עבור לתוכן

המלצות לקניית מעבד+לוח אם,תקציב של 1700+-

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני רוצה לשדרג את המחשב שלי עם לוח אם ומעבד ורציתי לשאול כמה שאלות:

1.יש פרסום באתר זה שINTEL "חותכת" את מחירי המעבדים איך ומתי זה ישפיע על ארצנו המאחרת והקטנה?? והאם משתלם עכשיו לקנות 8400 או לחכות עם הקנייה.

2.אני די סגור על המעבד E8400 כי יש לו יכולות OC מעולת שאני איישם ב"פראות",יתקרר יפה עם הTT-BT שלי ועם המשחה שלי של הAC

אז אם אין המלצות נוספות למעבד אחר שייתן תמורה למחיר אשמח לדעת מאיזו חנות במרכז לקנות אותו.

3.אני מתלבט מאוד בין לוח אם של ASUS שהוא הP5E עם צי'פסט X38 לבין הRAMPAGE שהוא X48 ולא יודע מה לבחור,יש לציין שהלוח לא יוחלף במשך השנה וחצי שנתיים הקרובות ואני די נעול על ASUS ועל אחד מהלוחות הללו ורוצה לדעת אם שווה להוסיף את הסכום הדי נכבד למען הלוח היקר יותר??

4.אשמח אם במקרה ואכן תמליצו לי על הX38 אם יהיה אפשרי לדחוס הארדיסק טוב (או לפחות לקבל המלצה) בעל נפח 320GB ושיהיה מהיר ככל האפשר ואם ישנה אפשרות בעל פלטה אחת.

5.אשמח ללינקים לחנויות במרכז ולהמלצות האם לעלות לX48 או להישאר עם הX38 ואם ומתי ירדו מחירי המעבדים של INTEL בארץ??

פורסם

שלום לכולם,

אני רוצה לשדרג את המחשב שלי עם לוח אם ומעבד ורציתי לשאול כמה שאלות:

1.יש פרסום באתר זה שINTEL "חותכת" את מחירי המעבדים איך ומתי זה ישפיע על ארצנו המאחרת והקטנה?? והאם משתלם עכשיו לקנות 8400 או לחכות עם הקנייה.

תיקח כרגע מה שאתה צריך.

2.אני די סגור על המעבד E8400 כי יש לו יכולות OC מעולת שאני איישם ב"פראות",יתקרר יפה עם הTT-BT שלי ועם המשחה שלי של הAC

אז אם אין המלצות נוספות למעבד אחר שייתן תמורה למחיר אשמח לדעת מאיזו חנות במרכז לקנות אותו.

ה-E7200 עולה פחות ומגיע עם מכפלה של 9.5 מה שאומר שבקלות הוא בתדר של ה-E8400 ואף הרבה יותר מזה.

3.אני מתלבט מאוד בין לוח אם של ASUS שהוא הP5E עם צי'פסט X38 לבין הRAMPAGE שהוא X48 ולא יודע מה לבחור,יש לציין שהלוח לא יוחלף במשך השנה וחצי שנתיים הקרובות ואני די נעול על ASUS ועל אחד מהלוחות הללו ורוצה לדעת אם שווה להוסיף את הסכום הדי נכבד למען הלוח היקר יותר??

שום סיבה לקחת את הלוחות המיותרים האלו.

אם לא מתוכנן מערך CF אפשר להסתפק בלוח מבוסס P43.

4.אשמח אם במקרה ואכן תמליצו לי על הX38 אם יהיה אפשרי לדחוס הארדיסק טוב (או לפחות לקבל המלצה) בעל נפח 320GB ושיהיה מהיר ככל האפשר ואם ישנה אפשרות בעל פלטה אחת.

ה-320AAKS של WD מצויין ומגיע עם פלטה אחת בדגמיו החדשים.

5.אשמח ללינקים לחנויות במרכז ולהמלצות האם לעלות לX48 או להישאר עם הX38 ואם ומתי ירדו מחירי המעבדים של INTEL בארץ??

קיבלת תשובות למעלה.

בקשר לחנויות, תריץ חיפוש כדי לקבל חוות דעת מאיפה מומלץ לקנות ומאיפה כדאי להיזהר.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה לך יותם,

דבר שני רציתי לקחת את הP5E משום שקודם כל רשמית הוא תומך תדר של 1600FSB שהמעבד צריך ותומך בו ובגלל כל הפיצ'רים הנחמדים שיש לו ולשם תמיכה עתידית ואין לי רצון לשדרג שוב ושוב.

אשמח אם אקבל המלצות חנות לגבי חנויות עם מחירים סבירים ואמינות גבוהה במקרה של תקלה כמובן (חשוב מכל שלא יתחילו לשחק איתי משחקים) ודבר שני הוא לגבי המעבד אני די סגור עליו בגלל שקראתי עליו תגובות כלכך חיוביות ושוב פעם לשם תמיכה עתידית.

לגבי הלוח אני די סגור על הP5E כי הוא יחסית זול לעומת לוחות הX48 ומעבר לזה על ההארדיסק אני גם די סגור ככה שנשארה רק שאלה של חנויות במרכז הארץ.

פורסם

אכן ה-E8400 מעבד מצויין אך ה-E7200 יכול להגיע לתדר שלו בקלות רבה על אחת כמה וכמה אם מתוכנן OC כולל למערכת.

ה-P5E מבוסס X38 ולא X48.

אני לא יודע למה אתה נעול על לוח מבוסס X38 אם לא מתוכנן שום מערך CF?

950 ש"ח נשמע לך כמו מחיר זול? לי לא.

לוח מבוסס P43 יהיה יותר ממספיק כאן.

פורסם
  • מחבר

קודם כל אני לא נעול על ציפ'סט מסויים אלא יותר "נוטה" לכיוון הP5E שוב פעם למען מניעת צורך השתדרגות בעתיד שאפשרי למנוע עכשיו ומכיוון שהוא תומך בבאס גבוה (של 1600) ויש לו באנדל עשיר יותר מלכל חברה מתחרה.

דבר שני מתוכנן OC די רציני ומעמיק ואני רוצה לוח שיהיה די קריר ועם יכולת לעמוד בעומס של OC כזה(מבחינת כבלים ושאר רכיבים שבהשוואה ללוחות אחרים בP5E איכותיים יותר.ותקנו אותי אם אני טועה)

דבר שני אני רוצה המלצה לH.D טוב והבנתי שהAAKS של W/D הוא מעולה רק מאיזה תאריך הוא מגיע עם פלטה אחת ואיפה מצויין תאריך זה(האם ע"ג הרכיב עם מדבקה או משהו אחר??).

ודבר אחרון הוא שאני נעול על הE8400 גם מבחינת OC וגם מבחינת קרירות וקריאת המון פידבקים/מאמרים מחו"ל והגעתי למסקנה שכרגע אין צורך בQUAD אלא במעבד רציני/בינוני ולא להשקיע סתם כסף.

לגבי הלוח אם תוכלו להמליץ לי על לוח שיתן את התמורה הטובה ביותר לכסף ויכולת קרירות טובה עם ציפסט של P4X אשמח לשמוע.

פורסם

הייתי אומר שבסכום של 950 ש"ח +- אכן אפשר להכניס באנדל עשיר.

כל לוח מודרני עושה באס 400 ויותר מזה מה שאומר שעם E8400 אתה מגיע לתדר של 3.6GHZ מה שממילא לא תצליח לעבור בהרבה עם קירור קונבנציונלי.

בקשר ל-HD בפורום אמצעי אחסון קראתי על מספרים סידוריים שבהם אפשר לזהות פלטה אחת.

הפרשי הביצועים גם ככה לא כאלו משמעותיים.

בכל מקרה לוח "סטנדרטי" מבוסס P43 של GB למשל יעשה את העבודה נהדר.

פורסם
  • מחבר

אוקיי ולבנתיים אני יכול "לסחוב" עם הזיכרונות שלי 2GB G.SKILL BHZ BLACK 800MHZ WITH עם הצי'פ D9 של סמסונג??

עד שאני ירכוש סט של 4GB אפשרי לעמוד על OC יפה של 3.7+- עם קירור של TT-BT ומשחה של AC?

פורסם

השאלות לא שייכות לפה.

אם תרצה מידע ספציפי יש פורום מתאים ובכל מקרה זה יותר תלוי בתנאים ובמעבד שתיפול עליו אף אחד לא יכול להבטיח לך שום דבר.

2GB הם כמות זיכרון סטנדרטית היום ואין למה לשדרג אם אין צורך ממשי בכמות גדולה יותר, מה גם שהדבר יגרור אותך להחלפת מערכת הפעלה מבוססת 64BIT.

פורסם
  • מחבר

נכון שכחתי מזה יותם שהXP תומך 3GB ואילו זה באמת יגרור אותי להחלפת מע' הפעלה לשם יישום של הזיכרונות אז לבנתיים אני "תקוע" עם 2GB.

אפשרי לקבל לוח אם טיפה פחות במחיר מהP5E אך שייתן תמורה דומה/שווה ככל היותר לקריטריונים כמו קירור מאסיבי בעת OC גבוה,יכולת EPU ש"מכבה" ליבות כשלא צריך אותם ושהלוח יהיה בסביבות ה700 ש"ח (עדיפות לASUS).

שאלתי השנייה היא האם שווה לחכות להורדת מחירים בארץ כשINTEL העולמית הכריזה לפני יומיים ומתי זה יהיה רלוונטי לגבינו (אם זה עניין של שבוע-שבועיים אני ימתין) או שחנויות המחשבים הולכים לפי מלאי כשרק בעת הזמנה חדשה המחיר יתעדכן ואם כן לכמה צופים שהE8400/8500 יעלה בארצנו??

תודה לעונים.ותודה ליותם.

פורסם

לפי כל היגיון כל חברה שמחזיקה מלאים קנתה אותם במחיר מסויים ואין שום היגיון כלכלי בהורדת המחירים בזמן שהם קנו אותם במחיר הישן.

איך זה ישפיע ובאיזה טווח זמן לא נראה לי שמישהו יכול לענות לך על השאלה הזאת.

כמו שאמרתי קודם אין צורך בקירור קיצוני כשמתוכנן באס 400 או טיפה יותר.

פורסם
  • מחבר

שום קירור קיצוני יותם אלא כבר רכשתי משכבר ימים את המאוורר הזה (ברשותי מעל שנתיים והוא תקין ומנוקה באופן סדיר)

מעבר לזה מתוכנן באס של 420-440 לערך.

מעבר לזה שוב פעם אם ישנו לוח אם בדומה לP5E אך בפחות כסף אשמח לשמוע עליו (מחברת ASUS).

פורסם
  • מחבר

מישהו?? חבר'ה תמליצו לי על מפרט שיכלול E8400 ולוח אם מוצלח של חברת ASUS לO.C בתקציב של 1600-1700 ש"ח.

ואם ניתן להכניס בתקציב H.D 320 מומלץ אשמח.

ואני מעוניין לעשות OC די מסיבי אז אשמח ללוח מקורר היטב ולציפ'סט עדכני כי הלוח אמור להישאר איתי לפחות שנתיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים