עבור לתוכן

מחפש מחשב נייד בתקציב עד 7000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום רב לכולם

אני מחפש מחשב נייד בתקציב עד 6500 ש"ח שיעמוד בדרישות ובצרכים הבאים:

1. המחשב הוא לסטודנט.

2. מיועד בעיקר לעבודה מהירה בכללי, ועם אינטרנט ותוכנות שונות (כמו Office, Nero, Babylon), צפייה בסרטים, מוזיקה ומעט מאוד למשחקים.

3. שלא יתחמם חזק ויהיה שקט.

4. גודל המסך: 15 שיהיה איכותי וצבעים אמיתיים וטובים ורצוי שיהיה מט לא כמו מראה.

5. רצי כרטיס מסך נפרד (כי היא אוהבת משחקי יריות כמו Call of Duty 3).

6. משקל: רצוי כמה שיותר קל (מיועד לבחורה).

7. סוללה: רצוי שתחזיק מעמד הרבה, כי יהיה הרבה שימוש בו בנסיעות.

8. כונן כשיח: מינימום 200GB SATA רצוי 7200RPM.

9. זיכרון: מינימום 2GB ורצוי שיהיה 800MHZ.

10. דברים כלולים: צורב DVD,כרטיס רשת, רשת אלחוטית, רמקולים חזקים, מיקרופון, מצלמת WEB 1.3MP ומעלה, Bluetooth 2, IEEE1394, USB לפחות 2, יציאות: לאוזניות, DVI, רצוי: קוראה כרטיסים.

11. אחריות בינלאומית חשובה (היא נוסעת ללמוד לחו"ל).

פורסם

איפה בחו"ל היא נוסעת ללמוד? יש מקומות שהרבה יותר משתלם לקנות מאשר בארץ. כמו כן, יש סיבה שאתה צריך דווקא מסך 15'? בתקציב הזה אפשר לקנות 13'-14' בקלות יחסית ולסטודנטית (ועוד מישהי שלוקחת את המחשב לחו"ל) ממש לא כדאי להסחב עם מחשב מסורבל וגדול אלא אם כן מדובר על משהו שישב בעיקר על השולחן ויזוז לעיתים רחוקות.

דרך אגב, אני מתחילה לחשוב שבחורות בארץ פוחדות מהאינטרנט...למה 99% מהבקשות למחשבים לנשים מגיעות לכאן דרך החבר/ אח/ בעל /בן דוד או כל מישהו שיש לו כרומוזום XY וללא קשר לידיעותיו במחשבים...סתם תסכול מעצבן, לא קשור אליך כמובן. אני לא מנסה לרמוז שאתה לא יודע על מה אתה מדבר :P

Call Of Duty 3 לא קיים ל-PC. אתה מתכוון ל-2 או 4? בנוסף, אתה אומר כי השימוש במשחקים יהיה מינימלי יחסית ולכן שאלתי היא עד כמה הדבר חשוב לה. תוספת כרטיס מסך Dedicated תעלה את המחיר, תגדיל את החום שהמחשב מייצר ותוריד את חיי הבטריה. אם מדובר במשהו שולי אולי זה לא שווה את זה.

פורסם

רק כמה הערות כלליות, כדי לתאם ציפיות:

4. גודל המסך: 15 שיהיה איכותי וצבעים אמיתיים וטובים ורצוי שיהיה מט לא כמו מראה.

אין מסכים איכותיים למחשבים ניידים. כולם די דרעק. אפשר להשיג מסך מאט בלי בעיה, אבל איכותי הוא גם לא יהיה.

6. משקל: רצוי כמה שיותר קל (מיועד לבחורה).

אז כדאי באמת ללכת על מסך 13-14" ולא 15". אם כי זה מייקר את המחשב.

8. כונן כשיח: מינימום 200GB SATA רצוי 7200RPM.

200GB אין בעיה למצוא, אבל רק 5400RPM. כונני 7200RPM מייקרים את המחשב כל-כך שזה פשוט לא שווה את זה. וגם לא נראה לי שמישהו מוכר מחשבים ניידים עם כוננים 7200RPM יותר גדולים מ-160GB.

9. זיכרון: מינימום 2GB ורצוי שיהיה 800MHZ.

רק הצ'יפסטים החדשים PM45/GM45 (מונטבינה) תומכים בזיכרון במהירות 800MHZ. וגם ככה זה לא עושה שום הבדל בביצועים.

10. דברים כלולים: צורב DVD,כרטיס רשת, רשת אלחוטית, רמקולים חזקים, מיקרופון, מצלמת WEB 1.3MP ומעלה, Bluetooth 2, IEEE1394, USB לפחות

רמקולים חזקים זה יחסי. גם הרמקולים הכי חזקים בנייד לא יתקרבו לעוצמה של הרמקולים השולחניים הכי מצ'וקמקים.

2, יציאות: לאוזניות, DVI, רצוי: קוראה כרטיסים.

יש ניידים מעטים יחסית עם DVI. אבל בזמן האחרון יש יותר ויותר עם HDMI שזה למעשה DVI+SOUND.

פורסם
  • מחבר

מחשב היא לא יכולה לקנות בחו"ל כי היא צריכה להתקין הרבה תוכנות, ולבד היא לא יודעת ושם (צ'כיה) לא עושים זאת

קבלו תיקונים: לרוב המחשב יהיה על השולחן, לכן היא צריכה 15" ובכל זאת עם כ. מסך נפרד (למשחק Call of Duty 4). גם חיי הבטרייה לא חשובים כל כך וגם החום (קר שם יחסית)

בקשר לאיכות המסכים, צודקים, אין איכותיים, אבל בכל זאת רצוי שיציג צבע אמיתי ולא חזק מדיי

HD 5400 גם מספיק וגם גודל 160GB מספיק

המהירות של הזיכרון 800MHZ היא רצויה, אך לא חובה

הכוונה לרמקולים חזקים היא שהיא תוכל לשמועה בהם סרטים בסדר, ולא כשבקושי שומעים

HDMI גם טוב, אך גם לא חובה

פורסם

במחשבי 15" הרמקולים אמורים טובים יחסית לניידים.

אופציה נחמדה הן ה-Thinkpad SL500 החדש:

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=9866

וגם הייתי מתבונן ב-HP Pavilion DV6xxx למיניהם עם 8400M GS.

בשני הדגמים יש HDMI.

הביקורת על אחיו הקטן ה-SL400 פורסמה ב-NotebookReview

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4512

ודווקא המבקר לא כ"כ אהב את הרמקולים (למרות שציין שהם בערך באותה רמה כמו של רוב הניידים). סביר להניח שב-Pavilion הרמקולים יהיו טובים יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה

ה-HP Pavilion dv6880ej נראה יותר טוב מבחינת המעבד, זיכרון, דיסק קשיח, אבל הוא מפסיד ברזולוציה של מסך ובכרטיס מסך

דבר אחר הוא שהתקציב שלי גדל עד 7000 ¤ עם אפשרות לחרוג טיפה

האם יש משהו עם מסך כזה טוב כמו ב-LENOVO, אבל עם מעבד חזק וזיכרון וכו' כמו ב-HP?

פורסם

מכיוון שאין לה כל צורך במעבד חזק מזה שמוצע בלנובו לשימושיה ו-RAM זה דבר שתמיד ניתן להוסיף, אני ממליצה לבחור ב-SL400/500 על פני ה-Dv6xxx.

זה דגם באיכות הרבה יותר טובה ומשהו כמו רזולוצית המסך ישמש אותה הרבה יותר מהתוספת בביצועי המעבד (שלשימושיה לא ממש משנה).

אם אתה בכל זאת רוצה להשקיע בספסיפיקציות על פני איכות בניה אז אתה יכול לשקול גם את ה-Toshiba A300. הספסיפיקציות שתקבל בטווח מחיר כזה יהיו גבוהות וכרטיס המסך (HD 3650) הוא לדעתי החזק ביותר שתמצא בתקציב שלך. עם זאת, לא תקבל רזולוציה כזו גבוהה. איכות הבניה של ה-A300 נופלת מזו של ה-SL אבל עולה על זו של ה-dv6xxx.

גם ה-R61 של לנובו יכנס בתקציב כזה עם רזולוציה גבוהה, מעבד T8100 וכרטיס מסך בסיסי. זה דגם באיכות בניה טובה עם מקלדת נוחה. לא כולל HDMI ואני בטוחה שהרמקולים לא יפילו אותך לרצפה.

עריכה: בעצם אתה יכול אפילו לקנות את ה-T61 עם מעבד T8300 ורזולוציה דומה (ההבדל העיקרי הוא אחריות ל-3 שנים. מאד מומלץ מכיוון שיש סיכוי טוב שהיא גם תכובד בצ'כיה)

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=9060

פורסם
  • מחבר

תודה, אבל ב-T61 אין מצלמה

פורסם

יש בחלק מהדגמים של ה-T61 מצלמה.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה, אבל אני אלך על Thinkpad SL500

אבל יש לי כמה שאלות:

אם אני אבקש מהם להוסיף לי זיכרון ולהחליף דיסק קשיח ל- 320GB, האם זה יפגע באחריות? והאם הם צריכים להוסיף משהו מיוחד בשביל שזה לא יפגע באחריות (כמו חלקים של Lenovo או דף נוסף אם הסבר ואחריות)

שאלה נוספת, מה מגביל אותי להוסיף זיכרון למשל ל- 4GB? האם זה הלוח או הצ'יפסט? כי כתוב שמקסימום אפשר 3 GB

פורסם

זיכרון ודיסק אתה יכול גם להחליף בעצמך וזה לא פוגע באחריות.

לדעתי מע' ההפעלה מגבילה, אם היא 32 ביט. לא רואה שום סיבה למה ב-SL אי אפשר לשים 4GB זיכרון, כשאפילו הסנטה רוזה למיניהם תומכים בכך (בתנאי שיש מע' הפעלה 64 ביט).

פורסם
  • מחבר

אני אברר את זה גם בחנות

אבל יש לי אז שאלה נוספת: שמעתי שאי אפשר להתקין במחשבים ניידים חדשים חלונות Vista כשזה לא מדיסק מקורי, אפילו אם זה לזמן מוגבל (ואני אצטרך, כי המחשב בא אם 32 ביט)?

פורסם

אפשר להתקין כל Windows על כל מחשב, כל עוד יש לך רישיון בתוקף.

פורסם
  • מחבר

לא, זה ברור

הכוונה שלי שכונן DVD שבמחשבים ניידים לא נותן להתקין חלונות Vista כשהדיסק לא מקורי (אם למשל הדיסק המקורי נהרס, אבל עשיתי גיבוי)

פורסם

לא, זה ברור

הכוונה שלי שכונן DVD שבמחשבים ניידים לא נותן להתקין חלונות Vista כשהדיסק לא מקורי (אם למשל הדיסק המקורי נהרס, אבל עשיתי גיבוי)

שטות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים