עבור לתוכן

הקמת רשת אינטרנט חוטית בבית

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב נייח שמחובר לאינטרנט ומחשב נייד, בחדר אחר, שלא מחובר לאינטרנט (המחשבים במרחק של כ-3-4 מטר זה מזה). במחשב הנייד יש לי כרטיס רשת אלחוטי (אני קולט אינטרנט אלחוטי במעונות שאני גר בהם). בבית אני מחובר לבזק ויש לי מודם ALE130. איך אני מחבר את המחשב הנייד לאינטרנט במינימום עלות ותחכום? (ניסתי לקרוא כמה מדריכים פה, אבל ההבנה שלי בתחום שואפת ל-0 ואני לא בטוח שהגעתי למדריכים הנכונים).

פורסם

היי,

עבדתי בבזק שנה ככה שיש לי ידע רחב בכל מה שקשור ברשתות, מודמים וראוטרים, אני לא יודעת אם אני אעזור לך, מקווה שכןי :)

ככה, המודם ALE130 שיש לך זה מודם USB ככה שאתה לא ממש יכול לחבר יותר ממחשב אחד אליו... וגם הגיע הזמן לעבור לראוטר או לפחות למודם רשת

שעובד עם כבל רשת כי הוא הרבה יותר אמין ממודמי USB. תאמין לי... יש לי ניסיון.... :)

מה שאתה צריך זה ראוטר, אתה אפילו לא חייב לקחת אותו מבזק, אבל בבזק כרגע לפי מה שהבנתי יש הנחות לגבי החלפת המודם USB

שיש לך לראוטר אלחוטי.

ככה תתחבר למחשב הנייח בכבל רשת והמחשב הנייד יתחבר באמצעות הכרטיס האלחוטי שיש בו לראוטר.

מה גם שאם תוסיף עוד מחשבים אז יהיה לך מאוד פשוט לחבר אותם לראוטר גם.

מקווה שעזרתי,

בהצלחה.

תודיע מה עשית בסוף.

מורן.

פורסם
  • מחבר

היי, תודה מורן.

האם הנתבים האלו טובים?

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=402290

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=40223

ואני חושש מנתב אלחוטי כי הבנתי שהוא פחות יציב ושהוא פולט הרבה קרינה. מה דעתך? זה משמעותי או שהנוחות של הנתב האלחוטי עדיפה?

פורסם

כמה אפשרויות :

- להחליף את המודם בבזקסטור למודם רשת, שמסוגל להפוך לראוטר (אזטק / ECI וכו'). לקנות סוויץ' (80 ש"ח), ולחבר את כל המחשבים יחדיו בכבלי רשת.

- להחליף את המודם בבזקסטור למודם רשת, לקנות ראוטר אלחוטי (יש אפשרות לכבות את השידור האלחוטי אם אתה חושש מזה), ולחבר אותו חוטית למחשב השני.

- לחבר את שני המחשבים עם כבל רשת מוצלב ובעזרת שיתוף אינטרנט לבצע גלישה משותפת (פיתרון זול, ולא יותר מדי מומלץ)

פורסם

2 הנתבים שרשמת שם הם בסדר, תבדוק אם הם תומכים גם ב-ADSL2, ככה תקבל ממנו קצת יותר וגם זה יהיה לך טוב לעתיד, אם תרצה מהירויות גבוהות יותר...

אני למשל גולשת ב-10 מגה.. וזה לא אפשרי עם ראוטר ADSL לפי מה שאני זוכרת (תקנו אותי אם אני טועה...)

זה יהיה מצויין בשבילך, והוא גם לא יקר : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=369809

אני אישית לא הייתי ממליצה על החלפת המודם USB למודם רשת רגיל ולחבר לו סוויטצ' כי זה עושה הרבה בעיות, תאמין לי... ביום הייתי נתקלת בזה לפחות 20 פעם...

אבל שיקול שלך.

אבל כמו שאמרתי מקודם תתקשר לבזק ותגיד להם שאתה מעוניין להחליף את המודם שלך לראוטר אלחוטי, ואם אתה לא רוצה להשתמש באלחוטי אתה יכול לבטל אותו ולמשוך חוטים לשני המחשבים, זאת לא בעיה.

מקווה שעכשיו זה קצת יותר מובן.

פורסם
  • מחבר

נכנסתי לבזקסטור: http://www.bezeq.co.il/Bezeq_Applications/UserSide/bezeqstore/index.asp?catid=22&SubCat_Id=112&menu=9

ואני רואה שם שנתב אלחוטי עולה 477 שקל. אם ה-Edimax זול יותר ועושה את העבודה טוב, הוא לא עדיף?

ואיזה כבל רשת אני צריך לקנות, RJ45? משהו כזה: http://ultrapro.co.il/products/88554? או שזה משהו אחר?

פורסם

אני אישית לא הייתי ממליצה על החלפת המודם USB למודם רשת רגיל ולחבר לו סוויטצ' כי זה עושה הרבה בעיות, תאמין לי...

תאמיני לי שזאת האפשרות הכי משתלמת שלו.

לא צריך להיות גאון כדי להפעיל DHCP, ומשם הכל מתחבר לבד.

פורסם

הכי משתלמת אם אתה יודע מה אתה עושה

נכון שסך הכל צריך לעבור על מדריך קצר בגוגל כיצד להפוך את המודם מBRIDGE לראוטר

אבל בעייתי למשתמש הממוצע מבחינת תפעול תקלות וכדומה

כשאתה לוקח ראוטר מבזק יש לך לפחות תמיכה בסיסית ואת הגב שלהם במקרה ויש בעיה

אם יש לך הבנה מינמלית ברשתות ואתה לפחות יודע מה הפירוש של DHCP הייתי אומר שהאופציה שלך טובה

אבל לרוב האנשים ונשמע לי שגם ידידנו פה שביקש עזרה בינהם הפתרון של בזק בדמות ראוטר אלחוטי הוא פיתרון טוב .

אלה אם הוא מתכוון לחקור את הנושא לעומק וכך להעשיר את הידע שלו ובנוסף לחסוך קצת כסף .

בהצלחה ;)

פורסם

תיקח את הEDIMAX שהצעתי לך הוא סבבה

ואני לא חושבת שאתה צריך לקנות כבל רשת כי זה אמור לבוא עם הראוטר

אבל אם כן, אז כבל סטנדרטי, כמו בתמונה שנתת.

בהצלחה!!

אני טסה לחו"ל היום אז אני לא אדע מה בחרת, אבל תעדכן בכל מקרה שנדע

ואם אתה קונה בזמן הקרוב אז כמובן תיידע אם הכל עובד תקין :)

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

קניתי ה-EDIMAX והוא הגיע אלי ואני מנסה לחבר אותו עכשיו. יש לי כאמור את המודם ALE130, שהבנתי שהוא מודם USB (יש לו רק שני חיבורים - אחד לטלפון ואחד ל-USB). הבנתי שאני צריך מודם רשת בשביל לחבר אותו לנתב. זה נכון? ואם כן, איפה אני יכול לקנות מודם כזה? ויש דגם ממולץ? וכמה זה צפוי לעלות?

פורסם

אתה יכול להחליף את המודם USB שקיבלת בבזק למודם רשת

פשוט תתקשר ותגיד שיש לך בעיה עם המודם ושאתה מבקש מודם רשת

תהייה משכנע :)

פורסם
  • מחבר

אז פשוט יחליפו לי אותו בחינם?

ומה זה להיות משכנע? להגיד שהוא מתנתק כל הזמן ועושה בעיות? ;)

פורסם

בדיוק ! :xyxthumbs:

וניסית להתקין מחדש וגם זה לא עזר...

אין סיבה שלא ירצו להחליף לך, כי אני בטוחה שגם הם רוצים להיפתר מהמודמים USB שיש ללקוחות שלהם

פורסם

עדיף לעבור באמת למודם עם כבל רשת,

יותר אמין

פורסם

אתה צריך להחליף את מודם ה-USB במודם רשת. תרים טלפון לבזק, תגיד שיש לך על המחשב ויסטה ותבקש החלפה של המודם. כיוון שלמודמי ה-USB אין DRIVER לויסטה הם יאשרו לך את הנושא בלי בעיה. לגבי התקנה -- כנס לאתר של חברת פיקוק ותעבור על מדריך ההתקנה שלהם לאט ובסבלנות. הוא טוב מאוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים