עבור לתוכן

שאלה בקשר לרוחב פס

Featured Replies

פורסם

כרגע אצלנו בבית משתמשים באינטרנט 1.5M של בזק, שמפוצל עם ראוטר לשלושה מחשבים.

הבעיה היא, כשאני מוריד עם תוכנת BITTORRENT וגם הורדות HTTP לפעמים, כל רוחב הפס "נשאב" והאינטרנט אצל שני המחשבים האחרים פשוט זוחל.

האם הבעיה תיעלם אם אני אשדרג לאינטרנט מהיר יותר, נניח 4M? ואם לא, האם יש פתרון אחר מאשר לקנות עוד תשתית + ספק נוספים?

תודה מראש

פורסם

כמובן שלהוסיף מהירות זה תמיד עוזר...1.5 זו לא מהירות גבוהה וכיום בד"כ כבר לא מציעים מהירויות כאלה...סביר להניח שאם תבדוק עם בזק הם יציעו לך מהירויות גבוהות יותר במחירים אולי יותר טובים ממה שאתה משלם היום...בכל מקרה לשאלתך...ככל שרוחב הפס גדול יותר כך המהירות בשאר המחשבים בעת ההורדה תהיה גבוהה יותר...

פורסם

שדרוג לא יעזור לך פה וגם ציוד קצה אחר לא קשור.

תעצב את התעבורה אצלך בבית עם netlimiter ואז יהיה שימוש הוגן לכולם.

פורסם
  • מחבר

אינטרנט נוסף לא יפתור את הבעיה?

ואם אני משתמש בנטלימיטר, הבעיה היא שאני לא יודע איזו מהירות להקצות. איך אני יכול להקצות 750KBPS לקו שלי? הרי אני לא באמת מגיע למהירות הורדה של מגה וחצי לשנייה, אני מוריד עם BITTORRENT על מהירות כוללת של כ170KBPS. אם אני יכוון את זה ל85 זה יפתור את הבעיה?

פורסם

אינטרנט נוסף?

170 קילובייט לשנייה זה ממש לא רחוק משיא הניצול לרוחב פס שלך ואל תשכח את כמות החיבורים הסימולטניים שאתה יוצר באותו זמן בתוכנה.

netlimiter נותן לך לעצב תעבורה במסגרת הרשת שלך בבית והוא הפתרון הכי טוב למצב הזה נקודתית ובנוסף לכך רצוי שתגביל את כמות החיבורים הסימולטניים שלך עד שתראה שהנתב לא נחנק.

פורסם
  • מחבר

למה בדיוק אתה מתכוון כשאתה אומר "לעצב תעבורה"? יש לי נטלימיטר והדבר היחידי שהתוכנה מאפשרת זה להגביל אפליקציה/תהליך מסויים למהירות מסויימת.

הקטע שלדעתי אפילו אם אני מגביל את הקליינט של הBT למהירות מסויימת, הוא יוצר עומס על הרוחב פס או משהו כזה ולמרות שהגבלתי אותו למהירות מסויימת הראוטר "יחנק". לאיזו מהירות בדיוק כדאי לי להגביל את התוכנות שאיתן אני מוריד בהנחה שאני עובר לאינטרנט 4M, כך שאני אשתמש בבערך חצי מהרוחב פס? נגיד 200KBPS?

תודה

פורסם

לעצב תעבורה=לתת תעדוף לפי צורך שגם הגבלת רוחב פס למחשב נכללת בפעולה זאת.

תקרא עד הסוף את מה שכתבתי לגבי חיבור עם BT.

שדרוג רוחב פס יתן לך יותר מרחב לשימוש אבל לא יפתור את הבעיה שלך אם לא תבצע עיצוב תעבורה לרשת שלך כי זה ממש לא משנה אם המחשב שלך יריץ BT על 190kbps או על 500.

פורסם
  • מחבר

מה בדיוק אני צריך לעשות כדי לעצב את התעבורה אצלי (איזה פעולות זה כולל)? מצטער אני פשוט לא כל כך בקיא בתחום הרשת

פורסם

הנתב שלך אני מניח (בגלל שלא מדובר בציוד עסקי) יכול להתמודד עם כמות מסויימים של חיבורים סימולטניים עד שהוא מתחיל להיחנק ובמקביל אתה תופס כמעא את כל רוחב הפס שלך.

מה שאתה צריך לעשות זה סה"כ להגביל את רוחה הפס הנכנס והיוצא כך שגם לשתי המחשבים האחרים יהי מספיק מרחב נשימה לגלישה וגם ולהגביל את כמות החיבורים הסימולטניים בתוכנה כדי לא לגרום לנתב להיחנק (אל תשכח שגם המחשבים האחרים יוצרים חיבורים במקביל אבל לא בכאלו כמויות).

פורסם

אני רוצה לחדד פה נקודה

בחיבור 1.5 מגה-מהירות הורדה מקסימלית 192 קילובייט שניה

אם אתה מגדיר את ההגבלה ל-180....זה מאוד קרוב לסף...ככה שזה חונק את הרוחב הפס שלך.

לדעתי-תגדיר מקסימום 140,ככה בטוח ישאר למחשבים האחרים מספיק לגלישה ולהורדות HTTP מינימליסטיות.

דבר שני,אתה צריך להבין מה ה-BT (וכל תוכנת שיתוף אחרת) עושה:

הוא שולח נתונים לשרת כלשהו לגבי קובץ שאתה מעוניין להוריד. השרת בודק למי מהמשתמשים שמחוברים אליו קיים הקובץ,ואז הוא שולח לך את הרשימה.

לאחר מכן אתה מתחבר לאותם קליינטים בעלי הקובץ-ואתה יוצר כמה חיבורים עם כמה קליינטים במקביל על מנת להוריד מכל אחד חלק אחר של הקובץ,ובסופו של דבר זה מסתכם להורדה יותר מהירה.

החיבורים במקביל יוצרים בעיה בנתבים ביתיים. יש הרבה מידע שנשמר על הזיכרון של הנתב לגבי כל חיבור שאתה יוצר(אם זה ממש מעניין אותך- הראוטר מנהל טבלת חיבורים שבה מצויין האייפי הפנימי שלך,הפורט בו אתה משתמש,פרוטוקול,האייפי איתו אתה מתקשר,הפורט בו הוא משתמש.....-כל זה לגבי חיבור אחד)

הנתב אינו עומד בעומסים של יותר מדי חיבורים-מכיוון שהזיכרון שלו נסתם-בשלב הזה הראוטר במקרה הטוב מפסיק ליצור חיבורים חדשים עד לפינוי זיכרון,או במקרה שהמתכננים שלו לא ידעו מה הם עושים,ואז הוא נתקע.

מפה למה שאתה צריך לעשות-ב-BT ניתן בהגדרות להגביל את מספר החיבורים לקובץ-השתמש בזה

פורסם
  • מחבר

מה שאתם מתכוונים בBT זה "max peer connections"? לכמה להגביל את זה כך שהראוטר לא "יחנק"?

פורסם

אחי תעשה לעצמך טובה ותבדוק כמה אתה משלם על 1.5 יתכן וכיום המחיר על 2.5 הוא אותו דבר אז חבל שסתם תפסיד...

פורסם
  • מחבר

כבר גיליתי שהממזרים האלה סתם לוקחים לי כסף ומסתבר שאני הולך לשלם פחות או יותר אותו את אותו מחיר על 4M

בהנחה שיש לי אינטרנט 4M,

מה שאתם מתכוונים בBT זה "max peer connections"? לכמה להגביל את זה כך שהראוטר לא "יחנק"?
פורסם

קודם כל תשדרג את החבילה שלך....1.5MB היום זה כמו מודם DIAL-UP, דהיינו איטי.

מצד שני... אל תשכח שפתיחת אתרים באינטרנט זו מהירות ההעלאה שלך ולא הורדה....

מה שקורה, ה-BITTORRENT שלך לוקח את כל ה-UPLOAD שלך ואז לא נשאר לך רוחב פס למחשבים האחרים..

לסיכום: תשדרג לחבילה בה ה-UPLOAD 512KB וזה יתן לך יותר רוחב פס לפתיחת/גלישת אתרים, אבל : תצטרך להגביל את מהירות ההעלאה שלך בכל זאת ב-BITTORRENT עצמו או דרך תוכמה חיצונית כגון NETLIMITER.

פורסם
  • מחבר

יהיה לי אפלואד של 400kb, זה גם מספיק?

ועכשיו שבדקתי באמת גלישה באתרים מתבצע שימוש של בעיקר (כמעט ורק) אפלואד.

איך אני צריך לקנפג את הBT כמו שצריך כדי שיאשר גם לשאר המחשבים? והאם הורדה HTTP מאתרים כמו RAPIDSHARE עלולה גם ליצור את הבעיה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים