עבור לתוכן

שאלות בסיסיות לשימוש ראשוני, Lenovo T61

Featured Replies

פורסם

כפי שכבר הזכרתי פה בפורום, אני אמור לאסוף את המחשב הנ"ל שבוע הבא. יש לי כמה שאלות.

1) איך אני אמור לוודא ברגע שאני אוסף את המחשב שזה באמת הדגם הספציפי שהזמנתי, שיש לו את אותה כמות זיכרון פנימי/חיצוני שהובטחו לי ושאר הפרמטרים של המפרט, ושלא השתמשו בו בעבר? (בקיצור, שלא רימו אותי איכשהו)

2) אילו דברים בסיסיים אני צריך לעשות לפני השימוש הראשוני/ בשימוש הראשוני? (התקנת דרייברים? הטענה לפני ההפעלה? וכו')

3)נושא הסוללה: ראיתי פה דיונים ודעות מגוונות לגבי הנושאים הבאים, ויצאתי קצת מבולבל.

א. כל כמה זמן מומלץ לבצע כיול, ועד איזה אחוז טעינה צריך לרדת?

ב. האם יש בעיה לחבר את המחשב לחשמל (כשהסוללה מחוברת אליו) כשהוא דלוק (שמעתי איזו "הנפצה" על שינוי מתח או משהו כזה)

ג. אני לא מתכוון לנתק את הסוללה מן המחשב. האם עדיף להשאיר את המחשב מחובר לחשמל כל זמן שאני יכול, או שזה סתם יגרום לחימום יתר? כלומר, האם צריך להסתכל כל הזמן במד טעינת הסוללה ולחבר לחשמל רק כשצריך, או שאפשר פשוט להשאירו מחובר לחשמל, כי הרי מעבר ל100% הסוללה לא תמשיך להיטען?

4) ישנן תוכנות בסיסיות שאתן ממליצים לי עליהן (שייחודיות לתפעול של מחשבים דווקא ניידים)?

האם אתם ממליצים על תוכנה חיצונית לחיווי טעינת סוללה, או שאפשר להסתפק בזאת המובנת בווינדוס?

על איזה תוכנה אתם ממליצים מבין הבאות לבדיקת טמפרטורה?

SPEEDFAN

CORE TEMP

EVEREST

5) האם מגן מסך הוא אביזר מומלץ/מועיל? לכאורה ככה אפשר לנקות רק אותו, בלי לגעת במסך.. נטען שהוא מונע שריטות, ולא יוצר השתקפויות...

דוגמא: http://www.palmnet.co.il/Product.asp?Pid=32656586&Cat2Cat1ID=3536&Cat2ID=5616&aff=Zap〈=he

מצטער על האריכות, אני קצת צעיר בתחום..

תודה חברה..

פורסם

1) דגם המכונה (XXXX-XXX) אמור להיות רשום על המכונה. אם אתה יודע את דגם המכונה שהזמנת - תבדוק שתואם.

מעבר לכך - תדליק את המחשב, תיכנס ל-Windows, במאפייני המחשב תראה איזה מעבד, כמה זיכרון והארד דיסק.

2) המחשבים מגיעים עם מערכת הפעלה + דרייברים טעונים מהמפעל. יש מחיצת שחזור חבויה בהארד דיסק ובכל רגע ניתן לשחזר את המחשב להגדרות המפעל.

3) אין פה שיטה אחת נכונה, ולפעמים תשמע דברים סותרים. הסוללה מפסיקה להיטען כשהיא מלאה, כך שאין שום חשש להשאיר את המחשב מחובר למטען כל הזמן. אני משתמש בסוללה כשצריך (אבל משתדל להשתמש בשקע כשזה אפשרי), לעולם לא מנתק את הסוללה מהמחשב ופעם בכמה שבועות עושה שניים-שלושה סטים של פריקה/טעינה כדי לכייל את מד הסוללה.

4) Notebook Hardware Control ו-Everest.

5) לא, סתם שטות מציקה.

פורסם
  • מחבר

3) אין פה שיטה אחת נכונה, ולפעמים תשמע דברים סותרים. הסוללה מפסיקה להיטען כשהיא מלאה, כך שאין שום חשש להשאיר את המחשב מחובר למטען כל הזמן. אני משתמש בסוללה כשצריך (אבל משתדל להשתמש בשקע כשזה אפשרי), לעולם לא מנתק את הסוללה מהמחשב ופעם בכמה שבועות עושה שניים-שלושה סטים של פריקה/טעינה כדי לכייל את מד הסוללה.

איך אני אמור לבצע כיול? פשוט להשאיר את המחשב דלוק (בלי לחברו לחשמל) עד שהוא נכבה, או עד שהסוללה מגיעה לאחוז טעינה נמוך מסויים (ואם כן, איזה)?

שאלה נוספת, יש בעיה להעביר את הנייד ממקום למקום כשהוא דלוק? אני מניח שכשאני בדרכים, והנייד מיטלטל על גבי, עדיף שהוא לא יהיה דלוק מחשש שההארד דיסק ישרט, אבל בתוך בית למשל, יש בעיה להעביר אותו ממקום למקום, מחדר לחדר?

פורסם

אני פשוט פורק את הסוללה עד שהמחשב נכבה. יש לבטל את הכניסה האוטומטית למצב שינה (המחשב מתוכנת לעשות זאת כשהסוללה מגיע ל-3%).

אין בעיה להזיז את המחשב כשהוא דלוק, כי יש מנגנון הגנה על ההארד דיסק שמזהה טלטולים ומכניס את הדיסק למצב עצירה. ליתר ביטחון אפשר גם להכניס אותו למצב standby.

כמובן כשהמחשב בתיק הגב שלך - יש לכבות אותו כדי למנוע התחממות יתר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים