עבור לתוכן

המלצה על ספר טוב . . .

Featured Replies

פורסם

אני דווקא חרשתי על הספריה שלנו (קרית גת), עם מלאי מכובד של פנטזיה ומד"ב- לצערי כבר קראתי את כל מה שמעניין שם

(אזימוב, רומח הדרקון וספרים דומים, סטיבן קינג)

• תגובות 55
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תתחיל ממדריך הטרמפיסט לגלקסיה(הסרט לא קשור לספרים-אל תנסה לקשר)

אתה יכול לקרוא את הספרים המוערים, כרגע אני קורא באנגלית את אליס בארץ הפלאות עם הערות, אני מדלג על ההערות שנמשכות לאורך עמוד, אבל זה עדיין מעולה.

דרך אגב, אתה יכול לקרוא את סלמון הספק של אדמס, למרות שאני אישית מתעצב מאוד ממנו.

פורסם

ממש לא התלהבתי מסלמון הספק. מה זה מתעצב?

פורסם

נהיה עצוב

אני נורא מדוכא מזה שהוא מת כל פעם שאני קורא את סלמון הספק(כנ"ל לגבי שאר הספרים-אבל פחות)

פורסם

אני בכלל לא קורא הרבה. הספר האחרון שקראתי באנגלית היה ender's game של Orson Scott Card שהוא ספר די טוב עם אנגלית לא רהוטה מדי והוא ספר מדע בדיוני ולא פנטזיה.

אם אתה אוהב פרודיות אתה יכול לקרוא ספרים של Terry Pratchett של "עולם הדיסק" שאשתי די חולה עליהם ולא תמכור אותם לאף אחד.

המדריך לטרמפיסט ספר מומלץ אנ סימתי את הראשון והתחלתי את השני אבל לא סימתי.

פורסם

לפני שנים עשיתי פרויקט שיפור אנגלית שכלל קריאה של ספרים רבים בשפת המקור. ספרים שקראתי שהם גם מעולים וגם ישפרו לך את השפה באופן משמעותי הם:

"מסעות גוליבר", סטירה מאוד חריפה אבל מהנה לקריאה, השפה מעט מיושנת אבל יחסית לספר בן כמעט 400 שנים הוא די קולח. אתה גם תמצא שם המון אלמנטים שהפכו לאבני יסוד בתרבות המערבית לאחר מכן. הספר זמין באינטרנט להורדה בחינם.

"שר הטבעות", גם אם קראת את התרגום. יותר מ-1000 עמודים, שפה מאוד עשירה וקולחת. הסופר, פרופסור לבלשנות, בהחלט לא כתב כאן ספר לילדים ורמת הכתיבה בהתאם.

"עלובי החיים", נכון, המקור הוא בצרפתית, אבל למי שלא יודע צרפתית (כמוני) התרגום המלא והלא ערוך באנגלית (הוצאת פינגווין אאל"ט) הוא הכי קרוב לדבר האמיתי. שוב פעם, מדובר בספר עם משהו כמו 1000 עמודים, התרגום כתוב בשפה מאוד עשירה ויש פרקים קצת איטיים, אבל זהו אחד הספרים החזקים והמרגשים שנכתבו אי פעם. המקור נמצא כבר ברשות הרבים, אולם התרגום חדש יחסית ולכן עדיין מוגן בזכויות יוצרים.

אסופת הסיפורים של אדגר אלן פו. קיבלתי פעם במתנה בכריכה קשה ואין לי מושג איפה זה היום. האדם שלמעשה המציא את ספרות המד"ב, הבלש והאימה. סיפורים קצרצרים, קצרים ונובלות קצרות וגם כמה פואמות (כולל ה-raven המפורסם). הסיפורים כולם זמינים באינטרנט להורדה בחינם.

But the fact is I was napping, and so gently you came rapping,

And so faintly you came tapping, tapping at my chamber door,

יש עוד המוני קלאסיקות, אני הייתי ממליץ לך לנסות תחילה אסופות של סיפורים קצרים קלאסיים שזמינים להורדה חינם ברשת. תנסה גם קבצי שירה (כמו של פרוסט, שלמדתי בבי"ס, תענוג)

I shall be telling this with a sigh

Somewhere ages and ages hence:

Two roads diverged in a wood, and I

I took the one less traveled by,

And that has made all the difference.

...

Something there is that doesn't love a wall,

That sends the frozen-ground-swell under it,

And spills the upper boulders in the sun,

And makes gaps even two can pass abreast.

פורסם

יש לי את טרילוגיות שר הטבעות וכן את הסילמריליון [ספר רביעי בסידרה, הוא בעיקר עוסק על אחרי תקופת שר הטבעות].

את ההוביט יש לי ברוסית.

בכל מקרה, עלי לציין שספרי שר הטבעות כמעט ולא קריאים, זה די נורא, הרבה אנשים שדיברתי איתם הם הסכימו איתי לחלוטין.

טולקין, או לפחות בגירסא העברית, כתב את הספרים בצורה נורא לא נוחה לקריאה, זה קוטע את חוט המחשבה.

אני כבר לא זוכר למה היה לי קשה כל כך לקרוא אותם אני רק זוכר שהתאכזבתי.

אבל זה בסדר, קניתי את הספרים לפני שנתיים אם אני זוכר נכון, כאשר בסטימצקי\צומת ספרים היה מבצע של חצי מחיר על ספרי טולקין :P

אז במקום 400 שקל על ארבעת הספרים זה עלה לי בסך הכל 200 :D

דרך אגב, מה השם באנגלית של 'מסעות גוליבר'?

פורסם

http://en.wikipedia.org/wiki/Gulliver%27s_Travels

ספריו של טולקין באנגלית מאוד קריאים. צריך אנגלית לא רעה אמנם ולוקח איזה פרק או שניים להתרגל לסגנון הכתיבה, אבל לאחר מכן זה רץ (את רוב הספר קראתי בקורס סמלים, לא בדיוק התנאים האידיאליים לקריאה).

זה קצת לא קשור לדיון, אבל משעשע אותי שהרבה יוצאי ברה"מ בטוחים שטולקין היה רוסי ושספריו כתובים במקור ברוסית, היה לי על זה פעם וויכוח עם חברה שלי לשעבר.

פורסם

ג'ון רונלד טולקין זה לא בדיוק רוסי :smile1:

הנה הסיפור- http://tinyurl.com/gulliverstravels

אבל שוב, זה לא אותו הדבר כמו לקרוא ספר אמיתי :)

פורסם

אולי ג'ון רונלד = איוון רולאן ...

לא צוחק בעניין האנשים שבטוחים שטולקין היה רוסי. מזכיר לי את הבחור שהתעקש שבגין היה מרוקאי...

סיפורים קצרים ופואמות בהחלט ניתן לקרוא מהרשת. גם שפת השירה כוללת לרוב ביטויים מתוחכמים שמאוד יעשירו את השפה שלך.

פורסם
  • מחבר

קראתי את כל התגובות, ולקחתי הכל לתשומת ליבי.

אני פשוט יקרא את כל הספרים האלה, אני לא ממהר לשום מקום :silly: (נכין איזה רשימה קצרה).

וזה לא נראה לי יהיה ממש נוח לקרוס ספר במחשב :s05:

בכל אופן, אני כרגע בתהליך של חיסכון לשיעורי נהיגה, אז יש פה מישהו [ מאזור באר שבע ] שמוכר ספר כלשהו שעלה פה ? או לחלופין, מישהו מכיר חנות טובה לספרים יד שנייה בבאר שבע ? כי הספריה פה היא לא אופציה :nixweiss:

פורסם

אגב,

אם אתה לא אוהב לקרוא מהמחשב, תמיד אפשר להדפיס ולכרוך את זה...

נכון, זה לא כמו ספר אמיתי, וזה לא בחינם, אבל זה עדיין עולה הרבה פחות מספר והרבה

יותר נוח מאשר לקרוא על מסך המחשב (ולא מצריך להיות מול מחשב כדי לקרוא...)

אישית אני מצטרף להמלצות על סדרת שר הטבעות, אסימוב, סטיבן קינג ואורסון סקוט קארד

למרות שדווקא קראתי לאחרונה את "בית כברות לחיות" (הטעות במקור, ובכוונה. תקראו תבינו)

וקצת התאכזבתי. כל הסרט בנוי כאילו לקחו תסריט של סרט אימה/מתח שמשדרים בטלוויזיה ב-2 בלילה

והפכו את זה לספר (בעצם, קודם היה הספר, אח"כ זה הפך לסרט כזה...). לעומת זאת "מיזרי" ו"סיפורה של ליסי"

היו שניהם מצויינים.

כמובן יש גם את סדרת חולית (Dune) שעכשיו סיימתי את הראשון ואני מתכנן להמשיך

עם שאר הסדרה בפעם הבאה שאני סוגר שבת...

חייב להגיד שאני לא התחברתי ל"מדריך הטרמפיסט לגלקסיה", אבל זה היה לפני כ-5 שנים, אולי כדאי עכשיו

לנסות שוב לקרוא את זה (והפעם באנגלית ולא בעברית) ובתקווה יהיה קצת יותר טוב

אגב, אני יודע שאנשים עוד ירדו עלי שאני אומר את זה, אבל ספרי הארי פוטר הם ספרים מצויינים. הם ספרים רדודים

ולא כתובים טוב כמו שר הטבעות למשל (ולכן הרבה יותר קלילים ומהירים לקריאה) אבל הם מעבירים סיפור טוב

ונחמד בצורה טובה, והמקור באנגלית (אנגלית בריטית, ולא האנגלית האמריקאית) מאוד נחמדים לקריאה

ושמו המלא של טולקין היה ג'ון רונלד רעואל טולקין, והוא לא היה רוסי כלל וכלל

עריכה:

וואו, אני לא מאמין ששכחתי להזכיר את ספריו המצויינים של טום קלנסי.

ספרים מצויינים כולם (האלה שהוא כתב לבד, יש כאלה שהוא כתב עם עוד מישהו, ובעצתו של אח שלי, אני לא מתקרב אליהם)

במיוחד סערה אדומה עולה, שהוא באמת נהדר.

ואני לא חושב שאני באמת צריך להגיד את זה, אבל לא מזיק,

תמיד תקרא סדרות ספרים בסדר שהסופר התכוון שתקרא אותן! אומנם בדר"כ זה לא כזה ביג

דיל אם אתה לא עושה את זה, אבל חבל לדעת מראש שמישהו מת בסוף הספר הקודם כשעדיין

לא יצא לך לקרוא את הספר הקודם... מה גם שבחלק מהספרים (דגש על סדרת המוסד של אסימוב וספריו של אורסון סקוט קארד)

באמת קשה (עד בלתי אפשרי) להבין את העלילה בלי לקרוא את הסדרים לפי הסדר הנכון

אגב,

אומנם למעלה הזכרתי כבר את כל הסופרים שאני אוהב (שעולים לי בראש עד כה), אבל ראיתי לנכון

להוסיף המלצה על הספר "1984" של ג'ורג' אורוול שהוא אחד הספרים הטובים (אם לא הטוב ביותר) שקראתי אי פעם

ולקינוח, כדאי רק להגיד שאף לא אחד מהספרים שציינתי למעלה הם ספרים קומיים / פרודיים, אבל עם זאת, אני ממליץ עליהם בלב שלם

פורסם

טום קלנסי הוא סופר רבי מכר-זאת אומרת שהוא מחליט על מספר עמודים לפני שהוא כותב את הספר, לכן לא כדאי לקרוא את הספרים המאוחרים יותר שלו אלא אם כן יש לך כוח לזה-הוא מורח קצת בהם

בנוגע לחולית רק אזהרה קטנה- ההמשכים טובים, אבל הם לא משתווים לראשון

פורסם

אני לא מסכים שהוא "מורח" את הספרים, ומלבד זאת, אומנם הספרים שלו ארוכים,

אבל ככה הם מעבירים יותר זמן... (אני קורא בעיקר כשאני סוגר בבסיס, וספרים זאת דרך

מצויינת להעביר זמן מהר)

פורסם

הספרים שלו מעניינים, אל תבין אותי לא נכון, אבל אני לא מסוגל לקרוא אותם בקצב שאני רגיל אליו בלי ריטלין לדוגמא (גם המורה שלי לספרות מסכים איתי שהוא מורח קצת- איש סמכות :silly:)

דרך אגב MASH, קשראתי אותו לא מזמן, אני מוצא אותו מעולה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים