עבור לתוכן

מונטוינה ואחריות

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לקנות מחשב מבוסס מונטוינה מחו"ל, דגם HP Pavilion dv4thttp://www.shopping.hp.com/webapp/shopping/computer_can_series.do?storeName=computer_store&category=notebooks&a1=Category&v1=Mobility&series_name=dv4t_series

. זה דגם שלא משווק בארץ אז אני חושש שלא יתנו לי שירות פה על אף האחריות. דיברתי אתמול עם HP לגבי דגם אחר שגם כן לא משווק בארץ, במכירות אמרו שיכול להיות שלא תהיה תמיכה בגלל חוסר בחלפים אבל במעבדה אחת הפקידות אמרה שלא תהיה בעייה... עכשיו, זה עניין של זמן עד שיגיעו מחשבים של HP מבוססי מונטוינה לארץ אז מה אתם אומרים שווה לקחת את הסיכון?

פורסם

מכיוון שמדובר בדגמים של סדרה צרכנית (בהחלט סביר שיהיו בעיות...) ובדגם חדש שאין עליו עדיין הרבה ידע אונליין אני אישית לא הייתי לוקחת את הסיכון אלא אם כן אתה נוסע הרבה לארה"ב או HP מבטיחים לך שהדגם הזה יגיע לארץ בקרוב. אבל זה כמובן מאד משתלם בהשוואה לקניה בארץ, שיקול אישי לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

כן, זה באמת דגם משתלם מאוד... עכשיו אני רואה שכתוב באותיות הקטנות בהצעות אחריות Available only in the United States.

אני אוכל להרחיב אחריות בארץ על הדגם הזהאח"כ מול HP ישראל(אם הוא יהיה זמין בארץ)?

פורסם

אני אוכל להרחיב אחריות בארץ על הדגם הזהאח"כ מול HP ישראל(אם הוא יהיה זמין בארץ)?

אני תוהה בעצמי מה התשובה לזה. בעבר ייבאתי ניידים לארץ אבל תמיד כאלה מסדרות עסקיות שנותנים אחריות בינלאומית. לא מזמן שקלתי לקנות נייד HP מסדרה צרכנית בחו"ל ודיברתי עם קווי התמיכה שלהם בארה"ב. הם טוענים כי לא ניתן לקנות שום דבר שיהפוך אחריות אמריקאית לישראלית ושלא ניתן לקנות אחריות נוספת מחוץ לארה"ב. עם זאת, הייתי מנסה לברר מול HP בארץ, יכול להיות שהם יתנו לך תשובה אחרת (אבל גם על הבטחה כזאת לא הייתי בונה ב- 100% לפני שיש לי את האחריות ביד...)

אמור להגיע אלי מאד בקרוב ה-tx2500z מארה"ב שגם הוא דגם צרכני של HP ולא מגיע עם אחריות בינלאומית. בשיחה עם HP בארה"ב הם טענו כי כל החלפת חלקים תדרוש משלוח בחזרה אליהם גם אם יהיו חלקים זמינים בארץ. מכיוון שאני לא משלמת על המחשב הזה אני לא יותר מידי מודאגת אבל כשאקבל אותו אני אנסה לברר את הנושא יותר לעומק מול HP ישראל כולל אפשרות רכישת אחריות מקומית.

התשובה הכי טובה שאני יכולה להוציא מהם כרגע היא ש"אולי כן ואולי לא" , כל אחד אומר משהו אחר. אשמח לשמוע אם תגיע לתובנות בנושא :)

פורסם

לדעתי צריכה להיות אחריות בארץ אם הדגם משווק פה בצורה סדירה , ייתכן בגלל שהדגמים שאתם מדברים עליהם עדיין לא "נחתו" פה באופן רשמי, אז יש לך בעיות עם זה .

מפירמות אחרות (אני עוסק בתחום הייבוא גם) שאני מייבא ומוכר - האחריות תפסה בארץ כל עוד הדגם נמכר פה גם , וכפועל יוצא מזה יש חלפים ושירות שאפשר לתת פה למחשב.

פורסם
  • מחבר

כן ככה זה צריך לעבוד לפי אחריות בינ"ל... אבל HP ארה"ב מתנהלים כאילו אין להם כזאת.

בשיחה עם HP בארה"ב הם טענו כי כל החלפת חלקים תדרוש משלוח בחזרה אליהם גם אם יהיו חלקים זמינים בארץ.

זה קטע מטריד ותמוה ביותר... אני לא מבין את ההיגיון פה, חוץ מאיזה נוהל בירוקרטי מטומטם.

טוב, אני אנסה לקבל מחר כמה תשובות ואני אעדכן, אני אשמח לשמוע ממך בעניין הזה גם כן. :)

פורסם

זה קטע מטריד ותמוה ביותר... אני לא מבין את ההיגיון פה, חוץ מאיזה נוהל בירוקרטי מטומטם.

אני יודעת, הם באמת נשמעו נורא מטומטמים ובגלל זה התקשרתי שוב לוודא ודיברתי עם מישהו אחר שאמר אותו דבר (אבל גם נשמע נורא מטומטם...). אני מקווה שזה באמת איזשהו נוהל בירוקרטי מפגר שבארץ לא פועלים על פיו.

אעדכן אם יהיה לי עוד מידע :)

פורסם
  • מחבר

אז אחרי ניג'וסים חוזרים ונשנים לHP ישראל ולמעבדה שלהם CMS הגעתי לתובנות הבאות (חלקן אולי מוכרות חלקן לא):

- המדיניות הרשמית היא שאחריות בינלאומית תופסת רק למחשבים מהקטגוריה העסקית, לדגמי Pavilion אין אחריות בינ"ל רשמית. אבל:

- אם הדגם משווק בארץ בגירסה כזאת או אחרת אז בדר"כ הולכים לקראת הלקוח, וניתן לקבל שירות עבור חלפים ועבודה במסגרת האחריות.

- לא ניתן להרחיב אחריות בארץ על דגם מחו"ל גם אם הוא משווק בארץ.

כך שמסתבר פה בעצם מדיניות רשמית ומדיניות בפועל של "הלקוח תמיד צודק" במידה מסויימת.

הייתי יכול להיות מאוד מרוצה אלא שדווקא את הדגם שאני רוצה מהסדרה החדשה (dv4t) הם החליטו לא להביא (בינתיים?)... :'(

פורסם

המסקנה שצריכה להיות היא: לא קונים HP ולא סומכים על התרגילים שלהם.

ולמי שהזכיר את CMS : זו לא מעבדה של HP ואין לה מחוייבות לחברת HP. זו חברה פרטית שעוסקת בשיווק חומרת מחשבים ויש לה מעבדה עצמאית שלה לטיפול במחשבים שהיא מכרה. יש לה הסכם עם חברת HP ( שלא אוהבת לתת שירות טכני ללקוחות) לפיו היא, CMS, תתקן אצלה את המחשבים שהיא משווקת.

פורסם
  • מחבר

המסקנה שצריכה להיות היא: לא קונים HP ולא סומכים על התרגילים שלהם.

למה? זה עדיף על המדיניות של דל לדגומא, שאתה צריך לקנות את החבילת אחריות הכי יקרה בפאקינג 270$ כדי לקבל אחריות נורמלית בארץ...

וחוצמזה כרגע לדעתי לHP יש את הדגמים הצרכניים הכי משתלמים, מהסדרה החדשה שלהם. (תיקון: אם המחירים יהיו נכונים, בארה"ב הם זולים למדי)

פורסם

הנה סיפור שמכר שלי פרסם בימים האחרונים, בהקשר של HP ומימוש האחריות הבין לאומית בארץ-

http://www.idoros.com/hp/hp_warranty_heb.html

אתה מוזמן לקרוא ולהפיץ הלאה.

פורסם

מוכר משהו.

יש לי חבר שלפני כמה שנים היה לו גם איזה HP Pavilion כזה. בשלב מסוים התחילו בעיות, והמחשב התחיל לבלות את רוב הזמן במעבדות שלהם, כל פעם עם החלפה של משהו אחר, המתנה של שבועות...

בסופו של דבר אחרי אינסוף טרטורים, באיומים הבחור הגיע למנהל המעבדה, שפיצה אותו במחשב חדש. לא יודע איך הסיפור ממשיך משם, והאם היו עוד בעיות. :)

לי יצא גם להשתמש פעם אחת בשירות של HP, אבל התקלה הייתה קטנה יותר (הארד דיסק). בכל זאת לקח איזה שבוע וחצי עד שתוקן (התרוץ היה שהמעבדה בשיפוצים, ואין שום ניהול מלאי עד שהם לא יעשו סדר, או משהו בסגנון).

ואגב, השירות חד-משמעית שונה בין הסדרות העסקיות לסדרות ה"צרכניות". כבר במענה הקולי מנווטים את השיחות למוקדים שונים, לפי סוג המחשב. ככה זה לא רק בארץ, ולא רק ב-HP. יש סיבה טובה מאוד למה משלמים יותר על הסדרות העסקיות...

פורסם

מישהו יכול להסביר לי מה זה הסדרה הצרכנית ומה זה הסדרה העסקית?

פורסם

צרכנית - Pavilion

עסקית - דגמי HP-Compaq NC/NX/TC/TX/NW למיניהם, וגם הדגמים XXXXp/XXXXw החדשים.

פורסם
  • מחבר

בהחלט מדאיגה תמונת המצב שאתם מתארים אבל לפחות במקרה אחד זה היה מחשב שלא שווק בארץ אז הם די התחשבו בעצם מתן השירות שלא עפ"י המדיניות שלהם וחייבים להודות, אין למעבדה בארץ שום סיבה להזדרז עם מחשב מחו"ל כשיש לה לטפל בקריאות של מחשבים שנקנו בארץ, במיוחד אם המחשב לא תחת מדיניות רשמית של אחריות.. למרות זאת אני חייב להסכים שלחכות חודשיים ועדיין לא לקבל את המחשב מתיקון זה מוגזם לגמרי. אני רוצה להאמין שזה לא קורה לעיתים קרובות, במיוחד שיש חלפים בארץ.

אגב, למה לעזאזל לHP יש רק מעבדה אחת שמטפלת במחשבים מכל הארץ, ועוד כשהיא עובדת עם עוד חברות? ללנובו (IBM לצורך העניין) ודל שי כמה מרכזי שירות לפי מה שהבנתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים