עבור לתוכן

שאלה שמסקרנת אותי, איך עדיין לא פרצו את ה PS3, ההגנות שלו כאלו חזקות ?

Featured Replies

פורסם

כן, אבל איך ארגון ירוויח מזה מיליונים ? הוא אישית יפרוץ כל PS3 אחרי שהוא יגלה איך ? כנראה שלא.

את כל הפריצות של כל הקונסולות היום לא עשו ארגונים (כולל ה 360).

ברור שניתן לפרוץ את ה PS3, רק שכמות ההשקעה שצריך לעומת כל מה שהיה עד היום היא גדולה משמעותית.

אתה חושב מקומי

בארץ חנויות עושות את זה לבד ורק בבסטות עושים כסף מהמשחקים

תחשוב על שווקים גדולים יותר

ואיזה ארגון מפוקפק כזה או אחר

נגיד איזה מאפיה במזרח הרחוק ששולטת על איזה אלף חנויות כאלו ויותר

כל PSP\WII\360\PS2 פרוץ יכול לגלגל כסף טוב

וגם משחקים פרוצים

הPS3 פשוט לא מתאים לזה כרגע

• תגובות 75
  • צפיות 7.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

10 דיסקים DL של רוב החברות אתה תיראה ב70 שקל.

אני קונה של VERBADIM ...

כן, אבל ניתן להבין מהפורום הנ"ל שיש ניסיונות פריצה לא מעטים ופשוט זה מסובך מאוד בגלל ש

- השקיעו שם ה-מ-ו-ן (הרבה יותר מ 360?) באבטחה.

- זו טכנולוגיה חדשה של מעבד ובאס.

- זו טכנולוגיה חדשה של המדיה.

זה לא קשור לכלכלי או כל שטות אחרת, פשוט זה קשה ועדיין לא הצליחו.

מה הקשר? הפריצה היא עקרונית תוכניתית , פחות חומרתית (או שבכלל לא חומרתית -אבל אני לא רוצה סתם לזרוק באוייר).

כשאני אומר חומרתית אני מתכוון לזה שזה לא קשור לזכרונות / מעבד וכו' , אולי יש לך הגבלות חומרתיות (כמו למשל הסיבה למה את הלא יכול לשחק מההארדיסק) אבל אולי גם זה רק קשור לתוכנה.

פורסם

modchip זה חומרה, זה לא תוכנה.

וגם אם אתה מדבר על פריצה תוכנתית (ולא חומרתית) עדיין יש לך פה מעבד חדש שלא היה קיים לפני כן, עם מבנה וארכיטקטורה ופקודות חדשות (אפילו ה 360 מבוסס על מעבדי powerpc).

וזה לא קשור רק לתוכנה, ל cell יש בפנים מערכת הפעלה פנימית בתוך המעבד עצמו שנועדה למנועה מהתעסקות והרצה של תוכנות לא מורשאות.

פורסם

הcell מבוסס על powerpc

זה שיש לו ליבות עזר אני לא חושב שזה בכלל קשור

סך הכל ה cell מקבל מידע מהרכיבים האחרים

כמו כל מעבד ראשי אחר

תן לו מידע שהPS3 תומך בו והוא יקרה אותו

אם כבר הגנות זה קודם כל חייב להיות במערכת הפעלה של הPS3

ובדיסקים עצמם

אולי סוני הכניסה גם רכיב חומרתי שיעזור לה בהגנה

אבל התוכנה זה קודם כל

פורסם

אבל התוכנה זה קודם כל

תודה קרירין.

גם ב360 הפריצה היא שינוי הקשוחה של הכונן האופטי (שזה כמובן תוכנתי ולא חומרתי , למרות שזה נשמע חומרתי).

פורסם

הcell מבוסס על powerpc

זה שיש לו ליבות עזר אני לא חושב שזה בכלל קשור

http://www-128.ibm.com/developerworks/power/library/pa-cellsecurity/

"The SPE plays a key role in the Cell BE security architecture." או בעברית, ליבות העזר משחקות תפקיד עיקרי במנגנון האבטחה של המעבד.

סך הכל ה cell מקבל מידע מהרכיבים האחרים

כמו כל מעבד ראשי אחר

תן לו מידע שהPS3 תומך בו והוא יקרה אותו

בול שיט, לך תקרא מה זה hypervisor, מפתחות הצפנה, חתימות אמינות, הצפנה בחומרה רק כדי לקבל מושג ראשוני עד כמה שונה מעבד כזה "ממעבד ראשי אחר" (אפילו ההגנה פה של ה hypervisor אמורה להיות יותר טובה מב 360, ככה שפריצות שמצאו במנגנון של ה 360 לא אמורות בכלל להיות אפשרויות פה).

אם כבר הגנות זה קודם כל חייב להיות במערכת הפעלה של הPS3

ובדיסקים עצמם

אבל התוכנה זה קודם כל

כן, טוב.. גם אני יכול לזרוק שטיוות לאוויר על ימין ושמאל, אבל זה לא יקדם כלום.

פורסם

http://www-128.ibm.com/developerworks/power/library/pa-cellsecurity/

"The SPE plays a key role in the Cell BE security architecture." או בעברית, ליבות העזר משחקות תפקיד עיקרי במנגנון האבטחה של המעבד.

בול שיט, לך תקרא מה זה hypervisor, מפתחות הצפנה, חתימות אמינות, הצפנה בחומרה רק כדי לקבל מושג ראשוני עד כמה שונה מעבד כזה "ממעבד ראשי אחר" (אפילו ההגנה פה של ה hypervisor אמורה להיות יותר טובה מב 360, ככה שפריצות שמצאו במנגנון של ה 360 לא אמורות בכלל להיות אפשרויות פה).

כן, טוב.. גם אני יכול לזרוק שטיוות לאוויר על ימין ושמאל, אבל זה לא יקדם כלום.

כל קוד שרץ על ה360 מוצפן במפתח 1024bit זה הגנה מפני הרצת קוד לא חתום על המערכת לא בדיקות דיסק, וזה לא שלא מצאו פריצות בhypervisor של הPS3 בשביל להריץ קוד לא חתום, אבל שוב אין לזה שום קשר להגנה על דיסקים אז תפסיק לקשקש.

ד"א מבחינת אבטחה אימות הקוד ב360 זהה לPS3, הליבה הראשית של הCELL זה מעבד PowerPC רגיל לחלוטין.

פורסם

mandarin אתה זורק דברים לאוויר אבל שוכח שבשורה התחתונה הPS3 מריץ משחקים מהבלו רי

תצליח לעשות העתק של 100% למשחק PS3 ואפילו בלי פריצה הוא ירוץ

נכון שזה כבר הרבה יותר קשה אבל תאורטית אפשרי

העלות להקים מפעל כזה גם ככה תהייה גבוה מאוד

כל העניין בלזמבר הגנות זה להצליח "לעבוד" על ההגנות

היו הרבה דברים שנחשבו בלתי פריצים ונפרצו

ותראה שאם הPS3 יהפוך נפוץ מאוד ומחירי הבלו רי ירדו יפרצו גם אותו

תזכור שדיברו הרבה על ההגנות של הבלו רי והHD-DVD וגם הם נפרצו

וויסטה נפרצה

XBOX360 נפרץ

זה שאלה של זמן וכסף -אם לסוני הייתה הגנה באמת בלתי פריצה

המניות שלה היו מגיעות למאדים

אבל זה לא המצב

בזמנו לקח המון זמן לפרוץ לגימקיוב

ומשתי סיבות זה די דומה

1-מדיה

2-ביקוש

פורסם

אצלי רעיון טיפה שונה והרבה יותר זול

ראיתי כמה סרטונים ביוטיוב שחיברו את ה PS3 למחשב ביתי אם זה אכן אמיתי.

אז תגידו לי האם זה אפשרי לחבר בצורה כל שהיא את ההארד דיסק של המחשב לקונסולה (הארד דיסק חיצוני למשל)

ולהשתמש בו במקום הBR

כפי שציינתם 1500 עולה כונן BR והארד דיסק של נגיד 500 GB עולה מתחת ל 500 שקל

אז זה יוצר פתרון לBR

אבל השאלה היא האם זה אפשרי בכלל

אני ייודע שחלק ממכם יצחקו עלי אבל אם לקחת את זה ברצינות

למצוא דרך לייצר נגיד צ'יפ שאם התקנתו זה יבטל את הBR וישתמש בHDD במקום.

אבל אז יש את הצד השני ה"מפעלים" לדיסקים פרוצים יהיה חסר משמעות.

פורסם

אני לא מבין בגרוש בעניינים האלה, אבל אני חושב שהרגע עלית על רעיון שבתיאוריה לפחות הוא גאוני ב"פשטות" שלו. :jump:

פורסם

אני לא מבין מה אתם מדברים על פריצת קונסולה אם זה כלכלי או לא, נירא לכם שהקבוצות שפורצים אותה (או כל קונסולה אחרת) הם אלה שמרוויחים בזה? הם מפיצים את זה ברשת ככדי שכולם ישתמשו....

אין בזה שום עניין כלכלי, הכל עניין של אתגר שהאקרים אוהבים את זה ובסופו של דבר גם זה יפרץ בלי שום קשר אם הוא ירוויח מזה או לא.

פורסם

אני לא מבין מה אתם מדברים על פריצת קונסולה אם זה כלכלי או לא, נירא לכם שהקבוצות שפורצים אותה (או כל קונסולה אחרת) הם אלה שמרוויחים בזה? הם מפיצים את זה ברשת ככדי שכולם ישתמשו....

אין בזה שום עניין כלכלי, הכל עניין של אתגר שהאקרים אוהבים את זה ובסופו של דבר גם זה יפרץ בלי שום קשר אם הוא ירוויח מזה או לא.

תגיד לי נראה לך שמרכיבים צ'יפים מערכות אלקט' לילדים בכיתה ה'?

הסתכלת על צ'יפ לקונסולה מתישהו? זה מעגל משולב מורכב שמיוצר במפעל באיכות שלא תבייש את שאר חלקי האלקט' בקונסולה אם היית יודע כמה עולה לייצר מעגל משולב במפעל היית מבין כמה הם מוכרים וכמה כסף עושים מזה אז כן זה מאוד כלכלי לפרוץ קונסולות כאשר יש סיבה לזה. המחיר של צ'יפ יכול להגיע לכמחצית עלות הקונסולה הרווח פה עצום.

פורסם

אני לא מבין איך זה סותר את הטענה שלי שהאקרים עושים את זה בשביל האתגר???

לא אני לא מאמין שמרכיבים שמה מערכות אלקטרוניות לילדים בכיתה ה', אני מאמין ששמים שמה כ"כ הרבה הגנות ומשקיעים בזה סכומי עתק רק כדי לשמר את הקונסולה מפני פריצה ואני לא טוען שהפורצים שם מישהו בכיתה ה', אלא לדוגמא מישהו בתעשיית ההי טק שמבין עניין ועושה את זה כי הוא רוצה וזה מעניין אותו.

ומצטער אני לא מבין איך קבוצת האקרים מרוויחה מזה שהיא שהיא פורצת את הצ'יפ.... אם תואיל להסביר איך הקבוצה תרוויח מזה אני אשמח.

פורסם

אני לא מבין איך זה סותר את הטענה שלי שהאקרים עושים את זה בשביל האתגר???

לא אני לא מאמין שמרכיבים שמה מערכות אלקטרוניות לילדים בכיתה ה', אני מאמין ששמים שמה כ"כ הרבה הגנות ומשקיעים בזה סכומי עתק רק כדי לשמר את הקונסולה מפני פריצה ואני לא טוען שהפורצים שם מישהו בכיתה ה', אלא לדוגמא מישהו בתעשיית ההי טק שמבין עניין ועושה את זה כי הוא רוצה וזה מעניין אותו.

ומצטער אני לא מבין איך קבוצת האקרים מרוויחה מזה שהיא שהיא פורצת את הצ'יפ.... אם תואיל להסביר איך הקבוצה תרוויח מזה אני אשמח.

בוא נראה, מישה מתכנן צ'יפ, מייצר אותו, מוכר אותו לכל העולם בכמויות מסחריות...

איפה כאן נכנס הכסף? באמת מעניין מאוד...

::)

פורסם

אה העתקת מבנה של הצ'פ לא חשבתי על זה ככה....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים