עבור לתוכן

שאלה לגבי "כשל לוגי חמור" - דיאגונסטיקה של חברת שיחזור מידע להארדיסק חיצוני

Featured Replies

פורסם

שלום,

לפני איזה שבועיים ה500 ג'יגה החיצוני שלי שבק חיים. או שלא ראו אותו יותר במחשב שלי, או שהוא נתן שגיאה שאני מנסה להיכנס אליו. - שגיאה של הווינדוס. אבל בניהול כן ראיתי אותו בעיקרון. לא יכולתי להיכנס אליו. (שגיאת ווינדוס)

בקיצור, שלחתי אותו לחברת שיחזור מידע. הם בדקו אותו והשאר, אמרו שיש כשל לוגי חמור לקבצים שנמצאים בפנים - מה זה אומר בדיוק ?

בכל אופן, עלות התיקון והשיחזור היו מאוד יקרים, אז החלטתי לשלם רק על הבדיקה, להחזיר אותו ולנסות לעשות בו שימוש שוב. לצערי הלך כל המידע, אבל זה מידע שאפשר להשיג שוב בכמה חודשים בודדים. כרגע מה שעשיתי לפני 10 ימים הוא לפרמט אותו ע''י הניהול שיש במחשב שלי..(כאילו שפותחים מחיצה חדשה)

הוא עבד פיקס כאילו כחדש, הכנסתי אליו בחזרה מידע, קצת פחות רגיש ואני עם חששות כרגע שהוא שוב יפול אחד מן הימים.

הוא מדי פעם עושה רעש מוזר של כאילו "נתקע" עם המחט וכו'(היה גם לפני שנפל)..אבל הוא פועל בסדר סה''כ. לא רוצה יותר מדי לקחת את הסיכון...אני לא יודע מה לעשות, אין לי איפה אחרת לשפוך תמידע ואין תקציב לקנות עוד אחד חדש.

פורסם

סיפור מוכר וידוע....

צר לי אבל לפי הסימפטומים שתיארת הדיסק שלך הוא עם רגל וחצי בקבר .

אין ברירה-- תחליף.

חשוב מאוד ,תוודא שיש זרימת אויר טובה על הדיסק החדש שתיקנה , תצטייד בספק כוח איכותי ולא ג'נרי זבל

וגם תרכוש ups טוב ואתה תופתע לגלות שהדיסק החדש שלך יחזיק כמעט לנצח , ואת זה אני אומר מניסיון אישי מצטבר לאורך שנים.

חשוב בשבילך שגם תבדוק את הלינק הבא , שבו אני מתייחס לדיסקים חיצוניים :

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=344945.msg2980819#msg2980819

פורסם

סיפור מוכר וידוע....

צר לי אבל לפי הסימפטומים שתיארת הדיסק שלך הוא עם רגל וחצי בקבר .

אין ברירה-- תחליף.

חשוב מאוד ,תוודא שיש זרימת אויר טובה על הדיסק החדש שתיקנה , תצטייד בספק כוח איכותי ולא ג'נרי זבל

וגם תרכוש ups טוב ואתה תופתע לגלות שהדיסק החדש שלך יחזיק כמעט לנצח , ואת זה אני אומר מניסיון אישי מצטבר לאורך שנים.

חשוב בשבילך שגם תבדוק את הלינק הבא , שבו אני מתייחס לדיסקים חיצוניים :

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=344945.msg2980819#msg2980819

מסכים עם asta

הרעש הזה לא מבשר טובות (מנסיון)

אני בכל מקרה תמיד מגבה על DVD (אם אפשרי) בכל מקרה (אבל זה אני)

פורסם

אין לו תקציב לחדש אז אתה רוצה שהוא יקנה ספק טוב וUPS ??

כך את הדיסק קשיח תעטוף אותו בתוך מגבת הכנס לשקית והכנס למקפיא למשך 6\12\24 שעות הוצא אותו וחבר למחשב- הוא יעבוד בטוח, זה עוזר בבעיות לוגיות בדרך כלל, תישאר איתו איזה חודש\חודשיים ואל תשים בו דברים חשובים, ולאחר מכן תוכל להשתמש בו באופן קבוע ללא בעיות.

מומלץ להשים אותו במקום עם צל, קר, איוורור טוב.

פורסם
  • מחבר

היי,

תודה לכולם על התגובות.

אז ככה: ספק כוח איכותי יש לי, ארנמאקס 420W בן שנתיים בערך + -. אל-פסק גם יש לי, רכשתי לפני כשלושה חודשים בערך.

הארדיסק החיצוני נמצא למטה ליד המחשב, אין לי מקום אחר להשים אותו, כלומר "מקום מאוורר" או משהו בסגנון, פשוט ולא ממש אפשרי.

למעלה הוא מפריע. גם אין הבדל רציני של אוויר שהוא מקבל. לגבי טמפרטורות, יכול להיות שהוא עובד על 44-45 מעלות, ובעומס 51-52. (אני לא יודע בוודאות, יש לי שתי הארדיסקים חיצוניים מחוברים, אז אני לא ממש יודע מי כל אחד..)

וכמובן שעשיתי "קומבינה" וחיברתי את שתי הארדיסקים החיצוניים לאל פסק בנוסף למחשב והמסך. אז עכשיו הם מוגנים, ולפני כן כל פעם שהיה הפסקות חשמל, - והיו די הרבה, אני מאמין שזה מה שגרם לדפוק אחד מהם...

asta

ד''א, קלעת בול , יש לי את הסדרת MY BOOK של ווסטרן דיגטל, יש לי אותו כמה חודשים, חבל, אם ההייתי יודע שהם לא יציבים כמו שכתוב שם, לא ההייתי קונה אותו. (טוב , מה זה לא יציבים - לפי בנאדם אחד, כל אחד והניסיון שלו..)

וזה ידוע שבאמת הארדיסקים חיצוניים נוטים להתחמם יותר..... אני חושב אני אנסה לאלתר איוורור לכונן למטה איכשהו... נראה

WiSe-Man - כמובן, אני מגבה לעיתים די קרובות יחסית, על מדיות DVD בעיקר שמדובר על איכסון גדול, אבל יש דברים שאני צריך להשלים ורואה ורק אז מגבה ומתחיל לצרוב, אחרת זה עושה לי בלאגן, כי יש שם חומר לא הכי רלוונטי בעולם, ולא יודע אם כדאי לצרוב אותו, אז אני מחכה - ושאני בטוח אני צורב ומגבה.(כן, לבנתיים הכל יכול ללכת קפוט)

lalo - באמת רעיון טוב להכניס אותו למקפיא עם איזה מגבת ושקית, שמעתי שזה עוזר, כרגע הוא עובד, אולי אני אחשוב על זה בכל זאת להכניס...

לגבי להשים אותו במקום עם צל, קר, וטוב - שוב ... למעלה.(מה שכתבתי)

פורסם

טוב שתיקנת את עצמך, לא יציבים my ass... יש לי שניים כאלו המון זמן והם יציבים מאוד. אולי השימושים שלכם והשימושים שלי לא אותו הדבר.

בכל זאת צריך להבין שמסגרת USB הם לא מהירים מאוד אז הם לא עוצבו על מנת לספק ביצועים(שימוש קבוע) אלא גיבוי שזמין תמיד.

בכל אופן יש איזה מוד שאני חושב לבצע אותו.

http://rebootdaily.blogspot.com/2007/03/how-to-open-western-digital-my-book.html

פורסם
  • מחבר

כמה זמן בידיוק יש לך שתי הארדיסקים האלה?

ןמה המוד הזה בידיוק עושה? לא ראיתי שהוא עושה איתו משהו מעניין חוץ מלהסביר איך הוא מפרק אותו ומכניס הארדיסק אחר ומחזק אותו שלא יהיו תזוזות[?]

וכנראה באמת השימושים שלי ושל האחרים שונים משלך - אני אישית משתמש איתו 24/7 לא רק לגיבוי או משהו.. הוא לרוב ישן ובסרק שלו, אבל כל פעם אני מעביר מכונן לכונן כמעט כל יום ...(כן משתמש איתו ככונן לכל דבר, אני יודע שזה לא בריא אבל אין ברירה)

חשבתי כבר אתה מביא לי לינק איך לאלתר איוורור איכותי לתוכו ;) (כמובן עם נושא איך לפרק, כמה ולמה)

פורסם

חחחח..

קודם כל, יש לי אותם כבר שנה.

והשימוש שלי לא נשמע שונה כ"כ משלך. גם אני משתמש בהם בקביעות. אבל מה שאני עושה לא דורש יותר מידי ביצועים.

והסיבה שאני חושב לבצע את המוד, זה להכניס את ההרדיסקים לתוך המארז ובכך: א. הם יקבלו טמפ' טובה יותר; ב. הם יחוברו בSATA/IDE והביצועים ישתפרו מעט; ג. יחסכו לי 2 שקעים של חשמל ומקום על השולחן; ד. אני ארוויח מארז להארדיסק חיצוני שניתן להשתמש בו למודינג אחר כלשהן;

פורסם
  • מחבר

זה מבטל את הצורך בסאטה פנוים בלוח אם?

כי הם תופסים לי..

ונראה לי באמת רעיון טוב להכניס את שניהם למארז שיקבלו איוורור :xyxthumbs:

(יש לי מארז גדול, כרגע יש שם 4 הארדיסקים, יש עוד מקום ל2-3 אני חושב...)

כאילו אני מדבר מבחינה פיזית..איפה להעמיד אותם במגירה שלהם

פורסם

כן זה רעיון אחלה.. מה הכוונה סאטה פנויים? כמובן שאתה צריך SATA פנויים. או IDE, כי לפי מה שקראתי במדריך, יש גרסאות ספציפיות שבהם הכונן הקשיח מחובר בIDE, או שהכוונה הייתה לחשמל מוקלס רגיל, אני לא זוכר.. חחח

:]

פורסם
  • מחבר

כן זה רעיון אחלה.. מה הכוונה סאטה פנויים? כמובן שאתה צריך SATA פנויים. או IDE, כי לפי מה שקראתי במדריך, יש גרסאות ספציפיות שבהם הכונן הקשיח מחובר בIDE, או שהכוונה הייתה לחשמל מוקלס רגיל, אני לא זוכר.. חחח

:]

אה, אז זה לא רלוונטי... - כי אין לי סאטה פנוים ואין לי כוח להתחיל להתעסק לקנות PCI שיתן לי עוד שנים-שלושה :\

חבל

בכל אופן אם יש למישהו מוד איך לארגן מאוורר איכותי קטן וחזק אשמח לקבל..

פורסם

אה, אז זה לא רלוונטי... - כי אין לי סאטה פנוים ואין לי כוח להתחיל להתעסק לקנות PCI שיתן לי עוד שנים-שלושה :\

חבל

בכל אופן אם יש למישהו מוד איך לארגן מאוורר איכותי קטן וחזק אשמח לקבל..

אם אתה רוצה מאורר איכותי ושקט , אז תישכח ומהר מכל אותם מאוררים קטנים.

רק מאוררים 120 מילימטר מתוצרת חברות שמיתמחות בנושא.

יש מתאמים IDE TO SATA .

צודק זה באמת מיותר ,נישמע לי דיבילי לקנות כרטיס pci שנותן כניסות sata , כאשר רוחב הפס המוגבל למדי שמאפשר מימשק ה-pci יסרס ויגביל את ביצועי הדיסקים שיחוברו באמצעותו.

פורסם

למה מגביל? יש בקרים שתומכים בSATA/SATA2 שלא מגבילים כלל.

פורסם
  • מחבר

אם אתה רוצה מאורר איכותי ושקט , אז תישכח ומהר מכל אותם מאוררים קטנים.

רק מאוררים 120 מילימטר מתוצרת חברות שמיתמחות בנושא.

יש מתאמים IDE TO SATA .

צודק זה באמת מיותר ,נישמע לי דיבילי לקנות כרטיס pci שנותן כניסות sata , כאשר רוחב הפס המוגבל למדי שמאפשר מימשק ה-pci יסרס ויגביל את ביצועי הדיסקים שיחוברו באמצעותו.

איזה מאוורר 120 מ"מ :|

איך אני אמור לדחוף כזה מאוורר לכונן כזה? חח

הכל אטום, צריך לפרק ולעשות חורים, לארגן מקום

לא יודע אם זה בכלל אפשרי, וגם אם כן, אז האוויר ישאר בפנים סה''כ, לא יפזר מספיק..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים