עבור לתוכן

מחפש כרטיס eSATA-II ל-PCI

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מחפש כרטיס eSATA-II עם ממשק PCI, ומסתבר שזו בקשה מסובכת. נראה שבשוק היום יש בעיקר eSATA+PCI או eSATA-II+PCI-E והשילוב שלי הוא די נדיר. אני מבין למה זה קורה - כרטיסי PCI-E הופכים פופולאריים יותר ויותר - אבל אני מנסה למצוא פתרון eSATA נורמלי בלי לשדרג את לוח האם או להתפשר על SATA במהירות נמוכה.

מישהו מכיר כרטיס מתאים?

תודה

פורסם

אני לא חושב שיש כזה דבר ESATA שהוא לא בממשק SATA2 בגלל שבSATA הרגיל לא ניתן לעשות HOTSWAP כך שהוא

לא יהיה יעיל בתור ESATA (אא"כ תרצה לכבות ולהפעיל את המחשב מחדש כדי לחבר כונן חיצוני). בכ"מ לא תהיה השפעה

על מהירות העבודה של הכונן אם הוא יהיה מחובר בSATA1 או בSATA2.

פורסם

מעניין. באמת לא ניתן לחבר אליו הרדיסק בעת שהמחשב עובד? אם אפשר אין שום סיבה שלא תלך על כרטיס כזה, למהירות

זה לא ישנה.

פורסם
  • מחבר

למה שהמהירות לא תהיה טובה יותר?

פורסם

ההבדל בין תקן הSATA1 ל2 הוא במהירות התיאורטית שלהם - 150MBS ל300MBS. כרגע רוחב הפס הזה

לא מנוצל כי ההרדיסקים לא מתקרבים למהירויות האלו. עוד הבדל בין התקנים הוא אפשרות הHOTSWAP כך שאני

לא מבין מה יעזור ESATA בממשק SATA1.

פורסם
  • מחבר

אם כך, לאיזה מהירות אפשר לצפות?

פורסם

מהירות נורמלית של הארדיסק.

הדיסקים הטובים ביותר בשוק היום (ווסטרן דיגיטל וסאמסונג 640 ג'יגה נחשבים למהירים ביותר) מגיעים למהירות קריאה מקסימלית של 120 מגה לשניה, בעוד שרוחב הפס בכרטיס שדיברו עליו פה הוא 150. זה לא יגביל אותו בכלום, ההארדיסק יעבוד כרגיל.

פורסם
  • מחבר

אם כך, הסיבה היחידה שלי לחפש SATA2 היא בשביל ה hotswap?

כי אם זה המצב, ואני בכל מקרה לא מנתק את הכונן כמעט אף פעם, זה לא ממש אמור להשפיע עליי, נכון?

פורסם

ושוב, אני מתקשה להאמין שאפשרו חיבור חיצוני שלא מאפשר לחבר אליו הרדיסק בעת פעולה של המחשב, זו ממש תקלה שמחכה

להתרחש. במקומך הייתי מנסה לחפש קצת יותר נתונים על הESTA בממשק SATA1 (מה גם שהESATAות החלו בעת שיצא

תקן הSATA2). אם אני אמצא זמן מאוחר יותר אני אשתדל לעיין בנושא בעצמי.

פורסם
  • מחבר

עכשיו נזכרתי שבהוראות השימוש של הדיסק מצויין במפורש שעם eSATA יש לחבר אותו כשהמחשב כבוי, כך שכנראה זה באמת עובד ב SATA1, וזה באמת קצת טפשי (אבל עדיין, המהירות גבוהה יותר מ FireWire וזה בכל זאת נוח יותר מדיסק פנימי)

פורסם

הצ'יפ SIL3112 תומך בhotswap של דיסק למרות שהוא רק במהירות 150

פורסם

מעניין, אבל כנראה שזו תכונה עצמאית שלו ולא מובנת בתקן הSATA1

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים