עבור לתוכן

seagate 320GB 16MB חדש וכותב ממש ממש לאט :((

Featured Replies

פורסם

קניתי שבוע שעבר דיסק סיגייט חדש 320 ג'יגה בסאטה 2 שישמש ככונן איחסון בנוסף לכונן 120 ג'יגה גם כן סיגייט ישן יותר שמשמש למערכת.

כבר מההתחלה משהו לא היה כשורה, כשהעתקתי קבצים מהדיסק 120 אל ה320 ההעברה היתה איטית מהרגיל, משהו היה לי חשוד.

הרצתי HD TACH והדיסק עבר את הבנצ' עם BURST SPEED של כ115 וAVG READ של 96 ועם 17ms.

קצה הקרחון קרה ממש הרגע כאשר איחוי קובץ תוכנה מהאינטרנט שהיתה מחולקת לחלקים בRAR לקח לו דקה לעשות כל אחוז!!! והתוכנה לא גדולה מידי.

הדיסק לא נותן לי לעשות דיפרוג מלא דרך הכלים של הווינדוס ואני עוד מחכה לבצע עליו בדיקה דרך perfectdisk08 ונראה מה יהיה.

בנוסף כאשר צופים בסרט שמאוחסן על הדיסק, ובאותה העת פועלות עליו הורדות במהירות של מעל 150 קילו בשנייה הסרט מקבל תקיעות קטנות מידי כמה וכמה דקות.

לצורך המידע הנוסף שאר המחשב בנוי מ(נתונים דיי ארכאיים): AMD 3200+ ולוח אם NF7S 2 בעל חיבורי דאטה מהראשונים שיצאו בשוק(סביבות 2005).

אני לא יודע באם הבעייה אצלי בהארדיסק פיזית או שהבעיה נובעת מגורם אחר כגון בקר ישן מאוד שלא תומך או כל דבר אחר שיכול לגרום לכך.

מקווה שתעזרו לי להבין מה הולך פה.

מצ"ב תמונה לעזר:

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

יש רעיונות? יכול להיות שהדיסק בסדר והלוח אם עם הבקר סאטה הישן הזה פשוט גורמים לבעיה הזו?

פורסם

כניראה חיברתה SATA2 לSATA1

פורסם

זה גם מה ששאלתי בעבר,אם יש לי לוח אם שתומך בסאטה 1 ואני מחבר סאטה 2,הביצועים של ההרדיסק ייפגעו משמעותית?או שאין הבדל..?

פורסם

אפילו ATA133 לא מנוצל במלואו, אז אין שום סיבה שיהיה הבדל בין SATA150 ל300.

פורסם
  • מחבר

באורח פלא היום קמתי בבוקר והדיסק פתאום עובד רגיל וכותב רגיל בלי בעיות נראות לעין, זה טבעי שזה ככה קורה מעצמו? מה זה בן אדם שמבריא לבד?

פורסם

אם הדיסק הוא סטא 2 והלוח עם חיבור סטא 1, אתה צריך לגמפר את הדיסק כדי שיעבוד כסטא 1 (תבדוק על הHD את הפינים שמתאימים).

מצד שני אם כעת זה עובד טוב, בשביל מה לך לגעת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים