עבור לתוכן

"בכיתה שלי לא תדברו רוסית" - תלמיד בכיתה הזאת

Featured Replies

פורסם

http://images.maariv.co.il/channels/1/ART/485/792.html

הדברים שנאמרו בכתבה הם נכונים חוץ מכמה פרטים שנשמטו כמו שלפני ההתפרצות של המורה הילדים הרוסים פשוט ירדו עליה ליד כל התמידים בשיעור עוד דבר זה לא מקרה ראשון של התפרצות חמורה ביותר כנגד תלמידים אני לומד בכיתה ח' אבל בשיעור שהתנהל בכיתה ו' היא קראה לאחד התלמידים פרה לועסת מסטיק היא גם עלי ועל ילדים נוספים בכיתה ירדה בצורה דומה לזו

• תגובות 60
  • צפיות 8.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

עוד דבר זה לא מקרה ראשון של התפרצות חמורה ביותר כנגד תלמידים אני לומד בכיתה ח' אבל בשיעור שהתנהל בכיתה ו' היא קראה לאחד התלמידים פרה לועסת מסטיק היא גם עלי ועל ילדים נוספים בכיתה ירדה בצורה דומה לזו

או, וזה פגע ברגשותיהם העדינים? :'( מצחיק אותי איך ילדים/נערים קוראים אחד לשני בכינויים פשוט מגעילים באופן שגרתי, וברגע שמורה/מבוגר אומר להם משהו כזה הם נכנסים להלם קרב.

הדברים שנאמרו בכתבה הם נכונים חוץ מכמה פרטים שנשמטו כמו שלפני ההתפרצות של המורה הילדים הרוסים פשוט ירדו עליה ליד כל התמידים בשיעור

אז על מה הם מתלוננים בדיוק? המורה בהחלט לא הייתה צריכה להגיד את מה שאמרה, אבל אם זה מה שקרה קשה להאשים אותה שהתפוצצה בסוף.

פורסם

העולים החדשים מרוסיה צריכים כבר להבין ולהפנים שלדבר רוסית לייד ישראלים זה לא מקובל ולא מתאים. זה לא מקרה של בה"ס וזה לא מקרה שבצבא הקומונות של ה-"רוסים" דיי חסר טקט וחסר הגיון. ואני מדבר על יחסי אנוש מינימליים. כשאני נמצא בעבודה ואני עובד עם חבר שלי שהוא רוסי, ופתאום מגיע עוד מישהוא מהחברים שלו ומדבר איתו רוסית חצי שעה לידי זה לא נימוסי ולא הוגן.

בדיוק אותו דבר בנוגע למדריכים במעבדות של פיזיקה כאשר אני שומע את המדיריכים מדברים בינהם ברוסית (עליי כמובן) ומתווכחים בינהם.

לא מקובל ולא מתאים.

גם לרופאים בסורוקה נאסר לדבר ליד החולים ברוסית.

יש אנשים שחיים לידי (זה אני הישראלי) וזה ממש לא מנומס להעביר מסר כדי שהצד המאזין (אני) לא יבין אותו.

אבל בסופו של דבר יש דרך וצורה להעביר את המסר הזה (המקרה של המורה).

פורסם
  • מחבר

אבל כשהמורה מנסה למסור ליד כל התלמידים בכיתה בצורה "עדינה" (בגלל שכך זה יותר פוגע) שאתה מפגר זה כבר פוגע מאוד ולזה התכוונתי בצורה דומה ובזה שאסור היה להם לדבר רוסית זה נכון בגלל זה אין להם כמעט חברים אבל ישנם עולים מרוסיה כדוגמת איגור שקראתם אולי את תגובותיו החנפניות אשר לעולם לא תשמע אותם מדברים רוסית (בהתחלה כשהוא הגיע הוא טען אפילו שהוא לא יודע) אבל הוא זה גם הודעה 39 דרך אגב

פורסם

אין סיבה להשפיל תלמידים ותיקים ועולים כאחד. יכול להיות שלמורה נגמר הסבלנות ולכן התפוצצה הפרשה....

תאמין לי איך היית מרגיש אם מדריכים מהמעבדה (באוניברסיטה) מתווכחים עליך ברוסית לידך שכולך מרגיש נבוך מהעיניין?

אילולי קיבלתי ציון טוב הייתי מפוצץ את הפרשה עם הדיקן והנשיא של האוניברסיטה.

פורסם

העולים החדשים מרוסיה צריכים כבר להבין ולהפנים שלדבר רוסית לייד ישראלים זה לא מקובל ולא מתאים. זה לא מקרה של בה"ס וזה לא מקרה שבצבא הקומונות של ה-"רוסים" דיי חסר טקט וחסר הגיון. ואני מדבר על יחסי אנוש מינימליים. כשאני נמצא בעבודה ואני עובד עם חבר שלי שהוא רוסי, ופתאום מגיע עוד מישהוא מהחברים שלו ומדבר איתו רוסית חצי שעה לידי זה לא נימוסי ולא הוגן.

בדיוק אותו דבר בנוגע למדריכים במעבדות של פיזיקה כאשר אני שומע את המדיריכים מדברים בינהם ברוסית (עליי כמובן) ומתווכחים בינהם.

לא מקובל ולא מתאים.

גם לרופאים בסורוקה נאסר לדבר ליד החולים ברוסית.

יש אנשים שחיים לידי (זה אני הישראלי) וזה ממש לא מנומס להעביר מסר כדי שהצד המאזין (אני) לא יבין אותו.

אבל בסופו של דבר יש דרך וצורה להעביר את המסר הזה (המקרה של המורה).

קראת את מחשבותי :>

פורסם

גם אצלי ביחידה המצב הוא דומה ובהתחלה זה היה די מעליב ולא נעים.

"יהודי מדברת עברית!" - אמרתי לעמיתי העולים ביחידה, בהנחה שזה לא יפגע בהם...

מאז הם מאוד משתדלים שלא לעשות זאת בנוכחתי. ;D

פורסם

גם אצלי ביחידה המצב הוא דומה ובהתחלה זה היה די מעליב ולא נעים.

"יהודי מדברת עברית!" - אמרתי לעמיתי העולים ביחידה, בהנחה שזה לא יפגע בהם...

מאז הם מאוד משתדלים שלא לעשות זאת בנוכחתי. ;D

העיקר שבזמן נסיעה בטנק לא ידברו רוסית, כי שם שיתוף הפעולה הוא הכרחי להצלחה! ;D

פורסם

אהממ אהממ... :nono:

בטנק מעולם לא הייתי ולעולם לא אהיה.

שלד"ג ח"א, בשבילך. 8)

פורסם

יש לי חבר ויש לו פתגם שהוא אומר לפעמים לרוסים: "פה ישראל -דברו עברית".

פורסם

אני ממש מקבל את העולים הרוסים בארץ ואין לי בעיה אם אף ציבור יהודי ואני חושב שזה בושה שלאנשים יש, אבל אני מאוד מסכים עם אודי ואני באמת חושב שזאת חוצפה לדבר בשפה שאנשים בסביבה לא מבינים גם אם אתה בבית שלך ועל אחת כמה וכמה אם אתה במקום ציבורי שלא דובר את שפתך, לפי מה שאתה אמרת המורה הזאת חולת נפש בלי קשר לרוסים, היא עצבנית וכמו שילד אומר לילד אחר יא חתיכת שמן או מכוער ככה היא אמרה לך לרוסיה ודברים בסגנון וזה דבר שקצת יותר רציני וגזעני וגם טיפה מעליב, זה ממש לא בסדר אבל לא הייתי עושה מזה סיפור גדול כי זה מקרה חריג (אצל מורים).

דבר נוסף לגבי השילוב של הרוסים בארץ, אז אני לא יודע מה להגיד, אני הייתי במשמר האזרחי במופע מרוסיה באהבה שהיה לפני כמה שבועות בפארק הירקון בת"א, ואתה רואה מאות אלפי עולים רוסים שמדברים ברוסית ושרים ברוסית ואני לא יודע אולי אני טועה אבל לפי דעתי לא ככה משתלבים בעם, ועוד משהו שאני חושב שזאת טעות זה לפתוח ערוץ רוסי ישראלי, מילא כשהייתה העלייה הרוסית אבל 10 שנים אחרי ? בשביל מה ? זה סתם מפלג ומפריד את הרוסים ויוצר סקטור רוסי במקום יהודי ישראלי מאוחד.

אני ממש לא יודע איך להתיחס לזה, כל הנושא של העולים הרוסים בארץ קצת לא ברור, אני רואה אתם כאזרחים יהודיים ישראלים לכל דבר, השאלה היא איך הם רואים את עצמם ? כרוסים ? כעולים ? או כישראלים לכל דבר ? אני חושב שאתה נבדל מהציבור זה גם מעודד יחס שלילי בין כלל הציבור לעולים וגם מפריד ומאיט מאוד את תהליך ההשתלבות, לי אישית זה ממש לא יוצר יחס שלילי ורוסי בעיניי זה נוצרי שחי ברוסיה אבל חלק גדול הציבור הישראלי לא חושב כמוני, אני לא יודע גם אם העולים רוצים להשתלב בציבור ואולי באמת אנחנו עם מגעיל ולא סתם הם מקימים קהילות נפרדות אבל זאת כבר שאלה אחרת...

פורסם
  • מחבר

הבעיה פה היא לא ממש התלמידים אפילו שהם ממש לא היו בסדר והם הרגיזו אותה בזמן שהיא עוד הייתה בקריזה על משהו אחר אלה המורה, אני יגיד לכם את האמת אני שונא את המורה הזאת והיא שונאת אותי וזאת להדוגמא היחידה, בפסח כאשר חילקו תעודות אז חבר שלי התלונן למה הוא קיבל בחלק של ההתנדבות וכל השוטיות האלה דברים לא ממש טובים, הוא ראה שעוד ילד פנה אחיה עם תונה דומה כמובן הוא קיבל צעקות אז החבר שלי אמר לו שזה הגלל שהיא שונאת אותם הוא לא התכוון שהיא תמשע את זה היא צעקה עליו ואיימה עליו שהיא תהרוס לו כל סיכוי להתכבל לתיכון טוב ושאר זיבולי מוח ומאז היא רק מתנכלת לו, לדוגמא היא פשוט לו מתייחסת אליו יש לנו הצגת סיום אז כאשר הוא מופיע ויש טעות היא ישר מאשימה אותו אפילו אם לא הוא טעה היא הוציאה אותו מכל מיני פעילויות ועוד

פורסם

אני מסכים עם MORTAR... הרוסים (רובם הגגדול) צריכים להיות חלק מהקהילה בישראל ולא חלק נפרד.

אבל לפי מה שהבנתי, בכיתה היו כמה רוסים, והם דיברו ברוסית וצחקו על המורה, ובאמת בכיתה בישראל

אסור שידברו ברוסית... זה סתם גורם להם להתבדל משאר התלמידים.

פורסם

תגידו לי אתם חושבים לפני שאתם מדברים(או כותבי) ::))?!?!

אם לא שמתם לב עדיין אין דיקטטורה בישראל אלא דמוקרטיה.... שי להם את חופש הביטוי! כל אחד יכול לדבר באיזה שפה שהוא רוצה, באיזה מקום שהוא רוצה ובאיזה זמן שהוא רוצה...

פורסם

תגידו לי אתם חושבים לפני שאתם מדברים(או כותבים) ::)?!?!

טם לא שמתם לב... עדיין אין דיקטטורה בישראל אלא דמוקרטיה.... שי להם את חופש הביטוי! כל אחד יכול לדבר באיזה שפה שהוא רוצה, באיזה מקום שהוא רוצה ובאיזה זמן שהוא רוצה...

אף אחד לא אמר שאסור להם... פשוט הרבה רוסים חיים כקהילה נפרדת, שמדברת בשפה שלהם, ושאתה יושב בכיתה והחברה הרוסים

מאחורה מדברים ברוסית, אתה חושב אולי שהם צוחקים עליך או משהו כזה...

קיצר אף אחד לא מכריח אותם, רק כדאי שידברו בשפה הרישמית... עברית

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים