עבור לתוכן

איזה ראוטר ממולץ מהדגמים הנ"ל לרשת ביתית?

Featured Replies

פורסם

אני הולך מחר לקנות ראוטר +כרטיס רשת מחר מהחנות /www.p-see.co.il

כי הגיע המחשב החדש וחזור לרשת קווית לא בא בחשבון ממגוון סיבות.

אז איזה דגם הינו מוצלח במיוחד ויוכל לשמש אותי אותי לאורך זמן

EDIMAX BR-6215SRg

EDIMAX AR-7084gA

LINKSYS WRT54GL

החיבור שלי כרגע הינו 2.5M בADSL ובזק ביןלאומי.

כמו כן אני צריך שהוא ישמש אותי גם כמודם, מכיוון שעד עכשיו אני השתשמשתי במודם PCI ועכשיו הגיע הזמן שלו לצאת לפנסיה.

המחשבים די עומדים אחד מול השני שקיר מפריד בינהם (כנראה בלוקים, לא נראה לי שזה בטון)

הייתי רוצה שיחזיק בצורה טובה את הרשת מבלי ניתוקים וירקות, לאורך זמן.

מחשב אחד יהיה מחובר קווית לראוטר והמחשב השני כנראה דרך כרטיס רשת אלחוטי USB האם הדגם EDIMAX EW-7318Ug יספיק לי?

אז איזה הכי מומלץ בימינו והאם החיבור בUSB לא יעשה בעיות בחיבור לרשת

[br]פורסם בתאריך: 31.07.2008 בשעה 23:31:41

טוב. אני הולך לקנות את הלינקסיס. השם שלו מוזכר פה די הרבה בפורום לטובה (הגעתי עד עמוד 15 בערך)

ועם המתאם רשת של הusb לא אמור לעשות בעיות מיוחדות עקב המרחק הקצר בין המחשב ובהחלט יציג יכולות טובות שאני אתחיל להוסיף דברים לרשת.

הבנתי שצריך להחליף לו קשוחה לביצועים מירביים, איזה קשוחה מומלצת בשביל השימושים שלי?

ואיך אני אמור להגדיר אותו כדי להשתמש באינטרנט בצורה מיטבית?

פורסם

אני יודע שבבזק מי שמחובר לחבילה של 2.5 MB מגיע לו נתב אלחוטי חינם תבדוק את זה אני חושב שכדאי לך ומומלץ נתב של ASUS לפי מה שהמליצו לי פה

וכדאי לך לעבוד עם כרטיס רשת במקום USB

פורסם
  • מחבר

אני לא רוצה להיות מחוייב לשנתיים ואם אני מתנתק בפחות משנה יוצא שאני משלם אותו דבר ונתקע עם חומרה שלא אני החלטי עליה ואני שונא את זה.

ויש לי בעיה לעבוד עם כרטיס רשת פנימי עקב חוסר מקום במחשב (מארז HTPC) מה שיכול לגרום לי לחום גבוה כי אני אצתרך להוציא את הבלואר שזורק אוויר על ה4850 שהוא מפלצת חום. וזה לא יהיה טוב :)

אבל למה שבמרחק כל כך קטן (חצי מטר עם קיר באמצע) זה יעשה בעיות?

פורסם

לא יעשה בעיות.

דבר אחד רק, חוץ מלAR-7084gA אין לנתבים ברשימה מודם פנימי, לכן תהיה חייב להחליף את המודם PCI שלך למודם רשת.

אם המודם PCI זה כל מה שיש לך ולא החלפת אותו מעולם למודם חדש יותר, אתה יכול להתקשר לבזק (166) ולבקש לקחת מודם במסלול השאלה. בגלל שהמודמים הללו (PCI) ניתנו במסלולי חכירה או קניה, הוא שייך לך ואתה זכאי לקבל מודם חדש. ברגע שיאשרו לך לקחת מודם, אתה נגש לבזקסטור ולוקח מודם רשת. אל תתפתה להצעות לקחת נתב אלחוטי מהם. דבר ראשון זה בהתחייבות של שנתיים לבזק, שנית זה נתבים נחותים בהרבה מהללו ברשימה שלך ושלישית זה נתב משולב מודם שלא יעבוד לך בכבלים, במידה ומתישהו תחליט לעבור תשתית.

לגבי החלפת הקושחה, היו פה כבר הרבה דיונים. תבצע חיפוש. אתה יכול לבצע חיפוש למונחים DD-WRT או TOMATO ולקבל את כל המידע הדרוש.

פורסם

ה-6215SRg הוא לא ממש באותה קטגוריה, שכן הוא כולל גם שרת מדפסות וקבצים. אם אין לך צורך באלה - ה-6204Wg הזול יותר שקול לו.

פורסם
  • מחבר

כמו שכתבתי קודם באמת רכשתי את הlinksys ובמהלך ההתקנה התברר לי מאוחר מידי שבאמת צריך מודם רשת בשבילו הסלט צארי 8) הגיב כמה שעות אחרי שכבר רכשתי את הראוטר.

אז עכשיו אני משלם על הפזיזות שלי.

אז ניתקתי אותו והחזרתי אותו לדי אותו מצב שקיבלתי אותו, חוץ מהניילון שעל הקופסה די יהיה קשה להבחין שהוא נפתח אי פעם.

במוצאי שבת אני אתקשר לחנות ואנסה להחליף את הרואטר ל7084 של אדימקס כי 2 מכשירים לא יתקבלו בברכה בחדר שבו התכוונתי לשים את הראוטר ואני צריך את המודם המשולב. אני מקווה שהוא יחליף לי בגלל שכן ציינתי בפניו שאני רוצה להחליף את מודם הPCI וגם ביקשתי ממנו נתב משולב מודם.

נראה איך זה ילך.

אם לא אני באמת אתקשר לבזק ואקח את מודם הרשת מהם ואני אצתרך לעשות שינויים באיך שרציתי את הרשת אצלי.

רק כמה שאלות.

1. ב7084 באם ארצה יום אחד לעבור לכבלים אוכל לבטל המודם והלהשתמש בו כנתב רגיל?

2.יש דגמים מומלצים של מודמים מבזק? על איזה מומלץ להלחם ואיזה מומלץ לוותר בכוח?

3. יש אפשרות לעשות פילטר פנימי בשקע טלפון מבלי הפילטר האידיוטי הזה שבולט? כי השקע של הטלפון נמצא אצלי מאחורי הארון ועם פילטר אני לא יכול להצמיד אותו לקיר.

פורסם

לשאלותיך,

1. לא.

2. כל מודם רשת שתקח יהיה טוב. הRTA1320A סובל מאוד מחום, דעתי האישית היא שהוא מודם יותר טוב מה600E שמחלקים כרגע, אבל הזמן איתו קצוב לפני שהוא מתקלקל (החלפה חינם, אבל זאת שיחה עם המוקד תמיכה של בזק ונסיעה לבזקסטור).

3. אתה יכול לקנות שקע עם פילטר פנימי. זה לא מומלץ. דבר ראשון, זאת עבודה פרטית, לכן במידה ויש תקלה טכנאי של בזק יכול להחליט שהחלפת השקע תהיה כרוכה בעלות. דבר שני, פילטרים הם דברים שאיכותם יורדת עם הזמן והם תמיד מתקלקלים בסוף. הם חשופים לקפיצות מתח ברשת, טלפונים שלא עובדים כמו שצריך והם באופן כללי דברים זולים, לכן ללכת על משהו שקשה להחליף זה לא רעיון טוב. דבר שלישי, זה יעשה לך ולתומך בבזק כאב ראש במידה ויש תקלה, כיוון שהדבר הראשון שעושים פחות או יותר זה להחליף פילטר.

אף פעם לא הבנתי את הקטע של לא לרצות מודם בנוסף לנתב. שני המכשירים הם לא בדיוק מפלצות שתופסות חצי שולחן ואפשר לשים אחד על גבי השני רוב הפעמים. מה גם שרוב הנתבים והמודמים באים עם אפשרות לתלויה על הקיר.

נ.ב. זה סלט קיסר. המשמעות והמילה של צאר (Tsar) אמנם לקוחה מהמילה קיסר (Caesar, בכתיבה מלאה), אבל המילה Czar יכולה לשמש גם את זה וגם את זה. הכוונה פה היא לקיסר, כיוון שזה שם המאכל, שבניגוד לדעה הרווחת לא נקרא על שמו של יוליוס קיסר, אלא על שם ממציא המאכל, סיזר קרדיני (Caesar Cardini), מקסיקני ממוצא איטלקי. 8)

פורסם
  • מחבר

קודם כל ברוך השם לא לא הייתי צריך תמיכה לא של תשתית ולא של ספק אף פעם בחיים, מודם PCI זאת חיית ביצועים ללא הפרעות או תקלות.

הבעיה זה לא במקום של 2 המכשירים, טוב, גם זה אבל העיקר זה חוסר שקעים, גם בחדר שלי וגם בזה של אחותי יש שקע אחד (השני נמצא נמצא במיקום גרוע וחיבור דברים אליו גם דורשת כבלים מאריכים ארוכים מאוד וגם מאוד לא אסטטי. ובכל חדר יש כבר יותר מידי מפצלים.

והשקע קשה להחליף? גם אם ארצה להוציא להכניס את הפילטר אצתרך להוציא את כל הדברים מהארון כדי להזיז אותו ולהשיג גישה לשם אז זה לא רלוונטי.

ולמה לתלות על הקיר משהו שיוצא ממנו יותר מידי כבלים, שוב לא אסטטי.

נראה לי שאני בכל זאת אשאר איתו, אבל הוא יהיה בסוף בחדר שלי נצתרך עוד פעם להזיז את הארון כדי לחבר את קו הטלפון :-[

ואז איפה אני יכול לקנות את השקע המפולטר הזה כדי שאני אחליף את השקע אצלי בחדר?

ןלמה שבזק יגבו עלי כסף אם אני עושה את זה בעצמי?

פורסם

אם כבל (קצר) אחד נוסף זה מה שגורם לך להתפשר על נתב בעל מודם פנימי אז זה חבל.

חוצמזה, שיש דרך לעשות כל דבר אסטטי.

לדעתי, במקום להתחיל להלחם בשקעים, תקנה שקע "על הטיח", עם או בלי פילטר פנימי, ותעביר לך שקע למקום נורמלי.

תריץ חיפוש בגוגל ותוכל למצוע את כל מה שאתה צריך.

לגבי בזק, במידה ויש לך תקלת טלפוניה בבית ובזק שולחים לך טכנאי, אם מסתבר שהבעיה היא מהשקע שאתה החלפת/הוספת לבד אז הטכנאי יעשה אחד מהדברים הבאים:

1. ינתק את מה שאתה עשית וזהו.

2. יגיד לך שהוא יכול לתקן את החיבור הפרטי, אבל במקרה כזה יהיה תשלום על העבודה (99 ש"ח בדר"כ).

3. אם זה שקע חלופי, הוא יחליף את השקע לשקע בזק תקני ויתן לך פילטר רגיל לחבר, כלומר תחזור למצב כרגע.

זה רק שתדע מה ההשלכות של החלפת שקע, מבחינתי מה שטוב לך - תעשה.

ד"א אתה יכול גם להזמין מבזק שקע אינטרנט בעלות של 99 ש"ח, והטכנאי יעשה לך שקע נורמלי ליד המחשב (גם כן "על הטיח").

אתה יכול גם לבקש מבזק התקנת פילטר מרכזי לבית, שזה יוצר שקע אחד בבית לADSL (שאפשר לחבר עליו את המודם והוא יעבוד) ולא צריך פילטר למודם או לטלפונים האחרים בבית. אם השקע שמאחורי הארון רק משתמש את המודם, אז זה יכול להיות פתרון טוב. גם זה עולה 99 ש"ח.

הדברים הללו היו נכונים למתי שעבדתי בבזק (לפני שנה בערך), אם משהו מזה נראה לך מתאים אז תתקשר לבזק (166 תמיכה טכנית 199 שירות לקוחות) וברר אם כך המצב עדיין.

פורסם
  • מחבר

זה לא עוד כבל שמפריע לי, זה עוד ספק כוח שהבעיה.

בכל מקרה קפצתי לבזק סטור אחרי העבודה ולקחתי את המודם שמגיע לי, נתנו לי את הTTN aztech 600E.

ולא היה להם שקעים שם למחירה ואני לא הולך להזמין טכנאי בשביל זה, אובדן יום עבודה זה יותר גרוע מאשר ארון שבולט החוצה.

אז הלכתי על הפתרון הנדרש.

גאה להציג, פילטר 45 מעלות:

חומרים דרושים:

1.פילטר בזק

2.קצת כוח יד

3. דבק 3 שניות

התוצאה:

img1435tl4.th.jpg

ואפס כאב ראש.

בכל מקרה, אני קופץ עכשיו לחנות להחליף את הכרטיס רשת לPCI, במחשב השני יש מקום וסתם חבל איזה התקן בולט. נתקין את כל הבלאגן יותר מאוחר.

תודה רבה על העזרה סלט_קיסרי :hat:

פורסם

גאה להציג, פילטר 45 מעלות:

חומרים דרושים:

1.פילטר בזק

2.קצת כוח יד

3. דבק 3 שניות

מצויין :lol:

תודה רבה על העזרה סלט_קיסרי :hat:

בכיף ובהצלחה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים