עבור לתוכן

המחשב נדלק אבל המסך לא

Featured Replies

פורסם

שלום הייתי היום אצל חבר שלי שפתאום המסך שלו לא מראה תמונה, זאת אומרת שחור לגמרי. הדלקתי את המחשב והוא דלק וגם המאורר של המעבד מסתובב אבל המסך מחשב שזה מסך CRT 17 של LG, לא נתן תמונה. ג'ימפרתי את הלוח אם גם עם הג'מפר וגם על ידי הוצאת הבטריה, שמתי את הזכרונות בחריצים האחרים ועבדתי עם זיכרון אחד אחר כל פעם. חיברתי רק את החשמל והמסך למחשב, הוצאתי את הכרטיס רשת, הוצאתי גם את הכרטיס מסך מהחריץ וחיברתי בחזרה אך גם זה לא עזר. מדובר במחשב בן 8 שנים בערך, עם לוח אם ישן מאוד של ASUS אני לא יודע אם זה משנה משהו אבל ללוח יש 4 לדים ושהמחשב היה דולק אז 2 לדים היו בצבע ירוק ו2 לדים בצבע כתום.

מחר אני הולך אליו עם כרטיס מסך תקין לנסות לסדר לו את הבעיה. לפי דעתי זה או כרטיס מסך או הלוח אם נכון? במידה כמובן שהמסך מחשב תקין, שרוב הסיכויים שהוא כן תקין. זה לא יכול להיות משהו אחר נכון? אולי הספק כוח? מדובר בספק כוח סופר ג'נרי.

פורסם

המחשב מצפצף? אם כן אז אחד ארוך ושניים קצרים אומרים שזה הזיכרון

פורסם
  • מחבר

המחשב לא מצפצף.

פורסם

לצערי הרב לי כבר יצא לעבוד עם איזה 7-8 מחשבים כאלה ועוד לא ניתקלתי בתקלה כזאת

פורסם

תנתק את כל הזכרונות שהמותקנים מהמחשב, ובדוק אם יש מותקן לו רמקול.

אם מותקן רמקול, והמחשב לא מצפצף אחרי הדלקה ללא זיכרונות, הבעייה בספק כוח \ לוחם אם \ מעבד.

פורסם
  • מחבר

תודה אחי אבל זה לא ממש עוזר לי שאתה אומר לי שאם המחשב לא מצפצף בלי הזכרונות אז התקלה היא בספק כוח או לוח אם או מעבד. כאילו מה אני אמור לעשות ללכת לשם עם לוח אם ספק כוח ומעבד. דרך אגב במידה והלוח אם מחובר לו ספיקר ואני מדליק את המחשב בלי זכרונות והלוח לא מצפצף אז זה אומר שהלוח לא תקין?

אוקיי נניח והלוח אם כן יצפצף. יש למישהו עוד הצעות מה לעשות?

פורסם

באיזה צבע הנורית של המסך נדלקת כשאתה מדליק תמחשב?

בדקת את המסך עם מחשב אחר?

בדקת את המחשב עם מסך אחר?

פורסם
  • מחבר

הנורית של המסך הייתה בצבע ירוק אני חושב אבל גם שהמחשב היה מכובה הייתה נורית ירוקה. מה זה אומר?

ולא, לא בדקתי את המסך עם מחשב אחר. יש לו רק מחשב אחד בבית ולאחותו יש מחשב נייד.

פורסם

דבר ראשון בודקים בכלל אם המסך תקין.

אני אומר לך משהו לא מעודד, כשלי קרה כזה מקרה, עם תסימינים מדוייקים כמו שלך, גם מחשב שנדלק (זאת אומרת שומעים מאווררים מסתובבים) אבל הלוח אם לא צפצף אפילו כשהוצאתי את הזכרונות.

פרקתי את המעבד וחיברתי במחשב אחר ואותו מחשב גם לא עלה, מכאן הסקתי שהמעבד הלך.

מעבד או לוח אם במחשב של 8 שנים זה סיפור, לא שווה לקנות חדש, רק יד שנייה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי הייתי אצלו היום והצלחתי להדליק את המסך. האמת שלא עשיתי משהו מיוחד. הבאתי 2 כרטיסי מסך ישנים וניסיתי את שניהם ושניהם לא נתנו תמונה. אחרי זה חיברתי את הכרטיס מסך המקורי שלו ושמתי את 2 הסטיקים של הזכרונות בסלוטים אחרים וכנראה זה מה שעזר למרות שאני לא בטוח. בכל מקרה המסך נתן תמונה מגעילה זאת אומרת שיש כמו כתם גדול כזה באמצע המסך בצבע כתום וגם השוליים לא במקום גם מלמעלה ומטה וגם מבחינת הצדדים. כיוונתי כמו שצריך את המסך עם הכפתורים שיש עליו אבל זה לא עזר. השוליים בצדדים חסרים. זאת אומרת זה כמו לראות סרט במחשב עם מסך לא רחב, והסרט הוא בפורמט רחב אז השוליים למטה ולמעלה חסרים זאת אומרת בצבע שחור, רק שהמקרה פה הוא שהשוליים החסרים הם בימין ושמאל וזה משמעותי. תגידו יש מצב שזה הכרטיס מסך?

פורסם

דבר ראשון, אם יש לו כרטיס מובנה בלוח תנסה להשתמש בו, אם לא אז תבדוק שוב את החיבורים של הכרטיס.

דבר שני, תנסה את המסך על מחשב תקין, אם יש אותה בעיה אז הבעיה היא במסך ובמחשב שלו הכל בסדר...

מתי הוא קנה את המסך ? יש מצב שמתישהו המסך נפל או חטף מכה חזקה ?

אגב אם כל זה לא עוזר, יש סיכוי אבל די קלוש שהבעיה בכלל בכבל, אפשר לנסות עם כבל אחר.

פורסם
  • מחבר

אין לו כרטיס מסך מובנה בלוח אם. אוקיי אני אבדוק את המסך במחשב תקין אחר. לא יודע מתי הוא קנה את המסך ולא נראה לי שהמסך נפל או משהו כזה.

מדובר במסך מחשב 17 אינצ' CRT של LG. אי אפשר להחליף למסך הזה את הכבל כי הכבל במסך לא ניתן להוצאה. דרך אגב מעניין אותי לדעת איזה תקן של כרטיסי מסך מתאימים ללוח שלו הנה המידע של הלוח http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&prod_no=350&maincat_no=1

אני לא כל כך מבין בAGP. כרטיס מסך בתקן AGP*8 יעבוד לו במחשב?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים