עבור לתוכן

מפרט בסביבות 5k לקולנוע ביתי (שקט), משחקים ועריכה גרפית 3D (אפטר, פרמייר...)

Featured Replies

פורסם

בעיקרון מפרט לקולנוע ביתי שתהיה אפשרות גם לאינטרנט, משחקי מחשב ותוכנות אדובי (After Effects, Premiere, Photoshop). חשוב שיהיו שני כוננים (או יותר), צורב מהיר, דיסק קשיח מעל 500gb. אפשרות בעתיד לבלו ריי וכניסות לממיר (הוט/יס) ול-DVD/VHS. יציאות למקרן/ טלוויזיה+ למסך מחשב רגיל ולמערכת סטריאו (במקביל).

תודה מראש,

גיא שפירא

פורסם

חביבי,

דרישות אני מבין שלא חסר לך....

אבל מה שביקשת פה זה יותר מדי לתקציב שלך....

אז הנה הצעה שלי למחשב "כל יכול"

דגשים ששמתי:

מחשב שקט (ספק, מאווררים)

על מארז של קולנוע ביתי ויתרתי... :nixweiss:

כרטיס מסך סביר+ למשחקים ומעולה ל HD :xyxthumbs:

מעבד מתאים ל עיבוד סרטים ומולטי אפליקציות (עובד בסדר עם משחקים) :xyxthumbs:

שני כוננים של 500 GB עולים בייחד פחות מ 1 TB (אפילו פחות מ 750GB ) :xyxthumbs:

כונן קורא BLUE-RAY - לא הדבר הכי זול :-\

צורב DVD

כרטיס קול פצצתי לכל דבר שתעשה :xyxthumbs:

כרטיס טלויזיה שיתן לך הרבה אפשרויות

זיכרון מהיר ב CL4

מעבד:

Intel Core 2 Quad Q6600 G0 95W 2.40Ghz 8MB OEM

כמות: 1 - מחיר: ¤895

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer 7 Pro

כמות: 1 - מחיר: ¤105

לוח אם:

Gigabyte GA-EP43-DS3L

כמות: 1 - מחיר: ¤506

מארז:

Enermax Chakra 250mm Fan Black/Silver

כמות: 1 - מחיר: ¤335

קירור למארז:

Coolermaster Blue Led Silent Fan 120mm X2

כמות: 1 - מחיר: ¤70

ספק כוח:

Enermax NoiseTaker 485W

כמות: 1 - מחיר: ¤476

זיכרון:

OCZ 2GB (2X1GB) DDR2-800 XTC EPP Kit Nvidia SLI Heatspreaders CL4-4-4-15

כמות: 1 - מחיר: ¤323

קשיח למחשב שולחני:

Western Digital 500Gb 16MB AAKS

כמות: 2 - מחיר: ¤367

כרטיס מסך:

Sapphire Radeon 3850 1GB DDR3 Retail

כמות: 1 - מחיר: ¤612

כונן אופטי:

Liteon Blue-Ray Rom (NO RW) DH-401S-08 Sata

כמות: 1 - מחיר: ¤1683

כונן אופטי:

LG GH20NS DVD-RW x20 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ¤132

כרטיסי טלוויזיהעריכה:

Pinnacle Studio Movie Board PCI PINSTUD

כמות: 1 - מחיר: ¤514

כרטיס קול:

Creative X-FI Xtreme Gamer Retail

כמות: 1 - מחיר: ¤574

סה"כ: ¤6959

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו : ¤6820

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il

http://tms.co.il/preview/spec/jqb4heaf

פורסם

אם אין דרישה למשחקים אפשר לקחת כרטיס מסך 3650

דבר נוסף שאפשר לקחת זה מארז HTPC כמו הסליברסטון LC17 שמחירו זול יחסית

פורסם

אם אין דרישה למשחקים אפשר לקחת כרטיס מסך 3650

דבר נוסף שאפשר לקחת זה מארז HTPC כמו הסליברסטון LC17 שמחירו זול יחסית

נכון אבל... כן יש לו דרישה למשחקים....

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון- תודה רבה!

נראה לי שאני יורד מהבלו ריי... אבל תהיה אפשרות לחבר בעתיד כונן/ מכשיר בלו ריי חיצוני דרך המחשב אל מקרן? בלי לאבד איכות?

האם יש הבדל בין מארז רגיל למארז HTPC? אני חושב שאולי כדאי זיכרון גדול יותר, לא? אני יודע שבשביל רינדורים באפטר ובפרמייר כדאי כמה שיותר....

מה ההבדל בין core 2 duo ל- core 2 quad? הציעו לי באיזושהי חנות לקנות core 2 duo 3 e8400 6m ב- 724 שקל.... זה עדיף על מה שהצעת?

ולגבי החיבורים, איך הכי כדאי לחבר מקרן למחשב? והאם יהיה את החיבור הזה במפרט שהצעת לי? ויהיו גם חיבורי בננות בשביל וידאו או dvd? אני צריך רק 3 כניסות- 1 של וידאו ושניים של אודיו.

אני גם אשמח להמלצה למקלדת (מולטימדיה) אלחוטית ועכבר אלחוטי שאני אוכל לשלוט בקלות על המחשב גם אם אני לא לידו.

תודה רבה,

גיא שפירא

פורסם

דבר ראשון- תודה רבה!

נראה לי שאני יורד מהבלו ריי... אבל תהיה אפשרות לחבר בעתיד כונן/ מכשיר בלו ריי חיצוני דרך המחשב אל מקרן? בלי לאבד איכות?

האם יש הבדל בין מארז רגיל למארז HTPC? אני חושב שאולי כדאי זיכרון גדול יותר, לא? אני יודע שבשביל רינדורים באפטר ובפרמייר כדאי כמה שיותר....

מה ההבדל בין core 2 duo ל- core 2 quad? הציעו לי באיזושהי חנות לקנות core 2 duo 3 e8400 6m ב- 724 שקל.... זה עדיף על מה שהצעת?

ולגבי החיבורים, איך הכי כדאי לחבר מקרן למחשב? והאם יהיה את החיבור הזה במפרט שהצעת לי? ויהיו גם חיבורי בננות בשביל וידאו או dvd? אני צריך רק 3 כניסות- 1 של וידאו ושניים של אודיו.

אני גם אשמח להמלצה למקלדת (מולטימדיה) אלחוטית ועכבר אלחוטי שאני אוכל לשלוט בקלות על המחשב גם אם אני לא לידו.

תודה רבה,

גיא שפירא

גיא,

אני אנסה לפרק את זה לשאלות...

אז ככה

1 - בעתיד אני מניח שיהיו הרבה מכשירי בלו ריי שהתחברו למקרנים ואני מניח גם שיהיו הרבה מקרנים עם יציאת HDMI והמחיר שלהם לא יהיה כל כך גדול

2 - HTPC זה ראשי תיבות באנגלית למחשב קולנוע ביתי בדרך כלל הצורה של המחשבים האלו הם או מיני טוואר עם ידית בשביל הניידות או מארז HTPC שהצורה שלו היא דווקא מזכירה את המחשבים של פעם הוא רחב יותר ממה שהוא גבוה, ובאיכותיים יותר אתה אפילו מקבל שלט

3 - לשימושים שלך לא הכי קריטי אבל בשביל לחסוך אולי קנייה בעתיד, לך על 4 GB

4 - לcore 2 duo מעבד בעל 2 ליבות בcore 2 Quad מעבד בעל 4 ליבות.

5 - E8400 או Q6600 , לE8400 אכן יש יתרון בכל מה שנוגע למשחקים בגלל שרובם לא מנצלים 4 ליבות, רק 2 אז לQ יש רק 2 ליבות נגדו בתחום הזה. E8400 יותר חזק במקרה הזה. אבל, לכל התחום של עריכה גראפית, רינדור, קידוד של סרטים וכו' אתה תראה יתרון גדול ל Q6600 מכיוון שפעולות אלה משתמשות במלוא עוצמת המעבד בין אם הוא 2 או בין אם הוא 4 ליבות, במקרה הזה לך עם ההצעה שלי של ה Q6600

6 - אני מאמין שהחיבור שאתה מדבר אליו הוא VGA ל VGA פשוט תמצא כבל ארוך כזה, האיכות תלויה תכלס במה שאתה מקרין ולא רק בחיבור כי אפילו מקרנים כאלה תומכים ברזולוציה מקסימלית ענקית (תאמין לי יצא לשחק שעות עם מקרן)

7 - את החיבור תצתרך למצוא בחנות אלקטרוניקה אין אותה במפרט

8 - את האודיו תחבר למה שאתה רוצה אני מניח שבמקרה שלך זה לספירקים גדולים במקרה הזה עדיף לך אפילו לקנות מיקסר קטן שיסדר לך את החיבורים.

9 - המלצה לסט אלחוטי, LOGITECH Cordless Desktop Comfort Laser שלושה יתרונות לזה, אחד טווח גדול יותר, השני זה זה דיוק, השלישי זה עמידות.

חבר שלי מסתדר איתה יופי ויש לו ידיים שמאליות כל יום זה נופל לו הרבה פעמים

מקווה שעזרתי לפחות בחלק מהדברים :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה רבה! עזרת בהכל!

רק כמה שאלות קטנות:

1. בשאלה ה- 2 התכוונתי למה ויתרת על מארז HTPC במפרט, בגלל חוסר תקציב, או בגלל שעדיף מארז רגיל? כי אם מארז HTPC יותר שקט או יותר כדאי, אז זה לא נורא עוד מאה מאתיים שקלים כי ויתרתי על הכונן בלו ריי.

2. בקשר לזיכרון- אני מעדיף ללכת על 4 ג'יגה, אז איזה דגם מומלץ לצרכים שלי? (רינדורים, קולנוע ביתי, קצת משחקים...)

3. ובקשר לליבות- אם יש ארבע, ואיזשהו משחק צריך שתיים, המשחק לא יעבוד, או שהוא פשוט לא ינצל את כל הליבות? כי אם כל מיני משחקים לא יעבדו לי אז אני מעדיף אולי ללכת על שתי ליבות...

4. ראיתי תמונות של המקלדת והעיצוב שלה שונה ממקלדת רגילה (יש באמצע את המרווח בין האותיות), זה לא יהיה סיפור להתרגל לזה? אין דגם דומה רק בעיצוב רגיל?

5. עוד משהו מאוד חשוב ששכחתי להזכיר- אני חייב FIREWIRE כדי לדגום ממצלמת DV, האם יש חיבור במפרט?

ושוב... תודה רבה רבה רבה,

גיא שפירא

פורסם

תודה רבה! עזרת בהכל!

רק כמה שאלות קטנות:

1. בשאלה ה- 2 התכוונתי למה ויתרת על מארז HTPC במפרט, בגלל חוסר תקציב, או בגלל שעדיף מארז רגיל? כי אם מארז HTPC יותר שקט או יותר כדאי, אז זה לא נורא עוד מאה מאתיים שקלים כי ויתרתי על הכונן בלו ריי.

2. בקשר לזיכרון- אני מעדיף ללכת על 4 ג'יגה, אז איזה דגם מומלץ לצרכים שלי? (רינדורים, קולנוע ביתי, קצת משחקים...)

3. ובקשר לליבות- אם יש ארבע, ואיזשהו משחק צריך שתיים, המשחק לא יעבוד, או שהוא פשוט לא ינצל את כל הליבות? כי אם כל מיני משחקים לא יעבדו לי אז אני מעדיף אולי ללכת על שתי ליבות...

4. ראיתי תמונות של המקלדת והעיצוב שלה שונה ממקלדת רגילה (יש באמצע את המרווח בין האותיות), זה לא יהיה סיפור להתרגל לזה? אין דגם דומה רק בעיצוב רגיל?

5. עוד משהו מאוד חשוב ששכחתי להזכיר- אני חייב FIREWIRE כדי לדגום ממצלמת DV, האם יש חיבור במפרט?

ושוב... תודה רבה רבה רבה,

גיא שפירא

בקשר למארז אני ויתרתי על HTPC כדי ש יהיה לך מרווח עבודה במארז עצמו, סירקולציה טובה של אוויר (זה מאוד חשוב) וגם כדי שתוכל להשתמש בו כמחשב בייתי לכל דבר... אבל בשביל ה FireWire

יש כמה אפשרויות בטווח המחירים שלך

Thermaltake Mozart VC4000VNS - גם מאוד אלגנטי

SilverStone LC17S

Thermaltake Tenor - גם הוא יצאים לך והוא לדעתי הכי אלגנטי מבינהם

בקשר למעבד, תלך על ה 4 ליבות, אין שום משחק שלא עובד על זה, ולהיפך, רק הטופ של כפולי הליבה (E8400) הם טיפה יותר חזקים ממנו במשחקים אבל

רק שתדע לך שבזמן האחרון החברות לא פראייריות ומוציאות משחקים שדווקא מותאמים למרובעי הליבה, שמפעילים את המשחקים האלה יותר מהר מהכפולים.

רק חלק מהם:

Crysis

Unreal tournament 3

Bioshock

Devil May cry 4

GRID

ועוד רבים אחרים...

אז בקשר לנושא הזה אל תדאג כי זה מעבד עם (חסינות עתיד)

לרינדור קידוד ועריכה אין לי צורך לציין כמה המעבד הזה מעולה... :xyxthumbs:

זיכרון -

Corsair 4GB Kit (2GBX2) XMS2 DHX DDR2-800 CL4-4-4-12

או

G.Skill 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) CL4-4-4-12 4GBPI

יהיו טובים.

בעקרון חשוב שהתזמון יהיה נמוך (CL4), לדעתי התזמון יותר חשוב מהמהירות

בקשר למקלדת ועכבר:

LOGITECH Cordless Desktop LX710 Laser

אני חושב שזאת ^^^ תהיה טובה לך

פורסם
  • מחבר

אוקיי... אני מקווה שזאת תהיה הפצצת השאלות האחרונה.. מצטער:

1. לוח- אם: יש FIREWIRE ב- Intel Gigabyte GA-EP43-DS3L? וקיבלתי המלצה מחנות בשם "אטיב מחשבים" על לוח אם: Intel DP35DP ב- 411 ש"ח, זה עדיף על ה- Gigabyte GA-EP43-DS3L? ואם כן, אז יש בזה FIREWIRE? אני פשוט חייב FIREWIRE...

2. מארז וספק: לא הבנתי- כדאי לי מארז רגיל או HTPC? אני חושב שעדיף לי רגיל כי בהתחלה המחשב לא ישמש לקולנוע ביתי... (בהתחלה המלצת לי על מארז רגיל, שאלתי אותך אם לא עדיף HTPC ואז אמרת שעדיף רגיל אבל המלצת לי על מארזי HTPC...) גם כאן אני חייב חור ל- FIREWIRE.

ראיתי בפורום מארזים וספקי כוח שהמליצו למישהו על: RC-690 Coolermaster CM 690 Black ועל: 450VXEU Corsair 450VX 33A @ 12V, כדאי?

3. זיכרון: איזה זיכרון עדיף מבין השניים שהמלצת לי? אני לא ממש מבין בזה... :-\

4. דיסק קשיח: ראיתי המלצות בפורומים על Seagate 500GB Sata II 32MB, מה דעתך? כדאי לקנות אותו ב- 303 ש"ח...2X

5. כרטיס מסך: ב"המדריך לבניית מפרט" היה כתוב שכל עוד הכרטיס מסך לא אולטרה היי אנד, כמות הזיכרון לא ממש משנה, ואתה המלצת לי על ג'יגה... אולי עדיף 512? מה עם ?Sapphire ATI Radeon 2600 HT 512MB

6. אני צריך בסופו של דבר (לא כולל מקלדת ועכבר...ללא ציוד היקפי) להגיע ל5000 ש"ח מקסימום.... במה כדאי לצמצם?

תודה רבה,

גיא שפירא

פורסם
  • מחבר

אוקיי... לא ממש ענו לי, אבל שאלתי בפורומים האחרים ואני חושב שהגעתי להחלטה:

מעבד:

Intel Core 2 Quad Q6600 G0 95W 2.40Ghz 8MB OEM

כמות: 1 - מחיר: ¤895

לוח אם:

Asus P5KR

כמות: 1 - מחיר: ¤640

זיכרון:

Kingston Original 2GB DDR2-800Mhz

כמות: 2 - מחיר: ¤222

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 500GB Sata II 32MB

כמות: 2 - מחיר: ¤355

כרטיס מסך:

Sparkle Geforce 9600GT 512MB Retail

כמות: 1 - מחיר: ¤566

כונן אופטי:

LG GH20NS DVD-RW x20 Dual Layer Sata Black

כמות: 2 - מחיר: ¤132

מקלדת:

LOGITECH Cordless Desktop LX710 Laser

כמות: 1 - מחיר: ¤507

כרטיסי טלוויזיהעריכה:

Pinnacle Studio Movie Board PCI PINSTUD

כמות: 1 - מחיר: ¤514

סה"כ: ¤4540

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו : ¤4450

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il

http://tms.co.il/preview/spec/nsy4jh6x

לגבי הלוח- אם, חבר שלי אמר לי שהכי כדאי asus אז נראה לי שאני אקח את ה- Asus P5KR- זה הלוח הכי זול של asus שיש לו FIREWIRE.

אם יש למישהו המלצה ללוח אחר (עדיף ללוח של אסוס, וחובה שיהיה בו כרטיס קול וFIREWIRE), אני אשמח לקבל הצעות.

אני צריך גם המלצות לקירורים (לאיזה חלקים שאתם חושבים שצריך), למארז ולספק כוח. התקציב לכל אלה ביחד הוא בסביבות ה- 1k. חשוב שיהיה כמה שיותר שקט!!!

השימושים כתובים בכותרת ובהודעה הראשונה שלי... מה עדיף ויסטה או xp?

בכרטיס הטלוויזיה יש יציאות RCA?

לגבי כרטיס קול נפרד, זה מומלץ לצרכים שלי? כי הבנתי שזה לא קריטי.. שאפשר להשתמש בכרטיס שמגיע בלוח אם...

ולגבי כרטיס המסך, זה משנה אם זה Sparkle או Gainward (אותו דגם)? כי בחנות ממנה אני אקנה את רוב החלקים יש רק Gainward... ואני גם צריך שתי יציאות dvi- אחת למקרן ואחת לצג מחשב, יש ב- Sparkle? וב- Gainward?

תודה רבה,

גיא שפירא

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים