עבור לתוכן

שאלה בקשר לRAID0

Featured Replies

פורסם

דגם לוח האם שלי הוא זה:

Gigabyte GA-M57SLI-S4

ממה שראיתי, הוא תומך RAID0.

יש לי שני כוננים קשיחים של "160" GB, אחד של WCD ואחד של Samsung.

רציתי לדעת איך אני עושה את זה, אם אני הולך לאבד את כל מה שיש לי על הכוננים, ואם זה שווה את זה מבחינת תוספת הביצועים.

עוד שאלה אחת: זה יוצר מחיצה אחת מהירה יותר? [אני לא מבין במערכים כאלה כלום]

פורסם

כאשר יוצרים מערך רייד מאבדים את הנתונים שעל הדיסקים (חוץ מבקרים יעודיים, אין לך את זה אז זה לא משנה). בד"כ

עדיף לעשות מערך RAID עם כוננים זהים למרות שבמקרה שלך זה גם יעבוד, פשוט קצת פחות יעילות.

תוסף ביצועים - עד 40% בקריאה\כתיבה של קבצים גדולים, ירידה קלה בגישה האקראית לדיסק.

לאחר יצירת מערך RAID מערכת ההפעלה מתייחסת אליו כאל כונן פיזי אחד שאותו ניתן לחלק לכמה מחיצות שרוצים (כמו כל

כונן פיזי בודד).

קח בחשבון שהסיכוי לאובדן נתונים במערך כזה הוא כפול - תקלה בהרדיסק אחד גורמת לאיבוד כל המידע.

פורסם
  • מחבר

כאשר יוצרים מערך רייד מאבדים את הנתונים שעל הדיסקים (חוץ מבקרים יעודיים, אין לך את זה אז זה לא משנה). בד"כ

עדיף לעשות מערך RAID עם כוננים זהים למרות שבמקרה שלך זה גם יעבוד, פשוט קצת פחות יעילות.

תוסף ביצועים - עד 40% בקריאה\כתיבה של קבצים גדולים, ירידה קלה בגישה האקראית לדיסק.

לאחר יצירת מערך RAID מערכת ההפעלה מתייחסת אליו כאל כונן פיזי אחד שאותו ניתן לחלק לכמה מחיצות שרוצים (כמו כל

כונן פיזי בודד).

קח בחשבון שהסיכוי לאובדן נתונים במערך כזה הוא כפול - תקלה בהרדיסק אחד גורמת לאיבוד כל המידע.

קראתי שזה עדיין זניח ביותר למשתמש ביתי.

"רציתי לדעת איך אני עושה את זה, אם אני הולך לאבד את כל מה שיש לי על הכוננים"

לגבי איך אני עושה את זה, יש לי אפשרויות בביוס [הייתי מצלם אם היה לי איך], ואחרי שאני עושה Enable הוא נותן לי sata1 primary וslave, ככה שלוש פעמים [עד sata3], זה אומר שאני צריך לחבר את זה בלוח אם עד שזה יזוהה כsata1 וsata2?

ואני יכול לעשות RAID בלי לאבד את כל המידע על הדיסקים? או שאני אאלץ לפרמט את שניהם לפני?

פורסם

כאשר יוצרים מערך רייד מאבדים את הנתונים שעל הדיסקים.

בקשר ליצירת המערך - אני לא מכיר את לוח האם שלך כך שלא אוכל לעזור.

פורסם
  • מחבר

בקשר ליצירת המערך - אני לא נכיר את לוח האם שלך כך שלא אוכל לעזור.

תכיר:

Gigabyte GA-M57SLI-S4 - איך שלא קוראים לך שעוזר לי לעשות RAID.

עכשיו, לאחר ההיכרות המרגשת הזו, למה אתה מתכוון שאתה לא מכיר את לוח האם שלי, מה אתה צריך? תמונות מהביוס? אני אנסה לארגן משהו מהרשת.

http://img225.imageshack.us/my.php?image=dsc07640qq1.jpg

יש לי משהו דומה לזה:

http://www.bjorn3d.com/Material/revimages/motherboards/XFX630i-7150/Bios_RAID.jpg

פורסם

לא יצא לי לעשות מערך עם ביוס כמו שלך כך שלא אוכל לעזור. בכ"מ אי אפשר לראות את התמונה השניה שהעלת.

פורסם
  • מחבר

יש לי דיסק של WIN, כשאני לוחץ בהתחלה על F6, הוא לא מגיב, זה בגלל שעוד לא הגדרתי RAID, או שצריך דיסק אחר?

פורסם
  • מחבר

הצחלתי לעשות את הRAID על ויסטה ^_^

אחלה של דבר, תודה על כל העזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים