עבור לתוכן

מסך מבריק - בעד או נגד?

Featured Replies

פורסם

מה דעתכם על המגמה של החברות הגדולות לצפות את המסך בציפוי מבריק? האם הציפוי משפר את איכות התמונה או שמדובר בגימיק שמטרתו למשוך את העין ולמכור יותר יחידות?

פורסם

מדובר בגימיק שמטרתו היא להסתיר עד כמה המסכים גרועים (כל המסכים שיש בניידים היום הם מסכי TN עלובים ביותר, אשר מבחינת רפרודוקציית הצבע וזוויות הצפיה נחותים משמעותית ממסכי TN שולחניים מודרניים, שלא נדבר על מסכי VA/IPS).

זה לא אומר שהדבר חסר תועלת לחלוטין. הוא כן משנה את האיכות הסובייקטיבית של התמונה - הצבעים נראים יותר חיים, יותר בוהקים, עם קונטרסט גבוה יותר. זה לא הופך את הצבעים ליותר מדויקים, ולא ליותר עשירים (מבחינת רמות צבע שאפשר לראות). זה לא משפר את זוויות הצפייה, אבל זה כן גורם למסך להיראות פחות דהוי.

פורסם

אישית אני לא סובלת מסכים בגימור גלוסי. ההשתקפויות גורמות לעיניים שלי להחליף פוקוס בין ההשתקפות למה שמוצג על המסך וזה מעייף אותי הרבה יותר מהר מאשר עבודה מול מסך מאט.

מסך כזה יכול להיות בעל יתרונות במצבים מסויים (יש הנהנים בצורה משמעותית מסרטים ומולטימדיה על מסך מבריק) וכמובן שהוא יכול לטשטש איכות גרועה של מסכים אבל זו שאלה של העדפה אישית ושימושים במחשב. כפי שאמרתי-לא בשבילי. אני ממש לא אוהבת את המגמה של המסכים המבריקים, זה הופך כמעט בלתי אפשרי לקנות נייד מסדרה רגילה עם מסך מאט. זו אחת הסיבות (בין הרבה אחרות) שאני מעדיפה סדרות עסקיות.

פורסם

במסך LCD בייתי זה נחמד מאוד כי זה נותן צבעים חיים יות ואין בעייה של השתקפות כמעט בנידים כמו שאמרו זה בעיקר מכסה על מסכים גרועים

פורסם

לא יודע בניידים

בשולחניים יש לי מסך איכותי אם הציפוי ואני אוהב אותו ככה

הבעיה זה אם יש מקור אור חזק בחדר

בזה הם לא טובים ואני מניח שבניידים זה הרבה יותר חשוב

מבחינתי לשולחני אין לי בעיה אם זה כי אני אוהב את החדר חשוך

פורסם

היי לדעתי לא מומלץ בכלל! רוב המחשבים הזולים למינהם מגיעים עם מסך מבריק - שימו לב שמרבית הדגמים העסקיים האיכותיים לא מגיעים מבריקים.

זיוויות צפיה קשות, צבעים לא מדוייקים וממש בוהקים, לא ניתן לעבוד מתחת לפלורסנט, לא ניתן לעבוד עם מעט שמש.

לא ממש מומלץ עדיף לחפש חלופיות אם כי יש אנשים שמסתדרים עם זה ואפילו אוהבים את סוג המסכים האלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים