עבור לתוכן

9800 GTX או 4850?

Featured Replies

פורסם

מי איכותי יותר ופחות מתחמם?

מי מבינהם יותר אמין?

והאם ההבדל בביצועים בינהם גדול?

פורסם

HD4850

תקנה גרסה עם קירור צד שלישי, הכרטיס טוב יותר מ 9800GTX בכל הפרמטרים.

פורסם

"איכותי"? הגדר "איכותי", זה תלוי בחברה שמייצרת את הכרטיס עצמו בסופו של דבר, לא ביצרנית הליבה.

מתחמם- שניהם עם TDP של 110 וואט, רק שדפקו ל ATI מהירות מאוורר של איזה 17% (במקום סביבות ה 30 שזה סטנדרט בכל הכרטיסים)

במצב סטוק מהקופסה- ה 4850 יגיע לטמפרטורות גבוהות יותר.

במהירות מאוורר זהה- בערך זהה.

הבדל ביצועים-

לא גדול, אבל 4850 גם זול יותר וגם טוב יותר.

יש גם אפשרות ללכת לדוגמה על זה

http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1347

ולהרוג שתי ציפורים במכה אחת-

גם כרטיס זול יותר וטוב יותר, וגם לא תהיה לך שום "בעיית" התחממות.

פורסם

יש היום גם 9800GTX+ שעבר מיזעור ל-55 ננו, והוא טוב יותר מאשר HD4850 ועוד לפני אוברקלוק.

פורסם

.......ועולה 150 שקל יותר, על הבדל של אחוז ורבע. (גם ההבדל בין ה 9800GTX המקורי ל 4850 הוא אחוז ורבע, אבל ה 4850 עולה פחות.)

פורסם

יש היום גם 9800GTX+ שעבר מיזעור ל-55 ננו, והוא טוב יותר מאשר HD4850 ועוד לפני אוברקלוק.

ובמחיר שלו אפשר לקנות HD4850 מומהר מהמפעל עם קירור של ZALMAN, שיהיה טוב מכל בחינה מה9800GTX+.

פורסם
  • מחבר

אני הולך על 4850 של ספיר,מהקניה הקבוצתית בפורום...

בלי קירור צד שלישי לפי מה שהבנתי

פורסם

ובמחיר שלו אפשר לקנות HD4850 מומהר מהמפעל עם קירור של ZALMAN, שיהיה טוב מכל בחינה מה9800GTX+.

כמה פעמים צריך להוכיח לכם שכרטיס HD4850 היכולת אוברקלוק שלו בקושי מגרדת את 5-10%, לעומת 9800GTX+ שבאוברקלוק קל על קרור סטוק מגיע ל-16-20%.

ולא משנה איזה קרור, משחת שיניים תשים לו.

פורסם

עם מוד עפרון אפשר לעשות ניסים עם HD4850, וגם בלי עם צריבת ביוס, חבל שאין השוואה של לאיפה אפשר לקחת HD4850 על סטוק ואיפה 98GTX+ על סטוק.

פורסם

כמה פעמים צריך להוכיח לכם שכרטיס HD4850 היכולת אוברקלוק שלו בקושי מגרדת את 5-10%, לעומת 9800GTX+ שבאוברקלוק קל על קרור סטוק מגיע ל-16-20%.

אתה חי בסרט...

מ 650Mhz ל 890Mhz זה 38% שיפור בביצועים ואפשר להגיע לזה עם מוד BIOS פשוט שכולל 4 צעדים סה"כ.

(ואני לא מדבר על VMOD שאיתו אפשר להגיע ל 1GHZ ואף יותר)

שלא נדבר על זה שיש ל HD4850 את טכנולוגיית PowerPlay שאתה יכול להתאים פרופילים בBIOS לפי סביבות עבודה שונות וכך לחסוך חשמל ולקרר את הכרטיס עוד יותר.

מה שחשוב באמת זאת העובדה שאתה יכול לקחת כרטיס עם קירור צד שלישי ועם BIOS פתוח (HD4850 TOXIC) שעולה כמו ה 9800GTX+ ולוקח אותו בכל פרמטר...

פורסם

כמה פעמים צריך להוכיח לך ש 99% מהמשתמשים לא מעוניינים לעשות אוברקלוק לכרטיס שהם הרגע הוציאו מהקופסא אינעל ראבק

הפאנבוייזם שלך ל NV מבהיל.

פורסם

כמה פעמים צריך להוכיח לך ש 99% מהמשתמשים לא מעוניינים לעשות אוברקלוק לכרטיס שהם הרגע הוציאו מהקופסא אינעל ראבק

הפאנבוייזם שלך ל NV מבהיל.

נו... בדיוק, 9800GTX+ טוב יותר בסטוק גם בלי אוברקלוק, קריר יותר, תומך physx והכי חשוב דרייברים בשלים לעומת 8.7 הבדיחה.

פורסם

האמת היא ש PHYSX גם די בדיחה נכון לעכשיו.. הדרייברים 8.7 לא ממש בדיחה (האמת שהכל עובד לי פרפקט עליהם וייתכן שהביצועים אף יישופרו בעתיד..)

אולי ה 9800 קריר יותר אבל זה לא ממש שיקול שקשור למשהו.. גם החום המירבי שהוא מיועד לעבוד בו נמוך בהרבה מה HD4850 אז מה בדיוק שונה פה ?

אך למרות כל זה - 9800GTX במחיר זהה ל HD4850 הוא קניה טובה. אם הוא היה עולה אותו מחיר כמו ה 4850 ביום שקניתי אותו, אני לא סגור ב 100% שהייתי בוחר את ה 4850..

*במחשבה שניה, בדיעבד - טוב שקניתי את ה HD4850. אתם אולי תצחקו, אבל האפשרות של ה HOTKEYS בדרייברים של ATI זה פשוט גאוני. אני לא מבין איך חייתי שנים עם NVIDIA בלי הדבר הזה.. רוצה להעביר תצוגה למסך השני ? סבבה. למה לפתוח את הדרייבר וללכת לבחור תצוגה שניה ואז לאשר וכל זה.. פשוט אני לוחץ CTRL + SHIFT + S והופ זה עובר למסך השני. ויש עוד קיצורים מועילים..

פורסם

^ דווקא על XP יכולת לעשות hotkeys לדברים מהסוג הזה בעזרת nview המותקנת עם הדריבר ::)

(עדיין לא עובדת טוב על ויסטה, אבל זה לא רלוונטי לגביך). אם היית שואל, הייתי אומר :cool2: יש אפילו מדריך :

http://www.fransatech.com/whats-news/2007/7/16/toggle-to-tv-mode-w-nvidia.html

אם מדובר בויסטה, אפשר להשתמש בתוכנה ultramon למטרה זאת ועוד - הרי לכל בעייה יש פתרון, הלא כך ? (... FAN ... OC)

בקשר ל-physx, לא ממש הבנתי מה מצחיק (בדיחה?) דווקא מאוד התרשמתי מהביצועים והאפשרויות.

רע לא יכול לצאת מזה, ולחשוב שהיו כאלה שרכשו כרטיס physx ייעודי של ageia בהמון כסף.

אגב אם זה היה זול כבר היה לי אחד מזמן, עכשיו כשזה "בחינם" - לא אסרב :)

ועזוב physx, תחשוב CUDA. למשל כבר היום ניתן לבצע Transcoding על ה-GPU של nvidia בעזרת התוכנה badaboom.

כל מי שנוהג להמיר קבצי וידאו (למשל להמיר סרט בכל קודק שהוא להתאמה לנגן מדיה נייד\קונסולות וכו') פשוט לא

יכול להתעלם מהמהירות בה הפעולה מתבצעת על GPU לעומת ה-CPU - הבדלי ביצועים כאלו שכבר לא נעים לי מאינטל :-X

לדוגמא, נניח ואתה מאלו שרואים סרטים ב-iphone שלהם (או כל נגן אחר), צריך להיות טיפש בכדי לא לקפוץ על המציאה.

(וזאת רק דוגמא לדוגמא של פתרונות\יתרונות אפשריים עם CUDA)

פורסם

נו... בדיוק, 9800GTX+ טוב יותר בסטוק גם בלי אוברקלוק, קריר יותר, תומך physx והכי חשוב דרייברים בשלים לעומת 8.7 הבדיחה.

אל מול הפיזיקס, CUDA, והקטע של "טוב יותר בסטוק" אני מציב את HAVOK, ה UVD's של ATI, איכות התמונה הטובה יותר בוידאו, המחיר הנמוך ב 150 שקלים.

דרייברים זה דבר שיוצא כמו חודש, יש סטים מוצלחים יותר ויש מוצלחים פחות. להזכיר לך את 169.70 של NV?

חוץ מזה ש 8.7 לא בדיוק עושה בעיות נכון לעכשיו.

לגבי "חם יותר", עכשיו שכרטיסי 4850 יוצאים עם קירורי צד שלישי באותו מחיר כמו עם הסטוק, באמת שלא נשאר לך מה להגיד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים