עבור לתוכן

עזרה בהעלאת תדר למעבד 8400(כרגע עובד על 3.6)

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

מתח סטוק,טמפ' כבר ציינתי במאמץ עם פריים 61-62 לאחר חצי שעה מאמץ ובמנוחה 55 והמעבד בOC של 3150.מתח זכרונות רגיל גם כן.אני יסע מחר לקנות משחה טרמית ויבצע מריחה שוב נראה לי כי עם מאוורר כזה אני אמור לשאוף במאמץ בOC כזה קליל ל58 לערך לא??

פורסם

כן, מן הסתם כמה שיותר נמוך,

לי כבר יצא לראות את המעבד הזה, אתה ראית עם איזה קירורי סטוק זה מגיע?, ענקיים!

אין ספק שזאת ליבה שפולטת הרבה חום

פורסם
  • מחבר

דווקא ה45NM אמור להיות יותר מוצלח בהרבה מה65NM וגם קריר הרבה יותר.

מעבר לזה אני יראה מה אפשר לעשות ע"מ להוריד למעבד את הטמפ' וע"מ להתחיל עם הOC כי כרגע לא נראה לי שאני יכול להתחיל OC??

פורסם

עם קרור נורמאלי (כמו שיש לך) המעבד הזה לא אמור להגיע לכאלה טמפרטורות בOC מינימאלי שכזה. אצלי יש אותו מעבד עם MAX ORB, ואני מגיע לאותן טמפרטורות מקסימום - אבל ב4.05GHZ, לא 3 וקצת... משהו כנראה לא בסדר בהרכבה של הקרור אצלך.

פורסם

וואו.

אני עם Vendetta 1.

ויש לי E8400.

במנוחה אני בין 40 ל46 מעלות לרוב.

במאמץ עם OCCT של 45 דקות הגעתי ל52,53 ולא יותר מזה.

הטמפרטורות נמדדו בעזרת RealTemp.

לדעתי הטמפרטורות שלך הרבה יותר מדי גבוהות למה שהן אמורות להיות.

דרך אגב לי יש Tempest גם, והכבלים לא ממש מסודרים..

פורסם
  • מחבר

שלום לכם,

עדכון קל:רכשתי גריז מבית AC MX2 ומרחתי כמו שצריך שכבה סטנדרטית על המעבד ומרחתי בזהירות עם סכין יפנית קטנה לקבלת אפקט כמה שיותר אחיד.

לאחר מכן הדלקתי את המחשב וחיברתי את הCPUFAN והמחשב התחיל לצפצף כשגיאה.נכנסתי לביוס ושם בTEMP READING מראה לי N.A לCPU למרות שהמאוורר מסתובב ומחובר תקין וכמו שהספר אומר(כמו שהיה מחובר והיה פועל),מעלה XP ושם בTEMP הוא מראה לי שלא מחובר מאוורר CPU למרות שמסתובב ונראה ויזואלית תקין.מעבר לזה מה יכולה להיות הבעיה הBIOS עושה פוסט תקין למעט הציפצוף של הבעית קריאת טמפ' המאוורר וטוען שישנה בעיה.

לא עוזר CCMOS שביצעתי לשחזור הCMOS הראשוני ולא עוזר שום משחק עם הכבלים של המאוורר(למרות שאין כלכך הרבה משחק או שמחובר או שלא) ממה יכולה לנבוע הבעיה??

ומעבר לזה לאחר מריחת הגירוז עדיין הטמפ' ללא שינוי!?

האם לקחת למעבדת FOX-PC כי לא כלכך בראש שלי שיגעו לי בחלקים ואולי יעשו "נזק"/או לחלופין לא יצליחו לפתור את הבעיה.

דבר שני הוא שאני צריך המלצה לקירור אקטיבי לCPU די רציני וטוב בתקציב של 250-260 ש"ח כי אולי זה המאוורר של הTT BT (ניסיתי לחבר רק את המאוורר האוריגינל של המעבד והוא לא מזיז אותו בכלל..מה הבעיה?

פורסם
  • מחבר

אוקיי חברים לאחר שדשתי בנושא הזה קצת יותר מדי החזרתי לFOX PC את המחשב וקיבלתי שירות נהדר!

הוחלף הלוח אם ללא בעיות מיוחדות כיוון שהוא היה תקול וקיבלתי חדש במקומו ורכשתי גם קירור מבית OCZ VINDICATOR ויש הרבה יותר הבדל מהTT BT במנוחה המעבד נמצא על 40-42 ובמאמץ מלא (יש לציין כי המעבד בOC על3.6MHZ) ובמאמץ עם PRIME 95+EVEREST STRESS TEST עומד על לא יותר מ52-53 לאחר שעתיים-שלוש.

קירור נהדר ועושה פלאים עם המשחה MX2 שגם היא נהדרת.

זהו עכשיו רק נותר לאחר שנפתרה הבעיה לברר מה אפשרי לעשות עם הOC (האם לעלות מתחים או לא),יש לציין שהזכרונות על מחלק 1:1:00 והמעבד על באס של 390 האם להרים את מתח הסטוק של המעבד??ומאיזה תדר צריך להתחיל לשחק עם המתח כי המערכת יציבה מאוד כרגע לאחר הבדיקות.אז ממה להתחיל ואיך להמשיך?

פורסם

לפני שאתה מעלה מתח למעבד ולשאר החלקים, תמתח את פיסת הסיליקון שלך כמה שיותר על מתח סטוק.

ה-E8400 שלי במתח סטוק עושה 3.85GHZ יציב כמו בטון, נראה כמה אתה תוכל להוציא ממנו מבלי לעלות מתחים.

פורסם
  • מחבר

קודם כל מצויין לשמוע את זה וזה עוד יותר מצויין לשמוע שאני יכול למתוח ולהשאיר לו מרווח ביטחון נאות למען יציבות נוספת.

יש לציין שהקירור עושה פלאים עם המעבד,פשוט פלאים והבנתי גם שאפשרי ויותר נכון מומלץ לחבר את שני המאווררים העיליים של המארז (TEMPEST) למתח הספק בלבד כדי שיפעלו על 100% ולא כמו שחיברתי עכשיו (את הפין של השליטה ללוח אם) ואז הלוח מנמיך אותם כשאין עומס.האם מומלץ ורצוי לעשות זאת ואיזה טיפים קטנים אפשרי לעשות כדי לשפר את הקירור של המעבד.

פורסם

הטמפ' מעולה, איזה טיפים אתה רוצה?

תמשיך עם הOC, תראה לאן תגיע.

פורסם
  • מחבר

יש לי שאלה:

למה בביוס מופיע לי OC של 3.7 על באס של 395 ובEVEREST מופיע לי OC של 3558MHZ בלבד??

מה צריך לעשות כדי לקבל את אותה התוצאה??

פורסם

יכול להיות ששניהם מחשבים את זה בצורה שונה

פורסם
  • מחבר

אוקיי..אך לא רק בREAL TEMP זה ככה אלא בCPUZ המכפלה היא בסדר גמור אך התדר מופיע לי על 3598 ובביוס מופיע לי באס של 396 על תדר 3.775 לערך.

ניסיתי גם עם עוד תוכנות (כולל התוכנה של הלוח אם) אך כנראה שכולם קוראות את אותו החיישן אז כולם מראות תוצאה של 3.59+- לערך במאמץ מלא ובמנוחה 2.3 לערך.

מה אפשרי לעשות כדי שהתדר שבביוס יופיע לי גם בXP??והאם זה תקין??

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

טוב קודם כל מנסיון אישי - החישוב הנכון ל3.6 ג'יגהרץ ב8400 הוא 9x400

ככה שאם תחיל את ההגדרות האלה בכל מקום זה יראה לך 3600 מגהרץ

סבבה? סבבה.

עכשיו במנוחה אם תעשה את החישובים לבד [400X6] ייצא 2400מגהרץ במנוחה..

חשוב גם להגדיר את היחס בין הFSB לDRAM כלומר להגיד שהזיכרון שלך יעבוד על 800MHZ בDDR2 [יחס 1:1]

אם אתה רוצה לעלות יותר מ3.6 קח בחשבון שבלת ברירה תעשה גם אוברקלוק לזיכרון.. אבל לפי מה שאמרת יש לך זכרונות של G.Skill אז ככה שעד 900 הם מחזיקות בכיף ^^ [אם לא תמיד אפשר להעלות גם להם את הV קצת.. אולי ב0.1 אולי 0.2 [תלוי מה המתח ההתחלתי שלהם.. לדעתי יספיק 2.0/1.9]

בשביל להגיע ל-4 ג'יגה אתה צריך לעלות את הFSB ל445 וכן גם את הVCORE למשהו כמו 1.40~1.45 על מנת לקבל יציבות

זה כמובן גם יגרום לטמפרטורה גבוהה יותר, אבל זה לא משהו שהונדיקיטור לא יכול לעמוד בו ;)

מנסיון אישי ה8400 שלי יושב על 4 ג'יגה עם 1.45V ועליו יש את ה Zerothem Nirvana NV120 ואצלי הוא לא עובר את ה-50 מעלות P: [גם לי יש TEMPEST]

3.6 ג'יגהרץ זה האוברקלוק הכי בסיסי של 8400 ולכן גם הכי בטוח - אז אם אתה לא רוצה לקחת סיכון עם כל המתחים והכל פשוט לך עליו, והוא יספיק לך ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים