עבור לתוכן

FF13 coming to PC

Featured Replies

פורסם

הוא יוצא גם ל360 אבל לפי השירשור שנתת הוא יצא קודם לps3 אחר כך לpc ורק בסוף ל360 . אני חושב שזאת טעות להוציא משחק לPC כלכך מוקדם אבל אולי הם יצליחו לשים עליו הגנה מספיק טובה כדי שלא יפרצו את ההגנה שלם יומיים לפני שהוא יצא.

מבחינת ה360 אין הגנה כלכך טובה אבל יש אפקט של הרתעה (BAN מxbl ) שזה עדיף מPC שם אין שום הרתעה מפני פיראטיות. עדיין זה משחק single player אם אני לא טועה אז יש בו בעית פיראטיות מובנת.

מה שעושים עם GTA4 לPC מוצדק ביותר . עדיף להוציא את המשחק מאוחר כדי לאלץ אנשים לקנות אותו לקונסולה ואז לפיראטיות יש פחות השפעה.

פורסם

מה שעושים עם GTA4 לPC מוצדק ביותר . עדיף להוציא את המשחק מאוחר כדי לאלץ אנשים לקנות אותו לקונסולה ואז לפיראטיות יש פחות השפעה.

מה זה קשור בכלל לפיראטיות? אפשר להפיץ את המשחק דרך Steam ונגמר הסיפור.

זה פשוט עניין של לעשות עוד כסף, ואז שנגמר הסוס עוברים למחשב.

פורסם

אתה אולי צודק שבsteam לא תהיה בעית פיראטיות אבל אני לא בטוח שהוא נכנס לmainstream ועדיין חלק גדול מהאנשים שקונים משחקים קונים אותם על דיסקים כי קשה לשים משחק שנקנה בsteam מתחת לעץ חג המולד...

לפי דעתי העובדה שחברות משחקים דוחות יציאת משחקים לPC בלי קשר לזמן שלוקח להמיר אותו לPC ( אני מעריך שזה חודש המרה +3 חודשי בדיקה במקרה הגרוע) הוא תגובה טבעית לפיראטיות. אם דוחים את היציאה לPC בשנה-שנתיים חלק מהאנשים לא יחכה למשחק על הPC ויקנה אותו לקונסולה. בנקודה שהמשחק PC יצא לא יהיה לו ממש שוק אלא אם כן הם יוסיפו על המשחק online או משהו כזה שימשוך גם אנשים שקנו את המשחק על פלטפורמה אחרת לקנות אותו שוב על הPC.

לחברות המשחקים אין שום אינטרס ליצר משחקים שהם לא מרוויחים עליהם והם רוצים למקסם רווחים ואני לא מאשים אותם - פשוט אין להם ברירה. מתי שהמשחק מצליח הוא יכול לממן משחקים אחרים חדשניים (לא GTA 500 או SIMS 200 ) שאולי לא יצליחו . הבעיה עם משחקים חדשים היא שהם לא יכולים להתבסס על הצלחה בעבר ולפעמים הם פשוט נכשלים. כשלון של משחק יכול לעלות לחברה בין 5 ל20 מיליון דולר( תלוי בהשקעה) ובגלל זה חלק מהמשחקים לא רואים אור בכלל וג'אנרים פחות פופולארים נדחקים הצידה לטובת ג'אנרים יותר פופולארים כמו FPS.

פורסם

חברה טרחתם להכינס בכלל לתוך הלינק שבלינק?

ציטוט ממה שסקוור אמרו שגרם לבילבול:

" מצטערים על האי הבנה , המשחק נכתב בעזרת כלים שרצים על PC (קונספט חדשני , או שלא.... - ליביו) , הגירסאות שיצאו יהיו XBOX וPS בלבד"

או באנגלית :

Update: We contacted Square Enix, and according to the company, "The game is being built using PC-based development tools, but that doesnt mean its being created for the PC platform. Our current plans are to release FFXIII for the PS3 and Xbox 360 only. Sorry for the confusion!" So to recap, it's being created with PC-based dev tools, but with plans only for PS3/Xbox 360 console release.

שיהיה לבריאות , לא על כל אפצ'י של אי הבנה צריך לקפוץ באוויר.

ליביו

פורסם

יופי

ואני סתם פיתחתי תקוות...

ואגב,

גם ל-Steam יש בעיית פיראטיות, אפילו במשחקים שהם multiplayer

פורסם

אבל לא מולטי של VALVE

אולי בשאר יש למרות שקשה לי להאמין

פורסם

נו זה ברור אף חברה שמכבדת את הכיס שלה היום לא תוציא משחק לPC אלא אם כן היא יודעת שיקח לפחות שנתיים לפרוץ אותו.

פורסם

מה הקשר?

גם לXBOX360 פורצים בידיוק ברמה שפורצים לPC.

פורסם

נו זה ברור אף חברה שמכבדת את הכיס שלה היום לא תוציא משחק לPC אלא אם כן היא יודעת שיקח לפחות שנתיים לפרוץ אותו.

אתה עדיין מתעקש לדבוק בתאוריה שחוקה ברוטב בצל.

נו... מספיק זה ברור שיש להם התחייבויות כלפי הקונסולות, ואם הם יוציאו במקביל גרסה ל-PC זה יתקע לקונסולות סכין בגב.

אפשר לחשוב שהפראטיות לא חוגגת על הקונסולות.

אתה עוד תראה שאחרי שהם יגמרו לחלוב את הקונסולה, יתחילו להופיע רמזים לגרסאות PC כמובן אם המשחק יצליח.

פורסם

היום SE היא חברת מולטיפלטפורם

יש לה פרויקטים לPS3\360\WII\DS\PSP

ככה שבטח יש סיכוי שFF13 יצא למחשב

זה שתהייה גרסת 360 כבר פותחת את הדרך לזה

השאלה הגדולה כלכלית

היום לא ידוע כמה FF13 ימכור ל360 ועוד יותר לא ידוע כמה ימכור לPC

בניגוד לGTA4 בכלל לא בטוח שפורט של FF13 ישתלם להם כלכלית

אבל יש אפשרות שמפיצה אחרת כמו MS עצמה או EA יחליטו להמר על הפצת המשחק לPC

פורסם

קרירין - שמת לב שהרשימה שלך כוללת הכל חוץ ממחשב?

חוץ מFF11 (המולטי פלייר RPG) , איזה משחק אחרון של SE יצא למחשב?

ואורי - כן יש בעית פיראטיות במחשב.

ולא בחלק מהקונסולות אין (PS3).

ליביו

פורסם

liviur בדור הקודם מרב המאמצים של SE היו על הPS2

היה לה משחק בודד לגימקיוב ומשחק בודד לXBOX

וקצת משחקי GBA

בדור הזה יש לה הרבה משחקי DS

כמה משחקי PSP

כמה משחקי WII

כמה משחקי 360

וכמה משחקי PS3

ברגע שמשחק יוצא ל360 מבחינת פיתוח אמור להיות יחסית קל ומהיר לעשות לו פורט למחשב

SE בדור הקודם הייתה כמאת בלעדית לסוני

בדור הזה לא

הסיבה שכנראה FF13 לא יגיע לPC זה בגלל קונים פוטנציאלים שלערכתי אין מספיק בPC

הם בטח יעדיפו לנצל את התקציב של הפורט לעשות במקום עוד משחק DS שימכור הרבה

אבל וזה אבל גדול MS או EA או מפיצה ענקית אחרת יכולות לקפוץ על זה ולעשות גרסת PC

אם יכולות הפרסום ושיווק של מפיצות ענק עוד אפשר לעשות כסף מגרסת מחשב

פורסם

אני אסכם את התשובה שלך - אף אחד!

עזוב תיאוריה , הPS3 , הXBOX והWII מספקים מספיק מכירות בעלויות פיתוח שכנראה נמוכות יותר (לא צריך לתמוך בחומרות שונות , מערכות הפעלה משתנות , להוציא פאצ'ים לתוכנה חדשה וכו....) וברווחים שגבוהים יותר (מכירות עדיפות , פחות פיראטיות).

בקשר לחברות אחרות יכולות להוציא גירסאת מחשב , SE זה לא חברה בת של EA או MS , ואין להם בדיוק את הזכויות לעשות עם הקוד מה בראש שלהם ומה גם שרוב הפורטים עם כל הכבוד , הם פורטים די נחותים ובמקרה הטוב ביותר - אתה מקבל גירסא של קונסולה עם שליטה "יד שניה" (והיו מקרים בהחלט שלקחו את זה לכיוון הרע ביותר).

ובקשר לתיאוריה שלך על כסף מגירסאת מחשב , תזכיר לי איזה חברה מפסיקה להשקיע במשחקי הספורט שלה בגירסאות למחשב?

נו זאת ששנה שעברה נתנה למחשב פורטים מהPS2 במקום מהXBOX/PS3....

זאת נו ... שלא מוציאה חלקי ממשחקי הספורט שלה בכלל למחשב השנה...

רגע...

זה חוזר אלי...

EA.

רגע קרירין - זו לא זאת שאתה מדבר עליה?

או בנימה יותר רצינית , אתה די יכול לשכח מזה.

ליביו

פורסם

ליביו לא אמרתי שזה יקרה רק שזה אפשרי

וSE נעזרה לפעמים במפיצות אחרות להפיץ במערב

אני לא זוכר איזה משחקים וחברות אבל אני כן זוכר שזה קרה יותר מפעם אחת

וזה לא דבר נדיר

חברות יפניות לפעמים עושות את זה

ואפילו חברות מערביות כמו וולב נתנו לEA להפיץ את הקופסה הכתומה לPS3

כדי לא להתעסק אם זה בעצמם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים