עבור לתוכן

קירור מעבד Pentium D

Featured Replies

פורסם

לחברי הפורום שלום

ברשותי מחשב Pentuim D805 אשר רץ על קירור סטוק במארז HEC עם שני מאווררי 12cm (כניסה ואגזוז) וחיווט מנוטב בקפידה...

בתקופת הקיץ הורדתי את ה OC מ 3800MHz ל 2800MHz בשביל להגן על המעבד מהחום.

לאחר מכן הורדתי אותו ל 2666MHz לאחר שזה היה בלתי נסבל לשהות בחדר של המחשב מהחום ששורר בו.

השבוע אני הולך להחליף לו את המאוורר המצ'וקמק במשהו יותר נחמד שילווה אותי גם למחשב הבא שאני מתכוון לקנות בעשור הבא.

חשבתי על vendetta / vendetta 2 / DuOrb / Scythe Ninja / thermalright 120 xps / zalman או כל דבר אחר שעושה בריזה למעבד

יש להניח את הדעת שהקירור עולה בין 180 ל 250 שח.

או לחילופין לחסוך את הכסף ופשוט לבחור ב Freezer 7 Pro ושלום על ישראל?

דבר נוסף, זהו מחשב שעובד 7/24 וחשוב לשמור על טמפ סביבה נמוכה למען מחייתי בחדר-המחשב

פורסם

זה לא יגרום לחדר שלך להיות יותר קריר, הקירור על המעבד מקרר את המעבד על חשבון הסביבה, ככל שהקירור יותר טוב הוא יודע להעביר את החום מהמעבד יותר טוב. כדי לקרר את החדר שלך יש רק דרך אחת, תדליק מזגן.

פורסם
  • מחבר

אני מסכים עם דעתך בצורה חלקית.

אכן תפקיד הקירור הוא למסור את החום שנפלט מהמעבד לסביבה.

אך מנגד יש לזכור כי קירור טוב ישאיר את המעבד על טמפ נמוכה יותר.

ומעבד קר - צורך פחות אנרגיה!!!

ואם הוא צורך פחות אנרגיה אז הוא פולט פחות חום שיש להעביר לסביבה.

דייייינו.

פורסם

ומעבד קר - צורך פחות אנרגיה!!!

ואם הוא צורך פחות אנרגיה אז הוא פולט פחות חום שיש להעביר לסביבה.

לא נכון.

מעבד צורך את אותה כמות אנרגיה שהוא צריך, בכל מצב. כמות החום הנפלטת היא אותה כמות חום, רק שהקירור מעביר אותה לסביבה.

פורסם

אם אתה רוצה באמת משהו מטורף ל OC יש את ה Thermalright Ultra-120 eXtreme Thermalright אבל הוא עולה 283 נכון לכתיבת מילים אלה אז אני ממליץ לך או על big typhoon VX שעולה קצת יותר מ 200 הוא מזיז כמות עצומה של אויר כ 80 CFM בשקט מוחלט כמעט של 21 DB אם אני זוכר נכון.. (יש לי מעבד D930 ואני משתמש ב big typhoon הרגיל ואני במנוחה מגיע ל 33 ~ ) אבל גם freezer 7 מעולה סרקולצית האויר שלו מעולה מכיון שהוא מעיף את האויר החם שלפלט מצינורות הקירור לא על הלוח אם אלא הוא בנוי בצורה עומדת כך שהוא מעיף את האויר החם ישר למאווררי האגזוז שבאחורי המארז (בהנחה שיש לך..)

מקווה שעזרתי

עידו

פורסם
  • מחבר

לא נכון.

מעבד צורך את אותה כמות אנרגיה שהוא צריך, בכל מצב. כמות החום הנפלטת היא אותה כמות חום, רק שהקירור מעביר אותה לסביבה.

ידידי המלומד

כל שבב סיליקון צורך זרם כתלות בטמפ בה הוא עובד.

אגב, אתה יכול לראות בדפי המפרט של המעבד שברשותך שגרף צריכת ההספק (נמדדת ב W) מופיעה כתלות בטמפ.

בכל אופן, הביג טייפון נשמע סבבה למרות שהוא מפזר את החום כלפי הלוח ולא בכיוון האגזוז, מה שעוזר בקירור החלקים שסובבים את המעבד על פני ה PCB.

אבל האם יש למישהו נסיון עם המאווררים של OCZ נראה שמאז שהם עברו לשימוש בטכנולוגיה של Xigmatek הם מכים בכל שאר המאווררים בהשוואות:

http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=45&Itemid=62&limit=1&limitstart=9

http://www.tomshardware.com/reviews/cpu-cooler-charts,1967-12.html

פורסם

אגב, אתה יכול לראות בדפי המפרט של המעבד שברשותך שגרף צריכת ההספק (נמדדת ב W) מופיעה כתלות בטמפ.

כתלות בטמפרטורת הסביבה, זה כן.

אבל כפי שאתה מתאר זאת, זה כמו ביצה ותרנגולת.

מעבד קר יותר --> צורך פחות זרם --> מתחמם פחות --> פולט פחות חום לסביבה --> סביבה קרה יותר --> מעבד קר יותר

אם זה היה ככה, אז היית מוריד את הטמפרטורה של המעבד והסביבה לאט לאט לאפס המוחלט.

אם הקירור מצליח להשאיר את המעבד קר יותר, זה רק כי הוא העביר חום לסביבה. החום לא נעלם בדרך פלא.

אז אפילו אם נניח שעכשיו המעבד צורך פחות אנרגיה ופולט פחות חום, זה רק משום שיותר חום עבר ממנו לסביבה מלכתחילה. כך שהחדר שלך לא באמת יהיה קר יותר אם הקירור של המעבד טוב יותר.

פורסם

אם אתה רוצה באמת משהו מטורף ל OC יש את ה Thermalright Ultra-120 eXtreme Thermalright אבל הוא עולה 283 נכון לכתיבת מילים אלה אז אני ממליץ לך או על big typhoon VX שעולה קצת יותר מ 200 הוא מזיז כמות עצומה של אויר כ 80 CFM בשקט מוחלט כמעט של 21 DB אם אני זוכר נכון.. (יש לי מעבד D930 ואני משתמש ב big typhoon הרגיל ואני במנוחה מגיע ל 33 ~ ) אבל גם freezer 7 מעולה סרקולצית האויר שלו מעולה מכיון שהוא מעיף את האויר החם שלפלט מצינורות הקירור לא על הלוח אם אלא הוא בנוי בצורה עומדת כך שהוא מעיף את האויר החם ישר למאווררי האגזוז שבאחורי המארז (בהנחה שיש לך..)

מקווה שעזרתי

עידו

רק רציתי לחדד מה שאמרת, מוצהר באתר היצרן על 24dBA מקסימום בפעולה של 12V, אבל במציאות זה באיזור ה36dBA במקסימום. לא שזה משנה, לי אין את הקירור הזה ומאחר ושחווית את הBT120VX על בשרך, אתה הוא שיכול לספר על רמת הרעש/שקט שלו. אני גם לא חושב שהוא צריך להטריד את עצמו במחשבה על כיוון הקירור כי אם הוא אוברקלוקר והוא דורש טמפרטורות טובות אז צריכה להיות לו סירקולציה ברמה מינימלית, ואם יש לו את זה אז זה לא ישנה כ"כ כיוון דחיפת האויר של הHSF.

שורה תחתונה- קירור מעולה גם אני ממליץ עליו ישירות מפיהם של המונים אחרים.

ידידי המלומד

ההיפך הוא הנכון. צריכה של יותר חשמל גוררת עליה בטמפרטורה.

פורסם
  • מחבר

יש למישהו נסיון עם גופי הקירור החדשים יותר / במבנה של מגדל קירור?

פורסם

ליפניי מיספר ימים גם הייתה לי היתלבתות לגוף קירור והגעתי לסקנה שאני קונה thermalright 120 extrem ו לא היתחרתתי על זה אפילו שנייה הקירור מעולה ועם מאוורר טוב אז הוא אחד הקירורים הטובים ביותר בשוק .

למרות שגם ה OCZ vendata 2 לא רעה ביכלל (כך אומרים לפחות ) ו גם יש את ה tuniq tower לא רעה ביכלל (זות הייתה אחת האופציות שלי ).

פורסם
  • מחבר

איך ה Scythe Ninja rev B?

עושה את העבודה בשקט?

פורסם

הThermalright Ultra 120 eXtreme יהיה עדיף.

קח איתו מאוורר 120 מ"מ שקט, כדוגמאת הSFLEX 1200RPM.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים