פורסם 2008 באוגוסט 1117 שנים שלום,יש לי במחשב Western Digital 250GB AAAKS אם אני לא טועה והוא מחובר כמובן ב-SATA .יש לי עוד הארד דיסק בחדר שאין לו חיבור Sata אלא רק IDE . הבנתי שזה חיבור הרבה יותר איטי מה-SATA .האם כדאי לחבר את ההארד דיסק בנוסף לקיים עם IDE ? (לא ביחד,הכוונה שאחד יהיה סאטה והשני IDE ) ?השימושים שלו יהיו רק לאכסון תיקיות\סרטים ומוזיקה. כי מבחינת ביצועים של משחקים עדיף לי לשים על ה-SATA נכון?תודה רבה מראש.
פורסם 2008 באוגוסט 1117 שנים אני מניח שקיבלת את ה HD במתנה בכל אופן, מה הנפח שלו ומה הדגם (או מאיזה שנה הוא). הבא בחשבון שאם הדיסק ישן, קרוב לוודאי שהוא איטי יותר מה SATA (בתאוריה הוא תמיד אמור להיות) ומכיוון שמעה"פ כותבת ל 2 ה HD, יש מצב שתרגיש האטה בזמן קריאה/כתיבה לדיסק...
פורסם 2008 באוגוסט 1117 שנים למה שהוא ירגיש האטה אם המערכת הפעלה היא על הSATA...בכל אופן לפותח הת'רד.. אין שום בעיה עם זה, לך על זה ותהנה מהתוספת במקום האחסון.
פורסם 2008 באוגוסט 1217 שנים מחבר אכן מערכת ההפעלה היא על ה-SATA .אז אתה אומר שלא תהיה לי כל בעיה לחבר את הדיסק הנוסף בלי להרגיש האטה?משחקים עדיין כדאי לי לשים על ה-SATA נכון ? כדי שירוצו מהר יותר?תודה רבה לשניכם!ד"א ה-HD הנוסף הוא SEGATE דיי ישן (יותר משנתיים) של 80GB ..
פורסם 2008 באוגוסט 1217 שנים יתכן שתהיה לך האטה מסויימת כי הדיסק הוא איטי.אומנם מעה"פ מופעלת על דיסק SATA, אך מתבצעת כתיבה במקביל ל 2 הדיסקיםלתיקיות (בדר"כ סמויות) שבשימוש מה"עפ כגון System Volume Information וכדומה.עקרונית, אם אכן הדיסק השני הוא אך רק לאחסון נתונים אתה לא אמור להרגיש הבדל...כמובן שאם תתקין שם משחקים, אזי זמני הטעינה של הקבצים יתארכו ולכן לא מומלץ.שווה להשתמש בדיסק ולו רק לביצוע גיבוי תיקיית מעה"פ [עד כמה שניתן]
פורסם 2008 באוגוסט 1217 שנים לי יש 160GB על SATA והיה לי ביחד איתו על IDE 40GB WDלא היו שום בעיותהריץ לי משחקים בסדרויש לציין שזה היה על ויסטה.
פורסם 2008 באוגוסט 1217 שנים מחבר יתכן שתהיה לך האטה מסויימת כי הדיסק הוא איטי.אומנם מעה"פ מופעלת על דיסק SATA, אך מתבצעת כתיבה במקביל ל 2 הדיסקיםלתיקיות (בדר"כ סמויות) שבשימוש מה"עפ כגון System Volume Information וכדומה.עקרונית, אם אכן הדיסק השני הוא אך רק לאחסון נתונים אתה לא אמור להרגיש הבדל...כמובן שאם תתקין שם משחקים, אזי זמני הטעינה של הקבצים יתארכו ולכן לא מומלץ.שווה להשתמש בדיסק ולו רק לביצוע גיבוי תיקיית מעה"פ [עד כמה שניתן]אוקיי תודה ..ומה לגבי אכסון מוזיקה\סרטים?יכול להיות סרטים לא ירוצו טוב?תודה.
פורסם 2008 באוגוסט 1217 שנים לא תהיה שום האטה, ובמקרים מסויימים אפילו יהיה מהיר יותרלדוגמא סרט שמדובר בו רק בקריאה יהיה למחשב יותר קל לגשת להארדיסק השני במקום להארדיסק של מערכת ההפעלה.משחקים גם לא בטוח שתהיה האטה, כי הפרש המהירות בין דיסק סאטה לדיסק פאטה הוא זניח (במידה ולא מדובר בדיסק ישן מאוד) וכשמערכת ההפעלה על דיסק אחד והמשחק על השני, יתכן שאפילו תואץ לך המהירות.
פורסם 2008 באוגוסט 1217 שנים יתכן שתהיה לך האטה מסויימת כי הדיסק הוא איטי.אומנם מעה"פ מופעלת על דיסק SATA, אך מתבצעת כתיבה במקביל ל 2 הדיסקיםלתיקיות (בדר"כ סמויות) שבשימוש מה"עפ כגון System Volume Information וכדומה.עקרונית, אם אכן הדיסק השני הוא אך רק לאחסון נתונים אתה לא אמור להרגיש הבדל...כמובן שאם תתקין שם משחקים, אזי זמני הטעינה של הקבצים יתארכו ולכן לא מומלץ.שווה להשתמש בדיסק ולו רק לביצוע גיבוי תיקיית מעה"פ [עד כמה שניתן]אתה צודק במה שאתה אומר, אבל כל זה רק תאורטי, כמו ההבדל בין ATA133 לSATA300...בשורה התחתונה אין הבדל שהוא מורגש. אתה יכול להשוות ביצועים עם בנצ'ים אבל מבחינת ההרגשה אין הבדל.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.