עבור לתוכן

מחפש מחשב עד 6000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

לאור מעבר דירה החלטתי לקנות מחשב חדש ולאור מצוקת מקום אפשרית אני שוקל לקנות מחשב נייד ולא נייח.

תקציב: בסביבות ה 6000 ש"ח.

מטרות: השימושים צנועים ולא אמורים להוות בעיה. בעיקר עבודות משרדיות (אם כי המסמכים עלולים להיות גדולים והעבודה היא על מספר מסמכים במקביל), אינטרנט, צפייה ווידאו, תכנות.

משקל רצוי/סוללה: המחשב אמור לשמש כמחשב ביתי ויכולת התניידות מחוץ לדירה לא מהווה שיקול חשוב ולכן אלו לא גורמים שצריכים להיות שיקול.

גודל המסך: הייתי שמח עם העבודה (מסמכי טקסט ואינטרנט) תהייה נוחה ככל האפשר. מאחר ואין בעיה של משקל, נראה לי שמסך 15" הוא המתאים ביותר, רק שהמסך יהיה מסך טוב.

יציאות מיוחדות? יכולת לחבר את המחשב לטלביזיה יכולה להיות אופציה נחמדה.

מערכת הפעלה: המחשב צריך להיות עם XP ולא עם Vista.

אחר: המחשב חייב להכיל מצלמה ולהיות אמין ובעל אחריות טובה (כן, אני יודע שמצלמה לא הולכת עם הדרישות ה"עסקיות" של אמינות). אני אשמח אם המחשב יצליח לשרת אותי בשנים הקרובות. המחשב גם צריך להיות עם מקלדת נוחה, שתאפשר עבודה ממושכת.

תודה.

פורסם

6000 ש"ח בשביל הצרכים שלך זה קצת Overkill. אתה לא צריך Dedicated GPU, אתה לא צריך מחשב קל או קומפקטי ואתה לא חייב משהו שבנוי מאד עמיד שכן אתה לא מטלטל אותו לשום מקום. כלומר, אתה יכול לקנות בפחות. אם בכל זאת אתה יכול להשקיע את כל הסכום אז תקבל משהו די עמיד ומוצלח. הדרישה למצלמה באמת לא הולכת עם הדרישה למקלדת טובה ואמינות, משום מה זה לא שילוב כלכך נפוץ.

אתה יכול לשקול:

Lenovo SL500 - מקלדת טובה כמסורת לנובו. איכות בניה טובה לעומת סדרה צרכנית אבל לא ברמה של סדרות R או T של לנובו (השלדה עשויה כולה מפלסטיק). עם זאת, הדגם בא עם מצלמה מובנית כבקשתך ויציאת HDMI. בתקציב שלך אתה יכול גם לקבל רזולוציה גבוהה של 1680x1050 . אחריות היא ל-3 שנים. מגיע עם ויסטה אבל לנובו מציעה דרייברים ל-XP באתר שלה ולכן לא תהיה בעיה.

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=9866 (הקונפיגורציה הספציפית הזו מגיעה עם Dedicated GPU שאתה לא ממש צריך אבל עם הרזולוציה הגבוהה שלדעתי מומלצת. זה עדיין בתקציב שלך אבל אם תוכל למצוא את זה בלי כרטיס המסך הזה אז תחסוך)

Vostro 1510 - איכות הבניה אינה מעולה (אך ברמה שווה או גבוהה מזו של רוב הסדרות הצרכניות) אבל יש מצלמה מובנית והמחשב הרבה מתחת לתקציב שלך עם ספסיפיקציות מספקות ואחריות ל-3 שנים. עם זאת הרזולוציה של המסך היא יותר סטנדרטית.

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-1510.htm (מגיע ללא מערכת הפעלה כך שתוכל להתקין מה שתרצה. סדרת ה-Vostro כולה נמכרת על ידי דל עם XP כאופציה כך שלא צריכות להיות בעיות עם דרייברים)

פורסם
  • מחבר

Lenovo SL500 - מקלדת טובה כמסורת לנובו. איכות בניה טובה לעומת סדרה צרכנית אבל לא ברמה של סדרות R או T של לנובו (השלדה עשויה כולה מפלסטיק). עם זאת, הדגם בא עם מצלמה מובנית כבקשתך ויציאת HDMI. בתקציב שלך אתה יכול גם לקבל רזולוציה גבוהה של 1680x1050 . אחריות היא ל-3 שנים. מגיע עם ויסטה אבל לנובו מציעה דרייברים ל-XP באתר שלה ולכן לא תהיה בעיה.

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=9866 (הקונפיגורציה הספציפית הזו מגיעה עם Dedicated GPU שאתה לא ממש צריך אבל עם הרזולוציה הגבוהה שלדעתי מומלצת. זה עדיין בתקציב שלך אבל אם תוכל למצוא את זה בלי כרטיס המסך הזה אז תחסוך)

ראשית תודה על התשובה. שנית, יש לי שתי שאלות לגבי Lenovo והקישור שנתת:

באתר של Lenovo מופיעות מספר תצורות של ה SL500, והתצורות היחידות עם מסך בעל רזולוציה גבוהה מגיעות עם Dedicated GPU. האם יש קשר בין כרטיס המסך לבין רזולוצית/איכות המסך? האם יש סיכוי למצוא מחשב עם כרטיס משולב ורזולוציה גבוהה?

בנוסף, בלינק שנתת יש מעבד שלא נמצא באף אחת התצורות האפשריות באתר של Lenovo ( T5870 2ghz לעומת T5670 1.8ghz או P8). האם החנויות בארץ מרכיבות לבד את המחשבים?

http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/web/LenovoPortal/en_US/catalog.workflow:category.details?current-catalog-id=12F0696583E04D86B9B79B0FEC01C087&current-category-id=3028784E14494EB697E744B7DC445A1A

פורסם

כשמרכיבים מפרט לבד באתר של לנובו בארה"ב אפשר לבחור מסך ברזולוציה גבוהה גם עם כרטיס integrated. אבל כל הקונפיגורציות הבנויות מראש לא מאפשרות את השילוב הנ"ל. משום שבישראל מוכרים באופן רשמי רק קונפיגורציות בנויות מראש, זה עשוי להיות בעייתי. תאורטית, אפשר להרכיב מפרט מחו"ל, אבל יש סיכוי ש-IBM/LENOVO בישראל לא יכבדו אחריות על דגמים שהורכבו פרטנית (או בשמם, דגמי CTO).

החנויות בארץ לא מרכיבות לבד את המחשבים, אבל הדגמים הזמינים פה (ובאירופה) שונים במעט מהדגמים הזמינים בארה"ב, מכאן ההבדל מעבדים.

חיפוש ב-Google יראה לך שהדגם הספציפי הזה (2746-4EG) נמכר במקומות נוספים בעולם ותמיד עם T5870.

פורסם

באתר של Lenovo מופיעות מספר תצורות של ה SL500, והתצורות היחידות עם מסך בעל רזולוציה גבוהה מגיעות עם Dedicated GPU. האם יש קשר בין כרטיס המסך לבין רזולוצית/איכות המסך? האם יש סיכוי למצוא מחשב עם כרטיס משולב ורזולוציה גבוהה?

עקרונית אין שום בעיה לשלב בין רזולוציה גבוהה לכרטיס מסך משולב (כפי ש-Qttp אמר, האפשרות הזו קיימת באתר האמריקאי). אם ניתן להשיג את זה בארץ אני לא יודעת, יכול להיות באמת שדגם כזה לא זמין כאן. בכל מקרה, ה-GPU הזה לא צריך להוות בעיה בשבילך שכן אתה לא זקוק לחיי בטריה ארוכים מדובר רק בעניין כלכלי.

עריכה: אם אתה רוצה לחסוך אתה יכול לשקול גם את הלנובו N200 שזול מסדרת ה-SL ומגיע עם מצלמה ורזולוציה גבוהה. האיכות פחות גבוהה והאחריות היא לשנה בלבד אבל אתה לא חייב מחשב סופר עמיד בשביל משהו שלא זז מהבית :

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=9199

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים