עבור לתוכן

מעבד Q6600 פתיחת Rar יחסית איטית ומולטיסקינג.

Featured Replies

פורסם

אז ככה יש לי תופעה מוזרה, או שזה לא מוזר, ופשוט ציפיתי למשהו אחר.

יש לי מעבד בעל 4 ליבות Q6600 עם OC ל3 גיגהרץ

שאר המפרט תוכלו לראות בצד או למטה בחתימה.

בכל מקרה יש לי סוג של שתי בעיות.

הראשונה. למשל, אני מחלץ 4 קבצי Rar הפתיחה שלהם יחסית איטית, (אני מודע שלפעמים יש כיווצים חזקים יותר)איטית אני מתכוון דומה אולי קצת יותר מהירה מהמחשב AMD הישן שלי 3200

הקטע הוא גם בtask Manager המעבד כמעט ולא עובר את ה 25% והשאלה שלי למה?, למה הוא לא יכול לפחות להשתמש באיזה 80% או לפחות 70% מהמהירות שלי ולחץ לי לי את הקבצים האלו מהר יותר?

ובקשר למולטיסקינג לפעמים אני פותח מלא חלונות פירפוקס התקנת משחק כבד ברקע פוטשופ וכל מיני דברים כאלו.

ואני כן מרגיש סוג של האטה בתגובות, אף פעם לא ממש קיבלתי תקיעה, כמו המעבד חד ליבתי הישן שלי אבל יש תגובות איטיות יותר.

אני מרגיש שזה טבעי..

אבל שוב בTask Manager המעבד לא עובר את ה 30% והזכרון לא משתמש יותר מגיגה וחצי רוב המקרים הרבה פחות, מתוך 2 גיגה.

הפעם היחידה שראיתי את המעבד שלי והזכרון שלי "נטחנים" וקיבלתי תקיעות זה היה בתוכנת prime95 לבדיקת יציבות ה OC שלי, וגם

שביקשתי ממנו לא להעמיס על הזכרון רק על המעבדים, יכולתי לנווט במחשב בצורה חלקה..

אז למה עם תוכנות יום יומיות אני מקבל האטה בתגובה?

כמו למשל חלון שנפתח לאט יותר וכדומה.

כי חשבתי שכל הפוינט של מעבד בעל 4 ליבות שהוא יכול להתמוד עם מולטי טאסקינג. אה וזכרו, זה כמעט אף פעם לא מראה לי שהוא עובר את ה 50% בTask Manager.

מקווה שתוכלו לעזור לי בנושא, תודה.

פורסם

אולי לא הגדרת בתוכנה שהמחשב ישתמש ב-4 הליבות?

אולי לא צריך כוח מחשוב גדול כל כך לצורך זה, והקשיח הוא זה שמאט אותך?

יש עוד משהו, Q6600 הוא 2400Ghz אם אני לא טועה, ואם לא כל הליבות בשימוש אז הוא הרבה פעמים איטי יותר מכפולי ליבות או חדי ליבות.

פורסם
  • מחבר

אולי לא הגדרת בתוכנה שהמחשב ישתמש ב-4 הליבות?

אולי לא צריך כוח מחשוב גדול כל כך לצורך זה, והקשיח הוא זה שמאט אותך?

יש עוד משהו, Q6600 הוא 2400Ghz אם אני לא טועה, ואם לא כל הליבות בשימוש אז הוא הרבה פעמים איטי יותר מכפולי ליבות או חדי ליבות.

בתוכנה מוגדר לו Multithreding

וכמו שציינתי המעבד הוא על אוברקלוק של 3 גיגה הרץ והוא כן משתמש בכל הליבות. אני מניח, שאולי יש מצב שהארד דיסק מגביל אותי.

אבל עם זאת ציפתי ליתרון מוחץ על המחשב הישן שלי. ברור שאני מרגיש שיפור.

אבל ציפיתי למולטיטסקינג חלק לגמרי.

זה מה שאינטל הבטיחו מולטיסקינג ווירטולזיישן.

ואני לא בדיוק מקבל את זה, וזה קצת מאכזב במיוחד שאני רואה שמעבד לא משתמש יותר מ 30% מהכוח שבו.

אז מה כל הפוינט?.

רק בגלל סיבות אלו פחרתי מעבד בעל 4 ליבות ולא את ה 8400.

פורסם

אם אתה פותח RAR לאותו הרדיסק שבו הוא יושב אז וודאי שההרדיסק יגביל.

אם יש לך שני דיסקים אז פשוט תוריד לדיסק אחד ותפתח לדיסק שני, ואז אתה תראה שהפתיחה תעשה יותר מהר והמעבדים ינוצלו בהתאם.

זה גם תלוי בסוג הקבצים בתוך הRAR ובעוצמת הכיווץ שבה כיווצו במקור (LOW MEDIUM HIGH ULTRA HIGH).

יש לפעמים קבצים שכמעט ולא ניתן לכווץ, ולכן למעבד אין הרבה מה לעבוד בפתיחה או כיווץ שלהם.

למשל CD IMAGES למניהם.

הנה דוגמא לכוחו של ה QUAD במולטיטסקינג.

עשיתי כיווץ 6GB נתונים.

הגדרתי ל WINRAR לא לעבוד עם CPU1.

לקח לו 20 דקות לכווץ ושלושת הליבות עבדו בסביבות 90%.

בזמן שהוא כיווץ שיחקתי לי להנאתי ללא שום הפרעות במשחק אסטרטגיה.

DUAL CORE באותה תצורה היה משתמש רק עם ליבה אחת לRAR ולוקח פי שלוש זמן. :lol:

ה6GB דרך אגב הפכו ל1.35GB עם הגדרת כיווץ של BEST.

ועכשיו נכנס לי יופי על DISC ON KEY.

;D

פורסם

מצטרף..

מה לגבי מולטיטאסקינג?

פורסם
  • מחבר

אם אתה פותח RAR לאותו הרדיסק שבו הוא יושב אז וודאי שההרדיסק יגביל.

אם יש לך שני דיסקים אז פשוט תוריד לדיסק אחד ותפתח לדיסק שני, ואז אתה תראה שהפתיחה תעשה יותר מהר והמעבדים ינוצלו בהתאם.

זה גם תלוי בסוג הקבצים בתוך הRAR ובעוצמת הכיווץ שבה כיווצו במקור (LOW MEDIUM HIGH ULTRA HIGH).

יש לפעמים קבצים שכמעט ולא ניתן לכווץ, ולכן למעבד אין הרבה מה לעבוד בפתיחה או כיווץ שלהם.

למשל CD IMAGES למניהם.

הנה דוגמא לכוחו של ה QUAD במולטיטסקינג.

עשיתי כיווץ 6GB נתונים.

הגדרתי ל WINRAR לא לעבוד עם CPU1.

לקח לו 20 דקות לכווץ ושלושת הליבות עבדו בסביבות 90%.

בזמן שהוא כיווץ שיחקתי לי להנאתי ללא שום הפרעות במשחק אסטרטגיה.

DUAL CORE באותה תצורה היה משתמש רק עם ליבה אחת לRAR ולוקח פי שלוש זמן. :lol:

אוקיי, כן הנחתי לעצמי שזה קשור להרדיסקים עם ה ווינראר.

קודם כל ב Winrar רק ראיתי אופציה אחת שהיא לתת לו להשתמש במולטיטריידינג, או לא לתת, לא ראיתי שאני יכול לבחור ליבות מסוימות.

וגם כמו שציינת פה נתת ל 3 ליבות להשתמש ב 90% איך אני עושה כזה דבר, בווינראר, ובתוכנות אחרות.

למשל התקנת משחק , עריכה בפוטשופ, פיירפוקס, ועוד איזה תוכנה לא עולה לי בראש עכשיו. או אפילו לשחק תוך כדי עריכה :P.

בכל מקרה איך אני יכול לתת לכל ליבה לעבד משהו אחר?

ואני בכלל חשבתי שזה אוטומט.

כשאני עושה את כל הדברים האלו יחד המעבד שלי מגיעה לאיזה 35%

אבל מגיב באיטיות, למשל אם אני פותח חלון חדש.

אני רוצה שלמשל מעבד אחד או 2 או שלוש יטפלו בהתקנה של המשחק, ושבמעבד השני, אני אוכל לפתוח חלון בלי דילאי.

כי לפי מה שהבנתי זה התפקיד של המעבד הזה, שאני לא ארגיש איטיות.

ואני אדגיש שוב שאני לא באמת מעמיס על המערכת במליון דברים.

ותודה על העזרה והסברים.

פורסם

כשהשתמש ב4 ליבות הם עבדו בסביבות 70%.

הסיבה שהמעבד הגיע ל90% עם הליבות זה בגלל ש:

א) קיבצתי הכי חזק שWINRAR מסוגל (BEST)

ב) כיוונתי בTASK MANAGER לישום RAR32 ב AFFINITY לא לעבוד עם אחד הליבות כדי שהמשחק (באופן אוטומטי) יעבוד עם הליבה.

יכול להיות שגם אם לא הייתי מבטל ליבה לWINRAR הכול היה רץ חלק מכיוון שהWINRAR היה נדחף החוצה מאחד הליבות מתוך הגדרות הPRIORITY.

בדרך כלל אין צורך לכוון שום דבר, הוינדוס מחלק ישומים בין הליבות באופן אוטומטי, אבל מכיוון שהWINRAR באופן טיבעי משתמש בכל הליבות הגדרתי לו שלא ידחף לליבה מספר 1.

פורסם
  • מחבר

אוקיי הבנתי.

אגב אתה אף פעם לא חווה סוג של איטיות במולטיטסקינג?

ושוב תודה על העזרה והתשובות, השכלתי.

פורסם

אגב אתה אף פעם לא חווה סוג של איטיות במולטיטסקינג?

בקשר לאיטיות שאתה מרגיש, קשה לי לומר לך בדיוק, תן יותר פרטים ואולי אני יוכל להבין ממה זה נובע.

אצלי אין כזה דבר איטיות חוץ מפעמים נדירים שהדפדפן מתחרפן בגלל אתר מבוגג.

הדבר היחידי שיכול לגרום איטיות זה טחינת הרדיסק ע"י ישום אחד בזמן שישום אחר צריך לקרוא ממנו נתונים.

ותעשה DEFRAG באופן קבוע זה מאוד חשוב.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=349867.0

המלצה: לא להשאיר בדפדפן הרבה דפים פתוחים כשאתה לא עובד איתו, הוא עלול להפוך לחור שחור עם הזמן.

פורסם

אז ככה יש לי תופעה מוזרה, או שזה לא מוזר, ופשוט ציפיתי למשהו אחר.

יש לי מעבד בעל 4 ליבות Q6600 עם OC ל3 גיגהרץ

שאר המפרט תוכלו לראות בצד או למטה בחתימה.

בכל מקרה יש לי סוג של שתי בעיות.

הראשונה. למשל, אני מחלץ 4 קבצי Rar הפתיחה שלהם יחסית איטית, (אני מודע שלפעמים יש כיווצים חזקים יותר)איטית אני מתכוון דומה אולי קצת יותר מהירה מהמחשב AMD הישן שלי 3200

הקטע הוא גם בtask Manager המעבד כמעט ולא עובר את ה 25% והשאלה שלי למה?, למה הוא לא יכול לפחות להשתמש באיזה 80% או לפחות 70% מהמהירות שלי ולחץ לי לי את הקבצים האלו מהר יותר?

ובקשר למולטיסקינג לפעמים אני פותח מלא חלונות פירפוקס התקנת משחק כבד ברקע פוטשופ וכל מיני דברים כאלו.

ואני כן מרגיש סוג של האטה בתגובות, אף פעם לא ממש קיבלתי תקיעה, כמו המעבד חד ליבתי הישן שלי אבל יש תגובות איטיות יותר.

אני מרגיש שזה טבעי..

אבל שוב בTask Manager המעבד לא עובר את ה 30% והזכרון לא משתמש יותר מגיגה וחצי רוב המקרים הרבה פחות, מתוך 2 גיגה.

הפעם היחידה שראיתי את המעבד שלי והזכרון שלי "נטחנים" וקיבלתי תקיעות זה היה בתוכנת prime95 לבדיקת יציבות ה OC שלי, וגם

שביקשתי ממנו לא להעמיס על הזכרון רק על המעבדים, יכולתי לנווט במחשב בצורה חלקה..

אז למה עם תוכנות יום יומיות אני מקבל האטה בתגובה?

כמו למשל חלון שנפתח לאט יותר וכדומה.

כי חשבתי שכל הפוינט של מעבד בעל 4 ליבות שהוא יכול להתמוד עם מולטי טאסקינג. אה וזכרו, זה כמעט אף פעם לא מראה לי שהוא עובר את ה 50% בTask Manager.

מקווה שתוכלו לעזור לי בנושא, תודה.

אני יכול להגיד לך רק דבר אחד:

כרגע יש לי Q6600 בסטוק וגם אני מרגיש לפעמים שהוא ממש איטי,

לעומת זאת שהיה לי את המעבד הישן: פנטיום 4 2.8GHZ והוא היה עובד לי לא פחות מהר מה-Q6600 כאילו אני לא מרגיש הבדלים עצומים.

חשבתי לעשות אוברקלוק ל-3GHZ כמוך אבל אם את אומר שהביצועים עדיין לא מספקים אז ???

חבל שאין ניצול גבוהה של הליבות.

פורסם
  • מחבר

כן, כבר Ages לא עשיתי Defrag יכול להיות שזה מזה.

והאיטיות שאני חווה זה בעצם בעת התקנת משחק או תוכנה.

למשל אני פותח חלון של אקספלורר, לא IE אז במקום שזה יפתח Instantly הוא כאילו חושב על זה. ואחרי שניות לפעמים שניות ארוכות הוא מחליט טוב נו אני אפתח. או תוכנה אחרת.

להבדיל כשאני לא מתקין כלום, זה נפתח במידית. וזה דבר שדי מציק לי ביוחד שלמטרות אלו רכשתי מרובע ליבה.

וזה קצת מזכיר לי את ימי ה AMD חד ליבתי הישן שלי, שם זה בכלל היה נתקע, וזה לא חמור כמו שם, אבל זה עדיין קיים, ואני ציפיתי לעבודה חלקה בלי תקיעות, ובלי האטות.[br]פורסם בתאריך: 25.07.2008 בשעה 16:37:32

אני יכול להגיד לך רק דבר אחד:

כרגע יש לי Q6600 בסטוק וגם אני מרגיש לפעמים שהוא ממש איטי,

לעומת זאת שהיה לי את המעבד הישן: פנטיום 4 2.8GHZ והוא היה עובד לי לא פחות מהר מה-Q6600 כאילו אני לא מרגיש הבדלים עצומים.

חשבתי לעשות אוברקלוק ל-3GHZ כמוך אבל אם את אומר שהביצועים עדיין לא מספקים אז ???

חבל שאין ניצול גבוהה של הליבות.

אוקיי, אני לא ממש טוען שהביצועים איטיים לפחות לא לעומת המחשב הישן שלי, אני מאוד מרוצה מהמעבד שלי.

מהיר, במשחקים כבדים, חוץ מקרסיס, שום דבר אף פעם לא נתקע וגם בעבודה מסיבית בפוטשופ עם רזולציות גבוהות ועשרות שכבות, הכל חלק.

מה שכן.. מהמולטיטסקינג אני קצת מאוכזב כי ציפתי ליותר.

וזה בעיקר קורה כשאני מתקין משהו כשאני חושב על זה. ורוצה בינתיים לעשות עוד דברים.

בקרוב אקנה מאורר חדש ואנסה להגיע ל3.6 נראה אם זה ישפר לי ביצועים שנראים לעין.

פורסם

ראיתי במפרט שלך שאתה עובד עם VISTA ULTIMATE ויש לך רק 2GB זיכרון.

יכול מאוד להיות שזה משפיע על הביצועים במולטיטסקינג.

לא חסר הרבה כדי שהויסטה ישתלט על כל הזיכרון, במיוחד VISTA 64 שאוכל זיכרון כמו חטיפים מלוחים.

אם יש לך VISTA 64 אני מאוד ממליץ להוסיף עוד 2GB.

ואם יש לך VISTA 32 גם יעזור אבל פחות קריטי.

פורסם
  • מחבר

ראיתי במפרט שלך שאתה עובד עם VISTA ULTIMATE ויש לך רק 2GB זיכרון.

יכול מאוד להיות שזה משפיע על הביצועים במולטיטסקינג.

לא חסר הרבה כדי שהויסטה ישתלט על כל הזיכרון, במיוחד VISTA 64 שאוכל זיכרון כמו חטיפים מלוחים.

אם יש לך VISTA 64 אני מאוד ממליץ להוסיף עוד 2GB.

ואם יש לך VISTA 32 גם יעזור אבל פחות קריטי.

זה 32 ביט.

אבל מצד שני, כמו שציינתי אני לא חושב שהוא אי פעם השתמש במעל 1.2 גיגה

אולי במשחקים, אבל במשחקים אין לי בעיה.

ורק שעשיתי מבחני יציבות בכל מיני תוכנות שאמורות להשתמש בכל הזכרון.

ופעם היחידה שהוא הגיע ל 1.7 זה כשהשתמשתי בתוכנת VMware

אבל זה טבעי.

פורסם

darq ה-Multitasking לא יעזור לך כשאתה עם קשיח 1. כמו שמישהו אמר כבר, אם היית פותח מקשיח 1 לקשיח 2, אז זה היה הרבה יותר מהר כי מתבצעת פעולת קריאה ופעולת כתיבה מאותו כונן... בפלאש (SSD) זה לא אמור לקרות למשל (ממה שהבנתי), אתה רק מוגבל מרוחב הפס (נגיד Sata 3Gbps).

פורסם
  • מחבר

darq ה-Multitasking לא יעזור לך כשאתה עם קשיח 1. כמו שמישהו אמר כבר, אם היית פותח מקשיח 1 לקשיח 2, אז זה היה הרבה יותר מהר כי מתבצעת פעולת קריאה ופעולת כתיבה מאותו כונן... בפלאש (SSD) זה לא אמור לקרות למשל (ממה שהבנתי), אתה רק מוגבל מרוחב הפס (נגיד Sata 3Gbps).

יש לי שני קשיחים..

אחד 500GB Sata

ואחד 164GB IDE

שנייהם 7200RPM

ואני כל הזמן פותח מדיסק לדיסק ואני לא ראיתי שום שיפור משמעותי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים