עבור לתוכן

האם במחשבים ניידים הפאנל הוא בד"כ TN?

Featured Replies

פורסם
:xyxthumbs:
פורסם

אני לא רוצה להגיד לך שכן, אבל ברוב המקרים מדובר בפאנל TN זאת משום שצריכת האנרגיה שלו נמוכה יותר, ובנוסף הוא מוזיל

את עלות המחשב...

פורסם

הוא TN ב-99% מהמקרים.

יוצאי דופן הם מרבית מחשבי Tablet (שם יש חשיבות גדולה לזוויות צפיה רחבות משום שמסובבים את מסך המחשב בכל מיני אוריינטציות).

בעבר גם היו כמה מחשבים ניידים שאינם Tablet עם מסכי IPS, אבל כבר לא מייצרים אותם.

פורסם

באיזה מסך השתמשו בMacBook Air ? OLED ?

פורסם

לא משתמשים ב OLED במסכי LCD עדיין. אבל למשל כל דגמי ה MacBook Pro מגיעים עם מסך I-IPS או משהו כזה, ואני די בטוח שדגמי ה high-end של יצרניות אחרות גם לא משתמשים במסך TN.

פורסם

לא משתמשים ב OLED במסכי LCD עדיין. אבל למשל כל דגמי ה MacBook Pro מגיעים עם מסך I-IPS או משהו כזה, ואני די בטוח שדגמי ה high-end של יצרניות אחרות גם לא משתמשים במסך TN.

ה-Macbook הוא TN, וכיום אין שום יצרן שאני מכיר שיש לו משהו שאינו TN, גם ב-super-duper-high-end.

פורסם
  • מחבר

לפי הנאמר באשכול אני מוכרח לציין לאיני יודע מדוע הTN כל כך מושמץ בפורום, מפני שבנייד שלי שהוא ממוצע DELL INSPIRION 1520 אני מניח שיש TN ואני לא מוצא אותו כל כך גרוע לא בטקסט ולא בסרטים ולא בצבע, רק בזווית הצפיה הוא לא משהו. אולי קצת מגזימים פה? אולי לא ראיתי עד היום משהו אחר...למרות שיש לי מסך של גראפיקאים 21'' CRT SONY. אבל מכל מקום לדעתי אם פני הדברים הם כמו בנייד שלי - אז מגזימים פה מציגים את הפאנל TN כג'אנק...

פורסם

הצבעים על מסכי TN עם ציפוי מבריק נראים יפים יותר, אין ספק

אבל למרות שזה לא "ג'אנק מוחלט", קיים הבדל שמים וארץ בין פאנל איכותי ל TN של ניידים....

כל פעם שאני עובר מהנייד שלי לשולחני (שיש לו מסך עם פאנל IPS) זה נראה כאילו החזירו לי את הצבע לעיניים.

פורסם

אז מגזימים פה מציגים את הפאנל TN כג'אנק...

צודק, אבל בכל תחום הפנאטים תמיד יעשו הכי הרבה רעש.

-----

לגבי מסכים שהם IPS , יש את ה X61T ו T43P ויש כאלו שאומרים שגם MBP הוא IPS:

http://www.hardforum.com/showthread.php?p=1032882669

פורסם

אבל בMacBook air ? אני דיי בטוח שזה לא TN.

פורסם

אבל בMacBook air ? אני דיי בטוח שזה לא TN.

ואני די בטוח שכן.

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4238

תראה את הזוועה בזוויות הצפיה האנכיות ותגיד לי שזה לא TN.

:)

פורסם

זה אכן נראה TN לפי התמונות.

מוזר אני זוכר שהם שמו בפנים איזה מסכי OLED... כי גם תראה מה כתוב בוויקיפדיה:

The Air has a 13.3-inch, widescreen LED backlit display, with 1280 x 800 screen resolution.
פורסם

זה LED ולא OLED. OLED זה משהו שונה לגמרי שלא קשור בכלל למסכים של היום.

LED/CCFL הם סוגים של תאורה אחורית. TN/IPS/VA הם סוגים של פאנלים. אין שום קשר בין שני הדברים.

פורסם

אהההה :-X

טעות חובבנית מה שנקרא :)

תודה רבה על העשרת הידע.

אויי ויי ווויי, זו הודעת שטן שלי, 666. לא טוב, בכלל לא טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים