עבור לתוכן

קניתי HD חדש והמחשב מזהה רק 130 GB מתוך 500 (נפתר!)

Featured Replies

פורסם

היום בבוקר קניתי סיגייט 500 גיגה, Sata, חיברתי אותו למחשב והתחלתי להתקין XP , בזמן ההתקנה

ראיתי שהמחשב מראה שקיימים רק 130 גיגה, אמרתי לעצמי נפרמט ונתקין את הווינדוס ואולי זה יסתדר...

עשיתי partition של 20 גיגה לווינדוס, פירמטתי והתקנתי ועכשיו יש לי 2 Drives:

Drive c = 20 giga

Drive e = 107 giga

האם אני מפספס משהו פשוט או שקיימת איזו שהיא בעיה, ולאן נעלמו כמעט 400 גיגה?

:pissed: :pissed: :pissed:

תודה, ויום טוב :xyxthumbs:

הפתרון:

הדיסק היה פגום והוחלף במסגרת האחריות, הדיסק החדש (אותו הדגם) הותקן תוך 30 שניות ובלי בעיה אחת!

תודה.

פורסם

אתה צריך SP1 לפחות על מנת שיזהה יותר מ-130GB.

פורסם
  • מחבר

יש לי SP2 :(

הדיסק עצמו כבר כלל אותו.

פורסם

תפעיל איזה תוכנה שמראה PATITIONS אולי עשית טעות בהתחלה.

אם זה כל הסיפור אז קל לתקן את זה.

פורסם
  • מחבר

טוב, אז ככה...

ניסיתי 3 תוכנות עד עכשיו:

partition logic

partition magic

Gparted live cd

כולם על סידירום ונטענים לפני מערכת ההפעלה...

הראשון היה לא מובן, התוכנה השניה והשלישית, שתיהן הראו לי שיש לי מחיצה של 20, של 107 ומצאו עוד 107 גיגה.

להוסיף עוד מחיצה, אף אחת מהתוכנות לא נתנה, להגדיל מחיצה קיימת, כל שהיא, אפשר רק ב 8 מגה.

בנוסף לכל העצבים שיש לי עכשיו, אחרי השימוש בתוכנה השלישית המקלדת הפסיקה לעבוד (בביוס היא עובדת)+(אני כותב במקלדת on screen)

והדם עולה לי לראש :pissed:

פורסם

ייתכן ונפלת על HD עם פלטה אחת מתה או ראש קריאה מת או מה שלא יהיה. ממש אחריות.

פורסם
  • מחבר

יש למישהו עוד הצעות? או שכולם בדעה של מאסטר בורג?

החנות ממנה נקנה הדיסק הינה KSP (אני מציין זאת רק בגלל השמועת על כך שהם בעייתים בנושא אחריות).

אני בכל מקרה אגש לשם בבקשה שיחליפו לי את הדיסק הסורר, אבל האם יש לכם הצעות לגבי מה לומר?

אני שואל מיכיוון שהבנתי שזו בעיה שחוזרת על עצמה, כשהמחשב מזהה ספציפית 127 גיגה מתוך נפח גדול מזה,

אז יהיה סביר להניח שהנציג יפיל את האחריות עלי\ יחשוב שאני עשיתי משהו לא בסדר.

:xyxthumbs:

פורסם

כנס ל-control panel ל-administrator tools ל-computer managment ל-disk managment ותגדיר מחיצה נוספת עם שאר המקום.

אם זה עובד הדיסק תקין.

פורסם
  • מחבר

untitek6.th.png

תריץ את זה תראה אם אתה מקבל FAILED.

PASSED!

נסה להגדיר את ה PARTITION הנוסף כEXTENDED.

לאיזה PARTITION נוסף הכוונה? ה107 שבתמונה?

HOLY...

בתמונה למעלה מופיע החלון עם הדיסק מנג'ר ,כפי שאתה רואה יש מחיצה של 20 ויש של 107 ולצערי לא הבנתי איך אני מגדיר מחיצה

נוספת שם (לא מצאתי אפשרות כזאת בשום מקום)

אני אתן לדיסק עוד כמה נסיונות להיום (בעזרתכם הנדיבה :) ) ואם זה לא יעזור אז אני אקפוץ לKSP בבוקר.

נ.ב.

:( :( :( :( :(

פורסם

לא נראה לי שזה בעיה בדיסק.

שתי אופציות -

אופציה א - איכשהוא הפירמוט של הוידוז שלך, שיש מצב שהוא גירסא SP2 משופצת שהכניסו בה שינויים, גרם לכונן שיהיה רק 130GB. זה שתוכנות נוספות רואות עוד 107GB שוינדוז לא רואה, זה מוזר. התוכנות האלה מתיימרות לעשות פעולות נוספות שוינדוז לא מבצע (איחוד מחיצות ללא פגיעה בנתונים, פרמוט FAT32 לנפח גדול וכו וכו) אבל אתה אמור לקבל שטח נוסף שמוגדר unpartitioned space בוינדוז.

אופציה ב - ביוס שיש לו בעיה עם דיסקים גדולים.

צעד ראשון - תגבה הכל על דיסקים אחרים.

תעד שני - תבדוק את הSMART של הדיסק עם התוכנה של סיגייט. אפשר גם עם תוכנות נוספות.

צעד שלישי - תנסה להגדיר את המחיצה הנוספת של 107GB שהתוכנות מצאו לך, ואולי לאחד את שתי המחיצות הגדולות.

יש אחלה חבילת תוכנות שנקרא HiRen וניתנת להורדה מכל מיני מקומות. תריץ גוגל עם HiRen download

פורסם
  • מחבר

הווידוס חוקי, לגבי השאר, אני אתחיל לבדוק ואעדכן...

עריכה:

זהו זה! אני מרים ידיים :pissed: :pissed: :pissed: :pissed:

הסמיילי הזה לא ממחיש טוב מספיק איך שאני מרגיש!

פורסם

איזה תמונה?

תעלה תמונה של ה-Disk managment

פורסם
  • מחבר

untitek6.th.png

זו התמונה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים