עבור לתוכן

260gtx vs ati 4870

Featured Replies

פורסם

בישראל חם ואני הגעתי עם הHD2600 PRO שלי למהירות ליבה של 1GHZ נו ו?

א. זה מדהים.

ב. בפעם האחרונה שבדקתי, יש הבדל לא קטן בטמפ' בין שני הכרטיסים :)

פורסם

260GTX, בגלל פוטנציאל OC שנותן לו להגיע לביצועים של 280GTX, פיצ'ר הphysx, וכמות גדולה יותר של זיכרון עם בקר תומך.

האם ב-4870/4850 אין כל תמיכה ב-physx?

חשבתי ש-ATI קנו את Havok והטמיעו את הטכנולוגיה שלהם בכרטיסים החדשים.

עד כמה ה-physx הזה חשוב? הוא בכלל נתמך במשחקים?

פורסם

האם ב-4870/4850 אין כל תמיכה ב-physx?

חשבתי ש-ATI קנו את Havok והטמיעו את הטכנולוגיה שלהם בכרטיסים החדשים.

עד כמה ה-physx הזה חשוב? הוא בכלל נתמך במשחקים?

הוא נתמך, הוא לא כל כך חשוב, זה יותר בשביל לקבל סביבה עשירה יותר באפקטים, זה פשוט פיצ'ר מובנה ונחמד.

לגבי HAVOK, אין לי שמץ של מושג.

פורסם

אני בדיוק מתלבט בין שני הכרטיסים שבנושא.

החלטתי ללכת על ה-4870 בעקבות שרשור בפורום הזה, בו טענו כי ה-4870 טוב יותר מה-260 באופן משמעותי.

לא ידעתי שרק לNVIDIA יש תמיכה באפקטים פיזיקליים וזה בהחלט משנה את התמונה מבחינתי!

אולי היום עדיין אין תמיכה בהרבה משחקים, אבל בהחלט אין לי חשק לשלם 1400 ש"ח על כרטיס, ולגלות בעוד שנה שאני לא יכול לשחק במשחקים חדשים (או שאני מוגבל מבחינת הגרפיקה).

בקיצור, אני מבולבל.

פורסם

הוא לא יותר טוב באופן משמעותי. לפעמים זה מוביל ולפעמים השני, בתלות במשחק עצמו. בממוצע הם דיי שווים.

פורסם

הוא לא יותר טוב באופן משמעותי. לפעמים זה מוביל ולפעמים השני, בתלות במשחק עצמו. בממוצע הם דיי שווים.

נכון מאוד! וגם עם אוברקלוק קטן ה-260 פותח פער גדול על יריבו ה-4870.

פורסם

נכון מאוד! וגם עם אוברקלוק קטן ה-260 פותח פער גדול על יריבו ה-4870.

OC אפשר לעשות גם ל-4870, לא?

זה לא חוכמה להשתמש בטיעון כזה: עם OC גם מעבד מסוים יהיה מהיר יותר ממעבד אחר, אפילו שבמקור הוא פחות טוב.

אם אתה מדבר על OC, ההשוואה צריכה להיות בין OC באחוז שווה לשני הכרטיסים.

פורסם

הטענה שלו היא שפוטנציאל ה-OC של ה-260 גדול יותר, ז"א הוא יכול להגיע לתדרים גבוהים יותר מהסטוק בקלות ביחס ל-4870.

זה אומנם לא מעניין כל אחד, אבל מי שמחפש להוציא את המקסימום מהכרטיס צריך לקחת את זה בחשבון.

average gain over default core speed:

;jsessionid=3797E396CA6869E8E31351B4B744F680?img=599311151&width=750&height=96&iehack=.png

ה-4870 נותן אוברקלוק טוב יותר לזכרונות (20% לעומת 16%), אבל ידוע ש OC לליבה משפיע על הביצועים יותר מאשר OC לזכרון.

* לא מנסה לשכנע אותך לבחור כרטיס מסך על פי פוטנציאל ה-OC בלבד או בכלל, רק הסברתי את הנקודה של urib.

פורסם

סבבה, עכשיו הבנתי את עניין ה-OC.

האם OC בכרטיסים האלה יצריך שימוש בקירור מיוחד, או שאפשר לבצע אותו עם קירור הסטוק שהגיע עם הכרטיס?

כי הבנתי ששניהם נוטים להתחמם למדי.

פורסם

אפשר עם קירור סטוק. מקסימום מעלים קצת מהירות מאוורר.

ב- 4870 חובה להרים מהירות מאוורר, שהרי בסטוק הוא עומד על 80 מעלות במנוחה.

כמו כן מומלץ להתייעץ עם משהו שכבר עשה לו OC ויודע טוב ממני.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים