עבור לתוכן

שאלה בקשר ל-raid 1

Featured Replies

פורסם

רציתי לשאול אם אני רוצה ליצור מערך raid1 זה חייבים להיות שני הארדיסקים מאותו הסוג בדיוק כלומר אותה חברה אותו דגם אותו נפח? ויש לי עוד שאלה ראיתי שיש לכמה דגמים של הארדיסקים גרסה רגילה וגרסאת raid מה זה אומר צריך אחת רגילה ואחת raid או שניים רגילים? תודה.

פורסם

קודם כל, למשתמש רגיל אין באמת צורך בRAID, תשקול אם אתה בכלל רוצה להתעסק עם זה.

בקשר לשאלה הראשונה: כן, חייב להיות בדיוק אותו הארד דיסק.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, למשתמש רגיל אין באמת צורך בRAID, תשקול אם אתה בכלל רוצה להתעסק עם זה.

בקשר לשאלה הראשונה: כן, חייב להיות בדיוק אותו הארד דיסק.

תודה על התגובה המהירה.

השיקול שלי לעשות raid1 זה שבמקרה ואחת ההארדיסקים יהרסו בדרך זו אחרת שאני לא אאבד מידע של 1TB זה דיי כואב.

נגיד ויש לי את ההארדיסק הזה:

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_973&products_id=19411

אני צריך עוד אחת כזה? או כזה?

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_973&products_id=21854

פורסם

אני בטוח ב99% שאתה חייב ששניהם יהיו אותו דבר.

פורסם

אתה לא חייב אבל ברייד1 יש לך הרבה מה להפסיד.

אם הם לא יהיו באותו נפח - אתה תשתמש בנפח של הקטן מבינהם.

אם הם לא יהיו באותה מהירות - הפעולה תואט ע"י האיטי מבינהם (שזה גם ככה קורה עם רייד1 עם דיסקים מאותו דגם).

בקשר להרדיסקים שמותאמים לרייד, היתרון בהם זה ככול הנראה כשאתה משתמש ב-2 כאלה, על ההבדלים בינהם לבין גרסאות רגילות תצטרך לחפש קצת יותר בפורום, עד כמה שזכור לי זה בדר"כ בבקרת שגיאות או משהו בסגנון.

בכל אופן באל תשכח שגם לבקר יש חלק חשוב, תוודא שהבקר רייד שלך באמת מספק לך את כל האפשרויות שאתה צריך\רוצה (לדוגמא שידע לבנות רייד עם הרדיסק מלא+ריק ולא ידרוש לפרמט את שניהם בהקמת המערך).

פורסם
  • מחבר

אוקיי הבנתי תודה רבה לשניכם :) עזרתם לי מאוד.

פורסם

אם אתה שואל אותי - לא כדאי. בכלל.

עדיף לעבוד איתם כ-2 כוננים נפרדים - ראשי וגיבוי, ולגבות אחת לכמה זמן שבא לך. רייד נותן פתרון חלקי בלבד - רק אם הלך ה-HD.

אל תשכח שהרבה מאוד מקרים קורים בגלל תקלה לוגית ולא מכנית - למשל: מחיקה בטעות, וירוס, בעיה ב-File system וכו'.

בכל אחת מהדוגמאות האלה - אם יש לך RAID1 אתה תישאר עם המכנסיים למטה ו-2 הארדיסקים שאין לך מה לעשות איתם.... תחשוב על זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים