עבור לתוכן

שוב יש לי חששות איזה לוח לקנות.

Featured Replies

פורסם

האמת שאני כבר משתגע...! :silly:

כרגע אני אמור לקנות את ה-ASUS Maximus II Formula שיש לו צ'יפסט P45....

אבל אני ממש לא יודע מה לקנות...נראה לי שעדיף לי X48...אז הנה הדרישות שלי כדי שתוכלו לעזור לי:

1. תמיכה טבעית ב-FSB 1600

2. תמיכה בקרוספייר (עדיפות לתמיכה ב-4 כרטיסי מסך של ATI אבל לא חייב...)

3. חייב לתמוך ב-DDR2 אני לא רוצה לוח שתומך רק ב-DDR3

4. בקרוספייר - עדיפות לכך ששתי הכרטיסים ירוצו במהירות X16

5. שיהיה סבבה ל-OC (אני לא רוצה לוח לאוברקלוקרים מקצוענים אבל שיהיה אוברקלוקר טוב)

6. עדיפות לתמיכה ב- e-SATA

וזהו נראה לי...

חשבתי על זה: ASUS RAMPAGE FORMULA LGA 775 Intel X48 ATX Intel Motherboard - Retail

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813131284

(וד"א למה הלוח הזה לא מופיע באתר של ASUS ?)

מה אתם אומרים?

פורסם

אני חושב שמיותר לחלוטין לקנות לוח P45 במחירים כאלה ~1200.

על פי הדרישות שלך אתה צריך X48 עם DDR2 ויש מספיק לוחות טובים כאלה של GIGABYTA, ASUS, DFI.

לגבי דרישה 2, לא נראה לי שקיים לוח כזה. ואם קיים לוח עם 4 סלוטים X16 אז רק 2 מהם יתמכו ב-X16 והשניים האחרים בקצבים הרבה יותר נמוכים כך שלא יאפשרו מערך יעיל.

אני מניח שהאופציה הטובה ביותר היא מערך של 3 כרטיסים כאשר 2 פועלים ב-X8 ואחד ב-X16 כמו ה-Maximus Extreme (או אחר אם תמצא סידור כזה) או לחכות ל-4870X2 (אם תהיה חיה כזאת) ולהרכיב שניים כאלה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה ענקית על העזרה! :xyxthumbs:

ודבר שני - אמרת שע"פ הדרישות שלי עדיף לי X48 אבל המקסימוס אקסטרים הוא X38...

ולא חייב שיתמוך ב-4 כרטיסים של ATI....אני חושב ש-2 כרטיסים זה מספיק...פשוט אמרתי שאם כבר הלוח תומך ב-4 זה עדיף אבל אל תיקח את זה כפרמטר כ"כ חשוב...שאר הדברים שציינתי יותר חשובים.

ושוב תודה רבה רבה רבה!! :)

פורסם

X38=X48, הצעתי את ה-Maximus Extreme כדוגמא בלבד ללוח שיכול לתמוך בשלושה כרטיסים בנערך CrossFire. אם תמצא לוח X48 אז בסדר.

ככלל אם אתה מוצא לוח X38 שמתאים בתכונות ובמחיר למה שאתה מחפש אז זה בסדר גמור.

אם אתה יורד מהדרישה ליותר משני כרטיסים אז כל לוח X38/X48 יתאים. הלוח שבחרת בסדר גמור.

פורסם

אני לא ראיתי לוחות שתומכים ב4 כרטיסי מסך בו זמנית של ATI

יש כאלו?

:o

בכל מקרה, יש מלא לוחות X48 טובים, כמו של ג'גיה בייט, DFI, ASUS וכו', ורובם תומכים בDDR2 בלי שום בעיה (אפילו DDR2 עד 1200 מגה הרץ! מהירות אדירה שתצטרך OC רציני להגיע עליה)

פורסם
  • מחבר

X38=X48, הצעתי את ה-Maximus Extreme כדוגמא בלבד ללוח שיכול לתמוך בשלושה כרטיסים בנערך CrossFire. אם תמצא לוח X48 אז בסדר.

ככלל אם אתה מוצא לוח X38 שמתאים בתכונות ובמחיר למה שאתה מחפש אז זה בסדר גמור.

אם אתה יורד מהדרישה ליותר משני כרטיסים אז כל לוח X38/X48 יתאים. הלוח שבחרת בסדר גמור.

בסדר...הבנתי...תודה. אז אני יקח את הרמפייג', גם אהבתי שיש לו כרטיס קול מיוחד. ד"א...הוא תומך ב- e-SATA ? כי לא ראיתי שכתוב...

עריכה: לזה שמעלי...אני ראיתי רק לוח אחד שתומך ב-4 כרטיסים:

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813131300

אבל כמובן שלא כולם ירוצו במהירות X16....

פורסם

אני לא ראיתי לוחות שתומכים ב4 כרטיסי מסך בו זמנית של ATI

יש כאלו?

:o

יש לוחות עם 4 סלוטים זה לא אומר שהם יריצו מערך כזה באופן יעיל או בכלל בגלל מגבלות הפורטים.

אבל הנה דוגמאות ללוחות כאלה:

P5E64 WS Evolution

MSI X48 Platinum

בסדר...הבנתי...תודה. אז אני יקח את הרמפייג', גם אהבתי שיש לו כרטיס קול מיוחד. ד"א...הוא תומך ב- e-SATA ? כי לא ראיתי שכתוב...

אין e-sata :nixweiss:

http://www.asus.com/products.aspx?modelmenu=2&model=2070&l1=3&l2=117&l3=0&l4=0

פורסם
  • מחבר

^^יש אולי מפצל חיצוני או אפילו כרטיס PCI שיכול להוסיף יציאות e-SATA ?

פורסם

יציאת eSATA אפשר להשיג מכבל מאריך פשוט, שמתחבר לאחד מה-SATA במחשב, ויוצא החוצה דרך פאנל אחורי או קדמי במארז. יש מארזים (מועטים) שיש להם eSATA ויש גם ברקטים (אחד כזה מגיע למשל עם ה-P5Q Pro של ASUS.

פורסם
  • מחבר

יציאת eSATA אפשר להשיג מכבל מאריך פשוט, שמתחבר לאחד מה-SATA במחשב, ויוצא החוצה דרך פאנל אחורי או קדמי במארז. יש מארזים (מועטים) שיש להם eSATA ויש גם ברקטים (אחד כזה מגיע למשל עם ה-P5Q Pro של ASUS.

אני יודע שב- NZXT Tempest יש 2 יציאות e-SATA מקדימה....אז יהיה לי e-SATA...! :)

אז אני יקח את ה-rampage וגם יהיה לי e-SATA, מצוין!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים