עבור לתוכן

תהיות לגבי מחשב נייד קל | 1K | XPS

Featured Replies

פורסם

אני מחפש נייד שיענה על הדרישות הבאות:

1. תמיכה בHD, גם של 1080.

2. קל, הכי חשוב, כמה שיותר קל.

3. שלא יעלה יותר מאלף דולר בערך.

4. שיריץ CSS וHALO 2 ברמה טובה גם ברזולוציה של 1600*1200

אני רוצה לקחת את הDell XPS M1330 הבסיסי, עם מעבד 2GHZ ולהוסיף לו כרטיס מסך 128MB NVIDIA® GeForce 8400M GS

הבעיה היא שאני צריך גם לשדרג לו את הסוללה (האתר אומר שחייבים) ל6 תאים.

בכמה לדעתכם המשקל יעלה?

המשקל הבסיסי הוא 1.7 קילו, השאלה אם כדאי להוסיף את הכרטיס מסך הזה, אני ארגיש שיפור מהX3100? אחרי הכל זה רק 128MB

ושמתי עין גם על הLENOVO הקלים, אבל אני לא יודע איך אפשר להסתדר בלי CDROM, כמה משקל הוא כבר חוסך?

בקיצור, יש לכם המלצה למחשב שיריץ לי את מה שאני מחפש והוא גם קל?

אשמח להצעות...

תודה ;)

• תגובות 31
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כמה דברים...

- הדרישות שלך מהכרטיס מסך 8400 גבוהות למדי, אמנם הוא חזק מהX3100 אך הוא בחיים לא יריץ משהו בצורה סבירה על 1600*1200, אני מנחש אפילו על הגדרות נמוכות.

- בנושא תקציב - מחירו התחלתי של M1330 עם 8400GS עומד על 1.4K דולר, התקציב אמרת 1K דולר לא?

- סוללה 6 תאים היא הסוללה הרגילה של M1330, סוללת 9 תאים היא אופציונלית.

- לאילו ניידים של לנובו התכוונת? X61? בקשר לכונן - מניסיון אפשר להסתדר ללא כונן, אבל אם צריך בכל זאת, יש לך אפשרות לתחנת עגינה שבה נמצא כונן אופטי. המסך הוא 12.1" עם רזולוציה 1024*768 נמוכה למדי, ומגיע אך ורק עם X3100.

פורסם

- בנושא תקציב - מחירו התחלתי של M1330 עם 8400GS עומד על 1.4K דולר, התקציב אמרת 1K דולר לא?

- סוללה 6 תאים היא הסוללה הרגילה של M1330, סוללת 9 תאים היא אופציונלית.

לא, הם הורדו את המחיר. המחיר ההתחלתי של ה- m1330 הוא 899$ כרגע כאשר תוספת של ה- 8400GS היא 100$. זה לפני שהוספנו קופונים כלשהם (מומלץ לבדוק, יש לפעמים הרבה דברים משתלמים. אם אתה לא לוקח את המבצע של ה-899$ ובמקום מתחיל עם קונפיגורציה של 1000$ אתה מקבל קונפיגורציה הרבה יותר טובה פלוס אתה יכול להשתמש בקופון של 25% הנחה על מחשב מעל 1250$. מאד, מאד משתלם. הקופון הנוכחי הזה טוב עד סוף החודש.)

הסוללה הרגילה של ה- m1330 היא 4 תאים בקונפיגורציות הזולות. כאשר מוסיפים את ה-8400GS יש לבחור בסוללת 6 תאים. חוץ מזה יש גם סוללת 9 תאים.

אני רוצה לקחת את הDell XPS M1330 הבסיסי, עם מעבד 2GHZ ולהוסיף לו כרטיס מסך 128MB NVIDIA® GeForce 8400M GS

הבעיה היא שאני צריך גם לשדרג לו את הסוללה (האתר אומר שחייבים) ל6 תאים.

בכמה לדעתכם המשקל יעלה?

המשקל הבסיסי הוא 1.7 קילו, השאלה אם כדאי להוסיף את הכרטיס מסך הזה, אני ארגיש שיפור מהX3100? אחרי הכל זה רק 128MB

המשקל יהיה בסביבות 2 ק"ג, אבל זה תלוי בסוג המסך שתבחר. זה הבדל אבל לא הבדל ענק. באופן כללי לא הייתי לוקחת את הבטריה של ה-4 תאים על ה-m1330 בכל מקרה שכן חיי הבטריה יהיו מאד מאד קצרים. עם 6 תאים אתה יכול לצפות לבערך 3 שעות. דל ביטלו את האפשרות להזמין Dedicated GPU עם סוללה של 4 תאים זמן מה אחרי ההשקה של הדגם, כנראה שמדובר בקונפיגורציה עם חיי בטריה בלתי סבירים שלא מספקת מספיק כח.

מבחינת כרטיס המסך - כן יש הבדל בין X3100 ל- 8400GS (אל תשים כלכך הרבה משקל על זיכרון וידאו, זו לא הנקודה המשמעותית ביותר בביצועים של כרטיס מסך). ה- 8400 הוא עדיין כרטיס Low End חלש למשחקים אבל הוא טוב בהרבה מה-X3100. תרגיש הבדל בזמן משחק. Halo 2 צריך לרוץ חלק על הכרטיס הזה בהגדרות בינוניות-גבוהות ברזולוציה טבעית. ב- CS:S אתה צריך להיות מסוגל להגיע ל-30fps לפחות ברזולוציה הטבעית. עד כמה שאני יודעת ה-m1330 מגיע רק ברזולוציה של WXGA) 1280 x 800 ) אז לא ברור לי למה אתה מתכוון ברזולוציה של 1600*1200. אתה מתכנן לשחק ברזולוציה גבוהה מהטבעית?

השורה התחתונה היא שה-8400GS הוא לא כרטיס לגיימרים אבל אפשר לשחק עליו ברמה סבירה הרבה משחקים. בהתחשב בכך שאתה מחפש משהו קל, לא סביר שתמצא כרטיס חזק מזה במחשב 13'-12'. מחשבים מסוג כזה לא מתאימים לגיימינג ברמה גבוהה ורובם בכלל לא מציעים כרטיס מסך Dedicated. אני חושבת שה- 8400GS זו פשרה סבירה, אם אתה רוצה משהו יותר חזק תאלץ לעלות ל-14'. אם אתה רוצה לשחק משהו יותר מסוליטר מאד מומלץ לא להשאר עם ה-X3100 למרות שגם עליו אנשים מצליחים לשחק ברמת הגדרות נמוכה.

אם אתה לא מודע כבר לעניין, תדע שיש בעיות חימום יתר בסדרת כרטיסי המסך הזו ש-Nvidia הכירה בהן ולא בדיוק ברור מה יקרה עם כל העניין. הבעיה (שגורמת לשיבושים קשים) נפוצה במיוחד במחשבי XPS m1530 ו- XPS m1330. בשום אופן לא הייתי קונה XPS m1330 עם כרטיס מסך כזה בלי שהייתי מוודאת במאה אחוז שהאחריות תקפה בארץ ואורכה שלוש שנים.

ושמתי עין גם על הLENOVO הקלים, אבל אני לא יודע איך אפשר להסתדר בלי CDROM, כמה משקל הוא כבר חוסך?

אני מסתדרת בלי בעיה ללא כונן DVD כבר כמה שנים. זה טיפה לא נוח לפעמים, אבל יש עכשיו כונני USB בנפחים מאד גדולים ככה שאין בעיה להעביר מדיה ממחשב למחשב. כמו כן ניתן לרכוש כונן חיצוני. ברור שדבר כזה אינו אידיאלי לגיימינג.

הלנובו הקלים, אני מניחה שאתה מתייחס לסדרת X61/s. זו סדרה מוצלחת מאד עם מחיר מוצלח מאד (לקראת ההשקה של X200 מאד בקרוב). הסדרה הזו לא אידיאלית למשחקים בכלל.

אפשרויות נוספות בתקציב שלך עם כרטיס מסך נפרד :

Vostro 1310 - זול, מסדרה עסקית (אולי זה יתן לך אחריות בארץ יותר בקלות) וקל. איכות הבניה אינה מדהימה אבל לא פחות טובה מזו של ה-XPS.

Asus W7 - איכות בניה לא רעה. עיצוב חביב (לדעתי). חיי בטריה גרועים כמסורת Asus.

Asus F9 - אולי תצליח למצוא אותו בתקציב שלך או טיפה יותר. זהו 12', אני לא מכירה את הדגם הזה טוב ככה שאיך לי דעות/המלצות לגביו.

יתכן של-Asus יש עוד דגמים, קשה לעקוב אחרי כמות הדגמים שהחברה הזו מוציאה.

ישנן עוד כמה אפשרויות שנמצאות מחוץ לתקציב שלך.

עריכה: דל הודיעה היום על השקת Inspiron 13 חדש וזול החל מהשבוע הבא. לא ברור עדיין אם יהיה אפשר לקנפג אותו עם כרטיס מסך Dedicated אבל תעקוב ותראה.

פורסם
  • מחבר

תודה על הכל!

הקטע הוא שעכשיו המחשב הנייח שלי ממש ישן, וקשה לעבוד איתו, שלא לדבר על משחקים.

ומשום שאני פשוט חייב עוד תחנת עבודה ניידת בחדר, אני ארכוש מחשב נייד ולא מחשב נייח, ואת המחשב הנייח נרכוש בעוד זמן לא ידוע.

כעיקרון הדרישות שלי מהנייד יהיו שיהיה קל, עם סוללה חזקה (לשימושים של אינטרנט ומסמכים,מקסימום סרט) ושלא יתחמם, אני רוצה לקחת אותו לכל מקום שאני הולך בתיק, ככה שהוא צריך להיות קל.

משום שאני לא מכיר אף מחשב במשקל הזה, אני תוהה אם זה מספיק קל כדי להוסיף אותו לפעמים לספרים ולמחברות בתיק, ולהסתובב איתו בתיק גב, האם זה אפשרי?

לגבי הכרטיס מסך והמשחקים, אני לא גיימר, אבל בזמן האחרון בא לי לשחקי משחקי רשת, ומשום שהPS2 לא מאפשר זאת, הגעתי למחשב.

שדיברתי על הרזולוציה 1600*1200 התכוונתי שהמחשב יהיה מחובר למסך חיצוני 20" כאשר אני אהיה בבית ואצטרך להשתמש בו לפרקי זמן ארוכים.

אם הכרטיס מסך מוסיף עוד 300 גרם, והוא עדיין חלש, ובנוסף הוא מתחמם מאוד, אני אצטרך לשלול אותו.

זה קצת מציק שאני רוכש מחשב חדש והוא לא יריץ לי משחקים ישנים כמו HALO2, אבל אין מה לעשות.

לגבי המחשבים הנוספים.

הלנובו הזה, איך הסוללה שלו? הוא מתחמם? איך איכות הבניה שלו באופן כללי? הוא כבד?

אסוס - אם את אומרת שזמן הסוללה שלו מזוויע, אז זה לא בא בחשבון.

הInspiron 13 נשמע טוב, אבל זה מחשב רציני או מהמחשבונים האלו כמו הEEE של אסוס?

לא מצאתי הרבה פרטים עליו, אני אשאיר אותו כאופציה בינתיים.

לסיכום, מה לדעתך היית עושה במצב שלי? על איזה מחשב היית הולכת?

אני מוכן לוותר על משחקים, אבל חשוב לי משקל, וגם זמן סוללה.

וכמעט שכחתי, לגבי הרכישה:

הרכישה תתבצע בחודש הבא כנראה באזור קנקון (מרכז אמריקה)

איך אפשר לרכוש משם? אני מתאר לעצמי שצריך להזמין באמצעות ויזה בינלאומית דרך האתר לבית שנמצא שם? כמה זמן לדעתך יקח לזה להגיע?

ואיך משתמשים בקופונים האלו שהזכרת?

תודה רבה!

דורון ;)

פורסם

לא, הם הורדו את המחיר. המחיר ההתחלתי של ה- m1330 הוא 899$ כרגע כאשר תוספת של ה- 8400GS היא 100$. זה לפני שהוספנו קופונים כלשהם (מומלץ לבדוק, יש לפעמים הרבה דברים משתלמים. אם אתה לא לוקח את המבצע של ה-899$ ובמקום מתחיל עם קונפיגורציה של 1000$ אתה מקבל קונפיגורציה הרבה יותר טובה פלוס אתה יכול להשתמש בקופון של 25% הנחה על מחשב מעל 1250$. מאד, מאד משתלם. הקופון הנוכחי הזה טוב עד סוף החודש.)

הסוללה הרגילה של ה- m1330 היא 4 תאים בקונפיגורציות הזולות. כאשר מוסיפים את ה-8400GS יש לבחור בסוללת 6 תאים. חוץ מזה יש גם סוללת 9 תאים.

ואללה טוב לדעת :)

D0RI,

כאחד שמתעסק בעיקר רק עם לנובו, מT40 עד T61, וX60\61 ודגמי טאבלט (וקצת ניידים ממותגים אחרים), מבחינת איכות הבנייה אני יכול להגיד על לנובו רק מילים טובות.

הX61 עם סוללה 4 תאים שוקל 1.3קילו, יכול להחזיק פחות או יותר שעתיים וחצי. עם סוללה 8 תאים שוקל 1.6 ויכול להחזיק מעבר ל4 וחצי שעות ואף יותר (תלוי בסוג המעבד - רגיל או LV, בהגדרות חסכון ומה אתה מריץ עליו). לי אישית מפריע דבר אחד בX61, משהו שכבר הזכרתי, המסך בעל רזולוציה 1024 על 768... אך אפשר להתרגל.

...ועוד דבר, עם X61 תצטרך לשכוח ממשחקים...

פורסם

כעיקרון הדרישות שלי מהנייד יהיו שיהיה קל, עם סוללה חזקה (לשימושים של אינטרנט ומסמכים,מקסימום סרט) ושלא יתחמם, אני רוצה לקחת אותו לכל מקום שאני הולך בתיק, ככה שהוא צריך להיות קל.

משום שאני לא מכיר אף מחשב במשקל הזה, אני תוהה אם זה מספיק קל כדי להוסיף אותו לפעמים לספרים ולמחברות בתיק, ולהסתובב איתו בתיק גב, האם זה אפשרי?

כן, בהחלט. נייד של 12'-13' ניתן לנשיאה בקלות יחסית ביחד עם עוד ספרים ושמונצס. אני לא ממליצה לך לקנות יותר גדול מזה במיוחד אם אתה סוחב דברים נוספים יחד עם המחשב (אבל כמובן יש גם כאלה שמסתדרים עם 15' ואפילו מטורפים שמצליחים להסתובב כל היום עם 17'....)

אם הכרטיס מסך מוסיף עוד 300 גרם, והוא עדיין חלש, ובנוסף הוא מתחמם מאוד, אני אצטרך לשלול אותו.

זה קצת מציק שאני רוכש מחשב חדש והוא לא יריץ לי משחקים ישנים כמו HALO2, אבל אין מה לעשות.

הכרטיס לא מוסיף 300 גרם. הבטריה מוסיפה 300 גרם. דרך אגב, יתכן מאד שהמשקל שאתה מצטט (1.7 ק"ג) הוא המשקל עם מסך LED, ככה שסביר וזה ישקול יותר מזה בכל מקרה. מחשבים כאלה פשוט לא מיועדים לגיימינג, אבל כמו שאמרתי אתה תוכל להריץ את Halo 2 על הגדרות קצת יותר נמוכות עם כרטיס המסך הזה. יש גם יתרונות לוויתור על כרטיס מסך נפרד. זה מעלה לך את חיי הבטריה, מקטין את החום, מוריד את המחיר ופותח לך עוד אופציות מבחינת דגמים.

הלנובו הזה, איך הסוללה שלו? הוא מתחמם? איך איכות הבניה שלו באופן כללי? הוא כבד?

ישנם שני תת דגמים ללנובו הזה. אחד הוא X61 והשני הוא X61s. ה- X61s הוא קצת יותר קל (בערך 1.5 ק"ג עם בטריה של 8 תאים). ונותן חיי בטריה מעולים (מעל 6 שעות בשימוש קל). ה-X61 קצת יותר כבד (1.65 ק"ג בערך עם בטריה של 8 תאים) ובעל חיי בטריה יותר קצרים (תלוי שימוש אבל אני מעריכה בסביבות 3.5-4 שעות בהגדרות מסך ממוצעות) אבל מציע ביצועים טובים יותר. ההבדל נובע מסוג המעבד. המעבד ב-X61s הוא מסוג LV, כלומר פחות חזק וצורך פחות חשמל. המעבד ב-X61 הוא סטנדרטי.

ה-X61 מתחמם כמו רוב דגמי הניידים בגודל הזה. ככל שהמחשב יותר קטן יותר קשה למנוע חימום. לא מדובר בחימום יוצא דופן או כזה שיפגע במחשב. מעבד LV או ULV מוריד את רמת החימום בדרך כלל.

זהו דגם מסדרה עסקית ואיכות הבניה שלו מצוינת, עולה בהרבה על זו של ה-XPS.

הInspiron 13 נשמע טוב, אבל זה מחשב רציני או מהמחשבונים האלו כמו הEEE של אסוס?

לא מצאתי הרבה פרטים עליו, אני אשאיר אותו כאופציה בינתיים.

לא מדובר ב"במחשבון" אלא במחשב בעל מפרט סטנדרטי ככל הנראה. הסיבה שאתה לא מוצא עליו פרטים היא שכפי שאמרתי דל הכריזה עליו היום...

לסיכום, מה לדעתך היית עושה במצב שלי? על איזה מחשב היית הולכת?

אני מוכן לוותר על משחקים, אבל חשוב לי משקל, וגם זמן סוללה.

אם אתה מוכן לוותר על משחקים יש לך עוד אפשרויות.

אני מאד מחבבת את הטושיבה U405 והוא בתקציב שלך. זה מחשב עם איכות בניה מאד טובה לסדרה צרכנית והוא נותן תמורה טובה למחיר (אם אתה מסוגל לחיות עם העיצוב בסגנון "שגעון המוסיקה" שלו)

אפשרות נוספת בתקציב שלך היא ה- Dell D430. זה מחשב 12' מסדרה עסקית באיכות בניה טובה (לא ממש משתווה ל-X61 אבל בהחלט טובה בהשוואה לסדרות צרכניות) ועם מחיר נמוך יחסית. עם זאת, הוא מכיל מעבד ULV כך שהביצועים יהו פחות טובים. סה"כ אני פחות ממליצה על הדגם הזה שכן במקרה הזה המעבד החלש לא מצליח לתת חיי בטריה טובים במידה מספקת.

אם הייתי אתה הייתי מוסיפה קצת לתקציב שלי ומחכה ל-X200 שיהיה ללא ספק קניה מעולה למי שרוצה מחשב איכותי, קל וללא התפשרות על ביצועים. הוא יתחיל ב-1200$. זו כמובן שאלה של עד כמה אתה יכול למתוח את התקציב.

וכמעט שכחתי, לגבי הרכישה:

הרכישה תתבצע בחודש הבא כנראה באזור קנקון (מרכז אמריקה)

איך אפשר לרכוש משם? אני מתאר לעצמי שצריך להזמין באמצעות ויזה בינלאומית דרך האתר לבית שנמצא שם? כמה זמן לדעתך יקח לזה להגיע?

ואיך משתמשים בקופונים האלו שהזכרת?

טוב...באמת היה כדאי לציין את זה בהתחלה :P אין לי שמץ של מושג איך לקנות בקנקון או איפה וכמה זמן זה יקח או שום דבר למעשה שקשור לזה. ציינת מחיר בדולרים אז הנחתי שאתה רוכש בארה"ב. כל האינפורמציה שציינתי רלוונטית לארה"ב בלבד ואני לא יודעת אם המחירים דומים לזה במשהו במרכז אמריקה או אם הדגמים האלו זמינים שם.

ביחס למשלוחים בינלאומיים, רוב חברות המחשבים לא מאפשרות אותם. כמו כן, רוב החברות הגדולות לא מקבלות תשלום בכרטיסי אשראי שאינם אמריקאיים. מומלץ לך לברר את זה לפני הרכישה שכן פעמים רבות ההזמנה תעבור ואז תתקע עקב בעיות עם כרטיס האשראי (מה שיגרום לך לבלבול מח מיותר ועדיין לא תוכל לרכוש את המחשב. אני יודעת שלנובו מתירה רכישה בינלאומית בכרטיסי אמריקן אקספרס בלבד אבל אני לא יודעת מהי מדיניות חברות אחרות בנושא).

בקופונים שציינתי ניתן להשתמש רק אם אתה רוכש ישירות מאתר החברה המייצרת (והם קיימים כמעט תמיד רק ללקוחות שרוכשים מהאתר האמריקאי). מקלידים את הקוד בחלון שמיועד לכך בתהליך התשלום וההנחה מיושמת על ההזמנה שלך.

פורסם
  • מחבר

מסתבר שאני אוכל גם לרכוש את המחשב בארצות הברית :)

הX61 נשמע טוב,אבל 1027*786?? איך אפשר לעבוד על הרזולוציה הזאת?

אני נמצא על 1600*1200

הטושיבה יקרה יותר, והמעבד שלה חלש יותר.

הX200, הוא יקר לי, אבל נראה אם יהיה שיפור משמעותי במעבד.

אז אני עדיין מתלבט בין הXPS לבין הX61 (מה המחיר שלו ד.א?)

אבל הקטע של הרזולוציה ממש מציק לי.

פורסם

מסתבר שאני אוכל גם לרכוש את המחשב בארצות הברית :)

הX61 נשמע טוב,אבל 1027*786?? איך אפשר לעבוד על הרזולוציה הזאת?

אני נמצא על 1600*1200

הטושיבה יקרה יותר, והמעבד שלה חלש יותר.

הX200, הוא יקר לי, אבל נראה אם יהיה שיפור משמעותי במעבד.

אז אני עדיין מתלבט בין הXPS לבין הX61 (מה המחיר שלו ד.א?)

אבל הקטע של הרזולוציה ממש מציק לי.

ה-Toshiba הזה לא יותר יקר, אני לא יודעת איפה אתה מסתכל בדיוק אבל דרך Newegg לדוגמא הדגם עולה 999$ עם מעבד T8100. באתר של טושיבה מדובר על משהו כמו 1020$ למעבד כזה. הדגם מתחיל בכלל ב-800$ עם מעבד T2390 וניתן לקנפג אותו לפי צרכיך בעוד שה-m1330 מתחיל ב-900$ עם T5750. ה-X61 מתחיל בסביבות 1050$ עם מעבד T8100. ככה ששדרוג למעבד T8100 בשלושתם יעלה לך בערך אותו דבר. אולי יש הבדלים קטנים במחיר אבל סך הכל מדובר על מחיר דומה.

ב-X200 יהיה שיפור משמעותי במעבד על פני מעבדי LV או ULV בעוד שחיי הבטריה שלו ישארו מאד גבוהים (מעל שש שעות בסוללה של 6 תאים). לא תרגיש שיפור משמעותי בביצועים לעומת מעבדים כמו T8100 מסדרות רגילות. גדולתו של ה- X200 הוא בחיי הבטריה לעומת הביצועים.

פורסם
  • מחבר

הטושיבה שוקל יותר מ2 קילו, ולא ממש אהבתי אותו.

הרכבתי מפרט בסיסי לX61

ThinkPad X61 - 1 Year Depot Warranty

Edit 7675CTO $1,072.50 1 $1,072.50

Processor: Intel® Core 2 Duo T8100 (2.1GHz, 3MB L2, 800MHz FSB) 1

Operating System: Genuine Windows Vista Home Basic 1

Operating System Language: Genuine Windows Vista Home Basic US English 1

Display: 12.1" XGA TFT, 2x3 Ultraconnect II antenna 1

Total memory: 2 GB PC2-5300 DDR2 SDRAM 667MHz SODIMM Memory (1 DIMM) 1

Keyboard: Keyboard US English 1

Pointing device: TrackPoint 1

Hard Drive: 80GB Hard Disk Drive, 5400rpm Serial ATA (2.5") 1

Wireless card: ThinkPad 11a/b/g Wi-Fi wireless LAN Mini-PCIe US/EMEA/LA/ANZ 1

Battery: ThinkPad X61 4 Cell Enhanced Capacity Battery 1

Power cord: Country Pack North America with Line cord and 65W AC adapter 1

Language Pack: Language Pack US English 1

Warranty: 7675: Express - 1 Year Depot Warranty

זה יריץ ויסטה כמו שצריך?

וזה המפרט שרציתי לXPS M1330

SYSTEM COLOR Tuxedo Black edit

PROCESSOR Intel® Core 2 Duo T5750 (2.0GHz/667Mhz FSB/2MB cache) edit

OPERATING SYSTEM Genuine Windows Vista® Home Premium Edition SP1 edit

LCD AND CAMERA Standard Display with 2.0 Megapixel Webcam edit

MEMORY 2GB Shared Dual Channel DDR2 SDRAM at 667MHz edit

HARD DRIVE Size: 160GB SATA Hard Drive (5400RPM) edit

INTERNAL OPTICAL DRIVE CD/DVD burner (DVD+/-RW Drive) edit

VIDEO CARD Intel® Integrated Graphics Media Accelerator X3100 edit

WIRELESS CARDS Dell Wireless 1505 Wireless-N Mini-card edit

BATTERY OPTIONS 37Whr Lithium Ion Battery (4 cell) edit

SOUND OPTIONS High Definition Audio 2.0 edit

FINGERPRINT SCANNER Biometric Fingerprint Reader

אולי אני אשדרג טיפה את המעבד.

מתי הX200 יגיע?

פורסם

שני המחשבים יריצו ויסטה ללא בעיה.

ה-X200 אמור להתחיל להיות זמין למכירה בתחילת אוגוסט.

פורסם
  • מחבר

אה מגניב.. תודה :)

אני אעדכן שהוא יצא

עריכה: זה לא מסוכן לרכוש מחשב נייד חדש?

כי לפעמים יש בעיות, כמו עם שבבי NVIDIA במחשבים של דל

פורסם

עריכה: זה לא מסוכן לרכוש מחשב נייד חדש?

כי לפעמים יש בעיות, כמו עם שבבי NVIDIA במחשבים של דל

אממ...מסוכן זה מילה קצת חזקה, הוא לא יתקיף אותך בלילה :silly:

ברור שכשאתה קונה מוצר חדש מכל סוג שעדיין לא ידוע עליו הרבה אז אתה לוקח בחשבון שיש לך פחות פידבק ושאולי יתגלו בעיות אחר כך. זה שיקול של מה אתה מעדיף מוצר חדיש או מוצר בדוק. בגלל זה כמובן שכדאי גם לרכוש אחריות מספקת וארוכה ככל האפשר.

פורסם
  • מחבר

בניתי שני מפרטים שאני מתלבט בינהם

אני מעדיף את הדל מבחינת מבנה, אני לא אוהב את איך שהלבונו נראים, תמיד מזכיר לי את המחשבים הניידים הישנים והמעפנים, ואני מפחד גם שהמסך יהיה קטן מדי.

אבל מצד שני ממה שהבנתי הלנובו הרבה יותר קל מהדל,

Lenovo X61 - $1,125.00

Processor: Intel® Core™ 2 Duo T8300 (2.4GHz, 3MB L2, 800MHz FSB)

Display: 12.1" XGA TFT, 2x3 Ultraconnect II antenna

Total memory: 2 GB PC2-5300 DDR2 SDRAM 667MHz SODIMM Memory (2 DIMM)

Hard Drive: 80GB Hard Disk Drive, 5400rpm Serial ATA (2.5")

Wireless card: ThinkPad 11a/b/g Wi-Fi wireless LAN Mini-PCIe US/EMEA/LA/ANZ

Battery: ThinkPad X61 8 Cell High Capacity Battery

שמתי שני סטיקים של 1GB, וסוללה של 8 תאים.

ואני מפחד מהמסך, הוא נראה לי ממש קטן, נוח לגלוש בו ולקרוא הרבה מסמכים? אם אני מחבר למסך אחר אני משער שאני אוכל לשים על רזולוציה אחרת נכון?

והדל, מפרט בסיסי, אולי אני אחליף רק את הכרטיס רשת לדגם אחר.

Dell XPS M1330 - 999$

PROCESSOR Intel® Core™ 2 Duo T5750 (2.0GHz/667Mhz FSB/2MB cache)

MEMORY 2GB Shared Dual Channel DDR2 SDRAM at 667MHz

HARD DRIVE Size: 160GB SATA Hard Drive (5400RPM)

INTERNAL OPTICAL DRIVE CD/DVD burner (DVD+/-RW Drive)

VIDEO CARD Intel® Integrated Graphics Media Accelerator X3100

WIRELESS CARDS Dell Wireless 1395 802.11g Mini Card

BATTERY OPTIONS 37Whr Lithium Ion Battery (4 cell)

מעבד חלש יותר, סוללה חלשה יותר (הוא יותר כבד מהX61 אז לא רציתי להתפרע עם הסוללה

HDD יותר גדול, אבל זה לא משנה לי.

יציאת HDMI,וסורק טביעות אצבעות (זה בקטנה...)

אפשר לשנות למעבד 2.4 בתוספת של 175$, אבל אני חושב שזה יזלול את הסוללה.

הממ.. אז אני לא יודע מה לעשות.

תעזרי לי? :)

אה, מה לגבי אחריות? יש בארץ אחריות לשני הדגמים האלו?

פורסם

המשקל של ה-X61 יהיה בערך 1.65 ק"ג, חיי בטריה של בערך 4 שעות בשימוש ממוצע. אם אתה מוריד את בהירות המסך מאד נמוך ומכבה את ה-Wifi תקבל יותר מזה, אולי תתקרב אפילו ל-6.

אני ממליצה שאם המסך כלכך מדאיג אותך תלך לראות אותו לפני הקניה כדי שלא תתחרט אחר כך.

אני מאד לא ממליצה על סוללת 4 תאים לדל, זה יגרום לכך שתאלץ להסחב עם כבל החשמל לכל מקום וכך לא תהנה מהמשקל הנמוך יותר בכל מקרה.

המעבד שאליו ניתן לשדרג - T8300 הוא מסדרת Penryn שתהיה למעשה חסכונית יותר בצריכת חשמל (וכמובן שהמעבד יותר חזק).

לגבי אחריות תצטרך לבדוק עם החברות. עד כמה שאני יודעת לדל יש איזשהו שירות העברת אחריות אבל לא ניסיתי אותו אף פעם. סביר להניח של-X61 יש אחריות בארץ, זה דגם עסקי.

פורסם
  • מחבר

אז לקחת מחשב עם מסך 12" ובלי סידירום ששוקל 1.6 זה לא כזה חכם נראה לי, לא?

מצד שני, אם אני אחליף סוללה לדל הוא יגיע ל2 קילו.

אם אני שם לדל T8300 וסוללה של 6 תאים, הוא עולה כבר 1250$, זה יוצא די יקר, ובמיוחד עכשיו שהדולר בעליה

זה בעצם אותו מפרט כמו הלנובו.

אז ההתלבטות שלי היא משקל נמוך ומסך קטן, לעומת מסך רגיל,משקל גבוה,ומחיר יקר יותר.

אגב, כמה שוקל CDROM?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים