עבור לתוכן

עבודה עם שני מסכים

Featured Replies

פורסם

הצורך הוא תוכנות גרפיותשונות ותוכנות עריכת וידאו

השאלה אם יש לי כבר מסך 19" ואני רוצה להוסיף עוד אחד מה האופציות הכי כדאיות?

יש דברים שכדאי לשים לב אליהם או שזה לא משנה, כמה שיותר גדול יותר טוב, אולי כדאי מסך רחב שבגובה המסכים יהיו יותר דומים

יש לכם עצות וטיפים לשימוש בשני מסכים?

תודה

פורסם

מה התקציב שלך? וציינו בכותרת.

פורסם
  • מחבר

לא, זה בלי קשר לתקציב

רק עקרונית למה כדאי לשים לב...

נגיד מסך כמו שלי 19 אינץ יחס 3:4

יעבוד טוב לצד מסך נגיד 26 אינץ 16:9????

פאנלים שונים, חברוות שונות לא יודע.. יש משהו להתאים ביניהם???

פורסם

למה לא ציינת שתי שאלות בדיון אחד, שם שאלת לגבי שני מסכי 24" ו-26" - וזה מתקשר לסוג השימושים הרצוי שלך. אין טעם לפתוח בפורום מסויים דיון לכל שאלה אלא לרכז את כולן בפוסט יחיד.

יותר נוח בדרך כלל לעבוד עם אותו גודל גופן על שני מסכים בגדלים שונים וזה השיקול הראשוני לדעתי כי אם נשים מסך של 20" לצד 19" השוני הדרמטי בין גודל הגופן של 19" לעומת 20" בגלל גודל נקודה עשוי להפריע. מסכים רחבים של למשל 24" מייעלים יותר את העבודה עם עריכת וידאו וגרפיקה כי הם נותנים הרבה יותר שטח עבודה לסרגלי כלים של תוכנות העריכה הגרפית וגם לעריכת וידאו למי שרוצה לעבוד רק עם מסך אחד. במקרה שלך אני חושב שכדאי שתלך על 19" איכותי כמו Samsung 971P אשר ייתן איכות תמונה טובה מאוד לסרטים ביחד עם זוויות צפייה רחבות וב-19" השני תיעזר לשאר העיסוקים השונים - יש כאלו שנוהגים לעבוד עם שני מסכים בו-זמנית. כאשר עובדים עם שני מסכים בעת ובעונה אחת רצוי לקחת פאנלי VA/IPS ולא TN כי המיקום של מסכים עם פאנלי TN זה לצד זה מראה עיוותים גדולים יותר בצבעים לעומת אחד שמוצב ממש מול עיני המשתמש. במקרה של 26" TN העיוותי צבעים שלו גדולים משמעותית בגלל שטח פיזי גדול של הפאנל וזוויות הצפייה הצרות.

פורסם

בעיקרון, כל עוד אתה לא מנסה לעבוד עם אפליקציה אחת על שני המסכים במקביל (למתוח חלון בין שניהם), זה לא ממש משנה, כי כל מסך הוא יישות נפרדת. תקנה מסך 19" נוסף, או 20" או 30" - הכל מברוק.

אם אתה כן רוצה למתוח חלון, זה מתחיל להיות בעייתי, כי הגודל של הפיקסלים והמיקום שלהם יהיה שונה בין שני המסכים (בגלל הבדלים ברזולוציה, DPI וגובה פיזי של המסך ביחס לשולחן).

פורסם

מסכים בהחלט עם QttP. אפשר לקחת במקום 19" 20" ואם עובדים איתו על אפליקציה אחת בנפרד מה-19" הגדלת ה-DPI של מערכת ההפעלה והיעזרות בגלגלת עכבר + CTRL ביישומי טקסט יכולה לעזור להתמודד עם השוני של גודל הגופן בהתחלה. אני חושב שב-1800 שקלים Samsung 971P באופיס דיפו פחות משתלם לעומת HP LP2065 שעולה 2000 שקלים ונותן שטח עבודה נדיב יותר בכ-50%.

פורסם
  • מחבר

למה לא ציינת שתי שאלות בדיון אחד, שם שאלת לגבי שני מסכי 24" ו-26" - וזה מתקשר לסוג השימושים הרצוי שלך. אין טעם לפתוח בפורום מסויים דיון לכל שאלה אלא לרכז את כולן בפוסט יחיד.

כי לפי דעתי אלו שני נושאים בשביל אנשים אחרים שגם יחפשו תשובות לשאלות שלי

ושאלת שני המסכים היא בשבילי ואילו המסך 26 זה בשביל ידידה שלי

בכל מקרה המון תודה על התשובות העניניות

לעניין שני המסכים -

כמו שאני רואה יש לי 3 אופציות

להוסיף מסך 24

להוסיף מסך 19 או 20

לקנות מסך 24 ולמכור את ה19 הנוכחי

המטרה העיקרית היא עבודה עם אפטר אפקטס וגם פוטושופ ומקס

פורסם

הוספת 24" היא האופציה הטובה ביותר לדעתי. אם תראה צורך לא לעבוד עם 19" לצידו זה כבר יהיה תלוי בך. יש אפילו אנשים שעובדים עם שני מסכי 24" במקביל והתוודעתי לכאלו בעבר הרחוק.

אני ממליץ לך לקחת את ה-NEC או ה-EIZO שקיבלת ממני עליהם המלצה בדיון השני הם מציגים תמונה מאוזנת עבור גרפיקה/עריכת וידאו מקצועיים (יחסית למסכי 24"/30" עם מכלולי צבעים מורחבים). האיזו יהיה טוב יותר מה-NEC בגלל מעבד תמונה המתקדם שלו (LUT של 10bit) המוסיף כמות גוונים גדולה יותר ומשפר באופן רציף את דיוק הצבעים וכל זה ללא תופעות של banding במעברי צבעים מדורגים ליניארית.

פורסם
  • מחבר

כן רק שהאחד עולה 6700 והשני 4500

ואילו הדל ירד השבוע מתחת ל2900 שקל

אז אני מניח שהוא האופציה העדיפה כרגע...אלא אם כן תאיר את עיניי בדגם אחר

אגב שמעתי שיש איזה גריסא חדשה שלו עם עדכון כלשהו( אני מדבר על 2408WFP) זה כבר הגיע לארץ? ואיך אפשר לזהות שזהו המסך בגירסא החדשה?

פורסם

את האיזו אפשר לקנות כיום במחיר הרבה יותר שפוי מבעבר - 5180 שקלים ב-IQPC

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4068

ה-2408WFP לא בחירה הכי טובה בשוק לעריכה גרפית ועריכת וידאו בגלל המנורות שלו. הוא מציג גוונים לא מציאותיים וכבר בדקו את זה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=346182.msg3002049#msg3002049

גם קולורמטר לא יוכל לקרב את דיוק הצבעים של ה-Dell לרמת הדיוק בצבעים מהקופסא שמקבלים עם ה-NEC/EIZO עבור מרחב הצבע sRGB, ומכיוון שאין צפי להגעת הגירסה המעודכנת של ה-2408WFP ולא מתוכננת החלפת המנורות לכאלו שייצרו מכלול צבעים סטנדרטי הוא לא יהיה שונה בדיוק בצבעים.

פורסם
  • מחבר

וואי עכשיו אני בכלל לא יודע מה לעשות.

דיי קטלת את ה2408

אז מה לקנות? התקציב הוא גג עד 3000 שקל

פורסם

בעיניי להוציא 3000 שקלים על תכונה, שבחיים לא מנצלים אותה כראוי לצורך התמקצעות אם לא מצלמים לצמיתות ב-Adobe RGB ,היא דבר מטומטם מבחינה צרכנית. אם אין תקציב ל-24" המעולים הללו, עדיף לקחת את ה-HP LP2065 או Dell 2007FP.

פורסם

אני אוהב לעבוד עם שני מסכים בצורה הבאה:

מסך אחד גדול שבו התמונה עצמה או מה שעובד

ומסך שני קטן יותר, ששמים אותו במצב של פרוטריט, ובו שמים את כל סרגלי הכלים, כל מיני אייקונים שמשתמשים וכו'.

בצורה כזאתי שלך מסך אחד נניח של 24 או יותר שישמש לתמונה בלבד, ומסך שני קטן שבו כל כלי העזר.

בצורה כזאתי כל הזמן אתה רואה תמונה "נקייה" בלי מליון סרגלי כלים עליה ואייקונים וכו'.

פורסם
  • מחבר

אני לא רואה שהHP נמכר בארץ....

ואילו 2007 של דל נמכר אבל אני מעדיף מסך רחב

ככה גם הגובה מסך יתאים לי למסך 19 שלי 1024 מול 1050

פורסם

אני עובד עם 2 מסכים מעל ל 3 שנים ואני חושב שזה הרבה יותר נוח מעבודה על מסך רחב אחד.

יש לך 2 אופציות לשימוש:

Dual View - המסך השני מהווה הרחבה לשולחן העבודה שלך וכאשר אתה פורש חלון הוא נפרש לך על המסך בו הוא נמצא.

זה טוב לפוטושופ ולתוכנות תלת מימד כאשר במסך אחד אתה משאיר רק את התצוגה שלך ואת כל הכלים אתה מזיז למסך השני כדי

שלא יפריעו לך ויעלו על התצוגה. כך גם אתה מקבל שטח תצוגה גדול יותר.

Span - גם במצב זה המסך הנוסך מהווה הרחבה לשולחן העבודה וכאשר אתה פורש חלון הוא נפרש על שני החלונות כמו במסך רחב

למעשה מצב זה מדמה מסך רחב גדול.

המצב הזה טוב בעיקר לתוכנות עריכה ששם יש לך Timeline ארוך שאתה יכל לפרוש אותו על 2 המסכים ולעבוד ממש בקלות.

החיסרון במסך רחב הוא שאין לך את האופציה לעובד במצב דומה ל Dual View.

אני בדרך כלל אוהב שאם יש לי 2 מסכים שהם יהיו זהים, ככה יש פחות הבדלים בין המסכים וגם זה נראה יפה בסביבת עבודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים