עבור לתוכן

כרטיס מסך לעריכה ועבודות גרפיקה דו ותלת מימד?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מנסה להרכיב מפרט למחשב חדש בסביבות ה 4000-5000 ש"ח בפורום והפנו אותי לכאן כדי לברר לגבי הכרטיס שמתאים לי. אני לא חושב שכדאי יהיה לי להוציא יותר מסביבות ה 1000-1500 ש"ח על כרטיס כזה, בטוח שזה יספק.

עד עכשיו עבדתי במשך 5 שנים עם כרטיס radeon 9600 pro ולא סבלתי וזה לא היה נורא, כמובן שהכל יכול להיות טוב יותר.

אני עובד עם פוטושופ, פרמייר, הרבה מאוד אפטר אפקטס, ועבודות רציניות וכבדות במאיה (תוכנת תלת מימד).

בשום פנים ואופן לא למשחקי מחשב.

אם תוכלו בבקשה לומר לי מה מתאים לי ולא יהיה מוגזם או מיותר ללא הצורך, בהתחשב בכך שאשקיע במעבד 4 ליבות טוב ו 4 ג'יגה זיכרון למפרט החדש,

אשמח מאוד לשמוע כל דעה ועצה,

תודה רבה.

אופיר

פורסם

תצטרך גם להוסיף תקציב בכדי שנוכל לעזור לך יותר

פורסם
  • מחבר

הי :)

רשמתי: המפרט הכולל יהיה מקסימום עד 5000 ש"ח, על כרטיס שואף להוציא לא יותר מ - 1500 ש"ח.

לדוגמא, קיבלתי את השם הזה הרבה: quadro fx1500 256 mb 256 bit של nvidie.

פורסם

השאלה לאיזה רמה אתה מכוון להגיע, ומה אתה מצפה לעשות איתו.

אין ספק שהquadro יתן מענה הרבה יותר טוב במאיה מאשר כרטיס מסך למשחקים,

גם העובדה שהוא נתמך רשמית ע"י autodesk מוסיפה לו נקודות.

השאלה עד כמה באמת אתה לא רוצה בכלל לשחק משחקים במחשב,

ומה אתה עושה עם מאיה שלא תוכל לעשות עם כרטיס למשחקים, וככה אתה לא מגביל את עצמך.

לרוב השימושים כרטיסי המשחקים של ATI ו Nvidia נותנים מענה סביר+ בתוכנות תלת מימד

פה ושם פאקים בוויו פורט, וקצת חוסר תמיכה בhigh quality render בתצוגה.

אבל זה עם כרטיסים ישנים יותר, אני לא יודע איך הכרטיסים החדשים עובדים עם זה.

אם אתה לא לחוץ בזמן, בעוד שבוע-שבועיים אני מתכנן לקנות HD4870, ואני יוכל לתת לך

תשובה איך הוא עובד עם מאיה.

בכל מקרה, אם אתה בטוח שאתה לא הולך לשחק, ורק לעבוד, אז אין ספק שהquadro עדיף.

מבחינת איזה מהם?

כאן:

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/item?siteID=123112&id=9683256

יש רשימת Qualified Hardware של autodesk, כולל מערכות הפעלה ודרייבים, תעיף מבט.

ד"א, כדאי גם לברר לגבי סדרת הFireGL של ATI, המקבילה לquadro של Nvidia.

בכל מקרה, תעיין גם קצת כאן:

http://www.cad2.com/graphics_cards/index.htm

נותנים הסבר קצר על הכרטיסים והחברות.

כנראה שמה שאתה מחפש זה או quadro או FireGL, שוב רק אם אתה לחלוטין לא חושב לשחק משחקי מחשב,

למרות שלרוב הכרטיסים המקצועיים יקרים יותר, מגבילים במחשקי מחשב, וכרטיסי המשחקים יכולים לעשות את העבודה לא רע בכלל.

זאת החלטה שלך. :)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, אני אעיין. :)

אבל הרושם שקיבלתי הוא לחלוטין הפוך, שכרטיסים למשחקי מחשב הם מפוצצים במחיר, ובעלי אין ספור תכונות שאני לא זקוק להם. רק בגלל זה הדגשתי שזה לא למשחקים. ה qadro fx1500 הזה למשל שאמרו לי עליו, עולה בסביבות ה 1500 ש"ח. זה נשמע לי מתאים וטוב לי. אני מחפש רמת מקצועיות סבירה, עבודה שוטפת וטובה, לא כרטיס גרפי מקצועי יקר ערך למקום עבודה, אלא לשימוש ביתי בשביל העבודה. משהו שאני אוכל לעבוד בצורה חלקה עם המאיה באנימציות ארוכות, מודלים מורכבים, רינדורים מורכבים וכו'.

המאיה לא הולכת להיות השימוש העיקרי רוב הזמן -בשאר הזמן העיקר הוא פוטושופ, פרימייר ובעיקר אפטר אפקטס. כאשר אני כן עובד עם המאיה, לעומת זאת, אני צריך את מיטב התמיכה שאני יכול מהכרטיס.

.

אני פשוט שיערתי שכרטיס שהוא לא למשחקים יוכל לתת יכולות גבוהות יותר במחיר נמוך יותר כי יתן לי רק מה שאני צריך.

אם אתה אומר לי שדווקא כרטיס משחקים יהיה עדיף לי, אז אדרבא, רק תגידו לי איזה.

כרגע, אני מתרשם ש ה quadro fx1500 הוא התשובה (זה מה שראיתי במפרטים המומלצים לעריכה גרפית) ואני אחכה לשמוע עוד דעות ועצות לפני שאקנה. אני לא לחוץ בזמן אבל רוצה לסיים עם זה בשבוע הקרוב.

ואגב דווקא אני אישית מעדיף את ati, סתם כי אני מחבב אותם יותר. אקרא מה שנתת לי,

תודה רבה על העזרה :)

אשמח לשמוע עוד

פורסם

אין צורך בכרטיס Quadro / FireGL, לפי ההודעה שלו אפשר להבין שהוא לא מקצוען והוא הסתדר עם 9600.

ה Quadro / FireGL הם כרטיסים לסטודיו ועריכה גרפית מקצועית, מפתחי משחקים וממדלים מקצוענים משתמשים בהם.

כמו שציינת, אתה מחפש כרטיס לשימוש ביתי, ה Quadro / FireGL זה בידיוק ההפך.

כל כרטיס בסביבות 500-600 ש"ח יספיק.

פורסם
  • מחבר

הי losnir,

האם אתה משוכנע במה שאתה אומר?

המטרה של ציון זה שעבדתי עם ה 9600 במשך 5 שנים היתה כדי להראות שאפשר להסתדר, לא שזה הכי טוב או נוח שיש.

לצערי אני כן מקצוען, בעובדה שאני עובד במקצוע שדורש ממני לייצר אנימציות מקצועיות (לא ממדל, אך עובד עם מודלים מורכבים) במאיה, ולרנדר משם את התוצאות הסופיות ברמה הגבוהה והטובה ביותר. אני לא מקצוען אולי במובן של כפי שציינת אני ממש לא ממדל מקצועי או מפתח משחקים, וגם לרוב אני לא מבין במנועי רינדור למאיה, או באספקטים טכניים דומים שפשוט לא נוגעים לי. התוכנה בשבילי היא סביבת עבודה ליצירת אנימציה.

עכשיו מבחינתי כל הענייין הוא פשוט רק שכאשר אני עובד עם קבצים מקצועיים למטרות מקצועיות, אני אצטרך כרטיס שיעניק לי עבודה זורמת וטובה, מעבר ל"יחזיק מעמד".

נתקלתי בכרטיסים שפשוט לא נועדו לעבודה בתלת, וראיתי מה זה אומר. זה מזעזע, ולכן בגלל זה בהשוואה ל 9600, הוא כרטיס שלא עשה לי בעיות כלשהן כמו כרטיסים שלא יועדו לזה. זה כל מה שניסיתי לומר. זה לא אומר שאי אפשר יותר טוב.

האם ה quadro הוא באמת מוגזם? יש מישהו שיוכל להגיד לי אם הוא מסכים או לא למה שlosnir אמר?

תודה :)

פורסם

הרושם שקיבלת לא בדיוק נכון.

כרטיס מסך למשחקים, שנחשב High-end, והמילה האחרונה בשוק, עולה 1500 שקל.

בעוד שהquadro FX 1500, יחסית לתחום שלו, נחשב כרטיס mid-end ממוצע, וקיים בשוק כבר כמה שנים..

כרטיס מקצועי, שהוא חדש וHigh-end יכול להגיע למחיר של גם 5k ו10k שקל.

בגלל זה הרושם שקיבלת על המחיר הוא שגוי. ההשוואה שעשית היא לא לאותה רמה של כרטיסים.

שוב, בשביל משתמש ממוצע, ואפילו יותר מזה, כרטיס מסך למשחקים יכול להסתדר בכיף עם מאיה.

בקשר לפוטושופ, אין ממש השפעה של הכרטיס מסך על העבודה, יותר מעבד וזכרון.

בקשר לפרימייר ואפטרFX, באתר של ATI כתוב של4870/50 יש כל מיני פונקציות ותכונות שמאיצות עריכת וידאו ודברים כאלה.

אני לא יודע מה לגבי הquadro והFireGL, אבל לדעתי זה התחום שיכול לתת את המילה האחרונה בשבילך.

תברר מה ההשפעה וההבדל בין quadro או fireGL לGeforce או Radeon בעריכת וידאו.

לדעתי כרטיסי המשחקים יותר טובים בתחום הזה, אבל זה רק מקריאה זריזה ולא בדיקה מעמיקה שלי בעסק הזה, תבדוק את זה, ואל תתפוס אותי במילה.

בכל מקרה, בשביל 1500 שקל על Radeon HD4870, אתה מקבל כרטיס חדש, עם כל הטכנולוגיות האחרונות, שיכול גם להריץ לך משחקים

וגם לעבוד כמו שצריך בכל שאר העבודה שלך.

לעומת זאת, עם הquadro אתה יכול ליהיות הרבה יותר רגוע לגבי התמיכה במאיה וכל שאר תוכנות התלת מימד, ואתה יודע שאם יש בעיה, כנראה שגם

יש לה מענה מצד החברות המייצרות, בעוד שגם יצרניות הכרטיסים, וגם יצרניות התוכנות נוטות להתעלם מבאגים שנוצרים בשילוב

בין כרטיסי משחקים לתכנות תלת מימד, (מן הסתם, כי הם מעדיפים שתקנה כרטיס מקצועי ויקר), והטיפול הוא יותר איטי וארוך. (אם זה תיקוני דרייבים ודברים כאלה)

שוב, זה כנראה לא דברים קריטיים, ואתה תוכל לעבוד, אבל עם קצת באגים בתצוגה פה ושם, בערך כמו שאתה מכיר שיש לך עם הRadeon 9600.

דברים מהסוג הזה, שאולי תוקנו בכרטיסים החדשים ואולי לא. (כמה שחיפשתי באינטרנט לא מצאתי באף מקום איך ה4870 מסתדר עם מאיה).

אני אישית לא יכול להגיד לך איזה כרטיס מסך לקנות, אני עובד גם עם מאיה ופוטושופ, וגם לפעמים משחק משחקים, ואני הולך על ה4870.

בגלל שאין באמת הבדל ברמה שאתה עובד איתה במאיה, מידולים, רינדורים ואנימציות אתה תוכל לעשות בשקט עם שני הכרטיסים, ההבדל היחיד

יהיה איך תראה את הדברים בוויו פורט, כרטיס משחקים יכול להחזיק סצנות כבדות עם המון פוליגונים בתוכנה, זו לא בעיה.

פשוט הטקסטורות אולי יראו קצת פחות טוב, אפשריות של High quality render בוויו פורט יהיו קצת מוגבלות.

(בוויו פורט! לא ברנדר הסופי, כי בזה אין שום משמעות לכרטיס מסך! הרינדורים הסופיים יראו אותו דבר בכל כרטיס בעולם!)

ואולי חישובים של Dynamic וparticles יהיו קצת יותר איטיים (אני משער, לא בדקתי את זה, גם פה אל תתפוס אותי במילה).

לדעתי באמת התחום שאתה צריך לברר את ההשפעה בו היא העריכת וידאו.

אם אתה בטוח ב100% שאתה לא הולך לשחק משחקים על המחשב, הכרטיס שטוב יותר עם עריכת וידאו כנראה יהיה הכרטיס בשבילך.

פורסם
  • מחבר

תודהנ רבה בן אדם, עזרת מאוד :)

למרות שעכשיו יש לי רק יותר התלבטויות

בעקבות מה שאמרת עושה הרושם שאני אלך על כרטיס כלשהו של ati בסביבות ה 1000 עד 1500 ש"ח ואחיה איתו מעולה. הבנתי שהם באופן כללי מומלצים יותר לעבודת וידאו יחסית לנוידיה, ואני לא מוטרד מהתפקוד של כרטיס כזה במאיה, אם ה 9600 pro שירת אותי מצוין.

אז תודה רבה.

ועכשיו - איזה כרטיס בדיוק?

מדוע דוקא ה hd4870? של איזו חברה, כמה זיכרון ואיזה ספציפית מומלץ?

וכמה הוא עולה.

מדוע אתה קונה אותו דווקא?

אם אתה או אחר שקורא יודע על אופציה אחרת, כמו כרטיס דומה אך מסדרה מעט נמוכה יותר שיהיה לו יתרון אחר (כמו יותר זיכרון) ויעלה פחות, אשמח.

אם לא, אתה משכנע אותי שזה הכרטיס בשבילי.

תודה :)

פורסם

קודם כל אני רוצה להבהיר שאני לא בא לשכנע שום דבר,

אני מנסה לתת לך כמה שיותר עובדות כמו שאני יודע אותם. (ותמיד עדיף גם לך לבדוק בעצמך.. כולנו יכולים לטעות)

אני לא מקבל אחוזים מאף חברה, אז אין לי אינטרס לשכנע :)

מבחינת ה4870, יש גם את ה4850, שההבדל בניהם הוא לא עצום לדעתי לצרכים שלך, הוא קצת פחות מהיר.

הבדל נוסף בניהם הוא סוג הזכרון, ה70 מגיע עם זכרונות מסוג DDR5, וה50 עם DDR3 - עד כמה זה משמעותי? אין לי מושג :\

בקשר לכמות זכרון, עד עכשיו לשניהם היה 512MB, עכשיו יצאה גרסא של ה4850 עם 1GB.

בעקרון, כמות הזכרון אמורה להשפיע יותר מהמהירות שלו. (משמע ל4850 1GB יש ייתרון)

אבל, הכרטיס עצמו יותר חלש מה4870. למשחקים לדוגמא, עדיין עדיף את ה4870 512MB.

לתלת ועריכת וידאו אני לא סגור על זה... שווה לברר.

מבחינת חברה.. הכל די דומה.. לך על חברה עם שם טוב לכרטיסי מסך, Sapphire, HIS, Gigabyte וכו'.

(ההבדלים הם בעיקר במה שמגיע עם הכרטיס ולא בכרטיס עצמו)

מבחינת מחיר, ה4870 עולה בסביבות ה1400, וה4850 בסביבות ה1000 (לגרסאות ה512MB, עוד לא נתקלתי במחיר לגרסאת ה1GB).

למה אני קונה דווקא אותו? כי הוא, נכון להיום, נותן את היחס עלות/תועלת הכי טוב בשוק. יותר מהכרטיסים המקבילים של Nvidia.

(ד"א, נתקלתי בכמה ת'רדים של פורומים בחו"ל של תלת מימד, וגם שם ההמלצה היא על הכרטיס הזה, כנראה שלא נתקלו איתו בבעיות מיוחדות בViewport..)

בכל מקרה, עדיף ליהיות מבולבל מאשר לקנות בלי לדעת מה ולמה :)

פורסם

אם אתה לא משחק אין לך מה לקחת את ה4870 אם כבר אז תקח את ה4850.. ולדעתי בכלל אין לך צורך בכרטיס כל כך חזק.

לדעתי אתה תסתדר מצויין גם עם 3650 שעולה פחות מ400 ש"ח ולא תרגיש שום הבדל לעומת ה4870 שיעלה לך 1500 ש"ח..

פורסם

Hi there, well im a student and study architecture for my degree. i constantly use appz such as 3ds max 9 and photoshop as well as auto cad and i can tell u up front dont be stupid and buy a quadro, u do not need one, its allready been proven that 9800 x2 in sli or gtx 280 in sli are more than amazing in usage for data processing and scientifical analysis work, (superior to using multiple quad processors) i my self have a 8800 gtx setup with quad 6600 and it does a a fantastic job in rendering with great speeds. infact instead of spending that much on a quadro get a sli setup if u can, hopefully u allready have a duo or a quad. but eitherway defo not a quadro. considering the GTX 260 sepcs i would buy that since is has superior architecure to that of the

eh G80 http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3334&p=3, pure horsepower in numbers will defo push the 260 GTX FTW.

Additional Comment:

those quadro dont offer anything superior to be chargin excess of $1000 of cash, absolute poor exscuse to charge high prices. Infact my uni's computers are all pretty much duos' and G80 level cards (department for architecture) instead of buying thousands of pounds waste of money nvidia quadro crap...please dont buy that

אני לא מבין גדול בתחום וזה לא ציטוט שלי. אם זכרון מובנה גדול יותר חשוב לך, ה-gtx260 מגיע עם יותר זכרון מה-4870 (בגרסתו הרגילה)

מלבד זה שני הכרטיסים נותנים ערך דומה באותו המחיר פחות או יותר.

בנוסף ישנם דריברים ל-Quadro שעברו מודיפיקציה לא רישמית ע"מ לתמוך בכרטיסי nvidia "רגילים". אולי שווה לקחת בחשבון.

פורסם

הGTX260 גם יכול ליהיות אופציה טובה.. למרות שהוא קצת יותר יקר.

אבל רק לידע כללי , גם לכרטיסים של ATI יש דרייברים שיתפקדו כמו FireGL...

למרות שאף פעם לא יצא לי לבדוק דבר כזה, לא עם Nvidia ולא עם ATI.

פורסם

האמת שהתקנתי פעם דריבר של Quadro על ה-8800gt, רק בגלל שהוא דווח כאחלה דריבר בכלליות (ולמשחקים) והיה חדש יותר מהרגילים :P

לא חשבתי על לבדוק 3dsmax, אבל אם משחקים עבדו בסדר אז כנראה שזה אפשרי. כל מה שצריך זה modified .inf

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על כל התגובות ולכל המגיבים :)

יש לי נטיה לתמוך ב ati, אין לזה איזשהו ביסוס רציונלי. אמרתי כבר כמה פעמים, בשנים האחרונות עד רגע זה אני עובד עם ati 9600 pro, והכל בסדר.

זה נראה כאילו הבחירה ההגיונית היא באמת ללכת על כרטיס שעולה 400 במקום 1500 ש"ח, אם במובן מסוים מלבד המעבד זכרונות והארדיסק הכרטיס לא עושה לי בעיות. הם הרכיבים העיקריים שתכננתי לשדרג מלכתחילה למען האמת (כל הזמן הזה עבדתי עם הארדיסק של 80 ג'יגה, מעבד מלפני 5 שנים, ו 1.5 זיכרון, ואני מתבייש לכתוב את זה כי זה סיזיפי במשמעות העמוקה ביותר של סיזיפיות, ומיותר).

אני תכננתי רק לעשות קניה חכמה ומהירה, כי אם בכל זאת אני מצליח לתפקד עם מה שיש לי, למה לקנות כרטיס חדש לגמרי כשכמעט עוד שקלתי בהתחלה להשאר עם מה שיש לי?

הבעיה היא: 1. שמעתי על צווארי בקבוק והבנתי שאין טעם לערבב יותר מדי בין חלש לחזק

2. אני עושה קניה ל 5 שנים הבאות. יש לי את התקציב הגמיש שהצבתי לי עד 5000 ש"ח. כל פעם שבצעתי את הקניה הצנועה יותר בכוח,

לא הרגשתי תמורה, נהפוך הוא. זה מעולם לא יצא חכם. הבדל של 1500 ש"ח לבין 400 ש"ח הוא מוזר ומעצבן. אני כועס על השוק הזה

שמבוסס על השמת רוב האוכלוסיה בבלבול תמידי והצבת עשרות מוצרים בעשרות מיני קטגוריות עם הבדלים מפוזרים חסרי הגיון,

כשהפניה בסופו של דבר היא רק או לחסרי התקציב, או לחברות מבוססות. כל אנשי האמצע בצורה כזו או אחרת, כל עוד הם לא מומחים, תמיד נדפקים.

אז יש לי תחושה לא טובה לגבי קניה של כרטיס ב 400 ש"ח כאשר יש לי את האופציה לקנות כרטיס בעלות של 1000-1500 ש"ח. מי שהמליץ לי על

זה רשאי לקרוא לי מפגר. אבל אנא לנמק.

rlm, מעולם לא חשדתי שאתה בעל אינטרסים :) אתה עזרה גדולה.

וכל המגיבים, עזרתם נורא, אני מרגיש יותר מוכן לגשת לפורום של המפרטים ולבקש המלצה למפרט סופי. אני מתלבט בין שני כרטיסי ה ati שהוצעו, ה 4850 ו 4870.

אולי אם אדע מה חשיבות הזיכרון הפנימי בכרטיס מסך והיתרונות הנוספים של אחד על גבי השני, אחליט סופית וזהו. זה הסבב האחרון שאני מתכוון לעשות בפורום הזה, סליחה על ההצקות ותודה רבה על כל התגובות. מאוד ארצה לשמוע הצעות אחרונות.

דבר אחרונים - הציטוט שהביא syndrome מדבר על sli כל הזמן. מה זה?

- איך אני יכול לוודא שלכרטיסים הללו של ati יש יתרון טוב בעבודה עם וידאו (כמו ששמעתי פה ושם)? זה בהחלט ישכנע סופית וירגיע לדעת שיש

כזה, לעבודה הרבה עם האפטר. מהו המאפיין או פיצ'ר המדויק בכרטיסים שמשפיע על עיבוד וידאו ועריכת וידאו?

- מה חשיבות הזיכרון הפנימי של הכרטיס? אני מתכנן לקנות זיכרון 4 ג'יגה לבטח, ומעבד 4 ליבות q9300. יש חשיבות לתאימות עם איזה מהכרטיסים?

- האם הכרטיס החדיש יותר, 4870, דורש יותר קירור מה - 4850? איזה יתרונות בכלל יש לו על פני ה 4850 חוץ מהמספר הגבוה יותר בשם?

בבקשה, עיזרו והציעו, שכנעו בכוח, אני נתון לחסדיכם. אין לי אופי. תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים