עבור לתוכן

מפרט למחשב עד 3000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

לעונים שלום רב ותודה!

אני מעוניין שתמליצו על מחשב נייד בשביל אחותי. אין הגבלה לדגם/חברה והמחיר אמור להיות בסביבות 3000 ש"ח

המחשב מיועד לעבודות על תוכנות בעיקר. מכיוון היא לומדת אדריכלות היא תצטרך להיעזר בתוכנות שדורשות כח עיבוד

וזיכרון גדולים אני מביא כרע את דרישות המינימום בשביל התוכנות:

זה בשביל :google sketchup

Recommended hardware

* 2+ GHz processor.

* 2+ GB RAM.

* 500 MB of available hard-disk space.

* 3D class Video Card with 512+ MB of memory or higher. Please ensure that the video card driver is 100% OpenGL compliant and up to date.

ועכשיו בשביל autocad:

* Intel Pentium 4 processor or AMD Athlon, 3.0 GHz or greater

or

Intel or AMD Dual Core processor, 2.0 GHz or greater

* 2 GB RAM or greater

* 2 GB free hard disk available not including installation

* 1,280 x 1,024 32-bit color video display adapter (true color) 128 MB or greater, OpenGL®, or Direct3D® capable workstation class graphics card. For Windows Vista, a Direct3D capable workstation class graphics card with 128 MB or greater is required.

אם תוכלו להביא לי מחשב נייד במחיר 3000 ש"ח שיריץ את התוכנות האלו אני אודה לכם מאוד

תודה רבה לעוזרים

נ.ב גודל מסך חשוב שיהיה בסביבות 15+ (אם לא אז לא קריטי בכל מקרה תציעו בבקשה..)

פורסם

אם אחותך זקוקה לעיבוד גרפי ב-3D, התקציב יהווה בעיה גדולה.

שים לב לדרישה הבאה ל-Autocad:

OpenGL®, or Direct3D® capable workstation class graphics card.

יש צורך בכרטיס מסך מקצועי, שלא תמצא בשום מחשב בסביבות ה-3000. יותר כמו 5000 ומעלה.

פורסם
  • מחבר

אחי באמת שאני לא יודע מה להגיד לך... אני לא כל כך מבין בזה

אבל מן הסתם היא תצטרך את זה אם לא עכשיו אז בעתיד...

אני לא כל כך הבנתי מה רצית אבל ראיתי באתר של התוכנה כל מיני הסברים בנושא

מן הסתם אין לך זמן/כוח להתסכל בהם אבל בכל זאת זאת אם במקרה תוכל אז:

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/index?siteID=123112&id=7107053&linkID=9240618

פה בעיקרון יש את כל המידע שצריך לגבי העניין הזה..

אם תוכל להבין מזה משהו ולנסות להביא מחשב בתקציב אני ממש ממש אודה לך

יום טוב ותודה בכל מקרה..

נ.ב רק אציין שאני מתכוון להתקין במחשב זה מערכת הפעלה xp אם זה משנה..

(אני רוצה בכל מקרה שהדרישות יהיו מתאימות כמה שאפשר לוויסטה כי בסופו של דבר כנראה שנשדרג בשלב מאוחר יותר וחבל)

אגב דבר נוסף: שים לב שבדרישות לכרטיס מסך יש באמצע or אז כאילו ישנן שתי אופציות שמח אם תגיד לי מהן..(אני לא כל כך שולט בזה..)

פורסם

העניין הוא כזה.

לעבודה ב-3D בתוכנות כמו Autocad דרוש כרטיס מסך חזק. כמו כן, מומלץ (למרות שבדרך-כלל לא חובה) כרטיס מסך מסדרה מקצועית (כמו nVidia Quadro ו-ATI FireGL). כרטיסים למשחקים כמו Radeon/GeForce, למרות שלא נופלים מבחינת ביצועים, לא תמיד נתמכים ב-100% ע"י תוכנות כאלה (לפעמים יש בעיות של דרייברים וכו').

הבעיה היא שבתקציב של עד 3K תוכל למצוא רק כרטיסי מסך משולבים (כגון ה-Intel GMA X3100) שהם חלשים מאוד, ולרוב לא נתמכים בכלל ע"י תוכנות כמו Autocad. גם במצבים שכן נתמכים, הביצועים בעיבוד 3D יהיו זוועתיים, במקרה הטוב, ובמקרה הרע זה פשוט לא יעבוד.

בלחץ תוכל למצוא איזה כרטיס מסך לא משולב עם ביצועים נמוכים מאוד, כמו ה-7300GS/8400GS, שגם ממנו לא ייצא נחת בעיבודי 3D.

הייתי מציע לברר היטב אצל אחותך האם במסגרת העבודה היא נדרשת לעריכה ורנדור בתלת-מימד. כי אם זה רק בדו-מימד - עניין כרטיס המסך לא יהיה כל-כך רלוונטי.

פורסם
  • מחבר

אוקיי דיברתי איתה ולצערי היא באמת צריכה 3d...

מה ניתן לעשות ומה אפשר להשיג מבחיר הזול ביותר שישיג תוצאות טובות?

תודה רבה על עזרתך!

פורסם

אוקיי דיברתי איתה ולצערי היא באמת צריכה 3d...

מה ניתן לעשות ומה אפשר להשיג מבחיר הזול ביותר שישיג תוצאות טובות?

תודה רבה על עזרתך!

בתקציב כזה עם כאלו דרישות אולי כדאי לה לשקול דסקטופ. כל לפטופ שהיא תקנה במחיר קרוב לזה (כלומר פחות מבערך כפול מהמחיר שהיא הקציבה) יתן ביצועים לא מתאימים וניידות מוגבלת ככה שהיא לא מרוויחה לא מוביליות שסטודנטים צריכים ולא ביצועים שהעוסקים ב- Autocad צריכים.

פורסם
  • מחבר

אני מבין את הבעייתיות אך היא מתעקשת על מחשב נייד

היא גם אמרה לי שהסטודנטיות של שנה ב' אצלהן שמתעסקות בautocad

הן בעלות מחשבים ניידים שעלו בסביבות ה5000-6000 ש"ח והמחשבים שלהן דווקא נותנים

ביצועים לא רעים בכלל. מה אתה יכול להציע בכל זאת כמחשב מספק בתג מחיר של 5000+?

פורסם

ה- Lenovo R61 עם ה NVS 140M יהיה בערך בטווח הזה. זה לא כרטיס אידיאלי לעיבודים תלת מימדיים ב- CAD אבל זה בתקציב.

פורסם
  • מחבר

סליחה על ההצקה..

במחשב שהצעת יש רק 1GB זיכרון זה יספיק? לפי הדרישות לא ממש...

וגם הכרטיס מסך רק בעל 128 מ"ב זה יפעל בצורה סבירה?

אמשח אם תענה וגם אם תציע אופציות אחרות

תודה רבה!

פורסם

סליחה על ההצקה..

תודה רבה!

2גיגה זיכרון אפשר לקנות בכמה מאות שקלים (להבדיל מכרטיס מסך שאי-אפשר לשדרג). זיכרון של כרטיס מסך זה בכלל פרמטר די חסר משמעות.

פורסם

סליחה על ההצקה..

תודה רבה!

המחשב הזה הוא דגם מסויים, הוא יכול לבוא בקונפיגורציה של Ram שמשתנה והמחיר משתנה בהתאם. ניתן בהחלט לקנות אותו עם 2gb זכרון אבל זה כמובן יעלה את המחיר, כמו ש-qttp אמר ניתן לשדרג את הזכרון. אם לא כעת אז אולי קצת בעתיד כשיהיה לה את התקציב. כמו כן, לפעמים זול יותר לשדרג זכרון בעצמך מלקנות אותו במפרט המקורי אבל מומלץ לך להשוות מחירים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים