עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

512MB SODIMM DDR333 למחשב נייד ישן

Featured Replies

פורסם

המחשב עם צ'יפסט SIS M650, יש לו כרגע רק מקום לסטיק אחד(מותקן 256 מגה) ועוד 128 מובנים על המחשב, טוטאל של איזה 300~

כשאני קונה סטיק של 512, כדי להחליף את ה-256, האם אני צריך לקחת דברים מסויימים בחשבון, או כל סטיק SODIMM שאני אקנה(קינגסטון או סמסונג) יתאים?

כרגע הסטיק שמותקן אצלי הוא של סמסונג.

פורסם

אם אנחנו מדברים על SODIMM 333 אז כל פירמה שתקנה במהירות 333 תעבוד לך בכיף זה כמובן בתנאי שזה מה שיש לך כרגע במחשב מבחינת מהירות

החברה לא כזאת קריטית במקרה שלך ובכלל.

אני אבל הייתי חושב על לקחת סטיק של גיגה שלם ולא סטיק של חצי, זה יביא אותך ל 1.25 שזה די סבבה, הרבה יותר מ 768 שתקבל, ההפרשים גם לא מטורפים במחיר, פחות מפי 2 ...

פורסם
  • מחבר

הייתי מאוד רוצה לעשות את זה, רק שמדובר בנייד של NEC שלפי המפרט שלו כתוב שאני לא יכול להוסיף לו יותר מ-512(יש לי רק סלוט אחד, ואני צריך להוציא את היחידה של ה-256, כדי להוסיף את ה-512). יש לו עוד 128 מגה מובנים, והמקסימום ביחד שאפשר זה 640. לא מצאתי עדכון ביוס לנייד.

אני לא חושב שחנות תהיה מוכנה להחליף אם הכרטיס של הג'יגה לא יעבוד.

אני שאלתי את זה, כי פעם עבדתי בחברת מחשבים שמכרה זכרונות, והיינו צריכים לשאול את האנשים לדגם הנייד המדויק שלהם, למרות שזה היה KINGSTON, תמיד היה צריך לפרט מה הדגם של הנייד - אני כבר לא זוכר כ"כ למה, כי זה היה לפני שנים רבות(7 שנים +).

בכל מקרה, אני די מרוצה מהמחשב גם עם 256 מגה, פשוט כשאני פותח כמה דברים ביחד מתחילה קצת איטיות, שאני יכול לסבול אותה(צריך לזכור שיש לי גם דיסק קשוח עם זמן נגישות די איטי), או השדרוג ל-512 לא יהיה משמעותי כ"כ?

שאלה נוספת: אם אני קונה כרטיס רשת אלחוטי PCMCIA, לא היו שינוים בתקן הזה משנת 2003/2004? כל כרטיס שאני אקנה יעבוד? או לחליפין, האם כרטיס רשת אלחוטית לUSB יעבוד גם על USB 1?

עריכה: וכן הסטיק שיש לי כרגע הוא 333

פורסם

שני הסוגים יעבדו לך , כן

אולי קצת לאט בגלל שהמחשב ישן

אבל כל עוד הוא מריץ ווינדוס אז לא חושב שתהייה בעייה,

הכרטיסים בתצורת USB נוטים להיות זולים בצורה משמעותית - ניתן להשיג פירמות זולות באזור ה 100 שקלים.

פורסם

הייתי מאוד רוצה לעשות את זה, רק שמדובר בנייד של NEC שלפי המפרט שלו כתוב שאני לא יכול להוסיף לו יותר מ-512(יש לי רק סלוט אחד, ואני צריך להוציא את היחידה של ה-256, כדי להוסיף את ה-512). יש לו עוד 128 מגה מובנים, והמקסימום ביחד שאפשר זה 640. לא מצאתי עדכון ביוס לנייד.

אני לא חושב שחנות תהיה מוכנה להחליף אם הכרטיס של הג'יגה לא יעבוד.

בהחלט ניתן לסכם עם החנות שיזכו אותך על ה-1GB אם לא יעבוד, כל עוד תסביר להם את הסיפור ותעשה זאת מראש.

אפשר גם לבוא לחנות ולנסות במקום לפני שרוכשים (כך עשיתי עם שני הניידים שלי).

לא שנראה לי ש-1GB זיכרון יועילו לנייד ישן שכזה. 640MB יהיה די והותר.

פורסם
  • מחבר

לא הייתי מזלזל כ"כ בו. בסה"כ זה פנטיום M עם 512K L2 על 2.2 ג'יגה הרץ...

אני יודע, זה מעבד עם ליבה אחת, אבל בכל זאת, אני חושב שלישומים משרדיים הוא באמת מעל ומעבר גם כך, רק הבעיה היא זמן הטעינה הארוך מאוד של תוכניות מסויימות.

עריכה: בכל מקרה, אם יש לך חנות שאתה יכול להמליץ לי(גם בפרטי זה בסדר), שתהיה מוכנה לעשות את זה - אני אשמח. יותר חשוב לי אמינות של חנות מאשר מחיר.

ועוד שאלה, אם הוא כן מזהה ג'יגה של זכרון בחנות, יש סיכוי שאולי יש בעית תאימות שתתגלה רק לאחר מכן בתפעול השותף, כלומר של חוסר יציבות?

פורסם

לא הייתי מזלזל כ"כ בו. בסה"כ זה פנטיום M עם 512K L2 על 2.2 ג'יגה הרץ...

אני יודע, זה מעבד עם ליבה אחת, אבל בכל זאת, אני חושב שלישומים משרדיים הוא באמת מעל ומעבר גם כך, רק הבעיה היא זמן הטעינה הארוך מאוד של תוכניות מסויימות.

זה לא Pentium-M, זה Pentium 4-M, שגם במהירות הגבוהה הזו הוא יוכל להתמודד רק עם דגמי ה-Pentium M הנחותים ביותר (לדעתי ה-Banias 1.5GHz כבר עדיף עליו).

אני מסכים איתך שהוא מספיק בהחלט ליישומים משרדיים פשוטים (גם לי יש אחד כזה ישן, אפילו יותר איטי - 1.8GHz) ואבא שלי עובד עליו ומסתדר יופי. וזה עם 512MB זיכרון. טענתי היא בסה"כ שאין לו ממש שימוש ביותר. היישומים הפשוטים יסתדרו מצוין גם עם 512-640MB, וכל יישום או שילוב של יישומים שידרוש 1G ומעלה, גם ככה יסבול מהמעבד האיטי.

עריכה: בכל מקרה, אם יש לך חנות שאתה יכול להמליץ לי(גם בפרטי זה בסדר), שתהיה מוכנה לעשות את זה - אני אשמח. יותר חשוב לי אמינות של חנות מאשר מחיר.

ועוד שאלה, אם הוא כן מזהה ג'יגה של זכרון בחנות, יש סיכוי שאולי יש בעית תאימות שתתגלה רק לאחר מכן בתפעול השותף, כלומר של חוסר יציבות?

זה לא כ"כ משנה. זכרונות בד"כ או שעובדים או שלא - הסיכוי שתזדקק לשירות כלשהו אחרי הקנייה הוא כמעט אפסי. לכן המלצתי היא פשוט למצוא חנות שקרובה אליך פיזית ותוכל לגשת אליה עם המחשב, לתאם איתם שיהיה להם את הזיכרון במלאי, ולסכם שאתה בא, בודק במקום ואם הזיכרון עובד - משלם והולך. חנות שלא תסכים לשירות הבסיסי הזה - לא קונה ממנה וזהו.

אם המחשב מזהה את הזיכרון וה-Windows מזהה את הזיכרון, עולה ולא נופל באמצע - עברת את שלב בעיות התאימות האפשריות. כמובן, תמיד יש אפשרות (לא סבירה מידי) לכך שהזיכרון תקול, ולשם כך מריצים בדיקות כמו MemTest. תוכל להתקין את התוכנה על הנייד ולהריץ את הבדיקה בחנות (לפחות בדיקה קצרה של כמה דקות). למרות שזה פחות דחוף, כי אם הזיכרון עצמו תקול, יחליפו לך אותו בלי לומר מילה גם אחרי חודש וגם אחרי שנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.