עבור לתוכן

עזרה בהעלאת תדר למעבד 8400(כרגע עובד על 3.6)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

סוף סוף קניתי מע' מחשב חדשה וסיימתי להתקין אותה ביום שישי וכרגע אני רק על XP ואינטרנט (ואנטיווירוס כמובן)

המערכת היא:

1.לוח אם ABIT IX38 QUAD GT

2.מעבד 8400

3.HD של סמסונג פלטה אחת 320GB

4. קירור TT BT משודך למשחת AC MX2

5.מארז NZXT TEMPEST

6.כ.מסך XFX ALPHA DOG

7.זכרונות GSKILL 2GB 800MHZ BHZ

נתקעתי בבעיה כיוון שהצלחתי להגיע לבאס 400 ואחרי זה כמובן שהמערכת עושה POST אך הווינדוס לא עולה נכון (יש לציין שאיני יודע איזה גרסא של ביוס לבחור מהאתר של ABIT וכרגע מופיע לי לאחר עידכון 07.01.2008 אז אם ישנה גרסא יותר חדשה אודה ללינק)

מעל 3.6 למעבד ו930 לזכרונות (וכמובן שלא נגעתי במכפלה או בהעלאת המתח) אז אנא אמרו לי איך להגדיר נכון את הזיכרונות ואת המעבד שאני יוכל לשבור את "קיר" ה400 באס המעצבן הזה.

ושאלה נוספת היא שכרגע אני בטמפ' של 60 מעלות במנוחה עם המשחה (מרחתי את המשחה בשיטה של מריחה באמצע ופיזור ע"י הנחת גוף הקירור לאחר מכן)

האם תקין או שלא???

פורסם

beg my pardon for hebrew mistakes.

איזה מתח יש לך על המעבד? (כי לדעתי הוא חם מדי) ואם איזו תוכנה אתה בודק טמפרטורות? (הרבה תוכנות מזייפות? הכי טוב עם טרמידיוד או Fluke)

לי היתה אותו בעייה עד שלא העלתי טיימינגים (ממש לא רציתי אך אין ברירה)

אם יש לך שאלות ספציפיות? אני ינסה לענות.

בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

אני עובד על מתח סטוק!והטמפ' הם לפי הביוס אם תרצה אני יבדוק עם EVERSST או תוכנה אחרת כמו שאמרת??

לגבי המתחים האם לעלות ואם כן לכמה כדי שיהיה יציב??

כרגע באוורסט בבדיקת מאמץ המעבד רץ לכיוון ה71-72 מעלות ועומד יציב אך למיטב הבנתי זה אינו הטמפ' האמיתית שלו ויש להוריד מס' מעלות או משהו כזה??אני צודק?

אולי לא מרחתי מספיק גריז טרמי (השתמשתי בשיטת מריחה בגודל מטבע באמצע המעבד) מה לעשות?? לפרק ולמרוח משחה טרמית שוב??יושב על קירור של TT BT

פורסם

הייתי בודק טמפ' ליבות בעזרת REALTEMP..

תקבע לו מתח על איזור ה 1.3V בערך ותראה אם עובד לך.. מה זה מבחינך מתח STOCK ? השארת כאילו על AUTO בביוס או מה ?

פורסם
  • מחבר

השארתי על AUTO בביוס ואשמח לקבל לינק להורדה לתוכנה אם היא שיתופית.מעבר לזה הטמפ' בסדר ואם כן מה צריכה להיות הטמפ' האמיתית??

בוא לרגע נגיד שאנחנו מסתמכים על אוורסט/

התקנתי את REAL TEMP 2.70 והיא מראה לי במנוחה 57 האם תקין?? ואם לא האם לחזור על המריחה של הגריז הטרמי ובאיזו דרך

פורסם

אני בספק אם מריחה מחדש של המשחה תשפר משהו.

אם לא מרחת את זה טוב בפעם הקודמת אז אולי יהיה שיפור קטן.

הטמפרטורות שלך לא משהו בכלל, אבל אולי המאוורר לא עובד על מאמץ מלא.

טמפרטורות במנוחה לא מעניין כמו במאמץ מלא, תבדוק במאמץ עם OCCT או PRIME95.

פורסם

ואף אחד לא אומר מילה על הזכרונות?

חביבי, יש לך זכרונות 800 שאותם אתה מנסה להפעיל על 930 במתח סטוק? לא מפתיע שהמחשב לא עולה. קודם כל, תכוון את מחלק הזכרונות על 1:1 (ברירת המחדל עליה אתה כרגע נמצא היא 1:1.2). אם לא עוזר, תעלה קצת מתח למעבד כמו שאמרו כאן - אני מופתע שהצלחת להגיע ל3600 בלי לגעת בו בכלל.

פורסם
  • מחבר

הבנתי.

כרגע עידכנתי את הביוס לגרסא האחרונה גם.

המחלק של הזיכרונות כרגע עומד על 1:1:0 כמו שאמרתם לי לעשות ובמאמץ עם PRIME 95 לאחר חצי שעה עומד על 62 בCORE TEMP וTJ MAX עומד על33

פורסם

הבנתי.

כרגע עידכנתי את הביוס לגרסא האחרונה גם.

המחלק של הזיכרונות כרגע עומד על 1:1:0 כמו שאמרתם לי לעשות ובמאמץ עם PRIME 95 לאחר חצי שעה עומד על 62 בCORE TEMP וTJ MAX עומד על33

תחליט נגיד שאתה מגיע ל65-66 מעלות ותעשה OC עד שאתה מגיע לטמפ' הרצויות

פורסם
  • מחבר

זה לא עניין של להחליט מה אני עושה זה עניין של מהם הטמפ' הרצויות למעבד הספציפי הזה תחת הOC המדובר.

למשל עכשיו הוא בOC קטנטן של 3.150 והוא עומד במנוחה על 55 ובמאמץ מלא עם PRIME לאחר חצי שעה 61 האם אלו טמפ' תקינות??

כי אם לא אני פשוט יחליף את המעבד.

וד"א סתם לבדיקה האם המאוורר של הTT BT אמור להכניס אוויר או להוציא?? (הגיון אומר שלהוציא)? ומה עוד אפשרי לעשות ע"מ להוריד טמפ'?

האם אלו טמפ' תקינות או שאני יחזיר את המעבד??

פורסם

61 במאמץ? זה תקין.....

משאיר רווח לשקט נפשי, שאם אתה רוצה לסתום אותו אתה יכול עם עוד OC

פורסם
  • מחבר

כן במאמץ הוא עומד על 61-62 על OC של 3.150 עכשיו איך אני מתחיל את הOC ובאיזה באס אני מעלה מתח למעבד וכמה?? ובאיזה באס אני מעלה מתח לזיכרונות וכמה??

בקשר למאוורר של המעבד אמור להוציא אוויר נכון??

פורסם

איזה גרסא זאת של BT ? יש כמה....

בכל אופן זה שואב את האוויר מבפנים ומוציא החוצה

פורסם
  • מחבר

קודם כל אני ינסה לקנות משחה טרמית חדשה ולמרוח שוב נכון מהנקודה השמאלית למטה ולפזר בשאר המעבד (בליבה המתכתית כמובן)

לאחר מכן אני יבדוק טמפ' שוב כי לא ייתכן שעם מארז כזה ?NZXT TEMPEST וכבלים מסודרים בפנים חבל"ז ומאורר TT BT הרגיל (שם המאוורר פועל על 1400RPM) יגיע לטמפ' של כזה מעבד עם מאוורר רגיל של INTEL אני צודק לא? משהו פה "מסריח"?ואיזה משחה הכי מומלצת?

פורסם

באיזה מצב המעבד שלך עכשיו?

(תדר , טמפ', מתח)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים