עבור לתוכן

המלצה בנושא לוחות

Featured Replies

פורסם

היי אנשים,

בשבועות האחרונים אני עושה מחקר בנושא קניית לוח אם חדש, וזה סיוט.

המסקנות שהגעתי אליהן עד כה:

אם אני רוצה crossfire אז עדיף x38 כי אין באמת הבדל בינו לבין x48 - במיוחד אחרי קצת הרצה, ההבדל ביחס למחיר הוא לא שווה את זה.

השאלה שלי היא, אם אני לא רוצה שני כרטיסים גרפיים, אבל רוצה מחשב חזק, שכנראה יעבור OC דיי רציני(עד כמה שקירור אוויר מאסיבי יאפשר לי),

האם עדיף לוח אם מבוסס בכלל על הצ'יפסט של NVIDIA? או INTEL?

והאם ללכת כבר על הP45? למרות שאין באמת הבדל גדול בינו לבין P35, מלבד אולי הזכרון(אשר כרגע גם אין הבדל משמעותי),

או אולי לחכות עד שאינטל תוציא את ערכת השבבים החדשים שלה?

מישהו יכול לעשות לי קצת סדר בבלאגן?

הצרכים שלי בעקרון מלוח אם הם:

OC

קירור טוב!(אני גר בבאר שבע, בלי מזגן, אז לפעמים הטמפרטורות מרקיעות)

ושיחזיק איזה שנה שנה וחצי בתור לוח אם טוב(אני מתכנן לקנות כרטיס מסך חדש רק עוד חצי שנה בערך, ואני צריך שתהיה לי תמיכה בדברים החדשים שיהיו אז)

תודה!

פורסם

אם רוצים Crossfire במלוא היכולת אז אכן X38 הוא הבחירה הנכונה (זהה למעשה ל-X48).

גם לוחות X38/X48 וגם לוחות P45 יתאימו ל-OC רציני - כדאי להתייעץ לגבי לוח ספציפי כי יש לוחות שמסוגלים ליותר. (לא יודע באשר ליתרון OC של nVIDIA).

P45 יתן לך אפשרות טובה ל-CrossFire בתנאי שלא תעלה לרזולוציות גבוהות מאוד (באיזור 1800-1900 פיקסלים לרוחב ומעלה). P35 לא מאפשר CrossFire סביר כלל, וזה כנראה הבדל משמעותי אם אכן מתוכנן CrossFire.

ערכת השבבים החדשה (X58) תצא רק לקראת סוף השנה ותחייב מעבדים חדשים (Nehalem) ויקרים יחסית לפחות בהתחלה ולוחות יקרים. בקיצור מדובר על המתנה לא קצרה.

גוף קירור טוב יסדר לך את הבעיה בבאר שבע אלה אם כן אתה מתכוון לבצע OC עצבני בחדר עם 40 מעלות ואז כדאי לשקול אולי קירור נוזל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים