עבור לתוכן

שאלה בקשר לרוחב פס

Featured Replies

פורסם

כדאי לענות לבנאדם על השאלה שלו:

מה שאתם מתכוונים בBT זה "max peer connections"? לכמה להגביל את זה כך שהראוטר לא "יחנק"?

נתחיל מזה שאתה מגביל לכ-140 קילובייט שנייה עם הנטלימיטר (כמו שהמלצתי קודם)

בהנחה שעשית את זה:

ההגבלה לחיבורים:

תתחיל מ-20-30....תראה איך האינטרנט זז(במחשבים האחרים,בשעת עומס במחשב עם ה-BT)

אם אתה רואה שהאינטרנט לא זז,תוריד בקפיצות של 2-3.

אם אתה רואה שהאינטרנט זז אחלה,תתחיל להעלות בקפיצות של 10-20

בסוף תגיע לנקודה פחות או יותר שהראוטר נחנק,תמצא אותה,ותשים כ-10 או 20 פחות ממנה

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה של הת'כלס, סוף כל סוף. :)

רק שאלה קטנה: כשאתה אומר 140kb אתה מתייחס ל1.5M או ל4M? האם יש צורך להגביל גם את מהירות האפלואד?

תודה

פורסם

יהיה לי אפלואד של 400kb, זה גם מספיק?

ועכשיו שבדקתי באמת גלישה באתרים מתבצע שימוש של בעיקר (כמעט ורק) אפלואד.

איך אני צריך לקנפג את הBT כמו שצריך כדי שיאשר גם לשאר המחשבים? והאם הורדה HTTP מאתרים כמו RAPIDSHARE עלולה גם ליצור את הבעיה?

גלישה באתרים לא משתמשת כמעט ורק ב-UPLOAD.....

בהחלט יש שימוש,אך מה שקורה זה פחות או יותר ככה:על ה-UPSTREAM (שמשתמש ברוחב הפס של ה-UPLOAD) אתה שולח בקשה ל-DNS למצוא לך את התרגום לכתובת המבוקשת.לאחר שהוא שולח לך(ב-DOWNSTREAM) אתה שולח ב-UPSTREAM בקשה לאתר,שבה אתה מאמת איתו נתוני גישה ואז אתה מבקש ממנו שישלח לך נתונים לגבי דפים שהוא מחזיק. עד פה הרוב ב-UPSTREAM.ברגע שהוא שולח לך את הדפים-יש המון מידע שאתה צריך לקבל(הקוד של הדף,תמונות בדף,פלאשים וכו')-כל זה ב-DOWNSTREAM-וזה הרבה תעבורה.

לגבי RAPIDSHARE-הוא לא יצור את אותה בעיה מכיוון שאיתו יש לך חיבור אחד ויחיד לסרבר שממנו אתה מוריד(למרות שבדרך את כן יוצר כמה חיבורים,כי האתר שלהם נמצא על כמה סרברים,והקבצים על אחרים -אבל זה לא הרבה)[br]פורסם בתאריך: 25.07.2008 בשעה 12:17:49

תודה על התשובה של הת'כלס, סוף כל סוף. :)

רק שאלה קטנה: כשאתה אומר 140kb אתה מתייחס ל1.5M או ל4M? האם יש צורך להגביל גם את מהירות האפלואד? מה לגבי הורדות HTTP כמו שהזכרתי קודם לכן?

תודה

140 מתייחס ל-1.5(כבר העברת ל-4 מגה?)-ב-1.5 מגה מהירות הורדה מקסימלית 192 ק"ב לשניה-140 כדי לא לחנוק

4 מגה:

4,000,000/8,000=500

ב-4 מגה תעבורה מקסימלית של 500 קילובייט שניה,ככה שעל מנת לא לחנוק הייתי אומר לו 350-60(ישאיר די והותר לשאר המחשבים)

אכן מומלץ להגביל גם אפלואד(400,000/8000=50 ק"ב העלאה-זה אומר שאם תשאיר לשאר המחשבים כ-10 ק"ב זה יספיק)

שים לב,שכל זה נוגע רק למהירויות,אבל לגבי מספר החיבורים רק ציוד יותר טוב(נתב רציני) יכול לשפר את המצב,ורוב הסיכויים שזה לא לתקציב שלך

אז פה יש לך מעט מה לעשות

פורסם

3 מחשבים על 1.5 מגה זה ממש חניקה

אני מציע לך לשדרג

אתה תרגיש הרבה יותר חופש , ותוכל להוריד מהר יותר , השאלה היא אם אתה מוכן לשלם תתוספת כסף

אני אישית 2 מחשבים על 5 מגה , ויש חופש נשימה

פורסם
  • מחבר

גלישה באתרים לא משתמשת כמעט ורק ב-UPLOAD.....

בהחלט יש שימוש,אך מה שקורה זה פחות או יותר ככה:על ה-UPSTREAM (שמשתמש ברוחב הפס של ה-UPLOAD) אתה שולח בקשה ל-DNS למצוא לך את התרגום לכתובת המבוקשת.לאחר שהוא שולח לך(ב-DOWNSTREAM) אתה שולח ב-UPSTREAM בקשה לאתר,שבה אתה מאמת איתו נתוני גישה ואז אתה מבקש ממנו שישלח לך נתונים לגבי דפים שהוא מחזיק. עד פה הרוב ב-UPSTREAM.ברגע שהוא שולח לך את הדפים-יש המון מידע שאתה צריך לקבל(הקוד של הדף,תמונות בדף,פלאשים וכו')-כל זה ב-DOWNSTREAM-וזה הרבה תעבורה.

לגבי RAPIDSHARE-הוא לא יצור את אותה בעיה מכיוון שאיתו יש לך חיבור אחד ויחיד לסרבר שממנו אתה מוריד(למרות שבדרך את כן יוצר כמה חיבורים,כי האתר שלהם נמצא על כמה סרברים,והקבצים על אחרים -אבל זה לא הרבה)[br]פורסם בתאריך: 25.07.2008 בשעה 12:17:49

140 מתייחס ל-1.5(כבר העברת ל-4 מגה?)-ב-1.5 מגה מהירות הורדה מקסימלית 192 ק"ב לשניה-140 כדי לא לחנוק

4 מגה:

4,000,000/8,000=500

ב-4 מגה תעבורה מקסימלית של 500 קילובייט שניה,ככה שעל מנת לא לחנוק הייתי אומר לו 350-60(ישאיר די והותר לשאר המחשבים)

אכן מומלץ להגביל גם אפלואד(400,000/8000=50 ק"ב העלאה-זה אומר שאם תשאיר לשאר המחשבים כ-10 ק"ב זה יספיק)

שים לב,שכל זה נוגע רק למהירויות,אבל לגבי מספר החיבורים רק ציוד יותר טוב(נתב רציני) יכול לשפר את המצב,ורוב הסיכויים שזה לא לתקציב שלך

אז פה יש לך מעט מה לעשות

את ה4M בזק אמורים להתקין אצלי ביום ראשון או שני.

למה הכוונה בדיוק ב"נתב רציני"? תתן אזור מחירים ואני אחליט אם שווה או לא, ומה יוצא לי מזה

בנתיים כיוונתי את הBT להגבלת DL של 130kb/s ו-20 חיבורים מקס', וזה נראה דוקא בסדר בינתיים

תודה על העזרה :xyxthumbs:

אגב, מה לגבי סולסיק? אני חושב שלא צריכה להיות עם זה בעיה מאחר שמורידים כל קובץ מחיבור יחיד. יש צורך לשנות הגדרות?

פורסם

את ה4M בזק אמורים להתקין אצלי ביום ראשון או שני.

למה הכוונה בדיוק ב"נתב רציני"? תתן אזור מחירים ואני אחליט אם שווה או לא, ומה יוצא לי מזה

בנתיים כיוונתי את הBT להגבלת DL של 130kb/s ו-20 חיבורים מקס', וזה נראה דוקא בסדר בינתיים

תודה על העזרה :xyxthumbs:

אגב, מה לגבי סולסיק? אני חושב שלא צריכה להיות עם זה בעיה מאחר שמורידים כל קובץ מחיבור יחיד. יש צורך לשנות הגדרות?

מצטער-אני לא יודע מה זה סולסיק.... :nixweiss:

נתבים של סיסקו נחשבים לרציניים...

בבקשה

פורסם
  • מחבר

לעזאזל, זה כבר יוצא מסובך מדי. כנראה שאני פשוט אוסיף עוד תשתית + ספק (האינטרנט שלי לא יהיה מחובר דרך הראוטר, אלא יהיה מחובר אך ורק אליי. ככה אני לא אצטרך להתחשב באף אחד 8))

תודה על העזרה בכל אופן...

פורסם

סתכל,רובנו(משתפי הקבצים) נמצאים במצב הזה של ראוטר "מוגבל".

אם יש לך כסף(ובא לך לבזבז אותו ) לעוד קו.....בבקשה

אבל ככה,זה לא כזה נורא,מסתדרים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים