עבור לתוכן

תאימות זיכרון למחשב נייד ישן (פנטיום 3 800Mhz)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני לא בטוחה אם אני צריכה לשאול שאלה זו בפורום זה ("מחשבים ניידים") או בפורום "מעבדים, לוחות-אם וזכרונות".

אם טעיתי אז עימכם הסליחה.

בכל אופן יש לי מחשב נייד ישן בן כ-8 שנים מדגם Compaq Evo N150 עם מעבד פנטיום 3 800Mhz.

המחשב לא היה בשימוש בכלל כשלוש שנים, ועכשיו אני זקוקה לו לצורך עיבוד תמלילים בעזרת Word 2000 וגלישה באינטרנט בלבד (צרכים "קלילים").

הפעלתי את המחשב ולמרבה ההפתעה הוא עובד והסוללה אפילו מחזיקה למשך כשעה ו-20 דקות,

אולם המחשב מאוד איטי וחשבתי שהוספת זיכרון תשפר את המצב.

כרגע יש במחשב 128MB וחשבתי לשדרג ל-320MB, שזה המקסימום שמחשב זה יכול לקבל (יש לו 64MB קבועים, וכרגע עוד 64MB בכרטיס זיכרון, וחשבתי להחליף את כרטיס זה בכרטיס של 256MB).

חיפשתי באתרים של חברות זכרונות שונות (Crucial, Kingston ועוד) וחלק אומרים שהזיכרון המתאים הוא PC100 וחלק PC133.

ההבדל במחיר בין זכרונות אלו גדול (זיכרון PC100 עולה פי 2.5 יותר מזיכרון PC133 בנפח 256MB. אני לא יודעת מה המקור הגדול להבדל במחירים).

השאלה היא האם זכרון PC133 בטוח יתאים למחשב?

הערה: על המחשב מותקן כרגע Windows XP Home Edition, כאשר הוא בא במקור עם Windows ME.

פורסם
  • מחבר

הזמנתי בסוף 256MB Upgrade kit for Compaq/HP Evo N150 של Crucial.

מהשם של הערכה סביר מאוד להניח כי זה מתאים למחשב.

תודה.

פורסם

כעיקרון PC133 תואם לאחור ל-PC100, כך שלא אמורה להיות בעיה.

אפשר לשאול כמה עלתה לך ערכת השדרוג?

פורסם

תלוי בסוג הזיכרונות ותלוי גם במחשב עצמו

יש לי גם נייד בערך באותו הגיל, רק יותר עגלה -הנייד של DELL עם פנטיום 3 500MHZ

כרגע עובד עם 2X128MB SDRAM

הבעיה של המחשב הזה היא שהוא לא תומך בזיכרונות עם 8 צ'יפים בעלי נפח 256MB לסטיק

כך ששידרוג של הזיכרון לא בא בחשבון

יש לך קישור לערכת השידרוג הזאת?

פורסם

מבחינת תאימות, PC133 לרוב נתמך ועובד סבבה יחד עם הPC100

על פי חקירה קטנה שעשיתי, ההבדל העיקרי בין PC133 לPC100 זה שPC100 מגיע עם 16 צ'יפים ->תצורה שתואמת כמעט רוב הלוחות של פנטיום 3 לניידים

512M-SODIMM.jpg

לעומת PC133 שבדרך כלל מגיע עם 8 צ'יפים, נתמך בעיקר ע"י לוחות יותר "חדישים" של פנטיום 3, כפי שמופיע בתמונה שהבאת בקישור שלך

יכול להיות שהתמונה שם להמחשב בלבד, ואת תקבלי את הסטיק עם 16 צ'יפים במקום 8, מה שיפתור לך את הבעיה

הכל מקרה, 2 הערות כלליות:

1. תוודאי את הנושא התאימות הזה לפני שאת סוגרת הזמנה איתם

2. במחשבים הניידים האלה, הזיכרון "המובנה" לא ממש מובנה כחלק מהלוח, סה"כ הוא נמצא יותר" עמוק" במחשב ודרש טיפה יותר פירוק, אבל בסופו של דבר גם ניתן לשידרוג באותם הסטנדרטים - בתנאי שהציפסט של הלוח תואם ;)(מניסיון של הנייד שיש לי+פירוק מס' ניידים אחרים) במידה ואת מעוניינת לשמוע אני ארחיב בנושא :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים