אפור. אני השתמשתי בטיפה אלכוהול 70% ונייר טואלט וזה ירד מצוין.

2.כמה זמן בערך אמורה לקחת התקנה שכזו? ולמה אתה קורא "משטח עבודה נוח"? יש צורך בניילון מפריד? מעולם לא ביצעתי דבר כזה בעבר..

לי ההתקנה לקחה כשעה... אבל אני טיפה הסתבכתי עם הזכרונות..

3.איזה ניר מתאים למשימה? מטלית (כזאת שמשתמשים בה במטבח) שעוד לא השתמשו בה תעשה את העבודה?

אלכוהול יש בבית..

ציינתי למעלה

4.למה את מתכוון ב"אזיקונים"? אלה חתיכות הפלסטיק הקטנות האלה ששמים כדי להחזיק כבלים? איפה אפשר להשיג כאלה?

כן, זה מה שהוא מתכוון אליו. אפשר למצוא כאלו בכל חנות לחומרי ביניין, ואפשר להשתמש בגומייה רחבה.

5. איך אפשר להיות בטוח שהקירור הגדול הזה ייכנס במארז? (ועוד בתוספת מאוורר 12 ס"מ למטה?) מדובר על 6A19 סטנדרטי.. אני אוכל לסדר את הכבלים אם יהיה צורך.

אני מסתכל עכשיו על הקירור במארז שלי (ראיידמקס אפקס) ואני רואה שהקירור דווקא לא ארוך, ואם הכרטיס נכנס אצלך בקלות אז גם הקירור... רק שתדע, הוא די רחב... אבל בכל זאת, הוא נכנס אצלי בקלות אז אני חושב שהוא יכנס גם אצלך...

אולי בכלל עדיף להשאיר את הACCELERO פאסיבי ולהתקין מאורר על חור מלבני כזה שיש מעל הכרטיס מסך? (אין לי יותר מדי יציאות פנויות בלוח אם).

חלק מבעיית החום שלו היא בגלל שהמאוורר האחורי שמוציא אוויר מהמארז שבק חיים ולכן העברתי את הקדמי שמכניס אוויר אחורה. מחר אני אקנה גם אחד קדמי חדש, זה אמור לשפר קצת את הסירקולציה..

שוב תודה על התשובות!

אני לא חושב שיש בעיה להשאיר אותו פאסיבי, הוא יהיה יותר שקט ועדיין אפקטיבי (אצלי יש הבדל של טיפה יותר מ10 מעלות במאמץ בין פאסיבי לאקטיבי)

יש דבר אחד שלא ציינו, והוא חשוב מאוד. אתה חייב להוריד את החשמל הסטאטי מהיידים שלך, ולעבוד על משטח שהוא לא מתכת.רצוי בד או ספוג.

אם לא אתה עלול לשרוף את הכרטיס.

עוד דבר אחד קטן שכבר הזכירו, אחרי ההסרה של הקירור המקורי תשפשף במחק את הזכרונות, זה מאוד עוזר לסינקים שלהם להידבק טוב ומהר...

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה, רק עוד שתי שאלות..

1.איך לפרוק את החשמל הסטטי?

2. איך אני מוצא את הזכרונות של הכרטיס?

תודה ולילה טוב (אני כבר אסתכל פה מחר אחרי שהקירור כבר יהיה בידי)

פורסם

דבר ראשון רצוי מאוד להשתמש בכפפות גומי...

כדי לפרוק מעצמך חשמל סטטי אתה צריך לבוא במגע עם משהו ממתכת שהוא (מחובר לאדמה) כדי להעביר דרכו את החשמל

למה אתה מתכוון בזכרונות של הכרטיס?

(אגב, גם אני התקנתי את הקירור הזה על הכרטיס שלי ואני יכול רק להוסיף לדעה שזה באמת אחד הקירורים השאקלים, במיוחד עם הטורבו מודול)

אתה מוזמן להציץ

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=353950.0

פורסם

את הזכרונות אתה תראה אחרי שתפרק את הקירור המקורי, הם מלבנים קטנים בצבע שחור שנמצאים מסביב לליבה בצורה האות ר'.

את הליבה אתה לא תפספס, אבל אם אתה לא יודע היא בצורה ריבוע גדול, ועליה תראה את המשחה הטרמית. אחרי שתוריד את המשחה אתה תראה שבאמצע הריבוע הגדול יש ריבוע קטן שמחזיר אור כמו מראה. זאת בעיקרון הליבה.

פורסם
  • מחבר

טוב חבריה אני באמצע ההתקנה ואני תקוע וצריך עזרה.. (כותב מהמחשב הנייד שפה לידי.)

כנראה שלX1950P של SAPPHIRE יש שתי גרסאות מעט שונות אחת מהשניה, ואני לא בטוח אם הS1 בכלל מתאים לכרטיס שלי..

לי יש את זה:

http://img99.imageshack.us/my.php?image=dsc01000cg6.jpg

והקירור הזה:

http://img411.imageshack.us/my.php?image=dsc01003vg0.jpg

סמה שקורה זה שלפי המדריך אני אמור לחבר את אלה: (בתמונה שמתי אחד איפה שאני חושב שהוא אמור להיות, אבל אין שם חורים לברגים בשבילו, והוא גם לא מכסה שום דבר שם..)

http://img99.imageshack.us/my.php?image=dsc01002ub0.jpg

אבל הם פשוט לא נראים מתאימים.. אחד פשוט לא מתאים למקום שהוא אמור להיות בו לפי הסרטוט ולגבי השני, אני לא בטוח איפה הוא אמור להיות, ואין לי חורים לברגים בשביל להדק אותו.. למרות שבמדריך לא כתוב לגבי 1950P שצריך לשים לו ברגים.

איך אני צריך לחבר את שניהם?

אני מקווה שלא נדפקתי עם כל העניין..

תודה מראש לכל המצילים..

פורסם

נו, זה לא נראה כמו משהו מיוחד, הברגה רגילה...

קודם אתה צריך לשים את השחורים ואחרי זה לשים את הקירור ולהבריג ב4 הקרובים יותר

פורסם
  • מחבר

אבל מה עם 2 החלקים המתכתיים האלה? לא צריך אותם? VOLTAGE REGULATOR HEATSINK אני חושב שקוראים להם.. תסתכל בתמונה השלישית מההודעה הקודמת.

תודה על העזרה בינתיים.

עריכה: ואם לא שמת לב, יש לי רק את הארבעה חורים הקרובים יותר, ואין לי את הרחוקים..

פורסם

את הוולטג' רגיולטורס.... אחרי שאתה מתקין את הקירור תדביק אותם כל אחד לVR שחור כזה מסביב

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי מה אני אמור לעשות איתם...

בינתיים אני ממשיך בלעדיהם.

פורסם

יש לך בדיוק את אותה הגרסא שיש לי, וגם אני לא הבנתי מה עושים איתם.

שאלתי פה בפורום, ומסתבר שלגרסא שלנו של הX1950PRO לא צריך אותם.

פורסם
  • מחבר

המשכתי קצת ועכשיו יש בעיה עם ההיטסינק של הזכרונות.. הדבק לא מספיק חזק והם פשוט נופלים כל הזמן.. אפשר לשים מתחתם\במקומם את המדבקות שהיו על הזכרונות בקירור הקודם?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים