עבור לתוכן

אם אפשר לעשות מדריך לגבי RAID איך למה וכמה

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לעשות רייד במחשב החדש שעומד לקנות ולא יודע איך עושים

אז חשבתי לתומי אולי כדאי שיעשו פה איזה מדריך בסיסי שמסביר איך לעשות רייד....

תודה רבה

פורסם

הבסיס הוא אותו בסיס..אבל התפריט/הגדרות משתנות מבקר לבקר..ולכן יהיה מיגע לעבור על כולם..

תעיין בחוברות של הלוח אם שאתה קונה..יש שם הסבר מפורט..

פורסם
  • מחבר

בריידים המפורסמים...

דרך איפה מגדירים את זה

הכל מוסבר שם??

פורסם

דרך איפה ? או דרך הביוס..או דרך צירוף מקשים מסוים שמכניס אותך אל האופציות של הבקר המובנה..או דרך תוכנה במערכת ההפעלה..

זה משתנה מלוח אם/בקר וכו..וכמו שציינתי כבר..כן..בחוברת של הלוח אם יש הסבר מפורט..

פורסם
  • מחבר

עד כמה כדאי לעשות כמה הוא מוסיף לי במישחקים

אני לא יודע אם לקחת 2 של 320 או 1 של 500 זה הפרש של 100-200 שקל

פורסם

תלוי איזה RAID, אני מניח שאתה מדבר על 0 אם אתה רוצה ביצועים, ואני יכול לומר לך ממקור ראשון, זו תוספת ביצועים מטורפת למי שלא התעסק עם כוננים במהירויות כתיבה גבוהות, אני על ויסטה, וחילוץ של קבצי 7GB+- אורך כ 7:30 דקות.

חילוץ של סרטים לוקח חצי דקה, זה ממש תענוג.

גם המשחקים נטענים מהר יותר.

פורסם

גם המשחקים נטענים מהר יותר.

רק משחקים כבדים מאוד וגם זה בשניות בודדות. RAID 0 מומלץ למי שמשתמש בקבצים כבדים באופן קבוע והמידע

שלו מגובה היטב.

פורסם

רק משחקים כבדים מאוד וגם זה בשניות בודדות. RAID 0 מומלץ למי שמשתמש בקבצים כבדים באופן קבוע והמידע

שלו מגובה היטב.

משחקים לא כבדים גם ככה עולים מהר מאוד, אז זה לא ממש רלוונטי.

וזה ממש לא נכון, למרות שהסיכויים למידע פגום גדלים פי 2, אלו עדיין סיכויים מאוד מאוד קטנים ולא צריכים להדאיג מישהו שעל המחשב שלו אין מידע סופר סודי לעצירת האיום האיראני.

פורסם

RAID 0 לביצועים זה פיתרון טוב מאוד - אך אם אתה ממש רוצה מהירות גבוהה תנסה IRAM

קח בחשבון שנפילה של כל אחד מהדיסקים מפילה לך את כל ה-RAID בתצורה זו

אז כך זאת בחשבון

פורסם

משחקים לא כבדים גם ככה עולים מהר מאוד, אז זה לא ממש רלוונטי.

וזה ממש לא נכון, למרות שהסיכויים למידע פגום גדלים פי 2, אלו עדיין סיכויים מאוד מאוד קטנים ולא צריכים להדאיג מישהו שעל המחשב שלו אין מידע סופר סודי לעצירת האיום האיראני.

למה לא רלוונטי? אני מנסה לומר לו שאם הוא משתמש ביתי רגיל, RAID כמעט לא ישנה לו - ואתה מחזק את טענתי.

פורסם

במחירים הנמוכים שיש היום של כוננים קשיחים, אפשרי בקלות לקנות שני כונני 500 ג'גה, במחיר שעולה עדיין פחות מכונן 1 טרה בייט (כונן 500 עולה כ350 שקל היום בערך)

ולהשיג אחלה ביצועים עם RAID 0

מי שדואג למידע, שיקנה עוד כונן חיצוני ויגבה בו דברים חשובים.

לדעתי זה אחלה פתרון, גם מהירות וגם אמינות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים