עבור לתוכן

שידרוג מחשב בן 3 (היה סוס בזמנו...)

Featured Replies

פורסם

שלום חברים ומומלחים יקרים.

הנה המפרט של המחשב שהרכבתי בעזרתכם האדיבה לפני 3 שנים:

AMD Athlon 64 4200 Dual Core Socket 939 BOX

Gigabyte GA-K8N Ultra SLI nForce4 Socket 939 Bulk Motherboard

Gigabyte FX7800GT GV-NX78T256V PCI-e 256Mb VIVO Retail Video Card

Kingston KVR400X64C3A-512MB DDR 3200 Memory

LG GSA-4165B 16x White Bulk DVD-R/RW+-R/RW

Western Digital 250GB 7200rpm 16MB Buffer S-ATAII HDD

Zalman CNPS7000B-AlCu Blue LED Cooler for PIV/AMD

Antec TX1050B 500W Case

19'' Samsung Syncmaster 930B DVI 8ms LCD Monitor

אז המחשב עלה לי 11K.

אני רוצה לשדרג אותו לטובת משחקים, ובכלל.

במחשב הזה הייתה לי בעייה של כרטיס גרפי, למרות שהוא היה חדש בזמנו (ואולי בגלל שהיה חדש), היו לי בעיות תאימות איתו.

אפילו אחד המשחקים שקיבלתי עם הכרטיס הגרפי לא עבד כמו שצריך.

תוכלו לעזור לי, איך לשדרג את המחשב הזה ביעילות, לשפר את הביצועים שלו ולהוסיף וליציבות ולאמינות שלו, כדי שכל המשחקים יוכלו לרוץ עליו, ואני לא אצטרך לאכול סרטים ולחפש פאטצ'ים באינטרנט (גם זה לא תמיד עזר...).

תודה רבה מראש.

פורסם

כמה כסף אתה מוכן להשקיע בשדרוג הזה? כי לפי החומרה שיש לך הייתי ממליץ לך להחליף לוח + מעבד + זכרון + כ. מסך. עם השאר אתה יכול להמשיך.

במידה ויש לך 3000 ש"ח עבור השידרוג הזה, ההמלצה שלי היא:

מחיר מוצר

Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 1333FSB 6MB Box 45nm 892

Gigabyte GA-EP45-DS3 Intel® P45 Express Chipset LGA 775 595

Sapphire Radeon 4850 512MB DDR3 Retail 979

G.Skill 4GB Kit DDR2 PC6400 800MHZ 4-4-4-12 F2-6400CL4D-4GBPI 500

סה"כ: 2,966 ש"ח

המחירים הם מפנדה בחנויות אחרות יתכן שתחסוך כמה שקלים. (לא עשיתי השוואות מחירים עם אתרים אחרים.)

פורסם
  • מחבר

3000 ש"ח זה מאוד סביר.

אגב, אני רואה שאתה ממליץ על מעבד Intel וכרטיס מסך Radeon במקום ה-AMD + NVIDIA שיש לי כרגע.

יש סיבה מסויימת למה העדפת אותם על פני AMD + NVIDIA חדשים?

פורסם

אני חושב שהמעבד שלך מספיק חזק בשביל כל המשחקים שיש היום.

הכרטיס מסך גם אמור להיות לא רע בכלל, ולהריץ את כל המשחקים שיש היום לפחות על הגדרות בינוניות.

יש לך רק חצי ג'יגה זיכרון? פה הבעיה. תשדרג לפחות לג'יגה ועדיף ל 2 ג'יגה ותראה איך כל המשחקים רצים לך על המחשב.

פורסם

^^^

נכון שאם הוא יוסיף זכרון אז זה יתן פוש רציני למערכת הקיימת, השאלה היא מה עדיף? לסחוב את המערכת הקיימת עוד קצת ולנסות לסחוט אותה עד הסוף ועוד שנה לקנות כ. מסך חדש ואחרי שנה נוספת לקנות מערכת חדשה לגמרי (מישהו אמר נהלם?) או שמראש להשתדרג קומפלט? זה עניין של עלות/תועלת ובנוסף מה המחיר שהבחור מוכן להשקיע בשדרוג.

יש לך רק חצי ג'יגה זיכרון? פה הבעיה. תשדרג לפחות לג'יגה ועדיף ל 2 ג'יגה ותראה איך כל המשחקים רצים לך על המחשב.

בהחלט אפשר לקחת ברצינות את האופציה הזאת, במיוחד כשהמחיר הוא ממש לא יקר:

OCZ 2GB EL DDR 400 PC3200 Platinum CL2

390 ש"ח בפנדה

אגב, אני רואה שאתה ממליץ על מעבד Intel וכרטיס מסך Radeon במקום ה-AMD + NVIDIA שיש לי כרגע.

יש סיבה מסויימת למה העדפת אותם על פני AMD + NVIDIA חדשים?

נכון להיום, מי שקונה מחשב חדש (או משדרג את כל ה"ריבוע") עבור משחקים, שילוב של intel + Ati יתן את הביצועים הטובים ביותר!

פורסם

לפי דעתי תעשה שדרוג קטן של זיכרון וזהו.

כמו שאמרתי, המעבד מספיק חזק, הכרטיס מסך גם היום נחשב לאחד לא רע בכלל ויכול להריץ את כל המשחקים החדשים (אולי לא על הגדרות גבוהות אבל מריץ)

רק הזיכרון פה הוא הבעיה.

פורסם
  • מחבר

אז הפיתרון הכי טוב זה לשדרג את הזיכרון, נניח ל4G, ואם אני לא מבסוט מהביצועים אז להמשיך עם השדרוג של לוח + מעבד + כרטיס מסך?

פורסם

ל 1 או 2 ג'יגה.

4 ג'יגה לא יתן לך יותר ביצועים מ 2 ג'יגה עם המערכת שלך.

גם ג'יגה אחד יכול להספיק.

ושים לב שאתה משדרג ל DDR1 ולא ל DDR2.

השדרוג הזה יתן לך בוסט אדיר בביצועים של המחשב. אם זה לא יספיק (ואני כמעט בטוח שזה כן יספיק), תצטרך להחליף את הלוח + מעבד + כרטיס מסך שזה כבר יוצא הרבה כסף.

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_900_2650&products_id=19329

זה יהיה מעולה, כמו ש israelm אמר.

פורסם

יש לי פחות או יותר את אותו מפרט (חברות שונות, אותם רכיבים)

(אפשר לראות בקישור בצד ימין, מתחת לאווטר) הוא עלה לי לפני שנתיים וחצי כ-7000 ש"ח.

(במקור עם מעבד חד ליבה ווניס 3200, שודרג לפני כמה חודשים ל X2 4200 939)

והוא מחזיק יפה מאוד (זה בהחלט היה מפרט "סוס" בזמנו..) אז כן, לא תריץ היום הכל באולטרא הי,

אבל אני מאמין שמפרט כזה יחזיק בכיף אפילו עוד שנה, ועבור מי שלא גיימר - אפילו עוד שנתיים++.

אבל בהחלט - אתה חייב לשדרג את הזכרון, (קנה 2 סטיקים של ג'יגה כל אחד)

איך יכול להיות שקנית כזה מפרט עם 512MB זכרון בלבד? בזמנו ג'יגה כבר היה חובה וסטנדרט עד כמה שאני זוכר.

(את שלי קניתי במקור עם 1GB, גם אני רוצה לשדרג ל 2 בקרוב)

פורסם

באמת קנה 2 גיגה זכרון ..

ועוד שנה -שנה וחצי

תקנה מפרט חדש ..

לא שווה לשדרג עכשו לדעתי שדרוג גדול :-*

פורסם

אז הפיתרון הכי טוב זה לשדרג את הזיכרון, נניח ל4G, ואם אני לא מבסוט מהביצועים אז להמשיך עם השדרוג של לוח + מעבד + כרטיס מסך?

אם תשדרג רק את הזיכרון כעת, לכשתרצה לשדרג לוח + מעבד + כ. מסך, תצטרך להחליף גם את הזכרון עקב שינוי הטכנולוגיה.. כרגע אתה זקוק לזכרון מסוג DDR1‎‏ ‏ובמערכת חדשה תזדקק לDDR2 או אפילו לDDR3.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים