עבור לתוכן

actionscript 3.0 או actionscripy 2.0 הבחירה הגורלית

Featured Replies

פורסם

אני רוצה ללמוד פלאש כדי לבנות אתר עם יישום פלאש לא כל כך מורכב שיתקשר עם מסד נתונים

אני מתלבט אם ללמוד AS3 או AS2, ראיתי שההבדל ביניהם עצום. מצד אחד 3 מחזיק יותר אפשרויות כנראה, אבל מצד שני אולי 2 הוא די והותר בשביל מה שאני צריך ובנוסף יותר פשוט.

אני אשמח אם מי שבקיא בתחום הפלאש יספק לי כמה עצות מועילות.

הייתי היום בכמה חנויות ספרים ולא מצאתי אף ספר על actionscript. יש כזה בעברית?

אולי מישהו יוכל להמליץ לי על ספר באנגלית או בעברית (עדיף עברית אבל עוד יותר עדיפה איכות) שאפשר ללמוד ממנו? יש המון חומר באינטרנט אבל אני רוצה ללמוד בצורה מסודרת מספר

בתודה והערכה רבה,

hasod.

פורסם

בעיקרון, ככה על קצה מזלג, אם אתה מעוניין אך ורק באתר פלאש עם גישה למסד נתונים, אני מציע לך לעבוד עם AS2. הוא הרבה יותר פשוט ומובן למתחילים, ולפי דעתי יהיה לך הרבה יותר קשה להבין את הקונספט של פלאש אם תתחיל עם 3...

אבל בגדול, AS3 היא שפת תיכנות חיצונית לפלאש ו2 היא פנימית. וכמו בחיים, עדיף להתחיל מהראשון ולהמשיך לשני, במקום לקפוץ ישר לשני..

עכשיו בידיוק סיימתי עבודה עם FLASH + DB. מDB יצרתי XML בעזרת PHP והXML הוא בעצם הקובץ שאיתו האתר מתעדכן.

בנוגע לספרים, אני ממליץ בחום על 2 ספרים טובים לAS2:

הראשון : Beginning ActionScript 2.0 (להתחלה בעיקר) של Derksen, Nathan, Berg, Jeff

והשני של O'Reilly שנקרא - Essential Actionscript 2.0

ולשאלתך, לא, אין ספר בעברית..

אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן לשאול אות י בפרטי או להשיב להודעה.

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

שאלה קצת יותר ספציפית - יש משהו בגרסה 2.0 שבגרסה 3.0 אני לא אוכל לעשות?

פורסם

לא :)

אבל ייקח לך כמעט כפול זמן להתמקצע מספיק על 3 מאשר 2, ואני מבטיח לך שבשבילך אין סיבה ללמוד את 3

פורסם

הכל שאלה מאיזה עולם תוכן אתה מגיע, לי לדוגמה כאיש תוכנה היה הרבה יותר קל להגיע ל AS3 , כי היא מאוד דומה לשפות תוכנה ועקרונות עיצוב תוכנה מוכרים.

לאנשים ללא רקע בתוכנה, אין שום יתרון בלפתח ב AS3, ועדיף להתחיל ב AS2

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים