עבור לתוכן

בעיה גדולה - המחשב "נדלק" אבל לא עולה

Featured Replies

פורסם

בזמן האחרון היו לי בעיות עם המאווררים במחשב - המאוורר של המעבד כבר בעייתי זמן-מה, אבל אפשר להפעיל את המחשב בלעדיו בסדר (ac freezer 64),

אבל שלשום הלך לי גם ה 120 מ"מ האחורי (לא לגמרי, הוא פשוט התחיל לעשות רעשים ועובד ב RPM הרבה יותר נמוך).

זה גרם לזה שהמחשב מתכבה לפעמים כשמפעילים דברים כבדים, אבל אחרי זה הוא עובד בסדר יחסית...

אתמול הפעלתי איזה משחק, אחרי דקה בערך המחשב נתקע (חומרתית כזה, לא של הוינדוס) ו"נכבה" - מה שהיה על המסך נעלם, זה נראה כאילו המחשב דלוק, אבל כלום לא קורה.

מאז כל פעם שאני מדליק את המחשב, הוא נדלק (הנורות דלוקות, מה שנשאר מהמאווררים עובד, יש ביפ בהתחלה), אבל שום דבר אחר לא קורה: המסך ב Stand-By (כאילו המחשב מכובה) וזהו.

איפה יכולה להיות הבעיה?

-מה שבטוח, יום ראשון אני אלך לקנות מאווררים חדשים למעבד ולמארז

-ניסיתי לאפס את הביוס (להוציא את הסוללה) - לא עבד (אבל סיפור טוב, הוצאתי עם מזלג, הסוללה עפה מאחורי הלוח אם ולקח לי יותר מ 10 דקות עד שהצלחתי להוציא אותה ;D)

מקווה שפירטתי מספיק, ולא חפרתי יותר מדי,

תודה

עריכה:

מצאתי את זה אצל מיקרוסופט - ניסיתי כבר את רוב הדברים הראשונים - ונראה לי שהבעיה היא 7:

יש סיכוי שמשהו נשרף? (אני אבוד אם כן, כל הטכנולוגיות של המחשב עברו מהעולם :|) ואם כן יש דרך פשוטה לדעת מה?

פורסם

קודם כל תוודא חיבורים של כרטיס מסך למסך וכרטיס מסך ללוח אם (וגם חשמל לכרטיס מסך אם קיים). ועל הדרך גם זיכרונות ושאר כרטיסים וחיבורי חשמל אל הלוח-אם 4 פינים ו-24 פינים.

דבר שני, תנסה לחבר את המאווררים שאינם עובדים לחיבורי חשמל אחרים. במקרה של ה-Freezer- תחבר אותו לחיבור אחר בלוח אם ותראה אם הוא עובד או לא.

תנסה גם להשאיר דברים מינימליים מחוברים ולראות אם המחשב עולה כמו שצריך. תשאיר רק מעבד לוח זיכרונות וכרטיס מסך.

פתח את החוברת של לוח האם שלך ותחפש Clear CMOS, עליך למחוק את הערכים שבזיכרון הלא-נדיף, AKA לאפס את הביוס ע"י ג'מפרים. תעקוב אחר ההוראות במדויק. לפעמים כתוב שצריך לחכות כמה שניות לפני ההחזרה של הג'מפר למקומו. זה אינדיוידואלי, משתנה בין לוח ללוח ולכן אני לא יכול לומר לך איך לעשות זאת (אלא אם כן ידעתי איזה לוח יש לך).

פורסם
  • מחבר

האמת קשה לי להאמין שרוב הפתרונות מתאימים, כי זה לא שקרה משהו פיזי למחשב (נגיד תזוזה פתאומית), אלא הוא נתקע חומרתית באמצע משחק ומאז הוא במצב הנ"ל...

דבר שני, המאווררים עובדים, אבל ב RPM נמוך מאוד (כזה שאפשר לעצור אותם עם היד בלי בעיה בכלל) - חיבור יכול לגרום לזה?

בכל מקרה, אני אנסה את האפשרות של ה Clear CMOS והחיבורים כשהמחשב יהיה בהישג יד. הלוח שלי זה MSI Neo 4 Platinum, אם זה אומר לך משהו...

תודה רבה

פורסם

נשמע לי שיש בעיה או עם הספק כוח או הכרטיס מסך....

תנסה להפעיל את המחשב רק עם דברים הכרחיים נגיד הארד דיסק, כרטיס מסך,זכרונות וקירור מינימלי ותראה אם יש תמונה....

המאוורר של המעבד כבר בעייתי זמן-מה, אבל אפשר להפעיל את המחשב בלעדיו בסדר
אני בטוח שגם זה קשור לבעיה....

אני מתפלא שהוא יכול לעבוד בלי קירור בכלל.....

פורסם
  • מחבר

מצטער על התגובה המאוחרת, המחשב עדיין סוג של מושבת, אבל יש עדכון:

קניתי והתקנתי קירור חדש למעבד (AC Freezer 64 Pro), ואחרי כמה ניסיונות המחשב בערך עלה:

עולה לי מסך הפתיחה (זה של הלוח אם) עם משהו שנראה כמו ארטיפקטים - על כל המסך יש סימנים כמו נקודותיים (:) בצורות שונות קצת אבל מפוזרים בהפרשים שווים...

בכמה מהניסיונות הצלחתי להעלות את הביוס והפוסט (הביוס עבד בסדר, הפוסט לא הגיב), ובניסיון אחד הצלחתי להעלות את המערכת ב safe mode אבל זה היה כאילו לא היו בכלל דרייברים לכרטיס מסך (ובהגדרות של מאפייני תצוגה לא זוהה הכרטיס המסך) וחלק מהדברים (כמו כיבוי) עבדו ממש איטי

מישהו מזהה מה הבעיה עכשיו?

פורסם

כשהעלית אותו בsafe mode זה היה בvga mode?

פורסם

הייתה לי את אותה הבעיה תבדוק את הקירור שלך ותחליף משחה עם יש צורך ובקשר לזה שהמאוררים עובדים בRPM נמוך זה יכול להיות אבק או ספק כוח

תבדוק גם תחיבור של הכרטיס מסך אולי הוא מלא אבק במגעים זה גם יכול להיות בעיה

פורסם
  • מחבר

טוב, אמרתי WHAT THE HELL, נשאר לי כמה ימים למימוש אחריות, אז שלחתי את הכרטיס... מקסימום אם הוא לא מקולקל הוא יישלח בחזרה

oha8:

מה ז"א? בחרתי באפשרות הראשונה של SAFE MODE (כשהאפשרויות היו זה, עם NET, עם CMD, עם LAST KNOWN CONF, ו START WIN NORMALLY)

אגב, ראיתי אתמול שהמאווררים של הספק לא עובדים בכלל... אולי זו הבעיה? אני מניח שאם זה זה אז אין טעם להסתכן בלנקות אותו אלא להחליף?

פורסם

תרביץ בדיקת MEMTEST, פרטים נוספים בסטיקי.

just in case

פורסם

כשאתה לוחץ על F8 ומגיע לתפריט האתחול אתה יכול לבחור בין כמה מצבים ביניהם המצב הזה....

קרא פה: http://support.microsoft.com/kb/315222

לגבי המאווררים כתבתי לך עוד בהתחלה.....

תנקה את כולם, תשמן אותם טיפה אפילו ותראה אם הם יעבדו......

פורסם
  • מחבר

טוב, התקשרו מנעה ואמרו שהכרטיס תקול אבל הוא מחוץ לאחריות... צריך לקנות אחד חדש עכשיו :(

oha8:

איך אני בדיוק אמור לנקות את המאווררים של הספק, זה לא מסוכן לפתוח אותו?

פורסם

כמו שחשבתי.....

בעיקרון זה לא סיפור כזה גדול אבל אם אתה לא יודע איך אולי תיתן למישהו שיודע איך לעשות את זה...

לסקאי פי סי ראיתי למשל שיש איזה משהו על ניקוי אבק...

פורסם

ספריי אוויר דחוס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים