עבור לתוכן

שידרגתי והמחשב לא עולה...לעזרתכם אודה

Featured Replies

פורסם

אהלן כולם,

קצת פרטים...

לאחר שבשבוע שעבר קיבלתי מחשב ישן לפירוק לצורך שידרוג המחשב (הגם מאוד ישן) שלי, פירקתי את המחשב שלי ניקיתי את כל המאווררים וצלעות הקירור .

הרכבתי למחשב שלי כרטיס זיכרון נוסף (יש לי עכשיו שלושה כרטיסים של 128 במקום שניים שהיו לי בעבר) והחלפתי את הכרטיס שהיה לי (G force2mx200 32 MB) בכרטיס שהיה במחשב לפירוק (Gforce2mx400 64MB).

בקיצור, הפעלתי את המחשב והווינדוס לא עולה. עולה לי הודעה שחסר קובץ או שהוא פגוע (file missing or currupted):

system32/DRIVERS/pci.sys

מישהו יכול לעזור לי בבקשה????

פורסם

בתור התחלה, תנסה להחזיר את המחשב לקונפיגורציה המקורית ולראות אם הוא כן עולה.

אחרי זה. תוסיף חלק אחד כל פעם וככה תאתר מה הבעיה.

דבר נוסף, תנסה להכנס ל SAFE MODE - ע"י לחיצה על F8 לפני שה WINDOWS עולה ובחירה ב SAFE MODE.

אם הוא מצליח לעלות ב SAFE MODE, אז הכל סבבה. תכבה אותו מסודר ותדליק וסביר שזה יסתדר.

מחכה לעדכון.

פורסם

ערוך בבקשה את הכותרת ומחק את ה-"בבקשה עזרה!!!!", תודה.

פורסם

בתור התחלה, תנסה להחזיר את המחשב לקונפיגורציה המקורית ולראות אם הוא כן עולה.

אחרי זה. תוסיף חלק אחד כל פעם וככה תאתר מה הבעיה.

דבר נוסף, תנסה להכנס ל SAFE MODE - ע"י לחיצה על F8 לפני שה WINDOWS עולה ובחירה ב SAFE MODE.

אם הוא מצליח לעלות ב SAFE MODE, אז הכל סבבה. תכבה אותו מסודר ותדליק וסביר שזה יסתדר.

מחכה לעדכון.

הייתי עושה את אותו הדבר ואם הדבר לא עבד אז הייתי מנסה את האופציה VGA MODE במקום SAFE MODE

ואם גם זה לא עובד אז הייתי מתחיל לאתר את הבעיה כפי שמתואר

פורסם

תודה על שינוי הכותרת.

לעניין,

אני הייתי מתחיל בבדיקה של הזיכרונות עם MEMTEST86.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי להפעיל את המחשב ב SAFE MODE ב VGA MODE וגם באופציה בF8 להעלות בקונפיגורציה האחרונה הידועה למחשב אך ללא הועיל.

איך (ואם בכלל) אני יכול להריץ את התוכנה MEMTEST86 מבלי שהווינדוס עולה?

פורסם

כן. היא רצה מ CD ב BOOT.

פורסם
  • מחבר

סבבה תודה

אני אריץ אותה כשאחזור מהעבודה

פורסם

במידה והזכרונות תקינים הייתי מנסה קודם כל להחזיר את כרטיס המסך המקורי לאחר מכן להסיר את הדרייברים

שלו לאחר מכן להפעיל במצב בטוח ולהוריד דרייברים לכרטיס מסך שאליו אתה רוצה לשדרג

פורסם
  • מחבר

טוב חזרתי מהעבודה ואני הולך לנסות את ה MEMTEST86

אפשר להריץ את ה MEMTEST86 מדיסק און קי?

BOOT זה כאילו להריץ אותה במסך של דוס?

במידה והזכרונות תקינים הייתי מנסה קודם כל להחזיר את כרטיס המסך המקורי לאחר מכן להסיר את הדרייברים

שלו לאחר מכן להפעיל במצב בטוח ולהוריד דרייברים לכרטיס מסך שאליו אתה רוצה לשדרג

ניסיתי להחזיר את הכרטיס הישן אבל אותה בעיה המשיכה להופיע

פורסם

במחשבים יש שני סוגי תקלות.

חומרה ותוכנה.

בד"כ תוכנה יותר קל לבדוק ככה שאני ההיתי מתחיל משם בעיקר בגלל הודעת השגיאה שלך קשורה לוינדוס.

נסה להתקין את הוינדוס מחדש, וינדוס XP אמור להיות מודולרי אבל זה תוכנה ובכל תוכנה יש באגים.

יבגני

פורסם

א. יש בעיה נוספת. אמנם אפשר לתייק את זה כתקלת חומרה. היא מופיעה בד"כ בין המקלדת לכיסא... :lol:

ב. למה ישר להרוג את ה WINDOWS... אל תשכח שלרוב האנשים זה טראומטי, לשחזר את כל החומר וכו'...

לשאלת tvholic:

אפשר להתקין על דיסק און קי, בתנאי שה BIOS תומך בעליה מ USB DEVICE.

יותר פשוט על CD לדעתי.

פורסם

תבין, כשיש הודעה כזאת זה אומר שיש בעיה עם מספר דרייברים בוינדוס מה שיכול לגרום לתופעה הזאת זה ככה:

1). מספר כרטיסי PCI או אחרים שתופסים את אותו הנתיב.

2). תקלה בזיכרונות, אבל מצב כזה הוא נדיר מאוד, בד"כ בתקלה בזיכרונות המחשב (לא הוינדוס) לא עולה אבל נכון קורה שיש דברים כאלה.

3). תקלה בוינדוס, שזה יכול להיות חוסר בדרייבר מסוים, או השחתה.

4). נדיר ביותר, מטען סטטי, אבל זה בכלל נדיר וקורה בעיקר בבתים ישנים עם הארקה גרועה.

בשביל לבדוק בצורה האופטימלית ביותר, משתמשים בוינדוס "בתול". הסיבה היא מאוד פשוטה, וינדוס בעל בעיות יכול להצביע על תקלות נוספות שלא קשורות לבעיה שלו. ככה שיותר טוב לפסול את זה על ההתחלה.

בנוגע לאיבוד חומרים, במידה ואתה לא יודע להתקין וינדוס חדש מבלי לאבד חומרים אני ממליץ לך לפנות למשהו שמבין בתחום.

הרעיון לא לפרמט את המחיצה שעליה מותקן הוינדוס כרגע, לשמור את ההגדרות Registry באמצעות Recovery Console או כל כלי NTFS אחר.

ולהתקין מחדש, ככה שהאיבוד היחידי שיכול להגרם זה אולי חוסר תאימות בתוכנות שיהיה צריך להתקין אותם מחדש וגם זה לא קורה הרבה.

כשיש תקלה, תמיד יותר קל לפסול את התוכנה יותר מהר, ככה מגיעים לבעיה האמיתית הכי מהר והכי נכון.

ישר להתחיל עם MEMTEST לדעתי זה איבוד של זמן, כי זיכרונות לא מתקלקלים במהירות, זה קורה אבל בוא נגיד ככה שעד שהזיכרונות שלו יתקלקלו סביר יותר להניח שוינדוס שלו יהיה "מזוהם" 20 פעמים והוא יתקין מחדש. במיוחד שרוב התקלות של אנשים הם עם מערכת ההפעלה או תוכנות למיניהם (מי שעבד בתחום עם הרבה לקוחות ידע את זה).

בכל אופן אמרתי מה שלדעתי זה יכול להיות אז בהצלחה.

יבגני

פורסם
  • מחבר

המון המון תודה על התגובות.

אתמול בערב ישבתי על המחשב ולפני שהתחלתי לעשות משהו פירקתי שוב את כל הכרטיסים וחיברתי אותם מחדש כי חששתי שמשהו לא מחובר טוב\חזק...

ראו זה פלא - הכל עובד!!!!!

הורדתי עדכונים לכרטיס מסך החדש ובדקתי את החומרה בכרטיסיית מערכת וכל החלקים החדשים מזוהים.

המון תודה על כל העזרה

בהמשך אני אוסיף את הכרטיס קול ומקווה לקבל עוד כל מיני זכרונות מאנשים שזורקים מחשבים ישנים.....

שיהיה יום טוב לכולנו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים